Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי יודע מה המסים על אביזרי רכב/אופנועים בקניה מEBAY?

JMG
שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אני מעוניין לקנות לקרוב משפחה שלי שני ארגזי צד לאופנוע.

בארץ המחירים של הארגזים מופקעים בעליל, ולכן חשבתי להזמין אותם דרך Ebay.

מישהו יודע אם יש מיסוי/בעיות מיוחדות על דברים כמו ארגזי איחסון לאופנוע?

האם זה נחשב בכלל ציוד לרכב?

האם יש בכלל מיסוי מיוחד?

האם יש איזשהם תקנים שאני צריך לבדוק? (כמו למשל פנסים לרכב שצריכים תקינה אירופאית).

האם המיסוי הוא רגיל של 15.5% + מכס? או שיש תוספות כלשהן?

תודה מראש!

נ.ב.אשמח לקבל תשובות של אנשים שגם הזמינו דברים כאלה ואבקש לא להתבסס על שמועות.

בברכה!

יונתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תברר אם יש מכס על מזוודות ותיקים, אם אין תגיד שזה סתם מזוודות...

זה לא מה שהוא יגיד - זה מה שיכתב בתעודת המשלוח ע"י השולח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המכס דבר לא מובן ולא צפויי בעליל.

1- בעיות מיסוי לא אמורות להתעורר במידה ותביא קבלה ריאלית מאיביי, אך כשייבאתי את הבולמים לרכבי נתקלתי בעמיל מאוד מאוד עקשן שאף נכנס לדף המוצר באיביי ועשה לי חיים קשים כשרצה לקבל אישור משרד תחבורה, זו הפעם היחידה גם שמוצרים שהזמנתי הגיעו דרך EMS לת"א ולא למכס בחיפה, שמה הם הרבה יותר סלחניים.

2- שוב, האנשים במכס לא ניחנו ביכולות שכליות גבוהות, כך למשל חוטי הצתה שהזמנתי לרכבי ניראו להם כמו ידיות לאופנוע, אך שוב, תלוי איך אתה מסביר את זה גם, אתה למשל יכול לטעון שזה לא חלק לאופנוע אבל בגלל עמידות חומר גבוה והאפשרות לשים מנעול אתה רוצה לאכסן בזה ירקות אקזוטיים בקיץ.

3- לא נתקלתי בדבר כזה מיסוי מיוחד, קורה שעקב חוסר בקבלה העמיל מחליט להעריך את ערך המוצר לבדו ולפי סוג המוצר (טובין), ניגש לתוכנה מקליק על הקטגוריה שהכי קרובה למוצר הנ"ל ולפי הקטלוג מעריך.

4- קשה לי מאוד להאמין שעל כזה דבר יבקשו ממך תקינה.

וטיפ אישי, אל תזמין מוצרים דרך UPS,לא דרךUSPS ולא דרך EMS.

FEDEX ו DHL הן החברות המומלצות, למשל דרך DHL העברתי במכס את הפילטר אוויר בשווי של כמעט 400 דולר ואת הקפיצים לרכב, ואת הפנסים הקדמיים, ללא שום אגרת מכס או אישורים מיותרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...