Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים.

אני קונה מכונית בפעם הראשונה בחיי,ואני מעוניין במכונית של עד תקציב של 30,000 ש"ח.

מטרת הנסיעות שלי הן בד"כ נסיעות של בתוך איזור גוש דן,פעם בשנה אולי נסיעה לצפון.

אני מעוניין במכונית יפנית-בגלל עלות חלקי החילוף והאמינות ואוטומטית.

ניתן להגיד כי דרישותיי הן:

אוטומטית,מנוע 1300 עד 1600,הגה כח, חסכונית בדלק,וכמובן כל נשוא הגיר האוטומטי שאני מבין כי הוא בעייתי.

אני מתלבט בין 4 דגמים אפשריים:

1.דייהטסו שרייד שנת 97-98

2.סוזוקי בלנו-97-98

3.סוזוקי סוויפט-שנת 98

4.דייהטסו אפלאוז.

ברצוני לדעת אלו חסרונות בולטים ישנם למכוניות אלו אשר אתם יודעים עליהם כגון:גיר בעייתי,מנוע חלש,מצמדים וכו..

שאלה נוספת היא כיצד אני יכול לדעת האם הקילומטראג' הוא אמיתי?

ושאלה אחרונה-בדייהטסו שרייד שבדקתי היום-המזגן לא מקרר והבעלים טוען כי חסר גז,ושהוא יסדר את זה ואני אקנה את זה כשזה עובד,כיצד אני יכול לדעת האם הבעיה באמת תוקנה ושזה לא בעיה במדחס או משהו אחר?

האם בדיקה מקצועית יכולה לענות לי על כל בעיה שיש באוטו?

תודה רבה מראש למי שעונה

כמו כן אשמח לקבל הפניה למכון בדיקה טוב ומכון מוסמך לחברות שציינתי(אני מאיזור הרצליה).

פורסם

אני אישית ממליץ על BALENO .

היתה לי BALENO 96 מכרתי עם אפס תקלות ב185.000 ק"מ.

חיפסתי משהו אחר , וחזרתי לBALENO 2002 ו ב150.000 ק"מ אפס תקלות.

ברור שצריך לשמור על הבובה:-D

אולג

פורסם

למה לא לאנטיס / אימפרזה?

מציעות בדיוק את מה שאתה מבקש, אני לא בטוח איזה שנתון נכנס לתקציב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מה לגבי דייהטסו שרייד?

לגבי אימפרזה זה פשוט מנוע לא חסכוני לפי הידוע לי ויקר יחסית לשנתון לכן הייתי מעדיף להתמקד בדייהטסו שרייד ובסוזוקי בלנו.

מישהו יכול בבקשה להגיד לי אם ידוע לו על חסרונות של המכוניות הנ"ל?

תודה

פורסם

1) לא מומלץ כלל וכלל להתקרב לסוזוקי בלנו מהשנתונים הללו:סובלות מיד שנייה והלאה בבעיות ראש מנוע (שנסדק חופשי ואח"כ,שלא נדע).(רק לפני כמה ימים היה בפורום הטכני בן אדם עם שרשור על ראש מנוע סדוק בבלנו 99 וגם אבי בזמנו שקנה 97 מהחברה החליף פעמיים ראש ואפשר לאמת את מה שכתבתי)

2) דייהטסו שרייד ודייהטסו אפלאוז סובלות גם הן מהליקוי שנרשם בסעיף 1 אבל בשתי אלו הבעיה נוצרת במידה ובעל הרכב השתמש במים מהברז במקום מים ירוןקים מה שהביא לאכילת ראש המנוע הרגיש העשוי במכוניות הללו מאלומיניום.

אם תימצא מכונית שכזו (אפלאוז/שרייד יש לבדוק שברכב יש נוזל קירור ירוק /אדום כי אם יש במיכל העיבוי מים רגילים להתרחק מהרכב.

3) מאזדה לנטיס תהינה אמינה ביותר מבין היפניות בשנתונים הללו אבל אפשר למצוא שנים 97 ו- 98 (רק בתוספת של 2000 ש"ח לתקציב,אבל נראה לי שזה שווה שקט נפשי ללא אירועי ראש מנוע למיניהם).

יחד עם זאת,כל רכב מסוג כזה או אחר יכול להגיע לראש מנוע ומעלה כי סה"כ מדובר ברכבים בני 10-11 וצריך לקחת זאת בחשבון אולם אם הבחירה מצטמצמת הלנטיס בהחלט עדיפה על מתחרותיה אבל שיקולי התקציב הם בהחלט של פותח השרשור.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מאזדה לנטיס תהינה אמינה ביותר מבין היפניות בשנתונים הללו אבל אפשר למצוא שנים 97 ו- 98 (רק בתוספת של 2000 ש"ח לתקציב,אבל נראה לי שזה שווה שקט נפשי ללא אירועי ראש מנוע למיניהם).

יחד עם זאת,כל רכב מסוג כזה או אחר יכול להגיע לראש מנוע ומעלה כי סה"כ מדובר ברכבים בני 10-11 וצריך לקחת זאת בחשבון אולם אם הבחירה מצטמצמת הלנטיס בהחלט עדיפה על מתחרותיה אבל שיקולי התקציב הם בהחלט של פותח השרשור.

כמה בבל"ת....

לאנטיס תהיה אמינה מכולם...מה אתה נביא?

מעבר לכך, לאנטיס בהשוואה לסובארו או טויוטה, נחותה מהם בכל הקשור לאמינות,עלויות חלקים ואחזקה שוטפת.

פורסם

הי,

בקיצור- נסה למצוא את האקזמפלר במצב הכי טוב מבין האופציות שהוזכרו בשרשור מבחינת יד/ק"מ וכן שים דגש על תחזוקה נכונה של הרכב. בסה"כ ההבדלים לא גדולים בין הרכבים הנ"ל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

GL-10 זה בשבילך במיוחד.

אין שום רכב סובארו אימפרזה /טויוטה קורולה משנתונים גבוהים שמתאים לתקציב של פותח השרשור (להזכירך כ- 30K)

למה בדיוק נראה לך שאנחנו אלו שצריכים להיכנס לחייו הכספיים של פותח השרשור.

ב-30,000 הוא ימצא לכל היותר טויוטה 96 ואני לא בטוח שהיא עדיפה על לאנטיס 98.

אמינות (כשם המותג) אינה הכל בחיים ודע לך שעדיף לפעמים לקנות רכב שנחשב מעט פחות אמין לכאורה (מאזדה לעומת טויוטה) אבל יותר וותיק בשנתיים על הכביש (לנטיס 98 עולה 32K .

ההבדל הוא שקונים אוטו בן 9 במקום בן 11 ואם אתה לא מבין את ההבדל אז חבל.

לגבי מה שכתבתי בתגובתי הראשונה אם תיכנס לפורום הטכני ותעשה חיפוש תראה כמה צרות היו לאנשים עם מנועי בלנו,ומה בדיוק רורה למנועי אפלאוז ושרייד שעוברים שימוש במי ברז -בזמנך החופשי,תגלה דברים מאוד מעניינים)

לגבי סובארו אימפרזה אני אפילו לא יודע איזה שנתון יתאים לו לתקציב (אפילו 96 אוטומטי לא נכנס שם ולא בצדק,אבל זה לוי יצחק).

לך פותח השרשור,שקול גם ניסן אלמרה 98 היא תתאים לתקציב שלך (בסביבות 32K ) ושיהיה לך בהצלחה,ותתאזר בסבלנות כי יש בשוק הרבה עגלות ומעט מציאות.

פורסם

תודה לכל הכותבים.דעתכם היא חשובה כי יש באמת הרבה עגלות ומעט מציאות.השאלה איך יודעים האם מכונית היא באמת מציאה?

האם 94 אלף קילומטר במודל 98 זה מציאה או מזימה? והאם זה שמשתמשים במי ברז זה סיבה מספיק טובה לא לקנות את האוטו?

פורסם

באף רכב שהשתמשו בו במי ברז במקום נוזל קירור לא כדאי להתקרב,כי הצרות יגיעו במוקם או במאוחר ובצרורות.

לעצם עניין הקילומטרא'ז,לא חדש שאנשים שמוכרים מכוניות מורידים קילומטרא'ז כדי לתת מצג שווא כביכול על רכב במצב חדש.

עם זאת יש אחוז מסוים של מכוניות (בעיקר יד ראשונה,שהיו אצל אדם מבוגר/נכה /רופא - אני נזהר בהכללה אבל בערך וזה לא אומר שכל אלו אכן כאלה),שהן באמת שמורות והכלי שיש בידךתלבדיקת קילומטר'ז שלא ירמו אותך היא לבקש מבעל הרכב לראות את ספר הטיפולים של הרכב או לגשת עם בעל הרכב שיוציא לך מהחברה דו"ח טיפולים מעודכן נכון לתאריך סביר (נניח טיפול אחרון לפני 8-10 חודשים).

חוץ מזה,יש כאן עוד בעיה: דע לך שעדיף לקנות רכב עם קילומטר'ז גבוה קצת יותר (נניח 150,000 ),שנסע את רוב נסיעותיו מחוץ לעיר מאשר לקנות רכב עם 80-90 אלף בתוך העיר,כי הבלאי בנסיעה העירונית גבוה פי כמה למנוע,לגיר,לצמיגים,לבלמים ועוד.לכן ברר עם הקונה הפוטנציאלי היכן עשה את מרבית הקילומטר'אז.

לפני שתקח רכב לבדיקה כדאי לבצע שתי בדיקות פשוטות :פתיחת פקק שמן ובדיקה שאין שכבת שמן עבה,דבר שיראה על כך שתצטרך לתקן מובילי שסתומים (1500-2000 ש"ח ברכב סטנדטי),כמו כן,בקש מבעל הרכב שיעשה לך סיבוב של 15-20 דקות,תן לכב לנוח ולאחר כחצי שעה בדוק במדיד השמן אם אין עליו קצף לבן,כי אז ראש המנוע בדרך לעולם שכולו טוב..

כמובן שיש צורך בבדיקת פרטים אישיים,מסמכים ,התחייבות שהאוטו לא עבר תאונות שילדה/ירידת ערך וכו',אבל ציינתי כמה דברים חשובים שיעזרו לך פחות או יותר לדעת מצב מנוע לפני בדיקה.

פורסם

GL-10 זה בשבילך במיוחד.

.....

בהנחה ששני רכבים טופלו כמו בספר, הקורולה 96 תהיה אמינה יותר מהלנטיס 98, יותר מהנה לנהיגה(עד כמה שניתן לומר על קורולה מהנה לנהיגה,הכל בפרופורציות כמובן), יותר זריזה, ויותר חסכונית בעלויות שוטפות!

פורסם

עצה מכל הלב - אל תקנה דייטסו שרייד!

מדבר אליך בעלים לשעבר של אחת, ואחד ששמח מהעובדה שהוא מדבר בזמן עבר.

אני לא רואה כ"כ איפה ההתלבטות בין השרייד לבין הבלאנו חוץ מחיסכון, שלדעתי יעלה לך ביוקר אחר כך.

בחיים לא הייתה ברשותי בלאנו, אבל הייתה שרייד. אז נכון.. חסכונית, זולה. יחד עם זאת קטנה, מכוערת, מתפרקת ועם הרבה צרות איפה שלא תרצה.

בהצלחה ברכישה ולילה טוב, ויטלי.

GS300.

פורסם

ויטלי

דווקא התייעצתי עם כמה חברים שגם להם יש את האוטו וכולם ממליצים בחום,אולי אתה מדבר על שנתון 93 ומטה?

נשמע לי מוזר שדייטסו שרייד הוא אוטו שדורש הרבה תיקונים.

יש איזו בעיה שחזרה על עצמה בשרייד?

פורסם

לקולאטי

לגבי הבדיקות של פתיחת השמן,מה זאת אומרת שכבת שמן עבה?זה אומר שבמדיד יהיה יותר שמן ממה שצריך?

פורסם

אם כאשר תפתח פקק מילוי שמן תראה בפנים שכבת שמן עבה כמו זפת,תתרחק מהרכב כי הוא בוודאי צריך תיקון מינימום מובילי שסתומים,דבר המצריך את פירוק ראש המנוע בדרך כלל וגורר אחריו חריטה יישור ואתה מגיע כבר לנזק של בערך 2 אלפיות.

צריך גם באופן קיצוני שני,לראות שאם השמן חדש מידי באוטו גם זה עלול להיות סימן בעייתי לזה שאולי מסתירים איזושהי בעיה

(חדירת מיים לשמן..) וכמובן שיש להיזהר במנועים שעברו קילומטרא'ז גבוה שלא דחפו לך איזה שמן דבש שיעלה קומפרסיה ואז אחרי לא יותר מידי זמן תחליף מנוע.

הכי כדאי שברכב ראשון,תקח איתך מישהו שמבין ברכבים ויוכל לעשות כמה בדיקות לפני שתיקח את הרכב למכון בדיקה ותשרוף סתם 400 ש"ח.

הרי לא תתחיל לבדוק 5-10 מכוניות בשביל להגיע לרכב שתרצה כי אז תוציא ים של כסף על בדיקה.

את המאזדה האחרונה שאבא שלי מכר לקחו לשתי בדיקות : האחת במכון לבדיקה בצפון ולאחר מכן למוסך מורשה לבדיקת הגיר,כי הבוחן אמר שההעברת ההילוכים לקויה.

במוסך מורשה חיברו סורק תקלות לגיר ואמרו הגיר תקין סע לשלום.

• תוכן חדש...