Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הידית הפנימית של הרכב שלי נשברה לפני חודש וחצי, ולא מצאתי באף פרוקיה/אתרים בחו"ל ידית פנימית לסיאט איביזה שנת 2000.

ידית חדשה עולה 600 ש"ח (ביזיון), ואני מרגיש שלא נשארו לי כבר אלטרנטיבות, חשבתי להדביק את החלק של הידית השבורה, ורציתי לדעת מה דעתכם?

יש סוג של דבק כלשהו שיכול אולי לעשות את העבודה?

תמונה:

14032009337.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי לא נראה לי שאפשר להשיג דבק שיעמוד בהפעלת כח כזה עליו (פתיחת הידית) אז כנראה הפיתרון היחיד זה חלק אחר.

(אם מישהו יודע על חומר הדבקה שכזה אשמח לדעת) אפילו אפוקסי פלסטלינה לא נראה לי יחזיק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

בעקרון, אני חושב שעדיף לשלם 600 ש"ח באופן חד פעמי ולא להתבעס כל יום מחלק שמודבק ברכב שלך, אבל אם בכל אופן אתה מחליט לחסוך, אז אולי תיעזר בתיאור הדרך שבה תיקנתי בזמנו, כשהייתי סטודנט תפרן, את הידית הפנימית ברנו 5 מודל 80 שלי:

קדחתי חור בקוטר של 2 מ"מ בכל צד של השבר, השחלתי דרך החורים חוט ברזל עבה, הידקתי את חוט הברזל סביב עצמו וכבר קיבלתי חלק מחובר וחזק. ליתר חוזק ועידון האסטטיקה ומניעת פציעות מחוט הברזל עטפתי את כל החיבור בפלסטלינה אפוקסית.

הרכב ברשותי עד היום, 14 שנה לאחר התיקון והידית עוד לא הוחלפה באחרת.

פורסם

כן קיים דבק הוא נקרא אפוקסי

פרק את הידית ותערב כחצי שפורפרת של אפוקסי ואז צרף אותה לידית ושתראה בצורה שלה. לאחר שעה של יבוש שפשף עם נייר זכוכית עד שהיא תראה כמו המקורית

זה עד היום עובד ברכב שלי (קורדובה 2001 כבר יותר משנתיים)

פורסם

חנן-ג'יפולוג - כמה אתה לוקח על הטיפול :wink: כי אין מצב שאני אצליח לעשות את זה.

איפה אפשר לקנות את האפקוסי הזה? אני אנסה כי אין לי מה להפסיד.

יש סוגים של אפקוסי, או שהכל אותו דבר וכל אחד יעשה את העבודה?

תודה לכם.

פורסם

בטח אפשרי! (נראה לי...)

בכל חנות לחומרי בניין יש לך דבק אפוקסי- זה נראה כמו מזרק כזה גדול עם שתי בוכנות.

תקרא את ההוראות שעל המוצר, אבל בכלליות:

מזריקים החוצה לאיזה כלי שלעולם לא תשתמש בו יותר ומערבבים.

לדעתי ליתר חוזק, תנסה לייצר איזה תמיכה מאחורי הידית עם איזה מתכת יחסית רכה שיהיה לך קל לעבוד איתה ולתת לה את הצורה של הידית.

וכמו שקודמי אמר, אחרי שזה מתייבש תתחיל לשייף... וזהו.

אם אתה באיזור הצפון אני אשמח לשחק עם זה.. מת על דברים כאלה!

בהצלחה!

*אל תנסה להשתמש בפוקסילינה (אפוקסי-פלסטלינה), זה לא ייתפס כמו שצריך על הפלסטיק וזה ייראה מכוער.

כן אפשר להשתמש בה כי לייצר את התמיכה מאחורה.

פורסם

המכונית שלי עם שלוש דלתות.

kuper02 - אני גר באזור השרון, חבל.. הייתי אפילו משלם לך :\

עם איזה חומר אני צריך לשייף את האזורים עם הדבק? ותודה על ההסבר.

התקשרתי גם T.G, ואין להם.

פורסם

כנראה מחר תהייה לי תשובה בשבילך אחרי בירורים ברחבי הגלובוס. אל תאמר נואש.

אגב לא ביררת לי איזה דגמים מקבילים ולכן אני הייתי מאוד מוגבל בחיפושים שלי.

פורסם

הדבקה בלי חיזוק מבני כמו שהציע חנן היא בזבוז זמן. אין דבק שיעמוד בשטח ההדבקה המצומצם והכח הגדול יחסית שמופעל שם.

פורסם
כנראה מחר תהייה לי תשובה בשבילך אחרי בירורים ברחבי הגלובוס. אל תאמר נואש.

אגב לא ביררת לי איזה דגמים מקבילים ולכן אני הייתי מאוד מוגבל בחיפושים שלי.

אני לא מאמין, אתה עדיין בחיפושים? תודה לך ידידי היקר :-)

לגבי השנתון, סיאט איביזה משנת 2000-2002, דגמים אחרים אני צריך לבדוק, אבל אני חושב שאין.

שוב, תודה.

פורסם

שלום רב.

לדעתי, ההמלצה על הדבקת הידית באפוקסי דו רכיבי שקוף ונוזלי,

מצויינת, אך למצב תצוגה בלבד,לא למצב עבודה.שכן כבר בנסיון הראשון לפתיחת הדלת - ההדבקה תתפרק,כך שחבל על המאמץ והכסף מלכתחילה.

הדבק הנ"ל לא מיועד להדבקת חלקים במצב הזה.וחלק מהסיבות לכך:

1.ראה שנקודת השבירה הינה קריטית מבחינת צורך ההדבקה - מול המנוף שיופעל על בסיס הידית לצורך פתיחת הדלת.

2.שטח הדבקה קטן מאוד.

3.חומר הידית לא ידידותי כ"כ לדבקים.(אולי טפלון)

4.ביום קיץ בממוצע,הטמפרטורה בחניה בשמש בתוך הרכב 70 מעלות.מה שיגרום לניתוק הדבק מהידית.

לכן,המלצתי,קנה ידית חדשה/פירוק.

תודה.

פורסם

אתה בטוח שזה לא יחזיק מעמד, זה נכון שהשטח שאמור להיות מודבק נורא מצומצם ודק, אבל יש כאן אנשים שכתבו שזה החזיק להם כמה שנים טובות.

בכל מקרה, קשה לי לחשוב על האופציה האחרונה - לקנות ידית ב-600 ש"ח.

ד"א, 600 ש"ח לידית אחת או שמדובר בסט של 4 ידיות?

פורסם

בנסיבות ובתנאים האלה חבל על הזמן.

ד"א,אני גם לא מאמין שמשהו הצליח אי פעם להדביק ידית של דלת עם אפוקסי כלשהו,כמו במקרה דומה.

{לפחות כמו בתמונה שהציג פותח השרשור}

ואשמח מאוד אם יעלו תמונות שיציגו את ההפך.

אם ימציאו דבק-שיחזיק מעמד לתנאים ולמקרה הנ"ל,זאת תהיה פריצת דרך בעולם החומרים.

אבל עד שימציאו חבל על המאמץ,רק ידית חלופית.

נסיונות יגידו.

• תוכן חדש...