Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל, ברכות על הפורום התומך והפעיל - אני עוקב אחריו כבר הרבה זמן ונהנה.

לאחר שהשתכנעתי שפיאט פונטו ספייס היא האוטו בשבילי (גם סקודה פאביה תתקבל בברכה), יצרתי קשר עם מוכר פוטנציאלי.

הבחור נשמע נחמד וצעיר (היה צריך להתייעץ עם אבא אם אפשר לפגוש אותי ומתי).

מאחר ומעולם לא רכשתי אוטו מזר, אשמח לקבל כמה עצות/תשובות למספר שאלות. את רובן מין הסתם שאלו בהקשר זו או אחר בפורום (חיפשתי, כמובן), ובכל זאת אשמח לתשובות מעודכנות.

קודם כל, שאלות כלליות:

1. אני מעוניין לקחת את האוטו לבדיקה במכון - מי אמור לשלם על הבדיקה? אני משער שאני (הקונה), אבל אז אני נראה לי שההוצאה על בדיקות יכולה להצטבר לסכום משמעותי, לא (נניח שאני רואה 3 מכוניות - זה 1200 שקלים...)

2. מאיפה מקבלים ספר טיפולים של הרכב? האם במוסך מורשה יבואן (בכל אחד?) יתנו לי כזה? האם אני צריך לבוא עם האוטו למוך על מנת שיתנו לי כזה? עם הבעלים? במילים אחרות, איך משיגים ספר טיפולים מעודכן?

3. האם לקחת לבדיקה הן במכון והן במוסך? האם מספיק להגיע עם טופס הבדיקה למוסך על מנת לקבל הצעת מחיר?

3. האם "יישור קו" זהו מונח שגור בקרב מוסכים? אם אני רוכש אוטו, נוסע איתו למוסך מורשה יבואן ומבקש "יישור קו", האם הם ידעו על מה אני מדבר?

ועכשיו, שאלות ספציפיות:

1. אשמח לקבל המלצה למכון בדיקה אמין באיזור רחובות - שמעתי על "מכון הדרום", אבל אשמח לקבל עוד אופציה אחת לפחות.

2. אשמח לקבל המלצה למוסך פיאט אמין באותו איזור, למקרה שארצה שגם מוסך יעיף מבט ברכב.

3. יש נקודות ספציפית שצריך לשים לב אליהן בפונטו ספייס (דיינאמיק, תיבה רציפה)?

סליחה על אורך הפוסט, השאלות הצטברו כבר הרבה זמן. :-D

תודה מראש!

דניאל

פורסם

אענה לך על הידוע לי.

1.כידוע לי מהרכב האחרון שרכשנו ב80K מסוכם כך, אם התוצאות יוצאות שליליות הוא משלם , אם הכל בסדר אתה משלם על הבדיקה של הרכב.

2. לכל בעל רכב אשר מטפל ברכבו באופן קבוע יש ספר טיפולים בתא הכפפות או איפה שהוא מחזיק אותו , בנוסף גם במוסך שבו הוא מטפל\טיפל יש מידע על הטיפולים השגרתיים שהוא ביצע ברכב זה.

בהצלחה בקניית הרכב.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם

1. כעיקרון, הקונה משלם על הבדיקה. אני כמוכר אף פעם לא התבקשתי לשלם על בדיקה, ונראה לי מגוכח שמוכר ישלם על בדיקה שאתה כקונה יוזם. אבל אם בכל זאת הצלחת לשכנע את המוכר לחתום על התחייבות לשלם את עלות הבדיקה במקרה של נזק רציני שמתגלה - הרווחת.

2. ספר טיפולים חסר כל ערך לדעתי. כל העניין מסתכם בדף עם חותמות של המוסך ללא פירוט החלקים שהוחלפו והעבודות שנעשו. הרבה יותר חשוב לקבל קבלות של תיקונים וטיפולים שנעשו ברכב, ואת זה אתה יכול לקבל מהמוכר עצמו (אם טרח לשמור את הקבלות) או יחד עם המוכר מהמוסך.

3. הכי טוב לבדוק גם במכון, גם במוסך, גם אצל פחח וגם אצל מגדת עתידות.

אם תוצאות הבדיקה סבירות, בהחלט ניתן לגשת עם הרכב וטופס הבדיקה למוסך מורשה ולבקש הצעת מחיר לתיקונים הדרושים. אפשר גם לבקר במוסך לפני הבדיקה ולבקש מהם לתת לך חוות דעת על הרכב.

ולבי הפיאט - נקודות החולשה הידועות לי בפיאט הם ברדיאטור החימום הפנימי ובהגה הכוח החשמלי. חוץ מזה, לא מכיר משהו מעבר לסטנדרטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...