Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת לובסטר (כמובן, מאחר וחסמו אותי בפורום ביולוגיה ימית...)

Derish
שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

השאלה מיועדת למי שאכל לאחרונה לובסטר איכותי, או לפחות יודע מה אמור להיות הטעם שלו.

אני מגיע ממשפחה רוסית פשוטה, אצלנו בבית אוכלים סרטנים (crabs). הכוונה היא לכאלו שבאים חיים בקופסת נעליים, וכעבור חצי שעה וכמה ליטרים של מים רותחים, משנים את צבעם לכתום בוהק ונוחתים על הצלחת. אנחנו לא אוכלים את זה לעיתים קרובות, אבל אני זוכר שהטעם טוב והמרקם רך ונמס בפה. ועוד משהו: עד לאחרונה, מעולם לא טעמתי לובסטר.

לאחרונה הזדמן לי לסעוד במסגרת העבודה במסעדה יוקרתית-פלצנית בגרמניה, שם הגישו "מעדן לובסטר" בתור מנת פתיחה. הדבר הזה היה צמיגי ומגעיל, ועם כל הכבוד למקום, ההתלבטות שלי הייתה בין להקיא לבין לזרוק את הדבר הזה למלצר בפנים. פשוט עלבון למקצוע לפי דעתי.

אני מניח שהמסעדה לא הייתה מגישה מנה כזאת שאינה מבושלת עד הסוף, לכן הייתי רוצה להבין מבעלי נסיון: האם זה אמור להיות מרקמו של לובסטר איכותי, צמיגי כמו רכיכה? כי אני לתומי חשבתי שזה אמור להיות כמו סרטן, אבל עוד יותר רך ומתוק. או שאולי זאת פשוט שיטת הכנה מיוחדת?

אשמח לשמוע את חוות דעתכם. בתודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לובסטר אמור להיות הבשר הכי עדין שאכלת בחיים שלך. הוא אמור פשוט לימוס בפה, תרתי משמע. והוא אמור להיות מאד juicy.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משהו היה לא טוב בלובסטר. כפי שכתבו מעליו בשרו מאוד שמנוני (מלא כולסטרול...) ומתקתק ורך.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער אבל אותי זה פשוט מגעיל, אני אפילו לא קרוב לדת, אבל לטעמי כל מה שלא כשר פשוט מגעיל.

אם הייתי רואה כזה דבר בים, היה לי סיוטים במשך חודש, אז לאכול כזה דבר??

אני לא רוצה להתחיל כאן ויכוח על דת, ושוב אני יזכיר שאני לא מתקרב ללהיות דתי ולראיה זאת שאני בעצם בפורום בשבת

ובעוד כשעתיים אני כבר יהיה במפגש של VAG.

אבל יש געגועים לימים שבהם הכשרות הייתה דבר קדוש במדינה, רבאק אנשים, אנחנו יהודים.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ושוב אני יזכיר שאני לא מתקרב ללהיות דתי ולראיה זאת שאני בעצם בפורום בשבת

אבל יש געגועים לימים שבהם הכשרות הייתה דבר קדוש במדינה, רבאק אנשים, אנחנו יהודים.

אז רגע, אולי בגלל שעכשיו שבת ובשבת אני לא מפעיל את המוח שלי כי אני יהודי שומר מצוות, נראה לי שלא הבנתי משהו:

מצד אחד, אתה לא דתי ולא מתקרב ללהיות אחד.

מצד שני, אתה מקונן על כך שהימים שבהם הכשרות, אחד מסממניה הבולטים ביותר של הדת, היתה דבר דומיננטי פה חלפו להם לבלי שוב, וממשיך בדבריך להזכיר לנו שאנחנו יהודים.

האם רק אני מבחין פה בדבר והיפוכו, או שעלי לקרוא שוב את הדברים לאחר צאת השבת כדי להבינם כהלכה?

ואסיים בברכת: "אם אשתך במחזור ואין לך סידור, את תנ"ך".

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל עוד אני לא פוגע באף אחד זכותי להגיד מה שאני מרגיש וחושב.

איך שאני רואה את הדברים, יש דת ויש מסורת, מבחינה דתית אני לא מאמין בהרבה דברים,

שמבחינת המסורת אני מאמין שהם חשובים.

זכותך לקבל את מה שאני אומר וזכותך לא לקבל, אבל זילזול באחר היא אף פעם לא תכונה טובה.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ללובסטר ולסרטו מרקם אחר.

לובסטר יותר בשרי וקראנצי מסרטן.

קראנצי ? לא גילו לך שלא אוכלים את השריון ?! ;)

יש בעיה בהגדרות שלך, אתה מטיף למדינת דת ואומר "כל עוד אני לא פוגע באף אחד" ?! כמו אלעד גם אני לא מבין אותך.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זכותך לקבל את מה שאני אומר וזכותך לא לקבל, אבל זילזול באחר היא אף פעם לא תכונה טובה.

המוח שלי עדיין במצב OFF, ועד שתצא השבת או לפחות עד שאתקין בו שעון שבת, אתה יותר ממוזמן להראות לי היכן בדיוק זלזלתי בך כי לא הצלחתי למצוא את זה בעצמי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סתם לתשומת לבך :

"ושמרתם את השבת כי קדש היא לכם מחלליה מות יומת כי כל העשה בה מלאכה ונכרתה הנפש ההיא מקרב עמיה" (שמות פרק ל"א 14) - העונש על חילול שבת הוא מוות בסקילה, העונש החמור ביותר ביהדות.

"אַל תְּשַׁקְּצוּ אֶת נַפְשֹׁתֵיכֶם בְּכָל הַשֶּׁרֶץ הַשֹּׁרֵץ וְלֹא תִטַּמְּאוּ בָּהֶם וְנִטְמֵתֶם בָּם" (ויקרא פרק י"א פסוק 43) - העונש על אכילת שרצים הוא מלקות בלבד.

אז אפשר לומר שאתה פה חוטא חטא קצת יותר גדול מלובסטר מזדמן....

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משעשע,

קצת אחרי כשהשרשור נפתח קראתי את התגובה הראשונה והמשכתי לשוטט.

אני חוזר עכשיו בלחיצה על כפתור "התגובה האחרונה" ואני רואה שהדיון הוסט לכיוון עינייני דת ואמונה.

GOT סחוג?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא חושב שזכותו של אדם לשאול שאלה פשוטה על מאכל בלי לשמוע הטפות דתיות או מסורתיות ?

בי אתה פוגע

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אומי תרגיש חופשי להיפגע זה לא ממש מעניין אותי, ההגדרה שלך להטפה דתית עקומה לגמרי.

איזה פחד מכפייה דתית יש פה לאנשים, מי ישמע מינימום דרשתי לשרוף את כל רשת "טיב טעם".

דרור, איפה בדיוק אתה שומע הטפה למדינה דתית בדברי?

מה דרשתי להקים מדינת דת כמו באיראן??

כרגיל, חמור אחד מדליק גפרור וכולם שופכים עליו דלק.

לאכול לובסטר לדעתי זה מגעיל מכל הבחינות, זאת דעתי וזכותי לומר אותה.

זכותי גם לומר שאני מתגעגע לימים שלא היו מעדניות של חזיר ומאכלי ים.

אין מדברי לא הסתה ולא הטפה דתית לאדם כלשהו מה כן לעשות או לא לעשות.

כל אדם יעשה כרצונו ואני האחרון שישפוט מישהו על מעשיו או פועליו.

אבל את דעתי אני יאמר בכל מקום וכל זמן שאני אראה לנכון.

בוא נשאיר את הדיון בגדר "ויכוח".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המסעדה הייתה בגרמניה, לא רלוונטי לקדושתה של הכשרות בארץ. יאללה, הלאה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...