Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורא משעשע אותי איך שאתה מזלזל במקצועות ההייטק וה"בכירים בהיטק" שמרוויחים פחות ממך במונית מרצדס המרשימה שעובדת 12 שעות ביום.

אתה רוצה שנעשה חישוב יותר ריאלי?

נניח ובחלומות הכי ורודים, כשאתה עובד 12 שעות והמונית שלך עובדת "חזק" אתה מרוויח את הסכום שאתה משער.

אז עשית 22.5 אלף שקל בחודש(המס יותר גבוה לטעמי בסכומים הללו) נטו לכיס (ממש לא הולך לקרות אבל אני יזרום איתך ב-כיף).

הנחת היסוד שלך היא שאתה הולך לעבוד 12 שעות כפול 26 ימים בחודש = 312 שעות בחודש.

ז"א שאתה מרוויח לשעה 72 שקל לשעה בגסות (ממש לא הולך לקרות אבל אני יזרום איתך ב-כיף).

עכשיו ניקח "בכיר הייטק", אני ילך על משהו יותר ריאלי ראש צוות שעובד 186 שעות בחודש.

הבחור מרוויח 28 אלף שקל בחודש נניח (סכום סביר בהחלט לר"צ תוכנה).

יוצא לנו שבגסות הבחור מרוויח סביב ה17.5 אלף שקל בחודש.

ז"א שהוא מרוויח לשעה 95 ש"ח בגסות מאוד.

עכשיו בוא נסתכל מה קורה פה למעשה, אתה קם בכל בוקר ב5 ורבע כדי להיות בתחנה ב6 לקחת את ה"נגלה" הראשונה שלך (אנשים בכלל קמים ב6?).

ההייטקיסט ה"בכיר" קם ב8, מארגן את הילדים לגן ומגיע לעבודה ב9.

אתה ממשיך לעשות סבבים של שעה נניח, והוא גם כן עובד במהלך היום.

שניכם מסיימים את היום סביב אותה שעה נניח.

יום שישי אתה קם ב5 ורבע בבוקר כדי להיות בתחנה ב6

ההייטקיסט ה"בכיר" קם ב10 עושה קניות ומבלה עם המשפחה.

אתה מסיים לעבוד ב6.

בקיצור כל מה שאני בא להגיד לך זה שתפסיק להסתכל על העולם בכאלו עיני עגל, לא כולם טיפשים ואתה חכם.

אם אנשים אומרים שהמקצוע הגרוע, אז המקצוע באמת גרוע, הם לא באמת פוחדים מתחרות.

כן זה עבודה טובה, שאנשים חרוצים יכולים להרוויח בה משכורת מעל הממוצע.

זאת לא עבודה קלה, זאת עבודה שוחקת ומעגלית ובסופו של יום אתה לא באמת יכול לעבוד כל חודש כל כך הרבה שעות על ההגה.

תהיה קצת אמיתי עם עצמך, תעשה את החישובים לפי ימי עבודה קצרים יותר, עם מרווחים גדולים יותר של מנוחה, תוריד את כמות הנוסעים בשעות שהן לא השעות ה"חזקות" באמת ואז תקבל חישוב אמיתי ששוב כמו שאמרתי, העבודה תהיה קשה אבל כן תרוויח מעל הממוצע קרוב לוודאי.

יש לי חבר טוב שאביו נהג מונית, הבחור קורע את התחת מצאת החמה עד צאת הנשמה, מרוויח כסף טוב בכבוד ובסה"כ מאוד מרוצה מהעבודה. בטוח שהוא לא מרוויח את הסכומים שאתה מדבר עליהם פה וזורק באוויר אבל הוא מתפרנס בכבוד מעל הממוצע בעבודה קשה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש כמה דברים שהחישוב שלך לא לוקח בחשבון:

1. תנאים סוציאליים (כ 30% מהשכר ברוטו).

2. ביטוח אובדן כושר עבודה.

3. תאונות (רכב במוסך=ימי עבודה ורכב שנמצא כל כך הרבה שעות יעבור איזו תאונה בשנה).

4. אם זה היה כל כך ורוד אגד היתה לוקחת נהגים שכירים למוניות במקום לתת אותם לך בליסינג. שום חברה עסקית לא תחכיר רכוש שלה תמורת 9K אם היא יכולה לקחת נהג שכיר ב6K ולקבל 55K.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה יודע מי מנהל תחנה? מי שקיבל שלילה.

חבר'ה כמו שאמרתי תקזזו 50% במקום 55K הכנסות של 20K ואני גם מרוויח פי 2 מעובד הייטק בכיר. :?

אל תקטלו אותי כי אין לכם על מה, אני בטוח שאף אחד אחר בעולם לא היה אומר לכם את זה, כי נכון מה שמכניס כסף אף אחד לא מספר עליו, וכשבא בן אדם ומרים את הכפפה ונותן לכם את הכל על מזלג ואתם מנסים לקטול רק זה מרתיע אותי מלספר לכם את כל היתרונות ואך ורק יתרונות שיש למקצוע הזה. :shock:

אתם יודעים כמה נהגיי מוניות יש על הכביש? הרבה אנשים לא טועים. :-)

נ"ב, אחריי כל הקיזוזים שזה קיזוזי חבריי קארספורום וקיזוזי מס הכנסה וקוטליי חרקים הגעתי ל 20K לכיס וזה עוד עם מצב שנכנסתי לתחום מבלי כסף בייד ז"א לקחתי מימון 100% שמאפשרת אגד ליסינג למוניות שירות.

אם יש לי בכיס קצת כסף משהו כמו 50K אני בכלל מוזיל הוצאות בחודש ומעלה הכנסות.

קחו את הדברים לידיים.

החישוב שלך משול לחישוב הבא:

אני ממלא היום לוטו ב 5.80 וזוכה ב 5 מיליון. וכנ"ל גם מחר..

כשבונים "תכנית עסקית" גם אם זה למונית שירות, אתה לא יכול לקחת התרחיש האופטימי ביותר (שזה מה שעשית), אלה את כל התרחישים (חולה שבוע בשפעת- תוריד 25% מההכנסה/ עשית תאונה- תוריד 25% ממההכנסה/ התפוסה רק 70% מהציפיות שלך/ אתה עושה רק 18 סבבים ולא 24)- אני יכול להמשיך לתת לך דוגמאות.

האם ניתן להתפרנס בכבוד ואף מעל לממוצע ממונית שירות- יכול להיות שכן. האם הכנסה נטו של 55K בחודש? אתה חי בסרט.

ההשוואה שלך ל"איש הייטק בכיר" היא משעשעת.

אתה רוצה ללכת על זה- קח לתשומת ליבך את כל ההערות שקיבלת פה, תבנה תכנית עסקית הגיונית ואז תבין האם זה הגיוני או לא (ולא, לעבוד 12 שעות ביום 6 ימים בשבוע, 52 שבועות בשנה- לא סביר. גם ההכנסה שתכננת לא הגיונית).

נ.ב. אתה נוטה לבלבל בין הכנסות ורווחים (טיפ קטן, למרבית העסקים, 20% רווח נקי מתוך הרווח, זה נתון חלומי, סתם לתשומת ליבך).

נ.ב 2- המס השולי הצפוי לך הוא 50%, כאשר הפחת הוא ה-8,333 ש"ח בחודש בלבד (בהנחה ש-300K זה סכום הרכב נטו ללא טיפול וכו'. אם הןא קטן מזה, תקטין את הוצאות הפחת בהתאם).

נ.ב 3-

מלספר לכם את כל היתרונות ואך ורק יתרונות שיש למקצוע הזה
ROFLMAO

טוב, אז לסיכומו של שרשור (או לא)

כולם טיפשים ואתה החכם היחידי:-(.

בכל זאת שיהיה בהצלחה.

+1

פורסם

כמו שכתבו לך,אתה חי בסרט טוב - התסריט יכול לזכות באוסקר:-D

אבל-כמו שנאמר לפני- למה לא לנסות לדבר עם נהגי מוניות? אתה נשמע בחור אסרטיבי,מלא ביטחון עצמי,לא תהיה לך בעייה להתחבר לאנשים ולדבר איתם ,להתייעץ איתם,לקבל חוות דעת וכל זה מאנשי המקצוע בעצמם.

כתבת מקצוע נחות...

אתה יודע,יש מספר לא מועט של רופאים יוצאי חבר העמים שטיטאו מדרכות לפרנסתם?

יש לי מכר ,נהג משאית זבל, שבאמתחתו תואר שני...

בקיצור כל עבודה מכבדת את בעליה,בתנאי שהוא מכבד את העבודה.

נהג מונית חרוץ ירוויח טוב,אבל אל תחשוב שתהפוך להיות עשיר בזכות עבודה קשה.

דוד שלי נהג לומר : כסף לא עושים מעבודה ! כסף עושים מעבודה בעיניים...

בהצלחה.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

עזוב לרגע את החישובים, ופשוט תשאל "דוגרי", בפנים,

את נהגי המוניות ואת נהגי קווי השירות למיניהם, כמה הם מרוויחים.

במילים אחרות, תבדוק את השטח.

משיחות חולין עם נהגי אוטובוס של חברות פרטיות התברר לי שהשכר הוא בין 5 ל-6,

ואצל בחור שמפעיל עם שותף GMC עם 15 מקומות, מתברר שיוצא בין 7 ל-8.

לא 30 ולא 50 ולא 70 אלף (לא ש-7 זה רע, חלילה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

7 לעבודה כעצמאי זה רע.

אם תוריד תנאים סוציאליים וביטוחי א.כ.ע ופנסיה לא נשאר מזה הרבה.

פורסם

החישוב המקורי שגוי בהוצאות הדלק!

נניח שמרנית שאתה עושה נגלה של 50 ק"מ בשעה.

צריכת הסולר כ 1:7 (בפועל יהיה גרוע יותר להערכתי)

50 ק"מ כפול 12 שעות ביום = 600 ק"מ יומי. כפול 22 יום עבודה בחודש זה 13200 ק"מ חודשי.

לחלק ל 7 אתה מקבל 1885 ליטר סולר, במחיר של 5 ש"ח לליטר (אני מחשב את הישבון הבלו על הסולר למונית ולכן המחיר הנמוך) זה יעלה לך 9425 ש"ח רק לסולר לחודש. אתה חישבת רק 5K.

איפה צמיגים שתצטרך להחליף כל איזה חצי שנה ? מה עם העייפות שלך ? אתה לא תוכל להתמיד במונית 12 שעות ביום במשך הרבה זמן.

אני יכול להגיד לך שאצלנו במפעל הפלסטיק עובד מבוגר התייאש מהחום הנורא בקיץ, מהרעש, האבק, הזיעה והעבודה הקשה והלך להיות נהג מונית מעונב וממוזג במרצדס C חדשה שקנה ואני בהחלט הבנתי אותו. מזה חצי שנה הוא כל חודש בא לשאול אם אנחנו יכולים לקבל אותו בחזרה כי הוא בקושי מצליח להגיע לשכר מינימום למרות שהוא עובד כל השעות שהוא מסוגל וגם משכיר את המונית בלילה. קשה להתפרנס ממונית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מזה חצי שנה הוא כל חודש בא לשאול אם אנחנו יכולים לקבל אותו בחזרה כי הוא בקושי מצליח להגיע לשכר מינימום למרות שהוא עובד כל השעות שהוא מסוגל וגם משכיר את המונית בלילה. קשה להתפרנס ממונית.

יש לזה מספר סיבות:

1. הוא קנה מרצדס C ב-130,000 במקום מיניבוס ב-300,000.

2. הוא לא עובד בקו שירות 164.

3. הוא לא עובד 12 שעות ביום, 26 ימים בחודש.

:roll:

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קבל תיקון לבחור עם האלפא.

הלוך חזור יקח כ 60קילומטר, קו 164 עושה בהלוך שלוקח 55-45 דקות 30ק"מ, ז"א בשעתיים 60 ק"מ, ב-12 שעות 360ק"מ במקום חישוב של 600 ק"מ ביום.

360 ק"מ המונית אוכלת 1/8 מונית מרצדס חדשה בעלת 180 כוחות סוס הכי חזקה, ועוד גיר אוטומט, הטרנספורטר כבר יותר חסכניות כי בעלות גיר רגיל.

45 ליטר של סולר ביום. ז"א 45 ליטר כפול 4-4.5 שקל לליטר אחריי החזריי בלו והחזר מע"מ, ייתן לך עלות של כ 200₪ ליום והמקסימום 300₪ במיקרה הכי גרוע.

26 ימיי עבודה יתנו לך כ 5000₪ בלבד.

תבבדוק את עצמך לפניי זה, אני כבר בדקתי במכונית את כל הקו, ז"א נסיעה של מונית שירות כולל עצירות הפיקו לי 30קילומטר להלוך (כמעט שעה נסיעה).

פורסם
קבל תיקון לבחור עם האלפא.

הלוך חזור יקח כ 60קילומטר, קו 164 עושה בהלוך שלוקח 55-45 דקות 30ק"מ, ז"א בשעתיים 60 ק"מ, ב-12 שעות 360ק"מ במקום חישוב של 600 ק"מ ביום.

360 ק"מ המונית אוכלת 1/8 מונית מרצדס חדשה בעלת 180 כוחות סוס הכי חזקה, ועוד גיר אוטומט, הטרנספורטר כבר יותר חסכניות כי בעלות גיר רגיל.

45 ליטר של סולר ביום. ז"א 45 ליטר כפול 4-4.5 שקל לליטר אחריי החזריי בלו והחזר מע"מ, ייתן לך עלות של כ 200₪ ליום והמקסימום 300₪ במיקרה הכי גרוע.

26 ימיי עבודה יתנו לך כ 5000₪ בלבד.

תבבדוק את עצמך לפניי זה, אני כבר בדקתי במכונית את כל הקו, ז"א נסיעה של מונית שירות כולל עצירות הפיקו לי 30קילומטר להלוך (כמעט שעה נסיעה).

ידידי היקר, מהירות ממוצעת של 30 קמ"ש ממש לא תיתן לך את צריכת הדלק שאתה חושב. תתכונן לצריכה כמעט כפולה.

וסתם שאלה מעניינת, כתבת שבדקת את אורך הקו עם עצירות וקיבלת 30 ק"מ. כמה זה יוצא בלי עצירות?

פורסם

כ 25 קילומטרים, מתחנה מרכזית ברחובות ברחוב בילו/הרצל לכיוון פתח תקווה תחנה מרכזית ברחוב חיים עוזר. נ"ב בנסיעה רגילה לוקח כ 25דקות, ז"א כ דקה לקילומטר מהירות של 100₪.

ועקב היותך בתור נהג מונית עם עיקובים וחישובי עצירה זמן נסיעה כ 55דקות מקסימום לאותו קו.

חבר'ה אני מרגיש שאף אחד עד עכשיו לא בא ונתן את מכת המחץ שאולי עשיתי טעות בחישוב.

פורסם
עזוב לרגע את החישובים, ופשוט תשאל "דוגרי", בפנים,

את נהגי המוניות ואת נהגי קווי השירות למיניהם, כמה הם מרוויחים.

במילים אחרות, תבדוק את השטח.

משיחות חולין עם נהגי אוטובוס של חברות פרטיות התברר לי שהשכר הוא בין 5 ל-6,

איני יודע עד כמה המשכורות הללו מדוייקות, אבל ההצעה מצויינת (לשאול נהגים בקו הזה, לכל הפחות אם ההנחות שלך

נכונות).

אל תתעלם מעצה זו. אתה גם לדעתי אופטימי מדי.

alfa 156 2.5.

פורסם

ההצעה שלי - שב במונית יום שלם וסע הלוך ושוב מתחילת המשמרת ועד סופה. 10 נגלות יעלו לך 170 ש"ח. זאת השקעה אפסית לעומת מה שאתה צופה כרווחים. זאת השקעה אפסית גם בכדי לגלות תמונה לא כל כך ורודה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חבר שלי עשה דבר דומה למה שאתה מציע. הוא קנה GMC גדולה, עם מנוע גדול, להסעות. אני שאלתי אותו אם הוא בטוח שכדאי, צריכת דלק, וכן הלאה - והוא אמר דברים דומים למה שאתה אמרת: שהוא עבד בתחום ומכיר אותו; שהוא יעבוד עם תחנה שהוא מכיר ויודע איזה נסיעות וכמה נוסעים יש; שהרווחים גדולים מההוצאות; וכן הלאה.

התוצאה היתה שלא רק שלא הרוויח, הוא הפסיד. היום הוא עושה דברים אחרים.

אז אני לא אומר שאם הוא הפסיד אז גם אתה תפסיד; אבל כמו שאמרו לך לפני, זה לא חוכמה לבחון רק את היתרונות של הענין. תמיד יש גם חסרונות. אני חושב שההצעה של אמיר שליט היא הצעה טובה. שב עם פנקס ושעון, ותרשום הכל. אח"כ תוסיף לענין תאונות (לא רק שלך. אם יש פקק בגלל תאונה של מישהו אחר, אתה מפסיד) ועוד כל מיני - ותראה. אולי זה עדיין משתלם, ואולי לא; אבל החישוב הוורוד אינו סביר.

דני

• תוכן חדש...