Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפל לידי גיליון מאוד מעניין של אוטוקאר מאפריל השנה (לפני חודשיים) שיש בו מגה-טסט של 10 מכוניות שעולות עד כ-15000 פאונד (מה שאפשר לתרגם ל-140000-180000 שקלים בארץ) שכל תכליתן הוא - הנאה.

המבחן נערך על המסלול ובכביש, ומפאת אורכו אכתוב כאן רק את המיקום של כל מכונית ונקודות חוזק וחולשה שלה:

מקום 10 - סובארו אימפרזה 2.0R

15000 פאונד, 150 כ"ס, 1345 ק"ג, 9.6 שניות למאה.

הרבה אחיזה ביציאה מהפניות האיטיות במסלול בזכות ההנעה הכפולה. לא מספיק ספורטיבית בסך הכל. רכה מדי והכי פחות מהנה על הכביש מבין כל המכוניות.

שלושה כוכבים.

מקום 9 - פורד פוקוס 1.8 zetec

15000 פאונד, 125 כ"ס, 1288 ק"ג, 10.3 שניות למאה.

מנותקת באופן מפתיע על המסלול, מרגישה כבדה, היגוי חסר פידבק, המון תת היגוי. על הכביש טובה משמעותית - אבל לא מספיק.

שלושה וחצי כוכבים.

מקום 8 - פיאט פנדה 100HP

10000 פאונד, 100 כ"ס, 975 ק"ג, 9.5 שניות למאה.

הכי איטית על המסלול - אבל בעלת התנהגות מהנה מאוד, עם היגוי עדיף על זה של הפוקוס, שליטת מרכב עדיפה ובכלל - מרגישה כאילו היא מסוגלת להסתדר עם עוד 40 כ"ס בלי בעיה. על הכביש ההיגוי פחות נעים והמכונית עצמה קופצנית מדי ולא מספיק מדויקת.

שלושה וחצי כוכבים.

מקום 7 - מאזדה 2 1.5 ספורט

12000 פאונד, 105 כ"ס, 1035 ק"ג, 10.4 שניות למאה.

שימו לב - זה בדיוק אותו המנוע שיש במאזדה 2 "שלנו". רק כאן יש מתלים מוקשחים במקצת, גלגלים גדולים יותר עם יותר גומי ומושבים תומכים. התוצאה היא מכונית מאוד מהנה, מגיבה ונשלטת על המסלול. עוד 50 כ"ס והיא תהיה פשוט נפלאה. יותר מזה - היא הייתה לא פחות מהנה - ובמקרים מסוימים אף יותר - מהמאזדה השנייה שנבחנה... היא מגדירה מחדש את הקבוצה שלה כפי שהפוקוס המקורית הגדירה מחדש את הקבוצה שלה לפני עשור.

ארבעה כוכבים.

מקום 5 - שיוויון בין מאזדה MX5 1.8 למיני קופר S.

מאזדה:

כמעט 16000 פאונד, 128 כ"ס, 1155 ק"ג, 9.4 שניות למאה.

חלשה מדי, רכה מדי ולא מספיק מגיבה על המסלול. יותר מדי תת-היגוי במקרים מסוימים ופחות מדי היגוי יתר. על הכביש היא גם לא הלהיבה.

ארבעה כוכבים.

מיני:

16000 פאונד, 175 כ"ס, 1130 ק"ג, 7.1 שניות למאה.

הרבה מאוד כוח אבל במפתיע לא מספיק נשלטת, עם היגוי חסר פידבק. הגיעה למהירות הכי גבוהה על המסלול בישורת אבל הייתה בין האיטיות לאורך הפניות. על הכביש לא הרשימה גם כן - בחצי מהקצב המקסימלי היא מהנה אבל יותר מדי לוחמת מומנט ולא מספיק ריגוש.

ארבעה כוכבים.

מקום 4 - פורד פיאסטה ST MOUNTUNE

15500 פאונד, 185 כ"ס, 1165 ק"ג, 6.9 שניות למאה.

מאונטיון הם משפרים מורשים של פורד שהוסיפו מערכת פליטה מלאה לחיזוק מנוע ה-2.0 ל' המקורי, הקשחה למתלים, הנמכה ובלמים מוגדלים. הייתה מהנה מאוד על המסלול, אבל זה לא חוכמה כי השיפורים הופכים אותה למוכוונת מסלול יותר מהאחרות. השלדה השנייה הכי מהנה כאן וההיגוי הטוב ביותר כאן, ככל הנראה.

ארבעה וחצי כוכבים.

מקום 3 - סוזוקי סוויפט ספורט

12000 פאונד, 125 כ"ס, 1105 ק"ג, 8.9 שניות למאה.

הפתעת המבחן. מבחינת הנאה והתנהגות על המסלול היא אחת מהמכוניות הטובות ביותר כאן - אם לא הטובה מכולן! ההיגוי מצוין, הבלמים מעולים, האחיזה טובה - היא הייתה תגלית על המסלול. אפשר היה להחליק אותה במהירויות קרובות ל-160 קמ"ש והיא מגיבה נהדר להעברות משקל. המכוניות הטובה ביותר למתחילים. על המסלול, אגב, היא הייתה המכונית המהירה ביותר לאורך אחת הפניות (ביחד עם הפיאסטה). קצת פחות מהנה על הכביש בגלל קופצניות יתר אבל ההיגוי עדיין מצוין ושילוב הכוח והאחיזה מהנה מאוד.

ארבעה וחצי כוכבים.

מקום 2 - ווקסהול (אופל) קורסה VXR

15500 פאונד, 192 כ"ס, 1203 ק"ג, 6.8 שניות למאה.

בעזרת טורבו היא מוציאה הרבה ממנוע 1.6 ל'. מאוד מהירה ויציבה על המסלול. מתלים מצוינים, דבוקה לכביש - ועשתה את הזמן המהיר ביותר על המסלול. על הכביש קשה לה להעביר את הכוח, ההיגוי קל מדי אבל מדויק מאוד והמכונית מגיבה מאוד מהר לפקודות ממנו - אבל עדיין חסר לה קצת חיבור לנהג.

ארבעה וחצי כוכבים.

מקום 1 - רנו קליאו CUP

15500 פאונד, 197 כ"ס, 1240 ק"ג, 6.9 שניות למאה.

עלתה על כל הציפיות על המסלול. היגוי מתקשר ומגיב, יחסי העברה קרובים, אחיזה, טרן-אין מהיר כברק, היכולת לנהוג אותה בעזרת דוושת הגז דרך הפניות, הבלמים המעולים והמושבים התומכים. הייתה בליגה משלה על המסלול, אפילו שזכתה רק לזמן השני בטיבו. על הכביש האחיזה בחלק הקדמי המשיכה להרשים והזרימה שלה לאורך הפניות הייתה פשוט מעולה, עם המון פידבק בתהליך ועם יחסי העברה מושלמים, תיבת הילוכים מצוינת ונסיעה קשיחה אבל לא קופצנית.

חמישה כוכבים.

זמני מסלול:

קורסה - 1:35.4

קליאו - 1:35.7

מיני - 1:35.9

פיאסטה - 1:36.2

מיאטה - 1:40.8

סוויפט - 1:42.8

אימפרזה - 1:42.8

מאזדה2 - 1:46.0

פוקוס - 1:47.2

פנדה - 1:48.6

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה,

מאוד מעניין,

ההרגשה שלי היא שהייתי מעדיף את הקליאו גם כן,

מעריך ואוהב את כל התכונות שנרשמו לה,

משמח לראות גם את המאזדה 2 ספורט שמככבת על המסלול.

הסוזוקי סוויפט ספורט ללא ספק ההפתעה, ואם הם קבעו שהיא מהנה יותר מהמיני ומהמיאטה, זה אומר המון.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

יש לי תחושה, שאם הקליאו לא הייתה מנצחת, לא היית מפרסם את הכתבה :mm_wink:.

ועכשיו קצת רצינות:

כ"כ חבל שרוב הדגמים לא מגיעים לארץ.

כולי תקווה שבעתיד הדברים ישתנו.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

שימו לב לזה: מיני קופר S עולה פי אחת ושליש (!) מהמאזדה2. לכו תבינו את קמור. מצד שני, עם כל המיני שאני רואה ברמת-אביב, אני יכול להבין. מצד שלישי, רובן ככולן לא S, אז...

פורסם

היה מספיק לי שתפרסם רק את שמות המכוניות

ואני הייתי מנחש לבד את הדירוג:-)

אין על קליאו ספורט!!

כיום: סקודה סופרב 2013 (שטים לנו בהנאה)

רנו קליאו ספורט 2.0

סיאט איביזה Turbo 20v

פורסם

יפה שהסוויפט הגיעה למקום שלישי. אני זוכר פרק של 5TH GEAR שטיף לקח אחת לסיבוב והיה מאוד מרוצה. הייתה לה התנהגות די טובה במסלול והוא אמר שזו מכונית מיני מצויינת.

אגב רוני, 15 אלף פאונד הם ממש לא 140-180 אלף ש"ח. היום זה קצת יותר מ-100 אלף ש"ח.

פורסם

עם כופלים 15K ב-9 זה יוצא 135K או 127K במקרה של 8.5.

באמת מעניין. הקליאו לא הפתיעה אותי בגלל המאמרים שקראתי לגביה אז ידעתי שהיא אחת המכוניות הטובות ביותר שיש כיום למכירה.

הדבר שהפתיעה אותי הוא שהפנדה עברה את הפוקוס ואת האימפרזה.

פורסם

באמת מעניין. הקליאו לא הפתיעה אותי בגלל המאמרים שקראתי לגביה אז ידעתי שהיא אחת המכוניות הטובות ביותר שיש כיום למכירה.

כן אבל אתה שוכח שהמחירים בארץ יותר גבוהים המחירים באנגליה

ומה שמענין אותנו זה המחירים שלנו

אז 15 אלף פאונד לקניית אוטו בשבילם זה 150-190 אלף בשבילנו

פורסם

רוני, בדגם החדש במה שונה גרסת ה-CUP מדגם הספורט שנמכר אצלנו ? כיול מסלולי יותר ?

מעניין איך הקליאו הקודמת הייתה יוצאת במבחן הזה, אני חושב שגם במקומות גבוהים.

ה-2 והסוויפט ממש מזכירים את הצרפתיות הקטנות של ה-90',

וזה מאוד משמח.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
כן אבל אתה שוכח שהמחירים בארץ יותר גבוהים המחירים באנגליה

ומה שמענין אותנו זה המחירים שלנו

אז 15 אלף פאונד לקניית אוטו בשבילם זה 150-190 אלף בשבילנו

אני יודע, אבל רשמתי את המחיר בדיוק כמו שהם משלמים ולא הוספתי כרגע כלום. המטרה היתה לרשום את המחיר שהם משלמים ולא את המחיר שאנחנו נצטרך לשלם (בהנחה שהן תגענה לארץ-כרגע סיכוי קלוש).

תודה על הארה ומצטער עם זה לא היה ברור.

פורסם

** כאן היה ציטוט ערוך ומיותר **

הקליאו 197 רכב מעולה שקוצר שבחים רבים בחול. חבל שבארץ הרכב לא כלכך מוערך ורכבים לזקנות כמו מאזדה 3 1.6 והונדה סיוויק{שבאנגליה לפחות באמת הרכב לגיל הזהב!! הלאומי} נחשבים למרכז הקונצנזוס המוטורי.

פורסם

הקליאו אכן רכב מוערך ביותר, גם בחו"ל וגם בארץ- למבינים בכך.

חבל שלארץ לא מביאים את הגירסאות הבכירות באמת כמו הCUP

לא מבין את "מכשירי תנועה" שלא מביאים את הסוויפט ספורט לארץ- גם יחזק את המותג של סוזוקי בכלל ושל הסוויפט בפרט.

לדעתי תכנס למשבצת של היאריס T ספורט שנמכרה בכמויות יפות אם אינני טועה.

ואין צורך לצטט את כל הודעת הפתיחה, בשביל לציין זאת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

למה לכפול ב-9?

לירה שטרלינג היום זה 6.65 ש"ח.

פורסם
יש לי תחושה, שאם הקליאו לא הייתה מנצחת, לא היית מפרסם את הכתבה :mm_wink:.

ועכשיו קצת רצינות:

כ"כ חבל שרוב הדגמים לא מגיעים לארץ.

כולי תקווה שבעתיד הדברים ישתנו.

יאיר.

ראשית - לא אכחיש שיש לי חיבה לקליאו ואשמח לראות אותה מנצחת. אבל הכתבה בפירוש לא מעניינת רק בגללה, אלא בעיקר בגלל חלק מהמתחרות האחרות. וזה מקשר אותי לדבר השני שכתבת - למה ששאר הדגמים לא יגיעו ארצה? פיאט פנדה יש כאן - גרסת ה100 יכולה להיות אחלה קנייה במחיר הנכון (והיא זולה מאוד שם). מאזדה 2 יש כאן ואפילו עם אותו המנוע - מה הבעיה להביא את גרסת הספורט? אותו הדבר עם הסוזוקי סוויפט ספורט, ועל הפיאסטה והקורסה אני אפילו לא מדבר. הסיבה פשוטה, כמובן - גיר ידני. העניין הוא שאם היבואנים היו ממתגים את המכוניות הללו כספורטיביות - אנשים היו קונים אותן בגלל הגיר הידני. בדיוק כמו שקונים איביזה קופרה או FR. הבעיה היא, כמובן, שזה מעניין ליבואנים ת'תחת (בשפה עדינה).

אותי הרשים במיוחד שהסוויפט, הפנדה וה-2 נכנסו לחבורה. הפתיע אותי שהסובארו כל כך לא הרשימה. לא הפתיע אותי כמה המיני קופר S זולה שם ביחס לכאן, וכן הפתיע אותי שהם לא התלהבו ממנה. ולסיום - לא, לא הפתיע אותי שהקליאו ניצחה...

יפה שהסוויפט הגיעה למקום שלישי. אני זוכר פרק של 5TH GEAR שטיף לקח אחת לסיבוב והיה מאוד מרוצה. הייתה לה התנהגות די טובה במסלול והוא אמר שזו מכונית מיני מצויינת.

אגב רוני, 15 אלף פאונד הם ממש לא 140-180 אלף ש"ח. היום זה קצת יותר מ-100 אלף ש"ח.

ברור ש-15 אלף פאונד מתורגמים לשקלים זה 100 אלף. הכוונה שלי הייתה שהמחיר האמיתי של המכוניות הללו בישראל יהיה בין 140 ל-180 (אחרי מיסים). האמת שהייתי צריך לכתוב בין 10 ל-15 אלף ובין 100 ל-180 אלף בהתאמה.

רוני, בדגם החדש במה שונה גרסת ה-CUP מדגם הספורט שנמכר אצלנו ? כיול מסלולי יותר ?

מעניין איך הקליאו הקודמת הייתה יוצאת במבחן הזה, אני חושב שגם במקומות גבוהים.

ה-2 והסוויפט ממש מזכירים את הצרפתיות הקטנות של ה-90',

וזה מאוד משמח.

ה-CUP היא, אם אני זוכר נכון, מוקשחת ומונמכת ועם צמיגים רחבים יותר. לשלילה - פחות פריטי איבזור, כולל מזגן כאופציה בלבד ולא סטנדרט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...