Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לעשות בדיקת הצתה ברכב שלי (106) לוודא שאכן כל בוכנה ובוכנה מקבלת הצתה...

אמרו לי שהשיטה דווקא פשוטה, ושפשוט בזמן שהמנוע עובד לנתק חוט הצתה אחד, ולראות אם יש גמגום, אם יש גמגום אז ההצתה תקינה, ואם אין שינוי אז אין הצתה.

השאלה היא כזאת:

1) מאיפה מומלץ לנתק, מהקויל או מהפלאג ישירות?

2) האם לפני החזרת החוט יש לכבות מנוע? או שלא יקרה כלום אם אני יחזיר תוך כדי עבודה?

3) האם יש סיכון כלשהו בבדיקה בדרך זו?

אשמח לשמוע דתעכם, ואף לקבל עצות כלשהן לפני שאני מתחיל לעשות על דעת עצמי...

תודה

פורסם

שלום רב !

הבדיקה פשוטה אך מסכנת את סליל ההצתה והמודול הצתה.

הבדיקה לא באה לבדוק, את מערכת ההצתה, אלא את תגובת כל צילנדר בנפרד, והיא נועדה לבדוק את תפקוד הצילנדר, שחשוד כלא מתפקד בגלל מספר סיבות.

מה מטרת הבדיקה הלא מקצועית שאתה רותה לבצע?

האם יש בעיית סחיבה וקרטועים ברכב?

בהתאם לתשובתך אספק פרטים נוספים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

השיטה הזו שיכת לזמנים עברו במכוניות ישנות בהם היה מפלג שיוצאים ממנו כבלים להצתה.

במכוניות היום ההצתה מגיעה ממודול אלקטרוני ולא תמיד ישנם חוטי הצתה אלא המודול האלקטרוני יושב ישירות על הפלג וגם אם יש חוטי הצתה מאוד לא מומלץ לנתק אותם בטח לא בזמן עבודה בגלל המתח הגבוה יותר ממכוניות ישנות העובר בהם שיכול לגרום לך להלם גם אם אתה מחזיק אותם עם מבודד טוב. אתה גם תרשום תקלה במחשב הרכב.

במכוניות היום הדרך לדעת אם יש תקלה במערכת ההצתה היא להתחבר עם מחשב או סורק לשקע האבחון ולראות מה רשום במחשב הרכב.

אם אתה מתעקש לבדוק את מערכת ההצתה בדרך הזו הייתי לוקח פלאג בחוץ, מחבר אליו את הכבל ומצמיד את תבריג הפלג לגוף המנוע ונותן סטרטר ורואה אם עוברים ניצוצות באלקטרודות הפלג כאשר אני לא נוגע בשום דבר רק מביט ורואה אם יש ניצוצות. כך הייתי עובר על כל הפלאגים והכבלים.

רק אם יש לך מכונית מאוד ישנה בת למעלה מ 20 שנה יתכן ושם עוד יש הצתה מהדור הישן עם מפלג, פלטינות וקבל שם אולי אתה יכול לנסות את הפתרון שלך כי המתח הגבוה נמוך יותר ואין יחידה אלקטרונית שיכולה להנזק אבל גם כאשר אתה אוחז בכבלים עם מבודד רציני שלא תחטוף הלם חשמלי.

פורסם

וזה גם מסוכן ועלול לגרום לנזקים ואני מסביר:

1. מסוכן - כי ברכב מודרני מתח ההצתה הוא גבוה מאוד ומכת מתח גבוה כזה אינה נעימה (בלשון המעטה).

2. עלול לגרום לנזקים - כשמתח הגבוה אינו יכול לפרוץ את מרווח המצת (פלאג), אז המתח הגבוה עולה מאוד בתוך סליל ההצתה (קויל) עד שהוא מתפרק בתוכו ואז מושרה בחזרה מתח בסליל הראשוני שבתוך סליל ההצתה ומתח זה עלול לחזור אחורנית ולקלקל את מודול ההצתה, שיכול להיות עצמאי בנפרד או כחלק מובנה בתוך מחשב נהול המנוע.

פריצת מתח גבוה כזה בתוך סליל ההצתה כמובן שגם פוגמת בו.

תהליך בדיקה כזה היה נפוץ בזמנו במכוניות עם מע' הצתה רגילה ופשוטה וכשציוד אבחון במוסכים היה נדיר מאוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

הסיבה שאני רוצה לבדוק היא אכן בגלל גמגומים במנוע לעיתים בעיקר בסלד נמוך

נובע גם בסלד סרק שטורים לא יציבים, והפעלת מקור חשמלי שמעמיס משפיע על הטורים (מזגן, סיבוב הגה - כח וכו..)

איך אני יכול לדעת שאכן כל בוכנה מקבלת ניצוץ תקין?

• תוכן חדש...