Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

1. נוזל קירור; קראתי שצריך לבדוק את רמת נוזל הקירור כשהמנוע קר, משום שכשהוא פועל, חלק מהנוזל נמצא במערכת וזה יראה שחסר נוזל. אצלי המצב הפוך - כשהמנוע קר הנוזל נמצא בין קו המינימום למקסימום, וכשהמנוע חם יש עלייה משמעותית וברורה מעל קו המקסימום. האם זה נורמלי ? מדובר על פולו 1.6 00'

2. צמיגים; קניתי ג'ל ניקוי לצמיגים של ARMOR ALL ואני לא מרוצה מהתוצאות. הסוג של הברק די מגעיל (אני מחפש יותר צמיג שחור וחדש מאשר מבריק). יש לכם המלצה על תכשיר לצמיגים ?

ועוד משהו שמפריע לי, ההבדל בין הדופן המבריקה לסוליה המלוכלכת בולט ביותר וזה מגעיל. יש לציין כי שטפתי את הסוליה במים שלא תהיה יותר מדי מלוכלכת. יש מה לעשות בנדון ?

3.שמשות; כרגע אני מנקה את החלונות והשמשות על ידי נוזל ניקוי לשמשות של ARMOR ALL, וניגובו על ידי חולצה ישנה אך נקייה. האם השיטה טובה או שיש שיטה טובה יותר לחלונות מבריקים?

תודה רבה מראש

פורסם

1. לא יודע לגבי פולו. אבל בחלק ממכוניות הנוזל עולה ויש קו לרמת נוזל במנוע קר וחם (כמו באלפא שלי למשאל).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה טועה, הנוזל נמצא תמיד במערכת, וכאשר הוא מתחמם, נפחו גדל והוא מתפשט למיכל העיבוי, לכן אתה רואה שהמפלס עולה.

הכל תקין .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
שלום,

1. נוזל קירור; קראתי שצריך לבדוק את רמת נוזל הקירור כשהמנוע קר, משום שכשהוא פועל, חלק מהנוזל נמצא במערכת וזה יראה שחסר נוזל. אצלי המצב הפוך - כשהמנוע קר הנוזל נמצא בין קו המינימום למקסימום, וכשהמנוע חם יש עלייה משמעותית וברורה מעל קו המקסימום. האם זה נורמלי ? מדובר על פולו 1.6 00'

יש לבדוק נוזל קירור כאשר מנוע קר, והוא צריך להיות בקו ה-MAX, לאחר שמנוע מתחמם הנוזל יכול לעלות כתוצאה מהתפשטות עקב עליית טמפרטורה.

2. צמיגים; קניתי ג'ל ניקוי לצמיגים של ARMOR ALL ואני לא מרוצה מהתוצאות. הסוג של הברק די מגעיל (אני מחפש יותר צמיג שחור וחדש מאשר מבריק). יש לכם המלצה על תכשיר לצמיגים ?

מה שקניתה, זה אחד התכשירים הטובים שיש כיום בשוק, אני לא מאמין שתוכל להגיע לתוצאות יותר טובות עם תכשיר אחר. אם צמיג לא חדש אז שום נוזל לא יעזור יותר מדי.

ועוד משהו שמפריע לי, ההבדל בין הדופן המבריקה לסוליה המלוכלכת בולט ביותר וזה מגעיל. יש לציין כי שטפתי את הסוליה במים שלא תהיה יותר מדי מלוכלכת. יש מה לעשות בנדון ?

בשום פנים אל תרסס נוזל הברקה על הסולייה, ואל תגזים. סולית הצמיג באה במגע עם הכביש וכתוצאה מזה מתלכלכת. אין צורך לשטוף אותה. או כמובן אתה יכול לשטוף ולא לנסוע :lol:.

3.שמשות; כרגע אני מנקה את החלונות והשמשות על ידי נוזל ניקוי לשמשות של ARMOR ALL, וניגובו על ידי חולצה ישנה אך נקייה. האם השיטה טובה או שיש שיטה טובה יותר לחלונות מבריקים?

לפי דעתי שיטה הכי טובה זה שילוב של ספריי רגיל לחלונות עם עיתונים ישנים. זה יוצא נקי ומבריק.

תודה רבה מראש

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

שלום,

ראשית אברך על המלצות החבר'ה כאן שמסרו לך בתכל'ס פרטים דיי נכונים.

נורמלי לחלוטין בכל רכב שבמיכל העיבוי תראה עליה של נוזל הקירור בזמן שהמנוע חם שכן תרמודינמית בזמן שהלחץ עולה אתה תראה את הנוזל רוצה להתפשט... אבל זה שיעור בכימיה פיזיקלית ולא לשם כך נכנסת אני מאמין...:-P...

מה שכן, לעולם! אבל לעולם! אל תפתח את מכסה מיכל העיבוי בזמן שהרכב חם אתה מסתכן בכך שתגרום לדברים הבאים:

1. הנוזל ישפך עליך ויגרום לך לכוויות קשות.

2. נזק למערכת הקירור.

3. נזק למיכל העיבוי, פלאנש מים.

כמובן שגם בסעיפים 2 ו3 ברור לך שאתה מסתכן בהוצאה כספית וכמובן נטרול הרכב (אם לא תדע לטפל)...

את הרכב תבדוק כשהוא קר לגמרי ( ניתן לראות זאת על פי שעות הטמפרטורה שיראה לך 0!).

אגב, אין דבר כזה שאין מים - אם אין מים יש נזילה. בפולקסווגן המערכת היא סגורה ורק בחורף בהפעלה ממש נרחבת של המזגן, לעיתים נדירות נדרש להוסיף מעט מים - אבל ממש לא דרושה התערבות שלך בנקודה הזאת.

אם החלטת להיות "מוסכניק" ולראות שהכל בסדר - תוודא שסגרת היטב את מכסה האטימה של מיכל העיבוי - לפעמים לא סוגרים אותו טוב והנוזל מתחיל לעשות בלגן מתחת למכסה המנוע ואתה בטוח שאתה בסדר בזמן שאתה לא.

ובנוגע להברקת הצמיגים שלך 8), אני מסיק מכך שאתה מבסוט מהרכב אז המלצה שלי:

Tuff Stuff של Sun of A Gun - זה מיכל צהוב עם פקק שחור - אתה מרסס ולא נוגע והצמיגים - כאילו יצאו עכשיו מהפנצ'ריה...

מה שכן - תוודא שזה מיכל הקצף ולא הספריי נוזל - כי הנוזל זה סתם איזה המצאה טיפשית לבזבוז של כסף בעוד שהקצף יכול לעזור לך להחזיר ברק לחלקי פלסטיק חיצוניים וגומי חיצוני (זהירות במגע עם חלונות הרכב)

בהצלחה ו... הנאה רבה

נמרוד

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל מי שעזר

לגבי נוזל הקירור - הובהר עניין המפלס.

אך עלה עניין לא פחות חשוב - נמרוד רשם שפתיחת מיכל העיבוי בזמן שהמנוע חם יכול לגרום לנזק. אני פתחתי אותו זמן מה לאחר נסיעה, (אני לא זוכר, אני חושב שכחצי שעה) והשתחררו אדים, אבל לא יותר מזה. האם נגרם נזק ?

לגבי הצמיגים - לאחר יממה חל שיפור ואני מרוצה מהתוצאה. אבל, וזה אבל גדול, ההבדל בין הדופן לסוליה ממש בולט וזה די מגעיל. האם הספרי שנמרוד הזכיר מחדש את הצמיגים לצבע שחור חדש או נותן ברק ? (אני מחפש שחור אך ללא ברק)

לגבי חלונות - תודה על העצות.

פורסם

שאלה נוספת:

הלכתי לראות כמה עולים כבלים להתנעה, והיו שני סוגים 500 אמפר בכ 70 ש"ח, ו 600 אמפר במחיר כמעט כפול. שאלתי מה ההבדל והם ענו ששניהם יניעו אבל ה 600 יותר חזק. להסביר מה זה יותר חזק הם לא ידעו. אז מה כדאי למכונית פרטית רגילה ומה באמת ההבדל בינהם ?

פורסם

שמע חבריקו

אני פריק של נקיון, ממש פדנט

אבל מה שאתה רוצה, לשמור על סוליית הצמיג נקייה כמו דופן הצמיג זה בלתי אפשרי.

נכתב קודם שלא תעיד לשים חומר על סוליית הצמיג - זה מפני שהצמיג עשוי להחליק בעת נסיעה/בלימה - אלה חומרים שומניים ומסוכן יהיה לעשות בהם שימוש על סוליית הצמיג - לגבי ברק וצבע...

הברק יורד, לצערם של חלק מהמשתמשים, מהר מאוד ואז הצמיג פשוט נשאר "נקי" ושחור...

ממש מפריע לך הברק? תנקה טוב טוב את הצמיג, עם מברשת וסבן לרכב והוא יהיה נקי ושחור, אבל לא תוכל להעניק לו מראש של חדש, ככל שעובר הזמן - לעומת זאת המוצרים הנמכרים מסייעים בהענקת מראה חדש יותר...

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

• תוכן חדש...