Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר כמובן חוץ מנהג משאית\בוס.

רישיון לרכב פרטי יש לי.

אני מעוניין לעסוק בצבא באיזה תפקיד שקשור לרכב, משהו שגם אני ילמד ממנו וייצא לי אולי מקצוע בעתיד.

שמעתי על שתי אופציות ש"קרצו" לי:

1)האחת מכונאי, אבל הבנתי שזה רק לטנקים, או שזה לכל הרכבים הצבאיים כמו האמרים קנגו למינהם ומשאיות?

והאם באמת לומדים שם משהו או שזה רק בסיס שמן\מים ו"שטויות" כאלה?

2) האופצייה השנייה היא נהג אמבולנס, אומנם לא ילמד הרבה אבל זה יקנה לי ניסיון בנהיגה, ונראה כמו עבודה "כיפית" כמובן בגבול הנהיגה בלבד.

האם מישהו מכם או מישהו שאתם מכירים היה או עדיין בתפקיד כזה ויכול להסביר לי דבר או שניים?

והאם זה נכון שלא מספיק רישיון לרכב פרטי אלא חובה לעשות על משאית גם לפני שעוברים הכשרה לנהיגה ברכב ביטחון בצבא?

פורסם

יש בצבא הרבה תפקידים שקשורים לרכב,

לגבי מכונאות, יש בכל התחומים, תלוי איזה חיל תהיה ואיזה מקצוע.

לגבי הקנגו ושאר הרכבים הלבנים של היחידה, היום כל התיקונים שלהם נעשים במוסכי חוץ.

מה שהצבא עושה לרכבים הלבנים זה רק "יום טיפול" פעם בחודש וביום הזה עושים לרכב בדיקה כמו טסט,

שעל פיה קובעים אם צריך לסדר דברים קטנים, אז עושים זאת בצבא, או שאם יש ליקויים משמעותיים יותר, שולחים למוסך אזרחי.

שאר הרכבים החומים(משאיות ריאו למשל, האמרים, ג'פסים, אבירים) כמובן שהמכונאים של הצבא מתקנים,

יש דרגים, מכונאי דרג א', ב', ג'.

בגדול זאת עבודה קשה, ובהחלט הרבה יותר מרק בדיקות שמן/מים, אפילו אם תהיה בדרג א'.

שמן-מים בצבא בודקים הנהגים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

יש לך את חיל חימוש

אני לא יודע איזה רכבים אבל חבר שלי יתגייס ליפני 4 חודשיים וכבר הוא צמוד למישהו ומחליפים הרבה דברים שקשורים למנוע וחשמלאות (למדנו ביחד בבית ספר למכואות רכב ופעם בשבוע היינו הולכים לעבודה בבסיס צבאי ואז אתה מתגייס ישר לחיל חימוש עם אתה לא קרבי) זה גם תלוי איפה ישימו אותך כמו שהבחור מעללי אמר יש טנקים נגמשים ראוים אבירים והרכבים הלבנים

כמה שאומרים שבחיל חימוש טוחנים אני גם בדיוק כמוך רוצה להתיגייס לחיל חימוש רק בישביל ללמוד יותר

בהצלחה

MKVI GTI 2011

למכירה דאבל דין alpine w505

פורסם
אתעלק על השרשור, ואשאל:

יש תפקידים כמו מרדפים או משהו בסגנון? נגיד גניבת מכוניות?

שוטר צבאי.:shock:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בדיוק היום דיברתי עם חבר שנמצא כיום בסדיר והוא מטפל בצמ"ה, (D9 וכד') העבודה קשה אך לדבריו היא מעניינת יותר מטיפול ברכבים הרגילים בנוסף הביקוש למכונאי צמ"ה באזרחות גבוה מאוד והשכר בהתאם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כן , שוטר צבאי זה הכי גרוע שיש לא משנה מה תהיה שם.

פעם שחיכיתי באשקלון עם כמה חיילים גולנצ'יקים , קפץ עליו אחד השוטרים סמויים ,לבוש מדים אזרחיים ושאל לפשר מעשיו, בנוסף עוד 2 שוטרים "על מדים" הגיעו לשם לאחר שחילקו דוח לחיילת שהייתה על חגורה לבנה (חגורת ב'), לעניין , הוחלט בניהם לחלק לאותו חייל דוח לאחר שהשיער היה לא לטעמו של אותו שוטר, התפתח דיון שהתחיל בצעקות של "יא מ*&^ק" וכו' , שני חברים של אותו חייל קלטו בזוית העין את המקרה כשאר חיכו ליד המגרש כדורגל (ליד התחנה המרכזית באשקלון), וכמות של 15 חיילים , פשוט גידרו אותם קיללו וגידפו את אותם שוטרים, ומיותר לציין שהשוטרים קיבלו "על הראש". כשאר אני ישבתי מהצד ופשוט נהנתי מכל רגע. "שונא משטרה צבאית יחיה"

פורסם
בדיוק היום דיברתי עם חבר שנמצא כיום בסדיר והוא מטפל בצמ"ה, (D9 וכד') העבודה קשה אך לדבריו היא מעניינת יותר מטיפול ברכבים הרגילים בנוסף הביקוש למכונאי צמ"ה באזרחות גבוה מאוד והשכר בהתאם.

אשמח אם לא תדברו בראשי תיבות צבאיים או שלפחות תפרשו בסוגריים, אני לא מבין.

מה זה צמ"ה, וd9 זה לא דחפור במקרה?

אני די מחפש משהו שאחרי זה יעזור לי גם באזרחות, שאני יידע לתקן את הרכב שלי לבד עד כמה שאפשר וככה ילמד עליו, ולא מהבחינה של לחסוך על מוסך אלא מהבחינה שאני מאוד רוצה לעשות וללמוד בתחום.

פורסם
אשמח אם לא תדברו בראשי תיבות צבאיים או שלפחות תפרשו בסוגריים, אני לא מבין.

מה זה צמ"ה, וd9 זה לא דחפור במקרה?

אני די מחפש משהו שאחרי זה יעזור לי גם באזרחות, שאני יידע לתקן את הרכב שלי לבד עד כמה שאפשר וככה ילמד עליו, ולא מהבחינה של לחסוך על מוסך אלא מהבחינה שאני מאוד רוצה לעשות וללמוד בתחום.

צמ"ה = ציוד מכני הנדסי

D9 = דחפור ענקי (כאילו, ממש ממש ענקי)

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בבה"ד 20 (חימוש) יש שני ענפים שקשורים לרכבים ורק"מ.

האחד זה מכונאות וחשמל רכב, שמטפלים שם באותם רכבים, רק האחד זה מהצד המכני והשני זה חשמל.

מאידך יש את כל הנושא של הרק"מ - רכב קרבי ממוגן שזה כולל את כל הD9, תומ"תים, מרכבות וכיוב.

גם שם זה מתחלק למכונאות וחשמל.

בהצלחה!

Polo 2012

פורסם

אני לא יודע מה איתכם. אבל במלחמה ראיתי שמי שמתקן את ה D9 זה אנשי הקטרפילר שנשלחו מהמפעל עם ניידת שירות.

אם זה כמו באזרחות אז בשביל להיות נהג אמבולנס אתה צריך להיות פארמדיק בנוסף.

זה לא משנה מה אתה רוצה, בסופו של דבר הצבא מחליט. רק אם תבקש להיות בחימוש ישמחו לתת לך את זה במידיי, כל השאר זה רק נסים.

יש דבר כזה מפעיל האמר אבל זה לבנות :)

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

מדריך נהיגה מבצעית!

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תוכן חדש...