Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משפיעה על יציבות הרכב וצריכת הדלק באופן משמעותי?

אני מתלבט בגלל הסיבות האלה בין מעלון גג למעלון אחר.

אני מבין שזו שאלה למי שיש לו ניסיון בזה אבל בכל זאת מבחינה טכנית מה ההשפעה.

תודה

פורסם

כל אביזר המותקן מחוץ לרכב , משנה את התנגדות האויר , תנועת הרכב והיציבות .

כמו כן יש לו משקל , והכל משפיע על צריכת הדלק .

כאשר בית המעלון ( הקופסה ) בנויה בצורה אוירודינמית , ההשפעה פחותה , אבל קיימת .

בתא המטען , ההשפעה זניחה - רק המשקל ( והוא לא רציני ) ובמאזדה 6 , היציבות תשמר .

החיים זה פשרות :grin:- ומי כמונו יודע :idea: בחר את המתאים לך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המעלונים שמורכבים על הגג מוסיפים משקל לגג ומעלים את מרכז הכובד, ולכן מורידים במשהו את היציבות.

הרובוטים המורכבים בתא המטען אינם מעלים את מרכז הכובד, אבל מעבירים במשהו (לא ממש מורגש) את מרכז הכובד לאחור (זה בעצם כמו לנסוע עם תא מטען מלא כל הזמן).

החסרונות של הרובוטים: מחיר (פי 3-2 מהגוטליב הפשוט שעל הגג, אבל הנכה משתתף רק ב-5% מהעלות כך שזה לא מתבטא בהרכה), מורכבות (במקרה של הפעלה ידנית בגלל תקיעה קשה יותר לשלוט על הרובוט) ותא מטען שתפוס כל הזמן.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
יש מתקן כזה שיוצא מתא המטען עד לדלת הנהג, זה ניראה לי טוב מאוד, וגם לא כבד מידי.

אתה מדבר על הרובוט והוא לא בא בחשבון מבחינה פרקטית.

פורסם
המעלונים שמורכבים על הגג מוסיפים משקל לגג ומעלים את מרכז הכובד, ולכן מורידים במשהו את היציבות.

הרובוטים המורכבים בתא המטען אינם מעלים את מרכז הכובד, אבל מעבירים במשהו (לא ממש מורגש) את מרכז הכובד לאחור (זה בעצם כמו לנסוע עם תא מטען מלא כל הזמן).

החסרונות של הרובוטים: מחיר (פי 3-2 מהגוטליב הפשוט שעל הגג, אבל הנכה משתתף רק ב-5% מהעלות כך שזה לא מתבטא בהרכה), מורכבות (במקרה של הפעלה ידנית בגלל תקיעה קשה יותר לשלוט על הרובוט) ותא מטען שתפוס כל הזמן.

ואני אוסיף עלות העברה מרכב לרכב גבוהה מאוד ביחס לשאר המתקנים שאותה אני משלם מכיסי.

יש היום מעלוני גג חדשים שהם אירודינמיים האם זה יכול לעזור?

פורסם

מעלון הגג הפשוט מיוצר על ידי גוטליב (בבני ברק, למרות שעד כמה שידוע לי בגוטליב עוסקים בעיקר בהתקנות ופחות ביצור). הוא אינו אסטטי וגם מרעיש (הוא מכוסה בגגון פלסטי, אולם פתוח מהצדדים) אבל לעומת זאת אינו גבוה (באופן יחסי, כמובן), ופעולתו פשוטה (זרוע היורדת על מסילה למקום קבוע).

ישנם מעלוני גג אחרים. זה של בראון, למשל, אסטטי יותר וסגור (אינו מרעיש ומוגן מפגעי מזג האויר), אבל לעומת זאת הוא גבוה מאוד (יותר מחצי מטר) והתושבת של העגלה תלויה על שרשרת, כך שאם הרכב עומד על משטח משופע העגלה מתנדנדת בזמן העליה והירידה ועלולה לשפשף את הרכב.

ישנו מתקן נוסף המזכיר את הגוטליב, אולם כאן ישנה זרוע העולה גבוה למעלה (בגוטליב העגלה נוסעת על הגג בצורה אופקית (על מסלולים) אחרי שעלתה למעלה), ובמקרה של חניה מקורה עלולה להיות בעית גובה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

זה המתקן עם הזרוע שכתבתי עליו.

אמנם המתקן סגור מכל הצדדים (אין רעשי רוח והעגלה מוגנת מגשם), אולם בזמן הפתיחה שלו המכסה, וגם הזרוע עולים "לשמים".

אם יש לך חניה מקורה, או תרצה (וסביר להניח שתרצה) להכנס לקניונים עם חניה מקורה, המכסה (במקרה הפחות גרוע) יגיע לתקרה (אלא אם מדובר על תקרה גבוהה שאין בכל מקום.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...