Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא החזקתי קסארה דיזל בתור חייל. תסכים איתי שחיילים לא ידועים בהכנסה גבוהה ובכ"ז לא מצאתי את עצמי ברחוב או במצב שאני מוכר את המכונית כדי לתחזק אותה.

בסה"כ הטיפולים במכונית זולים להפליא, לא יותר יקרים בהרבה מהסובארו ליאונה שהייתה לי מקודם.

מה שבטוח, הקסארה מתקלקלת הרבה פחות והרכיבים (המקוריים) שאני מרכיב בה מחזיקים יופי גם את הק"מ השנתי שלי שמתבצע כולו בעיר.

לא אכנס איתך לדיון על ירידת ערך, אבל לפי ההיגיון שלך דייהו מאטיס, שנמכרת ב-10 אלף מעל המחירון (תפתח YAD2) היא כנראה הרכב הטוב בעולם. אחרת אי אפשר להסביר את העובדה שהיא נמכרת ב-מעל 200% מהמחירון הרשמי שלה.

אני אסכם שירידת ערך זה עניין של ביקוש - בגלל הטמטום הישראלי יכול לבוא אדם בתחתית החבית המוטורית (חייל) ולרכוש רכב חסכוני בגרושים. אז אני יכלתי לתחזק את הקסארה בתור חייל, הבחור כאן יכול לקנות 307 בחצי מחיר של פריוס חדשה ולא להיחנק מאוברדראפט.

אגב - תרגיל במתמטיקה: בהנחה והבחור ייסע 3 שנים בפריוס, וערכה יורד ב-15% בשנה, מחירה יהיה בסביבות 90 אלף ש"ח.

זוהי ירידת ערך של 60 אלף ש"ח, בוודאות.

לעומת זאת, כדי לספוג ירידת ערך כזו בפיג'ו של 60 אלף ש"ח, צריכה להיות ירידת ערך של 100% בדיוק.

מכיוון שאני לא רואה את זה קורה, גם בסעיף ירידת הערך יש עדיפות לדיזל משומש בן שנתיים מאשר לפריוס החדשה.

פורסם

אני לא לגמרי מסכים. כמובן ידוע למי נתונה הנבוא, אבל נתבונן בתרחיש הסביר. הבחור שקנה פריוס משלם רק על דלק, טיפולים וביטוחים וכמובן ישנה ירידת הערך של כי-15000 ש"ח לשנה. זה שקנה רכב דיזל משומש נניח משלם אותו סכום על דלק, נניח אותו סכום לביטוחים (שאגב אינני בטוח שזה נכון, אבל נניח), הטיפולים השוטפים, נניח ישנה ירידת ערך של אלפים בודדים בשנה (במקרה הטוב) והביקורים במוסך. הסכום הממוצא שנשאר במוסכים הוא כי-10000 ש"ח לשנה. אז יצא כי ההפרש באחזקת רכב חדש ומשומש הוא לא כזה נורה. ובכל זאת הייתי מסכים כי אחזקת רכב משומש במצב טוב יוצאת יותר בזול מהחדש. אלה מה.. ישנו הגורם שנקרה השקט הנפשי. אני כי בעלים לשעבר של רכב משומש יודע היטב מה זה האי-השקט הנפשי. בכל פעם ברכות לאל שהרכב התניע, שהגיעה ליעדו, שלא נשמע שום צליל חשוד. ומה עם ימי עבודה שנשרפו במוסכים. מה עם הפגישות שבוטלו בגלל שהרכב המחורבן נתקע. לכל אלה ישנו גם ערך בלי-מבוטל. וכמובן לכל אלה יש להסיף את ההבדל במעמד החברתי בין בעל רכב חדש או חדיש לבין בעלים של טרנטה ישנה.

פורסם
בשוק הרכב אין פריערים ומתנות חינם. אם למוצר כלשהו יש ירידת ערך גבוה - חייבת להיות סיבה לכך. אגב' date=' אני שומע הרבה טענות על כך כי העדר בישראל הוא טיפש, לא מעריך מספיק את הרכבים הצרפתיים, הסטיגמות הן סתמיות וכו'[/b']. אני מזמין את הטוענים הנ"ל לבדוק את נושא ירידות הערך בחו"ל. הם יגלו תמונה מאוד דומה לזאת שיש לנו כאן בישראל. הרכבים מהיצרנים היפניים מחזיקים מחיר יותר טוב מרוב האירופיים וכמעט כל האמריקאיים. הצרפתיים הם תמיד בתחתית הטבלה עם נפילת ערך זנותית. כך שהעדר הוא לא כל כך טיפש. אז סביר להניח כי רכישת רכב צרפתי קרוב לוודאי לא תהיה חבילה כדאית לאורך הזמן. אולי השקעה ראשונית קטנה (מחיר הרכב) אך עלות אחזקה גבוה.

ספר את זה למותגי לנצ'יה וסאאב שמדובר על רכבים מעולים ברמות הגבוהות שפשוט סובלות מישראלי המצוי שמחפש לקנות רכב משפחתומטי משעמם ש"יש לו שוק טוב".

ב40Kש"ח אתה יכול למצוא לנצ'יה או סאאב בעלי אבזורים שקיימים רק בדגמים היות מובחרים של מותגי היוקרה כמו BME,מרצדס וכו'.

בגלל הירידת מחיר הדרסטית עקב טמטום הרוכשים נוצרות "בעיות אמינות".

ככה זה, שמי שקונה רכב שמתנהג כמו רכב יוקרה סטייל מרצדס S קלאס רק בעשירית מחיר -אין לו כסף להחזיק אותו, ולכן נוצרת מגמה סוחפת של הדרדרות האמינות.

תוסיף לזה תמחור מופרח של היבואן וקיבלת אחלה מותגים סופר איכותיים עם "בעיות אמינות" שלא קיימות + ירידת מחיר קטסטרופלית.

ועם ישראל חי.

under construction..

פורסם

אני מציעה שתמצא נתונים של residual values למותגים שונים בארה"ב. פעם פירסמתי אפילו קישורית, אבל כרגע זה ברח לי. לנצייה לא משווקת שם, אבל המותג סאאב ששייך לקונצרן GM משווק וגם משווק. זה הרכב עם ירידת ערך בין הגדולות בארה"ב.

אם למשל הערך של הונדה ג'אז לאחר 5 שנים נשאר נדמה לי כי 45% מההתלתי, עצל סאאב זה פחות מ-20%. אזי התופעה היא לאו דווקא ישראלית אלה כלל עולמית. וחוץ מזה אינני מסכים כי ירידת הערך הצפויה איננה מהווה גורם חשוב בחו"ל. מהווה וגם מהווה. אני מציע להקליד במנוע חיפוש את צמד המילים residual value ותמצא אלפי קישוריות בנושא. ובאנגליה למשל כמעט בכל פעם שמדברים על רכב נזכרים בירידת הערך. ישנם אינספור כתבות על כך כי למשל למאזדה 3 מחזיקה מחיר טוב יותר מניסאן טידה או למשל שלא כדאי לקנות את רנו לגונה כי ירידת הערך שם גדולה מין הרגיל וכו כו.

פורסם

ד"ר.

לא דיברתי על ירידת הערך שלעצמה, דיברתי על העובדה שכתבת שאם יש סטיגמות הם כנראה נכונות.

מידע לגבי השווקים בחו"ל וירידות הערך שם כלל לא מעניינות בכלל, והסיבה היא כי אנחנו לא שם אנחנו בישראל -ואנחנו לא נהנים מהמחירי הרכב הזולים-לא נהנים ממחירי הדלק וכו'.

אם היינו גרים בארה"ב אז במחיר של הסיוויק שלך הייתה קונה לפחות אקורד או קאמרי או רכב אחר ברמה גבוהה יותר מהנוכחי שלך.

אבל שאתה משלם פי 1.5 על דלק + פי 2.5 על מחיר הרכב +פי 3 על מחיר הביטוח אתה מקבל התנהגות שוק שונה לגמרי.

under construction..

פורסם

דווקא במקרה של סיוויק היברידי זה לא עד כדי כך חריף. בחו"ל ההיבריד נמצא בקבוצת מחיר שונה מזאת שבישראל. באירופה מחיר של הרכב די דומה למחיר בו אני רכשתי אותו כאן. אולי באנגליה קצת יותר זול בגלל הירידה בפאונד, באירלנד קצת יותר יקר, בסקנדינביה הרבה יותר יקר. בגרמניה הוא מתקרב למחירו של במוו סידרה 3 (24000 אירו) בארה"ב המחיר מסביב ל-90K ש"ח (22000-24000 $, תלוי בשער ה-$) אבל שם האיבזור קצת אחר (לאו דווקא תמיד יותר עשיר), כך שקשה לערוך השוואה מדויקת. כך שבמחיר של סיוויק הייבריד ניתן לרכוש שם איזה 4*4 יומרני. ובכן שבישראל זו נראת חבילה מפתא. לכל זה יש להוסיף כי על ההיבריד היצרנן מרוויח הרבה פחות מרכב רגיל. אני יודע כי יצור פריוסים כולו הפסד לטויוטה. לגבי סיוויקים אין לי מידע, רק ידוע לי הטכנולוגיה IMA זולה יותר. בכלל הטכנולוגיה של הסוללות האלה היא סוד מסחרי. דווקא היום היה לנו סמינר מחלקתי בנושא סוללות ליטיום ושאלתי את המומחה מהן הסוללות ברכבים היברידיים - ואפילו הוא לא ידע. אבל כמובן לא המחיר בחו"ל ולא העלות היצור, אלה הצרכים של הרוכש חייבים לקבוע את החלטה.

פורסם

אז אחרי שערכת מחקר מקיף בנושא התמחור בארצות אירופה,סקנדיביה וארה"ב- הבנת שאין לנו קשר לשוק העולמי כי אנחנו בועה קטנטנה בים גדול? או לא?

השוק כלכך שונה ומונע מצרכים אחרים לגמרי שרק בגלל העובדות הללו אין לנו סיבה להתסכל לגבי מה שקורה בשאר השווקים במדינות העולם.

אם היינו ארה"ב אז היו מסתובבים פה F150 כמו פטריות אחר הגשם במקום מאזדה 3.

יש הבדל למי שנוסע כ30-60 ק"מ ביום לעבודה לבין מי שנוסע 150-180 ק"מ ביום לעבודה כמו בהרבה מדינות בארה"ב.

ולכן נפחי המנוע שונים,הרכבים שונים,האבזור שונה ושאר ירקות.

כל זה רק מלמד אותנו שאם פיג'ו 307 לא מצליחה בארה"ב או בטוניסיה אין זה כלל אומר שהישראלי לא יכול להתמודד איתה.

עברנו את תקופת הרקבונות באלפא-רומיאו של סוף שנות ה70 ותחילת שנות השמונים, כנ"ל גם לגבי כל מה שנאמר על רכבים "גרמניים" שהיום היפנים לא נופלים מאיכות הבניה שלהם וכו'.

אבל עם ישראל אוהב סטיגמות(או סטינגות כפי שנאמר).

לכן ה"צרפתיות" תמיד יהיו "זבל צרפתי", וה"איטלקיות" יהיו בעלי בעיות חשמל ואמריקאיות יהיו תמיד "אוניות" ושאר קשקושים שנשארו כאן מלפני 30 שנה.

בגלל זה אתה תקנה לאנצ'יה קאפה V6 מנוע 3 ליטר שנת 99 במחיר של סיוויק 1600 בנזין אוטומטית מאותה שנה.

בגלל זה אתה תקנה סאאב 9-5 שנת 2000 עם מנוע 2.3טורבו במחיר של מזדה לאנטיס 1600(במקרה הקיצוני 1800) מאותה שנה.

ובגלל זה אתה תמצא אלפא-רומיאו 166 שנת 2000 מנוע 3 ליטר במחיר של גולף 1600 אוטומטית מאותה שנה.

ובכלל זה אתה תמצא וולו 850 מנוע 2.4 טורבו משנת 1997 במחיר של טויוטה קורולה 1600 אוטומט מאותה שנה.

והדבר הכי חשוב, כולם בכל הקטגוריות למעט הרכבים ה"חולים" כדוגמאת אלו, ידרשו עליהם "מחירון" או "מעל המחירון" למעט שחצי מהם יהיו שחוטות או חצי גמורות או כל דבר אחר הרחוק מלהיות מושלם.

ואח"כ אני רוצה שתגיד לי שהשוק לא מונע מסטיגמות שלא קשורות..

under construction..

פורסם

ישראל נמצאת במצב מיוחד במינו. מצד אחד לשלטון ולחברה כולה ישנם סממנים ברורים של העולם השלישי, ומצד שני זאת חברה יחסית עשירה. (פרדוקסים דומים ניתן לזהות אולי באי-אלו נמרי כלכלה מהמזרח).

המצב המיוחד של ישראל ודאי משליח על שוק הרכב. מצד אחד לאנשים רבים יש כסף ולפעמים לא מעט. מצד שני חוסר הגנה מפחיד למדי של הצרכן. זה מתחיל באולם התצוגה ומסתיים בקומבינות שבין חברות הביטוח, המגרשים ומכוני הבדיקה (בחסות המערכת השילטונית) שאולי מקומם בזימבבווה או גווטמלה, אבל בשום אופן לא בשום מדינה מתוקנת. אז לא הפלא שהסטיגמות והדעות הקדומות שממלא קיימות בשוק הרכב העולמי כאן הולכות ומתגברות. הצרכן החסר כוח והמרומה מחזיק בסטיגמות כחבל הצלה בג'נגל מסוכן מבחינתו של שוק הרכב המקומי. ובכל זאת לסטיגמות יש בסיס איתן. אילו הן הנסיונות להעריך סיכויי הצלחה ברכישה של מוצר כזה או אחר. אני מחזיק בדעה כי מצד אחד בכל זאת לסטיגמות יש רגליים, ומצד שני הסיכוי לתרחיש כזה או אחר לא חייב להתממש בכל מקרה ומקרה פרטני.

פורסם
ישראל נמצאת במצב מיוחד במינו. מצד אחד לשלטון ולחברה כולה ישנם סממנים ברורים של העולם השלישי, ומצד שני זאת חברה יחסית עשירה. (פרדוקסים דומים ניתן לזהות אולי באי-אלו נמרי כלכלה מהמזרח).

המצב המיוחד של ישראל ודאי משליח על שוק הרכב. מצד אחד לאנשים רבים יש כסף ולפעמים לא מעט. מצד שני חוסר הגנה מפחיד למדי של הצרכן. זה מתחיל באולם התצוגה ומסתיים בקומבינות שבין חברות הביטוח, המגרשים ומכוני הבדיקה (בחסות המערכת השילטונית) שאולי מקומם בזימבבווה או גווטמלה, אבל בשום אופן לא בשום מדינה מתוקנת. אז לא הפלא שהסטיגמות והדעות הקדומות שממלא קיימות בשוק הרכב העולמי כאן הולכות ומתגברות. הצרכן החסר כוח והמרומה מחזיק בסטיגמות כחבל הצלה בג'נגל מסוכן מבחינתו של שוק הרכב המקומי. ובכל זאת לסטיגמות יש בסיס איתן. אילו הן הנסיונות להעריך סיכויי הצלחה ברכישה של מוצר כזה או אחר. אני מחזיק בדעה כי מצד אחד בכל זאת לסטיגמות יש רגליים, ומצד שני הסיכוי לתרחיש כזה או אחר לא חייב להתממש בכל מקרה ומקרה פרטני.

ישראל רחוקה מאוד מלהיות מדינת ה"עולם השלישי", העובדה היא שאתה בעל רכב של 140000 ש"ח ומתכתב איתי בפורום בנושא מוטוריקה ורכב שמונה כ50000 חברים(בערך כחצי אחוז מתושבי המדינה) ומתדיינים פה בבקשות המלצות על רכבים במחירים שבעעולם שלישי אתה יכול בכסף הזה לממן 100 משפחות למשך שנה - זה מה שמרחיק אותנו מעולם שלישי.

יש לא מעט דברים שטעונים שיפור אצלנו במדינה, אבל אנחנו לא נתחיל למנות אותם ולהכנס לנושאי ממשל ושלטון וכו' אבל מי שחושב שאנחנו מדינת עולם שלישי וחי פה בפחד נוראי מכל הסובב אותו מוזמן לחפש לא מקום אחר .

המצב הוא רחוק מהמציאות, וכן הבעיה לא נעוצה במדינה אלא באזרחים הישראלים שלא מבינים כלום במוטוריקה ובנהיגה אבל יודעים לבקר מפה עד הודעה חדשה.

מר ישראלי המצוי משוכנע בטרליון אחוז שרכב זה נכס, ולכן הוא מחפש רכב שיניב לו תשואה בדמות של שמירת ערך.

למרות שגם במלזיה,טימבקטו קטאר או שוויץ - רכב הוא כל דבר למעט השקעה או נכס.

אלא אם אתה מדבר על רכבי אספנות וגם שם, לרוב ההשקעה בשיפוץ תעלה יותר מהמחיר הסופי בו הרכב ימכר.

בקיצור, כן- הסטיגמות שמבוססות על כלום, והשקפת העולם של הנהג הישראלי המומצע הם הגורמים לתנודות ה"שוק" הטפשיות.

אנחנו הישראלים גם רוצים לקנות רכב ב100000ש"ח אבל שיהיה חסכוני ושיהיה לנו שקט נפשי.

מצטער, אבל רכב ללא תקלות עדיין לא הומצא, ובפעם האחרונה שבדקתי כל מנוע בנזין צורך דלק.

לכן מי שמחפש חסכון בדלק ושקט נפשי- שיסע בתחבורה ציבורית זה הרבה יותר זול ויש לך שקט נפשי מוחלט..

under construction..

פורסם

כאן איני מסכים איתך. אני למשל מהנדס כימיה. אני חייב להבין בדיאגרמות פאזות ולא חייב להבין דבר וחצי דבר ברכבים. וכך חיים האזרחים במדינות מתוקנות. הם מבינים במקצוע שלהם ובשאר התחומים מקבלים שירות מקצועי ואמין. בתור אחד שבילה לא מעט זמן במדינות שונות - החל מאירופה וקנדה ועד ליפן - אני יכול להעיד כי האנשים שם הם מאוד נאיביים בהשוואה לישראלים. המציאות מכריחה את הישראלי המצאוי להיות מקצוען בכל תחום. הוא גם עורך דין קטן, גם מכונאי, גם שיפוצניק ומה לא. ואם הוא לא יהיה כזה, - הרי ירומה ויוקץ על כל גיבעה ותחת כל עץ רענן.

האים תוכל להצביעה על מדינת עולם ראשון כלשהי בה התיעוד לתאונות שעבר הרכב הוא וולנטרי בלבד. רוצה מתעד, רוצה לא. רוצה גם מזייף בספר הטיפולים, מזייף בקילומטרז', הרשויות לא מטפלות בנ"ל כלל וניתן לברר את הדברים רק דרך חוקר פרטי. האים יתכן שבמדינה מתוקנת כולשהי ימכרו רכבים שאבדו כללית בתאונות ומהוות סכנת נפשות על הכביש, לא רק שלא יסתכנו להכנס לכלא לשנים ארוכות, אלה גם יעשו זאת בהסדר עם חברות ביטוח גדולות ומכובדות.

המנטליות של "לגרוף כסף היום ומחר שיהיה המבול" לא אופיינית לעולם הראשון. לכן אני יודע שכאשר אני נכנס למוסך בקנדה או בגרמניה לא ירמו אותי, לא יעשו טיפולים שלא לצורך, לא ידחפו לי חלפים מזוייפים (שוב בהסדר עם חברות ביטוח גדולות ומכובדות). כי הרי לאותו מוסך המוניטין שנרכש משך עשרות שנים של עבודה קשה חשוב הרבה יותר מרווח קל בן רגע. כשאני אכנס לסוכנות היבואן אהיה בטוח שלא ימכרו לי רכב שנפל מאוניה ועבר שיפוץ או כזה שעשו בו התקנות פירטיות ואלה ימררו את חייו וגם חיי. ואם נפל בידי רכב לימון אהיה בטוח כי יחליפו לי אותו עם התנצלויות ופיצויים. תחשוב על זה.

פורסם

ידידי,

אם אתה חושב שבארצות הנאורות יותר סטייל מדינות אירופה או קנדה וכו' אין נוכלים,גנבים,עוקצים ושאר ירקות אתה חי במציאות אחרת .

אם אתה חושב שבאותן ארצות אין את רצון הלעשות כסף קל אתה הוזה.

אדם באשר הוא רודף כסף וזה לא משנה מה צבע עורו או איזה שפה הוא מדבר.

בכל מקום בעולם יש מוסכים שמרמים,לוקחים מחירים מופרזים,דוחפים חלקים לא חלקים וכו'.

כל זה בכלל לא קשור לעצם הדיון שלשמו התכנסנו.

אבל אם כבר אתה מעלה את הנושא אז אתן לך מס' דוגמאות שיתנו לך חומר למחשבה.

אני מסכים שתודעת השירות באירופה ובמדינות הנאורות היא גבוהה יותר מבישראל- אבל זה לא אומר שזה כלל גורף.

אחי מתגורר בארה"ב, ניגש עם רכבו להחלפת אלטרנטור.

הצעת המחיר שהוא קיבל על פירוק והרכבה היא 250 דולר. (בארץ זה לא יותר מ150-180 ש"ח גג).

דוגמא נוספת, ניגש לחשמלאי לבדוק כמה יעלה להתקין רדיודיסק ברכבו- המחיר?- 200 דולר (בארץ לא יותר מ80-100ש"ח).

וברכב של גיסתי ביקשו על החלפת צמיגים (פירוק הישן,הרבת החדש ואיזון הגלגל) 65 דולר לצמיג לאחר שגם הצמיגים נרכשו מאותו מקום-(בארץ זה בדיוק 50 ש"ח, ואם אתה קונה את הצמיגים ההרכבה היא חינם).

אז נכון, שמה משלמים ולא מתווכחים- אבל ראה איזה פלא!, לא צריך לגנוב,לזייף,לדחוף וכו' פשוט באופן שוטף המחיר הוא גבוה יותר פי כמה וכמה מאשר במדינות אחרות בעולם.

אז אם על התקנת רדיו דיסק אתה משלם 800 ש"ח במקום 80 ש"ח שזה עולה פה בארץ - פשוט לא צריך לגנוב, אתה מרוויח עוד 1000 אחוז וזה די בקלילות.

כל זה ממש לא מביא אותנו לעובדה שהנה, גם אתה ניזון פה מסטיגמות(רבע'ק עצם המושג הוא מובן מאליו) שכולם בארץ גנבים,שקרנים ורמאים וכך גם אתה ממשיך בהעלאת ההשגות וההשלכות של זה על שוק הרכב.

מזכיר לי את אותם אנשים שראו רכבים צרפתיים רק בתמונות או במבט על הנתיב השכן בכביש- אבל עדיין יודעים לציין שזה "זבל צרפתי".

בדיוק כמו אותם אנשים שמעולם לא החזיקו ברכב גרמני אבל יודעים לשבח שיש להם "פח חזק".

וכמובן וולוו משדרת את שיא האמינות, מי שישמע שבמוסכי וולוו כל היום משחקים "TAKI".

בקיצור, אני מסכים שכל מקרה לגופו, אך איניי יכול לקבל את הדעה שלסטיגמות יש בסיס מוצק ואיתן במיוחד לאור העובדה שדווקא יש ראיות סותרות לכך.

under construction..

פורסם

על מנת לסגור קצוות. לא התכוונתי לטיב או רוע של נפש האדם אלה לתיפקוד המערכת השילטונית באופן כללי ובנושא הגנת הצרכן בפרט. אתן דוגמה. בארה"ב למשל הרכבים גם כן עוברים אובדן כללי. אבל איש לא יעיז לשפץ אותם ולמכור בשוק המקומי. נכון, ישפצו אותם וימכרו לרוסיה, המדינה בה המערכת השילטונית מתפקדת בצורה לקויה, לא נחלצת להגנה על האזרח הצרכן ולא הכפת לה מה יקרה לו.

אז קורה שהצרכן שאיננו מוגן חושש שבעתיים בגלל כל שמוע או דעה קדומה. נניח ישנה הדעה כי הרכבים הצרפתיים והאיטלקיים אוהבים (או פעם אהבו) להתקלקל. אני מניח כי בצרפת או באיטליה אומנם זה לא נעים לצרכן, אך הוא יודע כי יטופל. לאומת זאת בישראל הוא יודע כי כמו שאומרים הוא יוכל את זה. היבואן יתנער, יתרתר וכו וכו והצרכן המסכן הוא כמעט לגמרי חסר כוח מול המערכת. לכן גם המכירות וגם אחזקת המחיר של הרכבים האלה הם בהתאם. לאומת זאת ישנה הדעה כי למשל מאזדות או סוברות לא יגרמו לצרכן את כל הנ"ל. אז אץ רץ לו הצרכן לרכבים האלה, נוצר העדר והמחירים המנופחים. אגב לא ראיתי שום סקר אמינות שיהיה נכון לישראל. לכן אין לנו מקור מידע אחר פרט לשמועות והדעות הקדומות.

• תוכן חדש...