Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום, לאחר הרבה מאוד צפייה מהצד,

רציתי להודות לכולם פה, זה פורום נהדר שעוזר לי המון.

(אני בא מתחום האופנועים וזה רכב ראשון שלי)

לענייננו:

לקחתי יונדאי גטס 2005, 1.35, 90,000 ק"מ (יד 1 השכרה , יד 2 פרטי ומטופל)

לבדיקה במכון קומפיוטסט סניף פ"ת.

סה"כ זה נראה שהרכב בסדר, אבל ישנם מספר טיפולים\תיאומים שצריך לבצע,

ורצתי להעריך את עלותם ע"מ לעמוד על המקח עם המוכר (טסט עוד חודשיים)

מחיר מוכר: 36,000 ש"ח

אני מצרף פה את הסיכום מדוח הבדיקה, ואשמח לשמוע כל מה שיש לכם להגיד בנושא,

האם אתם רואים משהו חמור וכן כמה אפשר להוריד במחיר על סמך התיקונים טיפולים שצריך לבצע.

נ"ב : ישנם שריטות חיצוניות, ואני מצרף תמונות שלהם גם, להערכה האם אפשר להוריד עליהם במחיר.

Image(320).jpg

Image(317).jpg

check.jpg

פורסם

הטופס נראה טוב.

לא יודע מה זה HC.

השריטות הן שפשופים ממשהו.

מה שאתה צריך לעשות זה ככה:

1. לקחת את הרכב למוסך מורשה יונדאי לקבל הצעת מחיר על התיקונים.

2. לקחת את הרכב לפחח לקבל הצעת מחיר על תיקון/טשטוש השריטות (פוליש ווקס אם מספיק, פחחות אם אין ברירה אחרת).

3. לקחת את מחיר הטסט.

לחבר את כולם יחד ולקבל מספר.

עכשיו אתה בא אל המוכר עם המספר הזה ומכאן מתחיל המשא ומתן. ככל שאתה ממולח יותר והוא לחוץ למכור יותר אז הוא יוריד לך סכום שקרוב יותר למחיר הזה.

האם זהו מכון בדיקה שהומלץ על ידי המוכר?

פורסם
הטופס נראה טוב.

לא יודע מה זה HC.

השריטות הן שפשופים ממשהו.

מה שאתה צריך לעשות זה ככה:

1. לקחת את הרכב למוסך מורשה יונדאי לקבל הצעת מחיר על התיקונים.

2. לקחת את הרכב לפחח לקבל הצעת מחיר על תיקון/טשטוש השריטות (פוליש ווקס אם מספיק, פחחות אם אין ברירה אחרת).

3. לקחת את מחיר הטסט.

לחבר את כולם יחד ולקבל מספר.

עכשיו אתה בא אל המוכר עם המספר הזה ומכאן מתחיל המשא ומתן. ככל שאתה ממולח יותר והוא לחוץ למכור יותר אז הוא יוריד לך סכום שקרוב יותר למחיר הזה.

האם זהו מכון בדיקה שהומלץ על ידי המוכר?

תודה על ההסבר.

הבעיה היא שהמוכר לא ילך איתי למוסך ולא לפחח ככה שאני צריך איזה הערכת סדר גודל של 1 ו2 ללא הגעה פיזית.

לגבי השריטות , אלו אכן שריטות של עמודי חניה.

לגבי המכון, החלטה שלי, המוכר כלל לא היה מעורב והיה מוכן גם לתת לי מפתחות ללכת לבד.

פורסם

HC זה פחמימנים. הימצאותם בכמות רבה בפליטה מעידה על תערובת עשירה בד"כ, ולפעמים דווקא על תערובת עניה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

למה בסעיף השילדה לא נבדק כלום?

את הדיאגנוזה על בעיית הפליטה תקבל רק במוסך. נסה לשאול מה זה ומה עושים - בדרך כלל לא יקחו כסף.

מירכוז ההגה יכול להפתר על ידי כיוון פרונט, יכול אבל לא חייב להעיד על תאונה בחלק הקידמי. בדוק היטב אם שחיקת הגלגלים זהה בשני הצדדים.

לא מבין משהו: כתבת שהמוכר מוכן לתת לך מפתחות ללכת לבד למכון, אבל אי אפשר לקפוץ לפחח? אולי תקח את האוטו לבד?

אם אין תאונות קשות והערכות התיקן מתאימות לך - אז קדימה למו"מ. לגבי המחיר - תן דעתך על ההשכרה (ואוטו כזה יכול לעבור בהשכרה הרבה נהגים לא מיומנים ולא איכפתיים), קצב ההחלפה (אתה יד שלישית אחרי 4 שנים והשכרה וזה לא רקורד מרשים).

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אי אפשר לתת הערכת מחיר וירטואלית ככה.

בגדול - לגבי הקטע המכני, אתה יכול לגשת למוסך עם הטופס בדיקה. אפילו שלדעתי חשוב שמוסך יסתכל כי הוא רואה הרבה דברים שמכון בדיקה לא תמיד רואה, בעיקר מוסך שמתמחה בסוג רכב מסויים ויודע איזה בעיות לחפש. וגם המון פעמים התקלות שנמצאות במכון הבדיקה הם כלליות, לא ברורות בניסוח ולא פעם - לא באמת תקלות אלא דברים שלא דורשים טיפול או טיפול דחוף.

לגבי הקטע של הצבע - תעריך כל אזור שנדרשת בו פחחות בכ-500 ש"ח. כלומר כנף - 500 ש"ח. פגוש - 500 ש"ח, וכו'

פורסם

לא צריך לגשת לפחח אז יש שריטות SO WHAT יש לי רכב שנת 08 ו 09 מלא שריטות.

תוריד לו בגלל ההרכב היה בשכירות תוריד את מחיר הטסט שבא .

ותתחדש הבדיקה נראת טוב.

פורסם

עפ"י הדוח צירפת הרושם הוא שמדובר ברכב במצב טוב. המחיר מפתה מאוד לרכב ממודל 2005, למרות שאת החסרונות של הגטס יוצאות ההשכרה בשנים האלו אתה בוודאי כבר יודע.

לרכב נדרש כיוון פרונט (כ200-300 ש"ח) כדי למרכז את גלגל ההגה וכדי לתת הערכת מחיר לבעיית הHC יש לבצע לרכב דיאגנוסטיקה במוסך שמתמחה בנושא - מכון הזרקות או מוסך עם ציוד מתאים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רק לי הקילומטראז' נראה נמוך מדי לרכב השכרה?

איזה חברה זה היה בהשכרה?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
עפ"י הדוח צירפת הרושם הוא שמדובר ברכב במצב טוב. המחיר מפתה מאוד לרכב ממודל 2005, למרות שאת החסרונות של הגטס יוצאות ההשכרה בשנים האלו אתה בוודאי כבר יודע.

לרכב נדרש כיוון פרונט (כ200-300 ש"ח) כדי למרכז את גלגל ההגה וכדי לתת הערכת מחיר לבעיית הHC יש לבצע לרכב דיאגנוסטיקה במוסך שמתמחה בנושא - מכון הזרקות או מוסך עם ציוד מתאים.

תודה רבה

פורסם
למה בסעיף השילדה לא נבדק כלום?

את הדיאגנוזה על בעיית הפליטה תקבל רק במוסך. נסה לשאול מה זה ומה עושים - בדרך כלל לא יקחו כסף.

מירכוז ההגה יכול להפתר על ידי כיוון פרונט, יכול אבל לא חייב להעיד על תאונה בחלק הקידמי. בדוק היטב אם שחיקת הגלגלים זהה בשני הצדדים.

לא מבין משהו: כתבת שהמוכר מוכן לתת לך מפתחות ללכת לבד למכון, אבל אי אפשר לקפוץ לפחח? אולי תקח את האוטו לבד?

אם אין תאונות קשות והערכות התיקן מתאימות לך - אז קדימה למו"מ. לגבי המחיר - תן דעתך על ההשכרה (ואוטו כזה יכול לעבור בהשכרה הרבה נהגים לא מיומנים ולא איכפתיים), קצב ההחלפה (אתה יד שלישית אחרי 4 שנים והשכרה וזה לא רקורד מרשים).

נבדקה השלדה - אין שום פגיעות.

פשוט סרקתי רק את הקטע בסיכום שהופיעו בו התקלות.

שחיקת צמיגים זהה ב-2 הצדדים, רכב ללא תאונות (לפחות לא מדווחות)

המוכר רצה לתת לי את המפתחות, אבל רציתי שהוא ינהג, כי אין עלי ביטוח, וזה מה שחסר לי לעשות תאונה איתו.

ולהתחיל לתאם איתו עכשיו הגעה לפחח ולמוסך, זה מסובך.

בכל אופן , תודה רבה על התגובה \ תגובות

פורסם
לא צריך לגשת לפחח אז יש שריטות SO WHAT יש לי רכב שנת 08 ו 09 מלא שריטות.

תוריד לו בגלל ההרכב היה בשכירות תוריד את מחיר הטסט שבא .

ותתחדש הבדיקה נראת טוב.

אני לא באמת יתקן את השריטות (אשתי הרי תעשה עוד כמה...)

רק רציתי אומדן לשם הורדת מחיר הקניה האמתי.

תודה רבה

פורסם
אי אפשר לתת הערכת מחיר וירטואלית ככה.

בגדול - לגבי הקטע המכני, אתה יכול לגשת למוסך עם הטופס בדיקה. אפילו שלדעתי חשוב שמוסך יסתכל כי הוא רואה הרבה דברים שמכון בדיקה לא תמיד רואה, בעיקר מוסך שמתמחה בסוג רכב מסויים ויודע איזה בעיות לחפש. וגם המון פעמים התקלות שנמצאות במכון הבדיקה הם כלליות, לא ברורות בניסוח ולא פעם - לא באמת תקלות אלא דברים שלא דורשים טיפול או טיפול דחוף.

לגבי הקטע של הצבע - תעריך כל אזור שנדרשת בו פחחות בכ-500 ש"ח. כלומר כנף - 500 ש"ח. פגוש - 500 ש"ח, וכו'

שוב, תודה רבה

• תוכן חדש...