Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי חברים ,תשובות נכונות ומבלי לפגוע אוסיף קצת הבהרות,

הסרן הכפול בהגה או בפרונט כפי שאנו הנהגים קוראים לזה הוא באמת רק לצורך כושר העמסה גבוה יותר ,לסוס (גורר תומך) בעל דבל פרונט(2 סרנים מקדימה) כושר העמסה עד שנת 2005 היה 60 טון כולל,זאת אומרת משקל הסימיטריילר +המטען מורשה 60 טון כולל, לגורר עם פרונט רגיל (סרן אחד)מורשה עד 54 טון כולל, משנת 2005 אין יותר אפשרות לקבל בגורר תומך מעבר ל 54 טון כולל ללא קשר לכמות הסרנים, כך שמי ששם לב או מבין יראה שמשנת 2005 עברו לעבוד עם פולטריילר ולא סמיטריילר, זה אומר משאית דבל פרונט עם ארגז שגוררת עגלה בעלת סרן קדמי ועוד 2 מאחורה ואז מותר לה 60 טון כולל. כך שכל גורר תומך מאז הגיע לארץ רק סרן אחד קדמי ולא 2.

לגבי ארה"ב וקנדה חל איסור לנוע על הכביש עם משאיות כאלה בטענה שהן הורסות את הכבישים, והמשקל הכולל בארה"ב לסמיטריילר או לפולטריילר זהה והוא רק 48 טון כולל . וכל משאית בארצות אלה חייבת לעלות על משקל שנמצא בכל כביש וכל כ 50 מייל בכל הכבישים ללא יוצא מהכלל.כל נהג שיעמיס יותר מהמותר תעצר המשאית לחודש, לנהג ישלל הרישיון ל 3 חודשים ותשלום קנס של $1000 במקום.

לגבי השם ?? מאיפו לקחת שיש שם גרוע לכלי רכב אמריקאים ?? זה כלל לא נכון, המשאיות האמריקאיות לפחות עד שנת 2005 היו בעלות קבינות מאוד קשיחות וקופצניות ביותר, הכסאות לנהגים היו מאוד קשוחים, והעברת ההילוכים בתאום עם המנוע היתה ממש אומנות לנהג עם הרבה מאוד הילוכים וחצאי הילוכים,(אני בעצמי מת על זה) מנועי הקמינס או דטרוייט, או קטרפילר היו מאוד חזקים ומרעישים בעלי גקוברקס מעולה ומרעיש (אחלה מוסיקה) לעומת המשאיות האירופאיות שהיו רכות שקטות ונעימות .נהגים שכירים אהבו לעבוד על האירופאיות רק בגלל הנוחות והרכות, אנחנו העצמאים אהבנו ברובנו את האמריקאיות בגלל עלויות אחזקה הרבה פחות מהאירופאיות, ובגלל ה"אגו" והנוכחות...נכון להיום מעט מאוד משרדי הובלה או בעלי משאיות קונים אמריקאיות אך ורק בגלל הנהגים השכירים.

מקווה שההסבר מספק ,ככל שאי כותב יותר אני יותר מתגעגע רק ליום נהיגה אחד ...לא יותר לעולם רק ליום אחד.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשבת הקרובה אני מתכוון לנסוע לבקר את המשאית התאומה שלי ה 763 ראשית אצלם אותה, שנית הובטח לי סיבוב עם נצליח להניע אותה?? לדעתי אין לה מצברים, היא עומדת חצי שנה. ואנסה לעשות הכל בכדי לקנות אותה, נראה אם אצליח

מבטיח תמונות במוצ"ש, וכן דיווח עדכני לכל שיתרחש בשבת בעניין המשאית, נכון לכרגע אני כל כך רוצה לדווח שהיא כאן בבית !!!!!! נראה מה יקרה. בטוח שאני יעשה הכל בגדר הנורמליות שכך יקרה. זאב

פורסם
אתמול באשדוד , שלושה סוסים מבין 12 האחרונים בצה'ל עולים על פלטים בדרך לאפריקה

סאאממממק... אחד מהם יכל להיות שלי- לו ניתן היה להוציא אותם "לכביש"!:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

חלילה לא קבעתי שלמשאיות אמריקאיות יש שם גרוע.

רק ראיתי מכם, שנהגים פה בארץ לא אוהבים אותם.

אני אישית חובב רכבים אמריקאיים - פרטיים-.

אין לי רישיון ג אפילו (לצערי הרב).

ואם היה לי, זה היה כדי להגיע לרישיון למשאית כבדה.

פעם בצבא בצריפין הייתי ממונה על גריטת מחשבים.

משאיות על משאיות הגיעו לפרוק "סחורה".

יצא לי לשבת עם מילואימניק נחמד שהגיע עם פרייטליינר, שאפילו הרים מכסה מנוע והראה לי מה הולך שם

ישבתי על כסא הנהג והראה לי איך מניעים ושההילוכים שם זה כפתורים אלקטרוניים.

היה מאד נחמד. זיכרון יפה. זה היה בשנת 1998.

באמת תהיתי איך לעזאזל מחליפים כ"כ הרבה הילוכים במשאית.

ואני זוכר שפעם קראתי תיאור באיזה מגזין על ההתעסקות הבלתי פוסקת בהחלפת הילוכים.

אני מבין שהיום זה כבר לא ככה. וזה אומר שנהגי משאיות של היום זה כבר לא מה שהיה פעם-

לא רק שמחליפים הילוכים כל הזמן, אלא משתמשים בתיבה לא מסונכרנת. אני מניח שהיום ההילוכים מסונכרנים.

יצא לי לראות ביוטיוב החלפת הילוכים ב18 הילוכים.

נראה מעניין מאד. ובהחלט מספק "תעסוקה" בשביל לא להרדם על הכביש :wink:.

הסדרה Ice Road Truckers גם בהחלט סיפקה לי חלק מהסקרנות.

אבל אני מבין שבארץ לפחות. נהג משאית לא ממש מרוויח טוב כשכיר בהתחשב בעובדה שהוא לא רואה בית.

או שאני טועה ? (ואני מתכוון לסמי טריילר ולא למשאיות הקטנות)

מה שכן, לאחרונה אני דבוק למודעות דרושים, ואני בהחלט רואה שיש דרישה לנהגי משאיות כבדות.

ולגבי הבלימת מנוע -

באמת כבר כמעט ולא יוצא לשמוע בלימת מנוע אמיתית ואימתנית של משאית רצינית.

המשאיות האירופאיות - ממש קול ענות חלושה ולא משכנעת.

יו טיוב מלאה בסרטונים על בלימות המנוע האלה.

וגם - דבר שלא ידעתי שקיים, משאיות עם סטרטר לחץ אוויר:shock:

עושה רושם שתיבת ההילוכים לא מסונכרנת.
פורסם
בשבת הקרובה אני מתכוון לנסוע לבקר את המשאית התאומה שלי ה 763 ראשית אצלם אותה, שנית הובטח לי סיבוב עם נצליח להניע אותה?? לדעתי אין לה מצברים, היא עומדת חצי שנה. ואנסה לעשות הכל בכדי לקנות אותה, נראה אם אצליח

מבטיח תמונות במוצ"ש, וכן דיווח עדכני לכל שיתרחש בשבת בעניין המשאית, נכון לכרגע אני כל כך רוצה לדווח שהיא כאן בבית !!!!!! נראה מה יקרה. בטוח שאני יעשה הכל בגדר הנורמליות שכך יקרה. זאב

זאב מה שלא יהיה, אני הראשון שמגיע לבקר!!

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

כן בכל מיקרה: אם היא בת פחות מ-19- אז פשוט לוקחים חזרה רישיון, ועושים טסט. אם יותר- אז, אין לך יותר מדי אופציות- רק לחכות לגיל 30, ואז להפוך אותה ל"אספנות"! בין 19 ל-30 לא ניתן.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מבטיח לך שאתה וכל חברי הפורום הזה, וכל מי שעזר לי יוזמן לראות להתרשם ,רק שאצליח להביא אותה הביתה ?????????????????????????????????????????????????????????

פורסם

ישראל, בתמונה השניה מאחורי הביבר שלו יש שיירה שלמה של זילים- מה זה? -כלומר- הם עבדו עם רישוי בחברת התובלה כלשהיא, או שזו התמונה מימי המלחמה כלשהיא?????!!!

פורסם
ישראל, בתמונה השניה מאחורי הביבר שלו יש שיירה שלמה של זילים- מה זה? -כלומר- הם עבדו עם רישוי בחברת התובלה כלשהיא, או שזו התמונה מימי המלחמה כלשהיא?????!!!
גינדי.שרוליק ציין שהתמונה צולמה לאחר מילחמת ששת הימים.:wink:דרך אגב מצאתי תמונה נוסטלגית בשבילי מזכירה לי את הילדות שלי. מעניין אים משהו יכול לזהות את הביבר הייבר לפי המספר שלה?:shock:

wwwm6542.jpg

פורסם

איזה שופל זחלים עתיק, ממתי התמונה הזו?8) ואני יודע, שאלה רכבי השלל, השאלה- האם הם איי-פעם קיבלו רישוי, או שעבדו איתם "ככה", או שבכלל רק העבירו אותם ממקום למקום? -כי בצה"ל הם בהחלט "התאזרחו", השאלה- האם גם "בחוץ"?:roll:

פורסם
גינדי.שרוליק ציין שהתמונה צולמה לאחר מילחמת ששת הימים.:wink:דרך אגב מצאתי תמונה נוסטלגית בשבילי מזכירה לי את הילדות שלי. מעניין אים משהו יכול לזהות את הביבר הייבר לפי המספר שלה?:shock:

השופל שמעמיס הוא קטרפילר 955 H מודל 1962 עבדתי על כזה כשהייתי בן 16 הליילנד הזה היה סוס עבודה בנה את הארץ כולה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...