Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע מלונאות, תעשיה וחקלאות הוגדרו כעבודות המזכות במענק - הבנתי.

אלה עבודות שמישהו חייב לבצע.

מה היה קורה אם לא היו מתדלקים? כלום. אז כל התחנות היו בשירות עצמי, כמו בכל מאות תחנות הדלק בהן תידלקתי בארה"ב ובאירופה.

ההסבר היחיד שלי לחוק ההוא הוא לחץ של בעלי חברות הדלק ותחנות הדלק כדי שיוכלו להעסיק בשכר מנימום.

טוב שבוטל.

פורסם

לא כל כך טוב שבוטל.

הרבה מהצעירים שמגיעים לתחנות לעבוד נתקלים בפעם הראשונה בעבודה מול אנשים וכספים, זה בית ספר טוב לאותם עובדים. שלא לדבר על צימצום אפשרויות תעסוקה לחיילים משוחררים, ולחיילים שרוצים ללמוד וצריכים עבודה נוחה במשמרות שלא טטמטם להם את השכל לגמרי.

בכל מקרה הרבה אנשים מעדיפים לתדלק בשרות עצמי, למעט אולי רכבי הליסינג, שאותם זה לא מעניין בכלל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הסיבה שבתחנות הדלק הייתה מתוגמלת עבודה מועדפת היא בגלל העובדה שתחנת דלק מוגדרת כ "מפעל חיוני".

כלומר שבזמן מלחמה לא חלים עליו "חוק שעות העבודה ומנוחה" ו"חוק עבודת נשים", אלא "חוק עבודה בשעת חירום".

במקום כזה, ניתן לחייב כל עובד (מגיל 16 עד פרישה) להגיע לעבודה גם בזמן מלחמה וכמובן שניתן להעסיק אותך גם בזמן חג או שבת ואין הגבלה של שעות נוספות.

כמוכן, בשעת חירום עובדים לא ניתנת אפשרות ליציאה לחופשה גם אם העובד זכאי לה.

בקיצור, זו הכוונה וזה למה נתנו את העבודה המועדפת גם לתחנות הדלק.

under construction..

פורסם

מענק העבודה המועדפת נועד לפתות חיילים משוחררים לעבוד במקצועות הכי נצלניים ולא מתגלמים שיש בשוק.

בראשם תדלוק בתחנות דלק , ידעתם שמי שמוגדר בתור מוכר ב"ילו" "מנטה" "אלונית" וכו' לא זכאי למענק ?

ככה זה שיש פראיירים/אנשים שצריכים עבודה מיידית לאחר השחרור ושסכום ששווה ערך לחודש וחצי עבודה עושה להם את זה.

לדעתי זה צעד מבורך ,

הוא מונע את הניצול המחפיר, תנאים עלובים, לחץ אטומי וכל שאר הדברים שיש למתדלק בעבודה.

שכחתי לרגע את החוסרים שהעובד צריך לשלם עליהם מכיסו (שזה אגב לא חוקי)

מה היה קורה אם לא היו מתדלקים? כלום. אז כל התחנות היו בשירות עצמי, כמו בכל מאות תחנות הדלק בהן תידלקתי בארה"ב ובאירופה.

ההסבר היחיד שלי לחוק ההוא הוא לחץ של בעלי חברות הדלק ותחנות הדלק כדי שיוכלו להעסיק בשכר מנימום.

טוב שבוטל.

זה רע שיהיו רק תחנות תדלוק עצמי במדינה?!

אין בזה שום פסול , מאז ומתמיד אני מתדלק בשירות עצמי.

הפעמים היחידות שהתדלוק בוצע ע"י מתדלק הייתה בגלל היעדר תדלוק עצמי בתחנה.

ברור שזה יעשה את החיים קשים לאדון מנכ"ל שנוסע ברכבו מהליסינג שכמובן מצוייד בדלקן, הוא יצטרך לצאת למשאבת הדלק ולתדלק את רכבו בחינם לצד המאבטח שיושב בכניסה לחברה שלו שמשלם על הדלק הון.

כמו כן זה יפגע ב"שירות" ו"חווית התדלוק" שהלקוח הישראלי והתובעני שחושב שכל העולם שלו חווה בעת שהייתו בתחנת הדלק.

מענק העבודה המועדפת משולם ע"י המדינה וביטוח וממש לא יוצא מכיסם של בעלי תחנות הדלק, אז ככה שלדעתי ההסבר הזה נשלל.

תחנות דלק רוצים להעסיק מתדלקים ?

שישפרו תנאים!

כי אחרת יהיו משאבות תדלוק עצמי בלבד.

כמוכן מאז ומתמיד השכר בתדלוק היה מינימום...

שלא לדבר על צימצום אפשרויות תעסוקה לחיילים משוחררים, ולחיילים שרוצים ללמוד וצריכים עבודה נוחה במשמרות שלא טטמטם להם את השכל לגמרי.

בכל מקרה הרבה אנשים מעדיפים לתדלק בשרות עצמי, למעט אולי רכבי הליסינג, שאותם זה לא מעניין בכלל.

מר ברווז היקר ,

אתה מדבר מניסיון אישי או מתוך חשיבה ?

ניסית פעם לקבל מיכלית דלק במוצ"ש , תוך כדי זה לפתוח לאנשים משאבות דלק, ולחייב פריטים בקופה ועוד לעשות העברת משמרת ?!

כי מהניסיון שלי מדובר על סיוט ולא עבודה.

מדובר על לחץ מטורף , לקוחות שחושבים שאתה עבד שלהם, בעל תחנה שרק מנצל אותך בכל מה שהוא יכול וכו'.

עבודה בתחנת דלק היא העבודה היא נצלנית ומבזה שנתקלתי בה.

ובחיים אני לא יחזור על הטעות הזאת..

לגבי הליסינג ראה התייחסות בתגובה שלי לאיתן כ.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אני עבדתי שבוע בתחנת דלק.

בתחילת השבוע התייחסו אלי כמו שצריך (אבל אמרו לי שעל השבועיים הראשונים ישלמו לי רק אם אני אשאר יותר מחצי שנה, ורק בסוף התקופה).

באמצע השבוע התחילו להתייחס אלי כמו זבל ולהעיר לי על דברים שלא קשורים אלי (השירותים היו מבולגנים ואני רק הגעתי, עוד לפני ששמתי מדים).

אז הם עשו לי בעיה עם המשמרות, וכשהסברתי שיש לי לימודים ביום מסוים בשעה מסוימת, אמרו לי "אז אל תגיע לשיעור, תחליט מה יותר חשוב לך".

בתחילת השבוע השני אמרו לי שנותנים לי משמרות כל יום בבוקר ועוד אחת בערב (להזכירכם, אני סטודנט, וחוץ מזה הם לא משלמים לי עד חצי שנה לאחר מכן), ואמרתי להם שאני צריך קצת זמן לחיים גם כן, חוץ מעבודה.

התשובה הייתה "עוד אחד שרוצה חיים... למה אתם הצעירים רוצים חיים כל הזמן ולא נותנים חשיבות לעבודה? העבודה זה חיים!"

אז אמרתי להם שהם יכולים לקחת את העבודה ולדחוף אותה לאן שבא להם, אני לא מעוניין.

גם אמרתי להם שיש להם בעיה רצינית של ארגון, שתחלופה של שני אנשים בשבוע זה לא נורמאלי ושאם הם עושים לי בעיות אני פונה לגופים האחראים על תנאי עבודה נאותים ומסביר להם שהתחנה הזאת לא משלמת על תקופות ההתמחות.

בקיצור, בתחנות דלק אין כבוד לאנשים בגלל החוק האידיוטי הזה (ועוד מליון סיבות).

עכשיו מה שיקרה זה שחיילים משוחררים יתחילו לעבוד בדברים יותר נורמליים ולבעלי תחנות הדלק יהיה פחות "מנוף" כדי לנצל אנשים.

טוב שביטלו את זה. התנאים הם נוראיים, הלקוחות הם יצורים גועליים ומשכורת מינימום לא שווה את זה.

"תודה שקניתם בילו..."

פורסם

למה נראה לך שהם יעלו את המשכורת?

הם פשוט ייקחו אנשים ב"רמה" יותר נמוכה או לחילופין עובדי חברות כוח אדם ואז הם לא ייצטרכו לשפר תנאים.

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

אני עבדתי בדיוק יומיים בתחנת דלק וברחתי משם. (וגם לא קיבלתי על זה אגורה).

הקש ששבר את גב הגמל היו הלקוחות הבהמתיים שהגיעו לשם. כל אחד מגיע ברכב ליסינג, משאיר את המנוע עובד, פותח את המכסה מתוך הרכב ומסמן לי עם היד "יאללה, תדלק".

שיא השיאים היה יום אחד ב- 6:30 בבוקר, הגיע איש קבע על מדי ב' עם גרוטאה מחלידה שנת 80' (לפי סיומת המספר).

מתחיל לדבר עליי בקול רם: "נו?!"

הביא לי כ. אשראי, העברתי במערכת, הוצאתי את המשאבה (דלק 96, זה קרבורטור) אבל אין פתח תדלוק.

אני מסתכל, אין איפה לדחוף את המשאבה.

הוא מגיע: "תגיד מה אתה לא יודע איפה ממלאים?!" מוריד את הלוחית רישוי האחורית, פותח את הפקק המחליד ואומר לי "נו!"

מילאתי והוא הסתלק.

מאיפה הייתי יכול לדעת שהפתח תדלוק מאחורי הלוחית רישוי האחורית?!?

את המשך העבודה המועדפת שלי עשיתי במפעל שלא עשה יותר מידי בעיות וגם היו שעות נוספות, מה שהעלה לי משמעותית את המשכורת.

פורסם

למיטב זכרוני תחנות הדלק צורפו לעבודה המועדפת כיוון שעד אז רובן העסיקו בני מיעוטים.

הכוונה של ההמסד היתה לצמצם את עבודת בני המיעוטים ונוכחותם בארץ.

אני זוכר את התופעה שבני המיעוטים ישנים על הרצפה במחסן.

מה שברור שהם הרוויחו פחות מהמינימום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מר ברווז היקר ,

אתה מדבר מניסיון אישי או מתוך חשיבה ?

האמת שאני מדבר מתוך חשיבה ולא מניסיון. לא יצא לי לעבוד בתחנת דלק מעולם.

פורסם

נכון , אבל זה כל עוד שאתה מוגדר בתור "מתדלק" ולא "מוכרן"

ברווז , לא סתם שאלתי אם עבדת או לא ,כי אם היית עובד היית חושב שונה לחלוטין...

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

עבודה בתחנת דלק זה זבל !!!

אבל יש אנשים שאין להם ברירה, אני למשל כשאחזור לעמוד על הרגליים, אצטרך לעבוד בתחנת דלק כהשלמת הכנסה, בדיוק כמו ידידה טובה שלי שעובדת כיום בתחנת דלק כהשלמת הכנסה.

דוגמאת לאנשים זבל לא חסר, סתם אחת מאתמול בערב במהלך הזמן שישבתי עם הידידה בתחנה:

מגיע לקוח עם מרצדס, יוצא מהאוטו ומתחיל לצעוק "נו מישהו יבוא למלא כאן דלק ? אני ממהר ! "

בתחנה היו באותה עת עוד 2 מכוניות, הבחורה מתדלקת יחידה.

אני מכיר את האדון שנכנס עם המרצדס ומחליט להשתיק אותו "די די לעשות רוח, בית המשפט סגור בשעות כאלו ואין לך שום דיון עכשיו", הנ"ל עמד בשקט עד שהמתדלקת ניגשה אליו.

בל נדבר על החראות שזורקים סיגריות דלוקות ואשפה מהרכב, על רצפת התחנה כאילו המתדלק הוא עבד של מישהו, אני אישית הוצאתי כמה פעמים אנשים כאלו מהרכב בכוח ע"מ שיאספו את האשפה שלהם אל המקום הנכון.

העבודה בתחנת דלק היא תמיד בשכר מינימום, אלא אם אתה מקורב למנהל התחנה בצורה הנכונה, אז יש אופציה לתגמול "שעות נוספות" שלא קיימות בפועל (כלומר הכרטיס מודפס בזמן שכבר סיימתי את העבודה).

מה שיקרה לאחר שתחנת דלק לא תהיה עבודה מועדפת:

השכר שם יתחיל לקפוץ באופן משמעותי, מהסיבה הפשוטה, הרבה מאוד אנשים (סביבות 60-70 אחוז) לא יודעים בכלל לתדלק בשירות עצמי.

לי אישית אין בעיה עם שירות עצמי, אני אפילו מעדיף אותו, לא בגלל החסכון של כמה שקלים בתדלוק, אלא בגלל האפשרות לתדלק לבד ולא שאיזה עובד שמחכה רק לתום המשמרת ישרוט לי את הרכב עם פיית הדלק/ישפוך דלק מחוץ למיכל דבר שגורם לשריפת צבע.

יום יגיד מה יהיו התוצאות (אני אישית מקווה שבאמת השכר יקפוץ ואז אני אצטרך לעשות פחות שעות בהשלמת הכנסה :) )

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לי אישית אין בעיה עם שירות עצמי, אני אפילו מעדיף אותו, לא בגלל החסכון של כמה שקלים בתדלוק, אלא בגלל האפשרות לתדלק לבד ולא שאיזה עובד שמחכה רק לתום המשמרת ישרוט לי את הרכב עם פיית הדלק/ישפוך דלק מחוץ למיכל דבר שגורם לשריפת צבע.

או שימלא לך סוג דלק לא נכון:evil:.

פורסם

בזה אני אישית לא נתקלתי, מכיון שגם אם המתדלק ממלא אני תמיד עומד לידו ומשגיח, ככה שאם יבוא למלא את הדלק לא נכון אני אעצור בעדו, אבל אם ישרוט את הרכב, יהיה לא נעים בכלל.

מה גם שלדעתי להכניס דלק לא נכון זה חוסר עירנות, ב5 שנים שעבדתי בתחנות דלק, זה לא קרה לי.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

זה מזכיר לי משהו,

באחד הימים, התנעתי ונסעתי לתחנת הדלק בשעות הערב,

במידה ואני מתדלק באשראי אני מתדלק עד הטיפה האחרונה,

לאחר שאני מחזיק את הידית על המ"מ, משתפרץ לי זרם של דלק החוצה,

אני באטרף של מכבי אש מתחיל לצרוח למתדלקות שהיו שם, תעשו משהו, עף דלק החוצה, הלך פה הלך שם,

והן בשאנטי שלהן, בזמן שאני מקרצף את הצבע.

----

• תוכן חדש...