Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יפה, ניסיתי את זה עכשיו הפנתי את הטויטר הימני ב- 45 מעלות לכיוון מרכז השמשה. ואת השמאלי לכיוון אמצע סלון הרכב כמעט באון אקסיס.

הורדתי את המידראנג' מהדאש לקיק.

נחשו מה, 75% במה מאוזנת, אמצע הדשבורד . :-D

אהה... אני לא יודע מה לאמר אבל היתה לי שם טעות קטנה.

הטוויטר השמאלי הוא זה שהופנה לכוון השמשה

הימני יותר און אקסיס ולא ההפך.

לא יודע איך השגת במה מאוזנת אבל שיבושם לך :lol: (תנסה להפוך בין הטוויטרים ותגיד לי אם הפעם זה עוד יותר טוב כי זה הטוויטר השמאלי שאתה צריך לעקב - הוא קרוב יותר אז מן הסתם להפנות אותו לשמש מאריך לו את הדרך אל הראש שלך).

וחאלאס - אני עושה כאן משמרת לילה יום ראשון - אני מתחיל להיות רעב! :lol:

עד הבוקר אתם תראו הרבה הודעות של "לאנוס" והמון ריר...:lol:

ותשאיר את המידים בקיק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חייב לציין שאני לא מסכים עם האמרות הללו.

לב ליבה של המערכת הוא התכנון של המיקומים,זויות,נפחים,פאזות,השוואת עוצמות השילוב בין האלמנטים והתחשבות בנקודות חיתוך.

וכמובן לא לשכוח איקולציה.

כן, גם מערכת בעלות לא יקרה להחריד תוכל לתת תוצאה לא פחות ממעולה מאשר מערכת שמושקעת עם מיטב המוצרים של יצרני ההיי-אנד רק עם בתקנה בסיסית.

ונאדר, הראיה לכך היא הסט-אפ הקודם שלך.

היה לך אז אלפיין 9855, סט של פוקאל K2P, מגבר מקינטוש ה4000, וסאב IDMAX.

סה"כ לא מדובר פה על רכיבים פשוטים בכלל!, ועדיין, התוצאה הייתה רחוקה שנות אור מלהצדיק את העלות של המערכת.

מחיר לא תמיד אומר.

כבר שמעתי בחיי מערכות בעלויות מטורפות עם תוצאה שהייתה מביישת מערכת בפחות מרבע מחיר.

under construction..

פורסם

אני חושב שרוב חברי הפורום הוותיקים כולל חברי פורום כמו נאדר, רועי, צביקה (שורלאק) ועוד רבים - השתפרנו וגדלנו מאז.

מעניין איך יראה הפורום בעוד 20 שנה - אבל זה כבר ת'רד אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניר, אתה צודק במאה אחוזים, אבל אני לא חושב שאטעה אם אומר, כי מערכת שמושקעת עם מיטב המוצרים של יצרני ההיי-אנד מותקנת בתכנון מיקומים, זויות, נפחים, פאזות, נק' חיתוך, שימוש באקוליזציה וכו' תהיה לא פחות ממדהימה. יותר מאשר רכיבים בינוניים באותה רמת התקנה.

לזה התכוונתי. לא שרכיבי היי-אנד הם מתכון לסאונד מעולה ברכב. הם רק מעלות את הפוטנציאל.

מסכים איתי?

פורסם

באיזשהו מקום זו שאלה מאוד אישית.

כי אפילו בתוך חברות ויצרנים כל סדרה יכולה להשמע קצת או מאוד אחרת ואז אתה לא בהכרח תעדיף סדרה הכי גבוהה על פני זו שהיתה לפניה.

אני אדגים -

אני חולה על הסאונד של האילייט.

אבל סופרימו - שזה סט עם טוויטר הרבה יותר פתוח ומפורט מזה של האילייט - אני דווקא לא אוהב את הטוויטר, הוא בהיר מידי לטעמי.

אז מה עשיתי?

הלכתי וקניתי טוויטר של רנסנס CR101 שהוא האח התאום של הסופרימו אבל הוא שונה ממנו מאוד בצוויון הצליל מבחנת פירוט הוא לא פחות טוב ממנו אולי אפילו יותר טוב.

הטוויטר ללא ספק מדורג פחות טוב מהסופרימו למען האמת הוא כמעט עלום שם - אבל האם זה אומר שהוא ישמע פחות טוב מהסופרימו באותה ההתקנה?

האם הסופרימו באמת יותר טוב ממנו?

האמנם? - אני חושב שלא.

אתה יכול לקחת סט של פוקל אוטופיה שעולה פי כמה וכמה מהאילייט של מורל - פעם אחרי פעם אני אבחר באיליית - בלי קשר למיקום הרכיבים, בלי קשר לאיכות ההתקנה.

בין שני רמקולים מאוד דומים - בעזרת התקונה נכונה - ספק אם תרגיש הבדלים אקוטיים שדווקא יגרמו לך לקחת את הסט הטוב יותר, לזהות בין השניים סביר להניח שיחשב כמבחן עיוור בחלק מהמקרים.

תיקח את זה בחשבון.

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים לגמרי, אך הנקודה בה דיברתי אינה השוואת רכיבים ברמה גבוהה - אחד לשני, בזה אתה צודק לגמרי. סאונד זה דבר סובייקטיבי ובהחלט יתכן שאני יאהב צוויון מסויים ולא אחר. למשל, אחד יעדיף דווקא מילה והשני דווקא את הבריליום.

לדעתי, לפעמים מערבבים בין המושגים "סאונד נכון" ו"סאונד טוב".

זה לא בהכרח שסאונד נכון מכל בחינה של עומק, גובה, מירכוז במה, ונכון מבחינת אימג', בלי שום פיקים ובורות, יהיה דווקא הסאונד הטוב והנעים ביותר לי.

אני יודע שיש למשל מתחרי SQ שיש להם 2 קונפיגורציות שונות ונפרדות של כוונים. פעם בכדי לקבל את המיטב "לפי הספר", לפי אותן פונקציות הנ"ל, ופעם בכדי לקבל את הבסט מבחינת "נעימות" הסאונד, שהכי כיף להם לשמוע.

לעניות דעתי, השילוב - היחסי - בין סאונד נכון וסאונד טוב, הוא הדבר הטוב ביותר, ולכן טיונינג לפי מה שאתה אוהב, תעשה רק לאחר שאתה מקבל סאונד נכון. ואת זה לדעתי קל יותר לקבל עם רכיבים שהונדסו ויוצרו ברמה גבוהה, בלי קשר כרגע לאיזה רכיב, CR101 או סופרימו, ששניהם מעולים.

אני למשל מתכוין בתקופה הקרובה, וצריך למצוא לזה את הזמן והסבלנות [והציוד - ומי שמבין, יאללה להזיז ת'ת*ת:-)], להשקיע בקבלת סאונד נכון, אם זה ע"י שינוי מיקומים, פאזות וכו'. אינני יודע אם אעשה זאת קודם המעבר ל3WAY ואז זה יעזור לי להחליט באיזה רמה ואיך לעשות זאת, או לאחר מכן, או תוך כדי.. :-)

ד"א, אפרופו צביקה, רועי ונאדר, אני מתנצל מראש על הילדותיות משהו שבמשפט הבא, אך לו היו לי את התקציבים שלהם פנויים רק לאודיו ברכב, נראה לי שהייתי מגיע רחוק.. ימים יגידו..:wink:

פורסם

אגב, נזכרתי במשהו קטן.

אני לא מבין את הקפיצה הזאת תמיד להמליץ על פרוססורים כדוגמאת אלפיין 701, מה קרה? נגמרו הקרוסים האקטיביים בעולם?

לא כל מעבר ל3WAY אקטיבי חייב בפרוססור.

הרי הפרוססור הזה+ השלט שלו עולים למעלה מ600 דולר וזה לפני משלוח ומיסים.

כנ"ל גם דומיו כמו הDQXS של אודיוקונטרול

קרוס אקטיבי סביר יעשה בדיוק את העבודה הזאת בפחות מ200 דולר(וגם זה לא בטוח).

יש את האודיוקונטרול 4XS הישן והטוב.

יש לפיניקס גולד את ה406X, T406A,MX3.

גם PPI מדגם FRX-456.

נכון, לא קל להשיג אותם, אבל מי שרוצה זה אפשרי מאוד.

under construction..

פורסם

כן, ב4XS אתה מקבל 3WAY אקטיבי+ סאב (סה"כ 4WAY).

וכל זה עם תלילות של 18DB/סלופ וגמישות מקסימלית בנקודות החיתוך(רק להחליף מודול ואתה שם).

אגב,אני לא עושה פרסומת סמוייה אבל חבר פורום בשם Manowar מוכר קרוס כזה.

under construction..

פורסם
אהה... אני לא יודע מה לאמר אבל היתה לי שם טעות קטנה.

הטוויטר השמאלי הוא זה שהופנה לכוון השמשה

הימני יותר און אקסיס ולא ההפך.

לא יודע איך השגת במה מאוזנת אבל שיבושם לך :lol: (תנסה להפוך בין הטוויטרים ותגיד לי אם הפעם זה עוד יותר טוב כי זה הטוויטר השמאלי שאתה צריך לעקב - הוא קרוב יותר אז מן הסתם להפנות אותו לשמש מאריך לו את הדרך אל הראש שלך).

.

הפכתי ולא השתנה כלום חוץ מזה שעוצמת הבמה השמאלית נחלשה קצת . כנראה שהשמשה מחזירה את הטויטר הימני לאמצע ולא מאפשרת המשכיות לכיוון החלון של הנהג כמו שהיה קודם ( הטויטר מופנה לשמשה אבל ב- 15 מעלות )

שהטויטר השמאלי היה מופנה אליי, הוא הביא את הבמה אליי והעומק נחלש.

פורסם

נאדר - אני מזמין לך מקום בבית משוגעים כבר עכשיו

:-D אבל אני לא סגור על דבר אחד -

חדר מרופד או לא?

:lol: אני כבר רואה אותך רץ במזדרון עטוף בגלילי נייר טואלט נראה כמו נינג'ה עם כנפיים - צורח "אני ג'וזפין אני ג'וזפין" יום אחד ויום אחרי "אני קיפוד נפוליאון אני קיפוד נפוליאון".

ולגבי מה שניר אמר זה מאוד נכון - זה גם מה שאני עושה בסופו של דבר ואפשר גם לעשות את זה עם קרוסים פסיביים בבנייה אישית מרכיבים סופר איכותיים ועוד פתרונות.

לגבי צליל נכון או צליל נעים - לא מעניין אותי כלום! יש רק סאונד אחד מבחינתי וזה הסאונד שאני אוהב.

הסאונד שאני אוהב לעולם לא ינצח בתחרות אודיו כי תמיד יגידו שהטוויטרים לא פתוחים מספיק ובלה בלה בלה - לא מעניין אותי.

אם אני ניגש לתחרות סאונד בארץ שזה גם ככה בדיחה מאוד לא מצחיקה - אני ניגש רק כדי לשמור על רוח ספורטיבית, כדי להיות עם חברים לתחום בנסיון לקדם את הענף.

וניר - שכחתי להוסיף - כן ישנו יתרון למעבדי צליל - יתרון מסויים שלעיתים עלול להיות משמעותי.

הקפיצות למשל בTC הן קטנות יותר ובחלק מהמעבדים אתה תקבל אקולייזר מאוד מפותח (למשל שלוש סיקסטי של רוקפורד - לערוצים הקדמיים יש 31 ערוצי אוקלייזר לכל צד) וזה מבלי שתצטרך לקנות קופסא נפרדת.

אפשר להשיג את הכל גם בלי מעבד שכן היום יש הרבה HUים שיש להם פיצ'רים מלאים של מעבדי צליל לכל דבר - אבל הגמישות שלהם היא לא תמיד כזו שיש למעבד מקצועי בתחום.

הכל שיקולים של תקציב וכדאיות וגם פרקטיות.

Pioneer TS-X150

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי, חברים - עדכון.

חלפו ועברו להם שבועיים, אך עם כל הכבוד לחגים ולעבודה, יש צורך במשהו לנשמה..

אז ככה:

לגבי פרוססור/קרוס:

התלבטתי לגבי פרוססור/קרוס 4WAY. אנלוגי, דיגיטלי, שילוב של קרוס חיצוני+הקרוס שבHU, קרוס חיצוני+הקרוס שבמגבר..

2XS, 4XS.. דווקא הDQXS היה נראה כבר פיתרון מצוין, אבל חוסר בבאנדפאס לערוץ אחורי, והצורך לחתוך במקביל גם דרך המגבר.. והצורך בשלט שתהיה לי שליטה רציפה לידי ולא לרוץ לתא מטען.. והמחיר של השלט[DDC] והDQXS.. ירדתי מזה.

חשבתי למכור את ה9887R [החדש] שלי, ולרכוש מחו"ל, קלאריון HX-D2/9255, בעל קרוס 4WAY מובנה.. כמעט רכשתי כבר, אך בסופו של דבר שללתי אותו מהסיבות שהפאנל אינו שליף, ושאין באפשרותו לנגן MP3 [!]. מוזר, כאילו שהמכשיר היה פחות היי-אנד, או פחות מעולה, לו היה קורא גם MP3, בנוסף לכל.. עם כל הכבוד לדיסקים המקוריים הרבים שלי, יש לי רבים עוד יותר בפורמטים אחרים.. אי אפשר לוותר על זה. חבל, אבל ירדתי גם מזה.

בסופו של דבר, רכשתי את הפרוססור של אלפיין, הלא הוא הPXA-701, עם רכיב התצוגה/שליטה שלו הRUX-701. שליטה מלאה וזמינה בהישג יד - עם גמישות מירבית, בלחיצת כפתור.

לגבי המידריינג':

למען האמת, לא היו לי לבטים רבים בקשר לכך. לאחר קריאת פידבקים חיוביים ותגובות נלהבות בפורומים בחו"ל, ולאחר קריאת השוואות בינם ובין טובים ויקרים מהם, וכמובן לאחר שנהניתי מאד לשמוע אותם בעצמי, החלטתי לרכוש את הL4, הלא הם המידריינג'ים המשובחים מבית HAT [הייבריד אודיו].

לגבי הגברה:

כאמור, יש לי צורך בזוג ערוצי הגברה נוספים, על מנת שאגביר אקטיבית את כל שלושת הדרייברים. כרגע אינני סגור על כלום, ומתלבט איך לשלב זאת עם ה-LRx 4.1k שלי. רעיונות יתקבלו בברכה.

לגבי בניה:

של המידים: לאחר קריאת אינספור ת'רדים ודיונים לגבי מיקום המידים האולטימטיבי [אם אפשר בכלל להגדיר זאת כך..] יותר ויותר יתרונות מאשר חסרונות [ויש כמה חסרונות..] יש בבנייה והתקנתם בקיקפאנלים. לקחתי בחשבון גם את החסרונות והגעתי למסקנה שבמאזן הכללי שלי, יש לי עדיפות להתקנה בקיקפאנל. אני מסייג את דבריי בכך, שלא שמעתי זאת אצלי בצורה זו בפועל, ויתכן כי אשנה את דעתי כשאבדוק זאת, מעשית, ולא תיאורתית.

של התצוגה: אפשרות אחת להעתיק מעופר ולהתקין זאת בסך השמש, אפשרות שניה, לשפצר מיקום אחר - או ע"י חיתוך הקונסולה המרכזית, תחת מיקום הHU, או במקום אחר כלשהוא. רעיונות בעניין זה - גם כן יתקבלו בברכה.

מיקום הטוויטרים:

בשלב זה כנראה שהמיקום המקורי, ונכון לעכשיו הבעייתי, של הטוויטרים - יישאר בעינו, מהסיבה הפשוטה שהם ייחתכו באיזור ה6Khz, או יותר, ומעלה. כנ"ל, אם וכאשר לאחר ההתקנה של המידים וכוון המערכת בכללותה, תורגש בעיה במיקום הטוויטרים, ייבנה להם כנראה מיני-פודים על הדשבורד.

זהו בינתיים. ערב טוב ועידכונים בהמשך..

צביקה.

פורסם

לגבי הגברה:

כאמור, יש לי צורך בזוג ערוצי הגברה נוספים, על מנת שאגביר אקטיבית את כל שלושת הדרייברים. כרגע אינני סגור על כלום, ומתלבט איך לשלב זאת עם ה-LRx 4.1k שלי. רעיונות יתקבלו בברכה.

תנסה לא לעשות סלט וערבוביידה בין מגברים וגם ברמקולים. לדעתי שלושת האלמנטים צריכים להיות מאותה סדרה או לפחות מאותה חברה או לפחות המידים והטויטרים , כנ"ל לגבי ההגברה,

אני הבנתי את זה על בשרי מבחינת הגברה, וכאשר שלושת המגברים שלי (2 ער', כ"א) מאותה חברה ומאותה סדרה, אז הכל ממש "מסתדר" ושום דבר לא "בולט" או "חסר" בבמה מבחינת עוצמה/תדרים/צרימות/חדות.

• תוכן חדש...