Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

חניך שלי, במסגרת תכנית נט"ע, לומד לתעודה הבאה:

CCENT ( Cisco certified entry network technician )

Net@ +

אין לי מושג מה היא אומרת, אבל הבעיה שלי היא שכאשר אני מנסה להכווין אותו ללימודים גבוהים טרום הצבא, הוא אומר לי שהתעודה הזו מאפשרת לו עתיד מקצועי בחברות הייטק, כך שאין לו סיבה ללמוד עוד.

(כרגע יש לו אפשרות ללמוד ע"ח הצבא להנדסאי \ מהנדס אלקטרוניקה).

מאחר ואם הדבר נכון, אכן אין טעם ללחוץ עליו שילך ללמוד, אשמח לשמוע את דעתכם על תעודה זו, ועל השילוב של תחום האלקטרוניקה למי שמתעתד ומעוניין לעבוד במחשבים - הייטק.

תודה מראש,

צביקי.

פורסם

החניך שלך ידע לקנפג נתבי סיסקו על שרתי NET, הוא מן הסתם יעבוד בהייטק כי במוסכים ופיצריות אין שרתים.

מסקנה: גם בהיי טק יש עבודה שחורה. שילך ללמוד הנדסאי/מהנדס.

פורסם

לא מספיק הבנתי את התשובה.

האם יש עבודה למי שזו כל הכשרתו?

האם היא עבודה משרדית, בשכר גבוה ובסטטוס חברתי גבוה? לזה כוונתי באומרי הייטק. גם המאבטח של סיסקו עובד בחברת הייטק.

פורסם

ישנה עבודה למי שלומד את התעודה הזאת המשכורת גג לא תעלה מעל 8000 אלף שקל לחודש וכי היא עבודה משרדית, אבל וישנו אבל גדול, הבחור יצטרך לעבור מבחני קבלה בכל חברה וסיכויים שיצליח מאד קטנים בתור אחד שעובד בחברת אינטרנט ומכיר מספיק אנשים שאתה לא מגיע לתמיכה עסקית אתה לא מבין מזה CHECKPOINT וCISCO ניסון שווה יותר בחברות מאשר תעודה, יש לי חבר שיצא כרגע מסיום חוזה בתתמיכה העסקית בלי תעודה CISCO והתקבל לNESS טכנולוגיה והוא היחיד שעבר את המבחן שלהם לעומת אנשים שהגיעו עם תעודות וחרטות, הבוחן גם שאל אותו מאיפה כל הידע הוא אמר שאנשים לומדים זה חצי ממנה שהוא למד בשנה בתמיכ עסקית וגם הוא עבד כל יום לכן הוא זכר את הכל וגם ידע פתרונות שהחניך שלך לא יחשוב עליהם, לכן עם הוא לא מתכוון לצבור ניסיון קודם עדיף לו להמשיך להנדסאי/מהנדס, או להמיר את התעודה בתעודת QA תוכנה מכיוון שיש למקצוע יותר דרישה ותנאי קבלה יותר נחותים ויוכל להרוויח אותה משכורת ויתן לו קרש קפציה לצאת לתואר מהנדס תוכנה

פורסם

סקייליין - אלוהים ישמור.

עשית לי כאב ראש עם החוסר סימני פיסוק האלו - וכל אלו כדי לקרא משהו די ברור מאליו.

בכל אופן צביקי - אם הוא חושב שהתעודה הזאת תשיג לו עבודה הוא קצת חי בסרט וכדאי שתנער אותו.

התעודה הזאת היא שלב ראשון מתוך 3 הכשרות שלהם והיא תעודה נפוצה למדי שאולי נקודתית תשיג לו עבודה שחורה טיפה , או במצב של שוויון מול מועמד אחר בעל נתונים דומים - יכולה להטות את הכף לטובתו - מפה ועד לעבודה על סמך התעודה הזאת - יש כברת דרך ארוכה.

העבודה היא לאו דווקא משרדית (יכול ליהיות טכנאי שעובר בין לקוחות עם בעיות רשת ונוסע בברלינגו - עם דלקן :) ), עם משכורת כנראה גבוהה מהממוצע אבל לא בהרבה וסטטוס לא גבוהה במיוחד וללא יותר מדי אפשרויות קידום מענינות על סמך זה בלבד.

עדיף שילך וילמד אם הוא רוצה באמת לעשות משהו בתחום חוץ מלהיות איזה טכנאי מקנפג סוויטשים.

סקייליין - תעודת QA? מה לעזעזל ?

מה מלמדים אותך שם ? לפתוח TEST DIRECTOR?

נו באמת , אם אתה רוצה ללמוד תלמד תואר או הנדסאי , לא איזה קורסים והשלמות צדדיות.

צביקי - השאלה הכי גדולה שהבחור רוצה לשאול את עצמו זה אם הוא שואף למצוינות ורוצה להתפתח בתחום ולא רק ליהיות תמיכה טכנית של משהו.

אם כן - עוד חסר לו הרבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ידידנו המלומד Liviur היום מקצוע בודק תוכנה (בשפה הנכונה QA תוכנה) מבוקש מאד בשוק עקב חוסר באנשים בעלי תעודה. ישנם חברות שמוכנות לקחת אותך בלי שום דבר ולהכשיר אותך מאפס, ישנם חברות שרוצות שתגיע אליהם כבר עם תעודה, התעודה היא לא תואר ואפילו לא אמרתי את זה, אבל מתוך התייעצות שכבר עובדים בחברות כמה מהנדסי תוכנות הקורס אכן יכול לתת לך קרש מקפצה לתואר מהנדס תוכנות, והסיבה בן אדם שבודק תוכנה 10 פעמים ביום יבין יותר מבן אדם שסיים צבא או לא עבד בשום דבר שקשור לתכנות תוכנה ויתחיל תואר.

פורסם

גם כבודק תוכנה וגם כאיש סיסטם - מדובר בתפקידים עם משכורת נמוכה , ובלי תואר - גם ללא פוטנציאל קידום.

עם תעודה כזאת אפשר להיות תומך אינטרנט / איש סיסטם.

אם זה מה שעושה לו את זה (+ להרוויח משכורות שנעות בין 4500 ל8000 ברוטו) אז שיהיה בהצלחה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל - נסחפת קצת , אם הבחור עם קצת שכל על הראש ומוטיבציה (לא בטוח אם זה המקרה כשהוא לא רוצה להמשיך ללמוד עוד) הוא יכול להתקדם ליהיות איזה אחמ"ש או בתפקיד תמיכה יותר רציני עם יותר מרשרשים.

הרבה הלאה לא , אבל יש עוד אפשרויות קידום.

הבעיה היותר רצינית לדעתי בשוק הזה הוא שהוא לא משאיר אנשים בינונים ומבוגרים בתפקידים נמוכים.

תמיד יהיו צעירים מעודכנים ונמרצים יותר , ואם הבחור לא יקדם את עצמו - בגיל 30 הוא ישאר מאחור.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מסכים איתך.

מה שהתכוונתי זה שאם אין לך תואר, אתה בסופו של דבר תיעצר איפשהו בדרך.

כמו כן בן אדם בלי תואר בגילאי ה40-35- הסיכוי שלו למצוא עבודה נמוך עד בלתי אפשרי.

ובמציאות כמו של היום, שאנשים לא נשארים באותו מקום עבודה יותר משנים בודדות, זה שיקול קריטי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל אני מסכים איתך, מעבר לזה גם היום שיש כל כך הרבה נהירה אל המקצוע הזה וישנם הרבה כשרונות צעירים בלי תואר ונסיון מוכח אתה לא תצליח להתקדם יותר מדי... סתם ככה כעובדה אולי די עצובה, בשנגחאי רק השנה יסיימו תואר במקצועות מדעי המחשב 60,000 בוגרים!! - יותר מכל תעשיית ההיטק בישראל.

עברו כבר הזמנים שישראל הייתה מקום זול ויצרתי לפיתוח כשמי שהיה עם תואר וקצת נסיון בידיים היה נחטף..

אבי.

פורסם
שלום לכם.

חניך שלי, במסגרת תכנית נט"ע, לומד לתעודה הבאה:

CCENT ( Cisco certified entry network technician )

Net@ +

לעבוד במחשבים - הייטק.

מחשבים זה לא = הייטק.

מחשבים זה טכנאי מחשבים או איש צוות סיסטם אבל זה לא הייטק.

הייטק זה פיתוח טכנולוגיות ולא תחזוקת מחשבים.

ההסמכה הזו היא לא קשורה להייטק, אמנם היא יכולה לתת רקע למי שיעבוד בתחום של פיתוח מוצרי שקשורים לתקשורת.

בכל אופן בחברות הייטק ישנה משרה אחת או 2 לתפקידים בתחום המחשבים וזה בצוות של אנשי הסיסטם של החברה.

יכולים להיות מקרים מסויימים בחברות ספציפיות שהסמכה הזו נדרשת או יכולה לעזור בתחום הלהתקבל לחברת הייטק.

אבל ממתי אנו לומדים תואר או הסמכה כדי לכוון את עצמנ וללכת לעבוד במקום ספציפי, אף אחד לא מבטיח לנו את זה כומ שהסיכוי שזה יקרה אינו גדול.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מהנדס אלקטרוניקה זה תחום מאוד נחשק בהייטק והוא גם מוביל מיבחינת רמת השכר.

אבל למה לערבב את זה עם תחום המחשב (הסמכות שכמו שדובר עליהם למעלה),

EE אשר יעבוד בתחומות לא ממש יגע במחשבים ורשתות מבחינה טכנית

פורסם

אני כרגע לומד טכנאי מחשבים (MCP - Microsoft Certified Prodfessional ) + מנהל רשתות מוסמך ( MCSA - Microsoft Certified System Administrator עם הסמכה ל- MCSE שזה שני מודולים נוספים ) כדי שיהיה לי עתיד בצבא ובכלל בהיי-טק. תגיד לו שיילך ללמוד כל מה שהוא יכול.

פורסם

עדיף להיתרכז בתואר.

ואם כבר הולכים על הסמכות אז ללכת על דברים נחשקים כמו אורקל, DBA ולא הסמכות שקשורות לתקשורת מחשבים

• תוכן חדש...