Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי הסיבה יותר פשוטה, ריקון המערכת מהנוזל הישן לא מתבצע בצורה מושלמת ולכן נוזל קירור מהול כבר קיים במערכת. ריכוז גבוה מידי של נוזל קירור עלול לפגוע בחום המנוע וכנראה שיש להם נסיון בכך.

אני שמח שבעל מקצוע נותן זווית נוספת ומעניינת.

אבל לדעתי במוסך חובה עליהם כן לרוקן את היטב את המערכת.

וגם אם זה לא נעשה - ההיגיון שלי אומר שבמקרה הזה אם שמים קודם 2 ליטר מים ורק אח"כ 2 ליטר פאראפלו מרוכז, לא יכול להיווצר מצב שתהיה תערובת עם עודף של נוזל קירור, גם אם המערכת לא רוקנה היטב קודם לכן.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יחס של 50:50 אנטיפריז ממש מיותר לאקלים של מדינתינו. את האמת גם מ 25:75 אני לא מתרגש. כנראה שלאחר ביצוע החלפת הנוזל הייתה מגלה יחס של 30:70 או קצת יותר שזה ממש מספק.

לגבי החלפת הנוזל, אתה צודק, צריך לבצע ריקון מוחלט, זה אומר שטיפה טובה של כל הנוזל הישן, גם ממערכת החימום וגם נוזל שנשאר בבלוק המנוע, בעולם מושלם היו עושים לך את זה, ובטח גם מחייבים.

פורסם
יחס של 50:50 אנטיפריז ממש מיותר לאקלים של מדינתינו. את האמת גם מ 25:75 אני לא מתרגש.

והשאלה שלי היא האם 70-75% של מים (במקום 50%), והריכוז הנמוך יותר של חומרים מגנים, יכולים בטווח הארוך לגרום לנזק למע' הקירור ולמעברי המים במנוע, במיוחד למנועים כמו בפונטו. כי אם כן אז כל "היתרון האקלימי" לא שווה הרבה.

(וכאמור אני כבר סידרתי אצלי את העסק).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

במפורש התשובה היא כן, אולי תשיג יתרון אקלימי אבל ירידה בהגנה על מערכת הקירור.

יצרני הרכב מזהירים שלא לרדת מתחת ל-40-30 אחוז תרכיז.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפי השרשור הזה נראה שלא באמת יש סיבה למוסך הזה לפעול בניגוד להוראות יצרן הרכב והפאראפלו. לדעתי, רתיחה ב- 110 מעלות (ב- 50:50) זה די והותר למכונית פרטית ואני לא בטוח שמעלה או שתיים יותר בגלל תערובת של 25:75 תציל את הרכב במקרה של תקלה.

קודם כל, הכוונה היא לטמפ' רתיחה ללא לחץ (טמפ' רתיחה בלחץ הינה גבוהה יותר, בערך ב-10 מעלות - וזה עדיין קרוב מדי לטווח המותר של מכוניות מודרניות, 120 מעלות בחלק מהן זה חימום יתר של 10 מעלות בלבד).

אחרי זה, ל-Prestone 50:50 טמפ' רתיחה גבוהה משמעותית (117 מעלות).

ודבר נוסף ואחרון, שצריך להיות ראשון - טמפ' רתיחה יורדת עם הוספת יותר מים, ולא עולה. קיבול חום עולה (ז"א, כמה חום ביחידת זמן נוזל הקירור יכול להעביר מהמנוע לרדיאטור), לעומת זאת, טמפ' רתיחה יורדת.

פורסם
והשאלה שלי היא האם 70-75% של מים (במקום 50%), והריכוז הנמוך יותר של חומרים מגנים, יכולים בטווח הארוך לגרום לנזק למע' הקירור ולמעברי המים במנוע, במיוחד למנועים כמו בפונטו. כי אם כן אז כל "היתרון האקלימי" לא שווה הרבה.

(וכאמור אני כבר סידרתי אצלי את העסק).

כבר ציינתי לפניך כי לפי הדרך שאני מכיר שהנוזל מוחלף היחס של הנוזל קירור היה תקין לאחר ההחלפה של המוסך. אם היה מכניסים לך 2 מיכלים היחס היה גבוה לטובת התרכיז וזה עלול גם לגרום לבעיות התחממות. אני מניח שהמוסך המרכזי נתקל בבעיות אלו ולכן הם משתמשים רק במיכל אחד לכל רכב, הסבר אחר אין כי למוסך יש איטנטרס כלכלי ברור למכור יותר חומרים.

יתכן כי בפעולת התיקון שלך בבית יצרת איזון לא תקין בין מים לתרכיז. כדאי שתבדוק זאת.

לעתודת התוספים של נוזל הקירור אל תדאג, אני מקבל את הרושם שאתה מטפל ברכב כנדרש ומחליף נוזל קירור בזמן.

• תוכן חדש...