Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו לא פירסומת לתוסף אלא המלצה אמיתית וכנה לתוסף יעיל "על באמת" כמו שאומרים החבר'ה הצעירים , זהו תוסף המבוסס על מוליבדן דו-סולפטי ובשמו המסחרי "מוליקוט A" . החומר מוריד את רמות החיכוך בכל החלקים הנעים במנוע ומאריך את חיו .עבדתי שנים בצעירותי במוסך מנופים וציוד מכאני והבוס שלי היה שופך לכל המנועים הישנים את התוסף הזה והמנועים "המאושרים ניגנו את המנגינה" שנים רבות ללא תקלות !.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אני לא מכיר את התוסף המדובר, ואין לי משהו מוחשי לומר נגדו, או בעדו.

אבל, כמי שמעורב כמה פעמים בחודש בפתיחת דיזלים גדולים, אני יודע שככלל אצבע, מנועים כאלה לא נגמרים משחיקה.

הם נגמרים מסל"ד יתר, חורים בסליבים כתוצאה מקורוזיה וקוויטציה, שסתומים שנופלים פנימה, נעילה הידראולית כתוצאה מטורבו דולף, חימום יתר, כשלים בהרכבה, כשל של משאבת שמן ועוד. עוד לא ראיתי פה מנוע שהגיע לשיפוץ כי הוא סתם נשחק, גם לא מנועים עם 1,400,000 ק"מ.

אצלי בהיילקס, עם 415000 ק"מ, אני לא שם שום תוסף, לשום מכלול, וזו פחות או יותר דעתי על נושא התוספים. אגב, היצרנים שמוכרים לי אוסרים על שימוש בתוספים, ואני רואה את המלצתם כבעלת משמעות עליונה.

פורסם

התוסף שאני מכיר ומאמין בו למנועי דיזל לא מיועד לשימון אלא דווקא למערכת הדלק - ביודיזל. עשה עבודה מצויינת בניקוי מנוע והעלמת עשן בכמה רכבים מסחריים שבהם תידלקתי פעם אחת ויחידה ביודיזל ולאחר מכן סולר רגיל. יש ריח צ'יפס חזק במשך כמה ימים ולאחר מכן אפשר לחזור לתדלק בסולר רגיל.

הטסט האחרון שעבר רכב כזה (יונדאי H100 לפני יומיים) הראה ריכוז עשן של כ 1.5%.

בריאות לכולם!

פורסם

פולו , השאלה שלך היא עניינית וקולעת לתכונותיו של התוסף , צמצום רמת החיכוך , נגד שברים אין מה לעשות.

פורסם

חנן, האם אתה מכיר את יצרן הבוכנות "פלוקט-מונופול" ? , יצרן זה מוכר בוכנות מצופות במוליבדן-דוסולפטי (הבוכנות שחורות מהציפוי). החומר מצפה את החלקים הנעים במנוע.

פורסם
חנן, האם אתה מכיר את יצרן הבוכנות "פלוקט-מונופול" ? , יצרן זה מוכר בוכנות מצופות במוליבדן-דוסולפטי (הבוכנות שחורות מהציפוי). החומר מצפה את החלקים הנעים במנוע.

לא, אני לא מכיר. אנחנו משתמשים בחלקים מקוריים בלבד, וכנ"ל גם בבוכנות.

איך נראה נזק אופיני שנגרם מסל"ד יתר ?

הטבעה של הצורה העגולה של השסתום על גבי הבוכנה, ולפעמים גם שבר בתחתית חצאית הבוכנה. זה קורה כי במהירויות מנוע גבוהות מדי, השסתום כבר לא מצליח לעקוב אחרי גל הזיזים, הוא נשאר למטה ומחטיף לבוכנה שעולה כלפיו. במצב כזה הבוכנה מקבלת נטייה הצידה ואז החצאית שלה נדפקת מול הצילינדר ונשברת.

פורסם

אין גורם היכול למנוע נזקים מאובר-טורים. נגד חיכוך כן מכל סיבה איכות סיכה , חימום יתר ועוד התוסף עושה פלאים !

פורסם

חימום יתר נגרם בעיקר עקב מערכת קירור מוזנחת ופירוק של שמן מנוע לגורמים והיווצרות בוצה. אינני רואה כיצד אפשר לטפל בחימום יתר ע''י תוסף כל שהוא.

מנסיוני עם מספר כלי רכב דיזל קלים עד בינוניים, לא השתמשתי אף פעם בתוסף לשמן או לסולר. הקפדתי על החלפת שמן מנוע עם פילטר כל 10.000 ק''מ והחלפה של פילטר אויר בתדירות גבוהה.

אני לא יודע מה צריך לקרות כדי שאתחיל לרכוש תוספים למינהם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני זוכר את המוליקוט שהכנסנו ברוב תמימותנו לשמן המנוע.משנות 1965-70,מאז המוצר הזה נעלם מהשוק.

מה הוא שוב חזר ?. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הוא אף פעם לא נעלם...

השתמשתי בתוסף מספר פעמים בממסרות ובחלקן הוא שיפר את המצב באופן מורגש ומעבר לכך MOS2 הינו התוסף היחידי שבאמת הוכיח את עצמו לאורך השנים , עובדה, הוא נמצא היום ברוב רובם של השמנים העומדים בתקנים העדכניים( בחלקם בריכוז נמוך וחלקם מתוספים באופן יותר מורגש , למשל השמן של LM ).

דוד , הדבר היחידי שחסר פה היא ההמלצה להפסיק את השימוש בתוסף כל כמה החלפות שמן , בהמלצת היצרן - משום שהוא משתלט על שטחי המגע ומקשה על תוספים אחרים להגיע אל פני השטח.

פורסם
הוא אף פעם לא נעלם...

השתמשתי בתוסף מספר פעמים בממסרות ובחלקן הוא שיפר את המצב באופן מורגש ומעבר לכך MOS2 הינו התוסף היחידי שבאמת הוכיח את עצמו לאורך השנים , עובדה, הוא נמצא היום ברוב רובם של השמנים העומדים בתקנים העדכניים( בחלקם בריכוז נמוך וחלקם מתוספים באופן יותר מורגש , למשל השמן של LM ).

דוד , הדבר היחידי שחסר פה היא ההמלצה להפסיק את השימוש בתוסף כל כמה החלפות שמן , בהמלצת היצרן - משום שהוא משתלט על שטחי המגע ומקשה על תוספים אחרים להגיע אל פני השטח.

kd2 - כייף לראות שחזרתה .

מסכים מאוד עם תשובתך .

אני משתמש בתוסף - למעט כל החלפה שלישית - אז רק שמן מנוע טוב ואיכותי .

( פעמיים כן - החלפה שלישית לא )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האם יכול היות ,בגלל שנסעתי ,אולי כמה פעמים ,על טורים גבוהים בעליות קשות ,ולפעמים עליתי עליות חלשות על 1500 סל"ד, האם בגלל זה המנוע כבר עכשיו התחיל לדפוק?המנוע כרגע על 135K וזורק שמן מהמדיד כאשר פותחים אותו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

Kd2 שלום, התוסף יוצר לאמלות (שכבות) כציפוי על צוארי גל הארכובה וגן בתוך תעלות השמן לכן יש חשש לסתימת קדחי השימון (בדומה להסתיידות עורקים) לכן אסור להוסיפו בכל מהחלפת שמן אלא בפעם הרביעית או החמישית. זה רק מוכיח את יעילותו הרבה והברוכה.

• תוכן חדש...