Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובבדיקה חוזרת עבר ללא דופי

עם כל הכבוד ל"עבר ללא דופי", אין לנו שמץ של מושג מה מקור הדגימה שנבדקה בפעם הראשונה ומה מקור זו שנבדקה בפעם השניה.

הרי אין חברה שנקראת "אמריקן איגל". אין לה מפעלים, אין לה מתקני מילוי, אין מהנדסי יצור. אין כלום.

כל מה שיש בוודאות זה יבואן ישראלי - "פרומט" - שמשווק מיכלי שמן ממקור עלום.

מבחינתי ועד שלא הוכח אחרת השמן שבתוך המיכלים הללו יכול להגיע מעשרה מפעלים שונים, בעשר רמות איכות שונות - ולך כלקוח אין שום דרך לנחש אם המיכל הספציפי שאתה מחזיק ביד מולא בסין או בארה"ב, ואולי בכלל במצרים.

שמן מנוע צריך לעמוד בתקנים המוצהרים תמיד ולא רק בדרך-כלל.

השורה התחתונה היא שבאותה הבדיקה נכשלו שני "מוצרי מדבקה", והועלו טענות כלפי שמן של LM (גם הוא ביבוא "פרומט")המשווק בארץ זמן רב כשמן חצי-סינטטי על אף שבאתר היצרן הוא מוגדר כשמן מינרלי לחלוטין.

כל שאר המוצרים שעומד מאחוריהם יצרן מוכר עברו את בדיקות המעבדה בהצלחה.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ובבדיקה חוזרת עבר ללא דופי כך שמצבו ואיכותו של השמן נשארה בספק, אולי זה הספק לא לבחור בו ואולי לא..?

אתה צודק, אבל אני משוכנע שעדיף להוסיף עוד כמה לירות ולרכוש שמן מיצרן ידוע.

פורסם
הרי אין חברה שנקראת "אמריקן איגל". אין לה מפעלים, אין לה מתקני מילוי, אין מהנדסי יצור. אין כלום.

תבין, שוק השמנים בארץ פרוץ לחלוטין בהעדר תקינה, הגרוע מכל שנתקלתי בשמני "בוטיק" מיצרן פרימיום שלא עברו בדיקות מעבדה בדיוק כמו הפרסטון והתברר כי מדובר בזיוף של אריזה והיה מדובר בשמן משוחזר כמעט נטול מוספים ותוספים.

מה עושים עכשיו? דווקא היום בניגוד לחשיבה המורגלת שלנו, שיטת הצוברים שיש היום במוסכים בגדולים מונעת אפשרות ליפול קורבן לזיוף שמנים.

פורסם

קרה לי מיקרה שלחבר היה חסר שמן אז הוא הוספנו על מנוע חם שמן של אמריקן איגל (כי זה מה שהיה אצלו) והשמן נישפך קצת על המכסה שסתומים ונידלק ממש התחיל לבעור! אף פעם לא קרה לי עם שום שמן אחר.

רק עם שמן במטבח כשאני מקפיץ ירקות :-P

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
חברים, הבנו שלא נוגעים באמריקן איגל, אבל מה קורה עם הפרסטון בסופו של דבר ? והיאדה ?

מקפיץ אני צריך לעשות טיפול לרכב שלי מגאן קופה מנוע 2000 איך השמן הזה

נ.ב אני צריך לציין שהשמן הזה כבר ניקנה (גיסי מכונאי רכב קנה לי אותו) השאלה היא כזאת העם השמן הזה באיכות טובה ושווה

להכניס אותו לתוך המנוע ללא חשש?

פורסם

אני לא רוצה להישתמש בסוג שמן הזה או מוביל או הפרסטון אני מחיף שמן כול פחות מ5 אלף אז לא רוצה לקנות שמן 5וחצי ליטר מה שניכנס ברכב שלי ב יותר מ250 שקל!שזה פחות מ4 חודש מוחלף!ויש לי גם את הפרסטון בבית השאלה עם הוא נחשב טוב

לילה טוב לכולם

פורסם

שבוע שעבר היה מבצע לשמן חצי סנטטי של פרסטון ב-50 ש"ח באוטו-דיפו. רציתי לקנות אותו עקב מחירו הזול ושמה הידוע של החברה.

לקחתי אותו לקופה כדי לשלם ושמתי לב שהמיכל פלסטיק שבו הוא ארוז מאיכות ירודה מאוד כמו כן הפקק, עוד שמתי לב שהמדבקה מודבק בצורה עקומה.חשדתי ישר שזה מזויף או מוצר מדבקה תחת יצרן מוכר ולהפתעתי ראיתי שהמיכל והפקק תואמים 1:1 לשמן של אמריקן איגל.

הקיצר זרקתי את השמן חזרה למקומו ונעלמתי.

השמן שיכנס למנוע ברכב שלי יהיה שמן איכותי ולא קומבינציה דרקית ישראלית.

מצלמות דשבורד איכותיות לרכב

פורסם
אני לא רוצה להישתמש בסוג שמן הזה או מוביל או הפרסטון אני מחיף שמן כול פחות מ5 אלף אז לא רוצה לקנות שמן 5וחצי ליטר מה שניכנס ברכב שלי ב יותר מ250 שקל!שזה פחות מ4 חודש מוחלף!ויש לי גם את הפרסטון בבית השאלה עם הוא נחשב טוב

לילה טוב לכולם

לאף אחד אין מעבדה בבית כך שכל המלצה תהיה חסרת אחריות.

למרות זאת נעשתה בדיקה לשמן פרסטון ע"י העיתון כלכליסט ויצא שהוא מכיל פחות תוספים מהנדרש בתקן.

ראה כתבה:

http://www.iga.org.il/assets/press/Calcalist_26-05-2008_s.jpg

פורסם

אפשר לסכם את המצב הקיים בכך שאף אחד לא יודע איזה שמן הוא איכותי ואיזה לא.

שמני LM שאינם זולים ואשר קיבלו בעבר המלצות חמות (ה 10W40 האפור, אבל מי יכול להתחייב שהוא באמת עם תוסף?) נכשלו בבדיקה.

גם דרגת ה API שמופיעה על האריזה נמצאה חסרת משמעות.

פורסם
אפשר לסכם את המצב הקיים בכך שאף אחד לא יודע איזה שמן הוא איכותי ואיזה לא.

שמני LM שאינם זולים ואשר קיבלו בעבר המלצות חמות (ה 10W40 האפור, אבל מי יכול להתחייב שהוא באמת עם תוסף?) נכשלו בבדיקה.

גם דרגת ה API שמופיעה על האריזה נמצאה חסרת משמעות.

אני לא מסכים לקביעה שאף אחד לא יודע.גם אני שיודע משהו+ חשדתי בשמן שנמכר לי והחזרתי אותו חזרה.

יש הרבה מאוד אנשים שכן יודעים מה הם קונים מתוך הבנה שמה שהם דורשים זה הנכון,נגד זיוף מדבקות ואריזות יותר קשה לעמוד,אך מי שיש לו רקע מתאים וידע בסיסי יודע לבחור שמן מתאים ולגלות זיוף אריזה.

רוצים ללמוד יותר על שמנים ? רק בפורומי חו"ל מובילים שנחשבים יודעי דבר אמיתיים.

בכל מקרה אני לא אכתוב כאן מילה רעה על שום ספק שמנים כל עוד אני לא אבצע אנליזה מדוקדקת ואוכיח לעצמי שיש לי תוצאה אמיתית.

תשים לב שגם בתלונה שלי לא נקבתי בשמות ולא נתתי דרוג או חוות דעת משלי על השמן,אלא שאלתי מתוך חשדנות ועדיין איני יודע אם צדקתי או לא.

כל מי שזורק כאן האשמות ללא סימוכין אישי שלו עושה טעות חמורה,גם ההפך מי שמנסה להגן על מוצר ואין לו ביד סימוכין ברור עושה טעות.

• תוכן חדש...