Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב איביזה טורבו 2002,אני נוסע על אינבוקס K&N ובעיקבות פרוייקט של 2 אנשים [אסף עם הבורהV5/איגור עם גולף GTI] מעוניין ללכת בעיקבותם ומעשייהם ,ולפני אני מעוניין להתייעץ עם עוד אנשים שמבינים.

השינוי שאני מדבר עליו שנעשה על ידם ,קשור לתיעול יעיל יותר של זרימת אוויר קרה יותר,יעילה יותר ובלי "מערבולות" מיותרות בבית הפילטר.

והינה דבר השינוי [ציטות של אסף בורה V5]:

מערכת היניקה ב VAG -

1. האוויר נשאב דרך פתח באמצע הגריל של הרכב.

2. האוויר עובר דרך שתי צינורות פלסטיק שלא אטומים כלל - על הדרך המערכת יונקת גם אוויר חם.

3. האוויר עובר דרך הפנס, מתחמם עוד קצת ו..

4. ממשיך בתוך צינור פלסטיק בקוטר של 2.5", שגם הוא לא אטום משהו בחיבורים שלו.

5. האוויר בסופו של דבר מגיע לתיבת היניקה של האוויר - שמלאה במגרעות דבר שגורם למערבולות.

הוכח כבר ע"י כל יצרני הרכב, שטמפרטורת אוויר גבוהה בכניסה למנוע מורידה ביצועים !!!

מערכת היניקה שאסף בנה -

1. האוויר נשאב דרך הגריל של הטמבון .

2. האוויר עובר צמוד לכנף בצינור בקוטר של 100 מ"מ

3. האוויר נדחס לתוך התיבה המקורית שהוחלקה לגמריי

*לקוח מVAG'S WORLD

===========

עכשיו השאלות שאני שואל:

1.מבחינה הגיונית התהליך שאסף ביצע ניראה על פניו נכון ויעיל בגדישות גבוהות מן הגדישות המקוריות,השאלה הנישאלת האם מבחינה טכנית התהליך אכן "שיפור" נכון שנותן תפוקה לעבודה?[אני בעיקר מדבר על שיוף ה"מגרעות" הקיימות בחלקו הפנימי של בית הפילטר,האם הן באמת יוצרות "מערבולות" מיותרות שמפריעות לזרימה חלקה של האוויר בבית הפילטר ולכן הורדת המגרעות באמת מייעלת את תיפקוד בית הפילטר ?

2.ראיתי שצינור הזרמת אוויר לבית הפילטר באיביזה 20VT נילקת מצד הכנף,השאלה הנישאלת מאיפה רצוי שאני אמקם את צידו השני של הצינור החדש[ליניקת אוויר מבחוץ] מי שיודע באיביזה עם אינטרקולר מקורי יש פתח בטמבון ליניקה של האינטרקולר ואם שם אני אמקם את פתח צינור היניקה החדש אז אני אפריע לאינטרקולר לקבל זרימת אוויר חלקה,אני צריך אסטרטגיה ממישהו שמכיר איביזה 20VT והמיבנה שלה ,בדבר מיקום יעיל נכון וקצר ככל האפשר ליניקת אוויר מבחוץ וזאת על ידי שמירה של יניקה קרה ככל האפשר ,נקיה מאבק ומגשם ככל האפשר?

תודה מראש,צירפתי תמונה[לקוחה מVAGS WORLD] של בית פילטר שהוחלקו בתוכו אותן מגרעות [מעברים] לשיפוטכם.

img4936desktopresolutio.jpg

img4934desktopresolutio.jpg

השאלות שאני שואל

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

יריב ,קודם כל תודה על התשובה.

שנית,מה כוונתך ?

1.למה אצלי ברכב גודש השינוי יהיה פחות פקטיבי מהבורה האטמוספרית של אסף?

2.ציינת שיש עבורי אלטרנטיבות טובות יותר,איזה בדיוק?[שים לב שאני רוצה יעול של זרימת אוויר חופשית יותר בפילטר אינבוקס היושב בתיבה המקורית בלבד!]

תודה מראש.

פורסם

hurricance-ibiza20vt.jpg

הפתרון המוצר בתמונה המצורפת זה הפתרון הכי טוב לגודשות.

כל מי שאומר שהורדת טמפ' ביניקה לא משפיע, אז אני כמהנדס מכונות שלמד תרמודינמיקה

יכול להצהיר חגיגית ששינוי טמפ' אויר הנכנס לטורבו משפיע על טמפ' אויר היוצא מהטורבו.

זה נכון שהטורבו רותח ומחמם מאד את האויר העובר דרכו, אבל אם ע"י בניית מתקן יעודי

טמפ' ביניקה משתנה מ-50 מעלות (זה בערך טמפ בתא המנוע) ל-20 מעלות, או עכשיו בחורף גם 10 מעלות (ע"י הזרמת אויר ישירות מבחוץ) -

זה שינוי של 30-40 מעלות ביניקה, אז טמפ' אויר היוצא מהטורבו יורדת לפחות בכמה מעלות וזה משמעותי.

פורסם

מה שהבאת פה זה אותו עיקרון כמו הבית פילטר המקורי שלי.שוב:

צינור שמזרים אוויר מאיזור ביטנת הכנף למגן בידוד של הפילטר הפתוח,

זה בעצם שווה ערך למה שאני רוצה לבצע בבית פילטר המקורי אצלי+שיוף אותן מגרעות הקיימות בדופן הפנימית של בית הפילטר,שוב מזכיר שאני עם אינבוקס,שהוא פילטר פתוח לכל דבר! אותם עקרונות ישמרו אצלי כמו בתמונה שהבאת.

פורסם

goshac בבדיקה קטנה ועצמאית עם VAG-COM תוכל לבדוק עם יש אוו אין הבדל,בטמפרטורה ביניקה,ומד כמות אוויר בחישן MAF.

אסף לא שמתי לב שאתה רוצה להשאיר עם פילטר סגור,תנסה זה לא יזיק,רק לפני זה תנסה פילטר פתוח.

פורסם

באמת צריך לבדוק את זה עם VAG-COM, אבל אני בטוח שכבר בדקו את זה לפניי, רק שאני לא מוצא ברשת שום מידע על זה :?

אך לפי תיאוריה זה מתקיים (לפי הגרפים של תרמודינמיקה)

פורסם

לפני כמה שנים בקופרה נט היה ניסוי של פילטר פתוח,פילטר מקורי,ופילטר פתוח משוך לתוך הכנף לקבלת אוויר קר.

לא היה הבדל בטפרטורת יניקה.

תוכל למצוא אותו באגף MK3 לאיביזות,עם זה קיים עוד.

פורסם

ואיך אתה מסביר את זה?

זה שפילטר פתוח יונק אויר חם מהמנוע זה ברור, אבל איך פילטר פתוח שאטום ומחובר לצינור רחב קוטר שיונק אויר מבחוץ יונק אותו אויר חם אני לא יודע...

פורסם

כנראה האוויר הקר שנכנס לתא מנוע במהלך נסיעה דוחף את האוויר החם.

עם יש לך את הקיט בתמונה,תעשה איתו לוג,ואחר כך פרק ממנו את הקונסולה שמקיפה אותו ותעשה את אותו לוג,אוו סתם פילטר פתוח.

יש לי להביא לך פילטר פתוח לנסות בכיף.

2 דקות פרוק והרכבה יסימו את הוויכוח הזה אחת ולתמיד:arrow:

פורסם

דבר קטן בקשר ליניקת אוויר מאזור הכנף\גלגל מנסיון של בעלי קליאו בחו"ל - הרבה מאד ג'יפה נכנסת משם, וזה עלול לפגוע ביעילות של המסנן\לפגוע במנוע. נראה לי שהגריל זה המיקום הכי טוב לצינור.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

התחממות האוויר נגרמת בעיקר מפעולת הדחיסה, כך שחום הטורבו וטמפ' כניסה הופכים לזניחים יחסית.

אינטרקולר גדול/ריסוס מים/הזרקת מתנול יתנו תוצאות הרבה יותר טובות בעלות גבוהה יותר (כוח עולה כסף).

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

יריב,

אני עובד עם פילטר פתוח אבל אינבוקס[של זיו]

אתה טוען שפילטר אוויר פתוח קונוסי,יהיה יעיל יותר מהאינבוקס הפתוח שלי וזאת למרות שעם הקונוסי האוויר יהיה חם יותר?

פורסם

הסיבה שאין הבדל משמעותי בטמפרטורת האויר היא שבגודשות, האויר נשאב דרך הפילטר (ולא משנה אם פתוח,סגור או בהפסקת צהריים) ואז מתחיל דרך ארוכה של צנרת למגדש,דחיסה, מעבר בטורבו החם, מעבר בצנרת ארוכה (יחסית), מעבר באינטרקולר ומעבר שוב בצנרת ארוכה לכיוון המנוע. כל הדרך הזאת, גורמת לאויר לקבל בסופו של דבר טמפרטורה קצת יותר גבוהה מטמפ' האינטרקולר.

ברכבים אטמוספריים, שמפילטר האויר, האויר "טס"שירות למנוע, השפעת מקור היניקה הרבה יותר משמעותית וההבדלים בטמפרטורת האויר משמעותית ביותר.

הרי ברור לכולנו שכשמה שמופיע פה בתמונה, מתרחש מתחת למכסה המנוע,עדיף להזרים אויר מסביבה קרירה, אבל מצד שני, איזה השפעה כבר יש להבדל של 10 מעלות על כזה טורבו:shock:

TurboGlow.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...