Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MBA האם כדאי? איפה כדאי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום.

השאלה מופנית בעיקר לחברי הפורום המנוסים בשוק התעסוקה ובעולם העסקים.

אני בוגר תואר ראשון במדעי המדינה ויחסים בינ"ל. לצערי הרב, למי שאין ויטמין P (קשרים/ פרוטקציה/ קומבינות), קשה מאוד להשתלב בתחום זה. באופן כללי ניתן לומר שהתואר הנ"ל לא שווה הרבה מבחינת אפשרויות תעסוקה.

חשבתי כדי לשפר מצבי בשוק העבודה לעשות תואר שני במנהל עסקים - MBA

מכיוון שיש שאין ברצני להיבחן בבחינת GMAT מטעמי זמן, כסף ומאמץ חשבתי להרשם למוסד אקדמי שאינו דורש כאלו תנאים.

העלתי בחכתי 2 אופציות: 1. האוניברסיטה הפתוחה 2. המיכללה למינהל

השאלות הבסיסיות שלי הן:

1. האם MBA ישפר סיכויי למצוא עבודה כשכיר (אני חסר נסיון ניהולי או נסיון בעסקים) או שהשוק מוצף ואני סתם אבזבז זמן וכסף.

2. אילו מבין המוסדות הבאים כדאי מבחינת היוקרה של התוכנית (אם יש כזו) והאם שאתמודד על משרה, העובדה שלא למדתי באוניברסיטה "מסודרת" תהיה בעוכרי?

3. איזו התמחות כדאי לבחור כדי לשפר את סיכויי העסקה כשכיר בחברה (אין לי רצון לעסוק בשיווק אבל כל תחום אחר יכול להיות רלוונטי).

אודה לתשובות המנוסים.

GSK

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם בזמן וכסף עסקינן,

הלימודים בשני המקומות הנ"ל יעלו לך משמעותית הרבה יותר כסף מאשר קורס GMAT + בחינת GMAT.

אם תלך לאוניברסיטה תצא ב11K לשנה שכר לימוד (תואר של שנתיים)

אם תלך למכללה למנהל אתה תצא ב30K לשנה אחת.

בקשר לאוניברסיטה הפתוחה -הסיכוי לסיים שם תואר בזמן סביר ובסכום סביר , הוא בלתי סביר :)

קורס GMAT טוב (של קידום) יעלה כ3.5K ש"ח פלוס 250 דולר הבחינה.

תעשה את החשבון לבד.

אם יש לך תואר ראשון שאין בו עבודה, לפחות כדאי להצטייד בתואר שני ממקום יוקרתי יחסית.

גם אני בדיוק בתהליך דומה כרגע, אני בחרתי בדרך הייסורים (GMAT+אוני')

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לעניות דעתי:

1. GMAT הוא מבחן קל למדי (על מנת להתקבל למנע"ס). עשיתי אותו עם הכנה של שבת אחת עם חוברת הדוגמאות וההסברים מהאתר. כפי שכתב קודמי, גם אני חושב שזו טעות לבחור מוסד שאיננו דורש GMAT רק מסיבה זו.

2. מב"ע זה תואר קישוטי. לדעתי הוא צריך להיות מלווה בתואר אמיתי, על מנת להקנות לבעליו נקודות נוספות במועמדות לעבודה. ז"א אולי תקבל עדיפות מול מועמד אחר בוגר מדעי המדינה, אבל לא סביר שתמצא עבודה רק בזכות המב"ע.

3. בחירת המגמה היא משנית. עדיף לדעתי שהמב"ע שלך יהיה של אחת האוניברסיטאות ולא מכללות, שלוחות וכו'. בתור תואר שמקשט את הרזומה, עדיף קישוט מרשים.

4. נסיוני האישי במב"ע אוניברסיטת תל אביב - תואר משעמם ומעיק בעבודות ומטלות חסרות תכלית, אבל מצד שני תואר שקל לעבור גם ברמות גבוהות של חיפוף, חינטרוש ואי נוכחות.

:turn-l:
פורסם

אני לא חושב שGMAT הוא מבחן כזה קל, במיוחד שעם תנאי הקבלה של היום צריך להוציא ציון כמעט מקסימלי כדי להכנס. (50-51)

המבחן בטוח לא יהיה קל למי שלא עשה תואר מתמטי בעברו. (הנדסה, פיזיקה, מתמטיקה, מחשבים וכו').

גם הפסיכומטרי מבחן קל, אבל מה הסיכוי להתקרב ל800 ?:) (או אפילו לחצות 700)

אם לא חיזקת אותו, לפחות חיזקת אותי כי זה אומר שהערכתי נכונה את מה שצפוי על פי דבריך.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

2. מב"ע זה תואר קישוטי. לדעתי הוא צריך להיות מלווה בתואר אמיתי, על מנת להקנות לבעליו נקודות נוספות במועמדות לעבודה. ז"א אולי תקבל עדיפות מול מועמד אחר בוגר מדעי המדינה, אבל לא סביר שתמצא עבודה רק בזכות המב"ע.

בהנחה מה שאתה אומר מדוייק, זה די משנה לי את הראייה של הדברים. חשבתי ש MBA הוא תואר שיכול לעמוד בפני עצמו. אתה אומר בעצם ששוק העבודה לא מתייחס אליו ככזה, אלא רק עם הוא נלווה לתואר משמעותי אחר.

פורסם

אכן מה ש-yuvk אומר מדוייק.

אדם שאין לו נסיון משמעותי בעבודה, אפילו יזכה ליחס עוין מצד משאבי האנוש בכל חברה נורמלית

אתה יוצר לעצמך תדמית של אדם שלא רוצה לעבוד, וישר מהאקדמיה רוצה להיות "מנהל"

אתה גם לא רוצה להיות overqualified כשאתה מחפש את העבודה המשמעותית הראשונה שלך.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

תשמע, אני עבדתי באחת המכללות המובילות בארץ, ולמיטב זכרוני תואר MBA הוא תואר שמגיע לסכומים גבוהיים יותר אפילו מהמחירים הרגילים שמגיעים אליהם התארים הראשונים.

אם אני לא טועה, ואל תתפוס אותי במילה, במכללות שבהן הסטנדרט הוא כ30 א"ש לשנה, מדובר על כ45 א"ש לשנה לתואר MBA.

כמובן שכל מה שנאמר לעי"ל תקף, כלומר אם אתה עדיין ללא ניסיון בתחום אליו אתה פונה, תואר MBA לא בהכרח יעזור לך למצוא את אותה עבודה נחשקת שאתה מחפש, וכמו"כ פעמים רבות הוא אף יביא לפסילת המועמד במידה ומדובר בתפקיד זוטר עבור הרמה האקדמית שיש למועמד.

לרוב, ההמלצה היא לעשות תואר ראשון, להשתלב בתחום ובמידה ויש עניין גם מבחינת החברה, וגם מבחינת הבנאדם -=> לגשת ולעשות תואר MBA ולהתקדם קדימה תו"כ ואחרי.

אבי.

פורסם

MBA ללא נסיון תעסוקתי של כמה שנים טובות לא ייתן לך שום יתרון בעבודה על מתמודדים אחרים, ואולי אף להיפך - אני בטוח שנתלקת במושג Over Qualified.

אם תברר על תואר MBA באוניברסיטת חיפה תראה שאחת הדרישות היא ניסיון ניהולי של 3 שנים (אם אני לא טועה) עם אישור ממקום העבודה. נכון שאפשר לזייף ולעקוף בקלות דרישה זו, אך עדיין זה מראה על חשיבות הנסיון התעסוקתי.

עצתי לך היא לנסות להתמקצע בשוק, ולקבל נסיון תעסוקתי ולשלב את התואר השני תוך כדי העבודה.

ממה שאני נוכחתי לדעת אין כ"כ חשיבות היכן נלמד התואר השני (כמובן שאני לא מדבר על מוסדות אקדמיים מחו"ל) ומה שמשחק הוא נסיון תעסוקתי ותכונות האופי של המועמד.

בכל דרך שתבחר שתהיה לך הצלחה!

פורסם

בתכל'ס, MBA הוא תואר די חארטה.

מה שחשוב בו הוא בעיקר ה-Networking עם יתר החברים "לספסל הלימודים", ואם אתה בוגר חסר נסיון מעשי, אתה מאבד את היתרון היחיד שעוד עשוי להיות לתוכנית הזו.

עיקר הלימודים הם חרישה נוספת של קורסים זהים לאלו הנלמדים בתואר הראשון, רק שנותנים להם שמות מפוצצים יותר (למרות שזה אותו חומר בדיוק)

"תורת המימון" הופך ל"ניהול פיננסי"

"התנהגות ארגונית" הופכת ל"ניהול והתנהגות ארגונית"

"יסודות החשבונאות" הופך ל"חשבונאות למנהלים"

וכו'.

אותו חומר, אולי שאלות קצת יותר קשות, אבל עדיין אותו חומר.

מנהל אתה לא ממש יוצא מהתואר הזה, ובטח לא כשהתואר הזה הפך עם השנים לעוד תעודה על הקיר, וכאן זו אשמתה המלאה של המועצה להשכלה גבוהה שתרמה לזילות של המסלול הזה, כשהפכה אותו למכונה להדפסת מזומנים עבור המוסדות להשכלה גבוהה, הפתורים ממתן דין וחשבון על עלויות המסלולים (שכ"ל לתואר שני אינו מבוקר בדומה לשכ"ל של התואר הראשון), ולמעשה הם קיבלו פרה חולבת במסווה של מסלול לימודים יוקרתי.

אל תחשוב שתקבל בתואר הזה כל מיני כלים שיהפכו אותך למנהל דגול (זה פחות או יותר אותה אשליה שמוכרים לצוערים בבה"ד 1 כשאומרים להם שהקורס יהפוך אותם למפקדים טובים יותר) - שיווק זה הכל בחיים.

או שיש לך את זה (ניהל, פיקוד, מנהיגות), או שאין לך את זה.

או שהחיים יקנו לך כישורים שיהפכו אותך לזה (אין חכם כבעל נסיון) - ואת הנסיון הזה לא רוכשים מקורס, או תואר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

הבעייה שנתקלתי בה בהקשר זה - ניסיתי להתקבל למספר רב של משרות זוטרות בתחום של שוק ההון. בכולם תנאי מקדים היה תואר ראשון פיננסי (או לפחות להיות סטודנט לתואר ראשון פיננסי). גם אם לי אישית יש ידע כלכלי וכישורים מתאימים (חשיבה ריאלית, ידע באקסל, נסיון כעצמאי בשוק ההון), חברות ההשמה פשוט לא מוכנות אפילו לשקול מעומדותי. מכיוון שאין בכוונתי לעשות תואר ראשון נוסף, חשבתי ש MBA יכול לעזור בעניין זה. לפי תגובות החברים כאן, מסתבר שכנראה למשרות ההתחלתיות, MBA יהיה "כישורי יתר" שדווקא שיגרמו לדחייה.

אם יש למישהו מחשבות אחרות, אשמח לשמוע דעות נוספות.

פורסם

כנראה שאין מנוס מלעשות תואר ראשון משמעותי יותר.

אם מה שאתה רוצה להתעסק בו זה מנהל עסקים ,אולי יש מסלול משולב איפשהו שנותן לך תואר1+2 במנהל עסקים בתקופה מקוצרת מאשר כל אחד בנפרד.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כנראה שאין מנוס מלעשות תואר ראשון משמעותי יותר.

.

מה זה השטויות האלה?!!!! אף אחד אבל אף אחד לא הולך להסתכל על תואר ראשון שלך ברגע שיש לך תואר שני ביד, אלה אם כן הראשון מאוד רלוונטי למשרה. אני בוגר ראשון של מדעי מדינה וסוציולוגיה בת"א מסיבות של נוחות עושה כרגע תואר שני MBA בקרית אונו ואת אף אחד במנהל עסקים לא יעניין מה היה התואר הראשון שלי. נכון שיש לי נסיון ניהולי של 3 שנים לכן התקבלתי למסלול של בוגרי ראשון במנהל עסקים, אבל גם חברה ללא נסיון עם השלמה של 2סמסטרים עושים יופי את הMBA בלי שום בעיות. התואר שלי עולה 48K, בכל המכללות זה פחות או יותר המחיר לתואר, התוארי יוקרה של ת"א עולים אותו סכום.

לך תעשה MBA ובמקביל תחפש מקום עבודה שעם הזמן תוכל להתקדם בו והכל יהיה בסדר.

Zoom-Zoom...

פורסם
לך תעשה MBA ובמקביל תחפש מקום עבודה שעם הזמן תוכל להתקדם בו והכל יהיה בסדר.

כמו שהזכרתי, ניסיתי להתקבל למספר עבודות זוטרות בשוק ההון כדוגמת עבודות BACK OFFICE, לצערי ברוב המכריע של המקומות, תואר פיננסי או לפחות לימודים לקראת חיוני בכדי שישקלו מועמדוך.

יש לך, או למישהו אחר רעיון על סוג משרות שמחד זוטרות מספיק (עלמנת להתקבל ללא נסיון) ומאידך יכולות להיות פתח לקידום עתידי בתחום הפיננסים/ עסקים?

פורסם

בגדול קשה מאוד להתקבל לג'וב טוב ללא פרוטקציה על ההתחלה, אבל ישנם כמה אופציות שעולות לי לראש כרגע:

1. לך תתקבל להיות נציג שרות לקוחות ועם הזמן תואר יעלה אותך למעלה. יש לי ידידה בבזק שעשתה את זה ו2חברה שאחד בYES והשני בORANGE

2. ישנם תפקידים בחב' פיננסיות שלא דורשות רקע בתחום מסויים

3. תנסה להתקבל למשרות של שירות המדינה

השאלה הגדולה מה ברצונך לעשות כשתיהיה גדול, מכיוון שתחום מנהל העסקים רחב מאוד וללא מיקוד מסויים זה אותו דבר כמו התואר הראשון שלך. ישנם חברה שהולכים לכיוון מימון ויעוץ, ישנם שהולכים לפיתוח וניהול ויש עוד כל מיני שילובים. תחשוב מה אתה רוצה לעשות ואז תעשה את הצעדים לכיוון.

בהצלחה!!!

Zoom-Zoom...

• תוכן חדש...