Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.hnn.co.il/index.php?module=albums;task=view;id=1763

מצ"ב קישור לתאונה בה מעורבת מאזדה 3, כפי שנראה , מדובר בתאונה לא קלה , אך הנהג יצא בפציעות קלות בלבד.

מדובר ב 3 מודל 2007 אשר מצוידת ב 6 כריות אויר, אשר ככל הנראה מנעו פגיעה קשה הרבה יותר בנהג.

למיטב הבנתי התאונה נגרמה עקב נסיון של הנהג להימנע מפגיעה בכלב..

לעניות דעתי, אם הרכב היה מצויד ב ESP, המפגש עם גדר ההפרדה לא היה קורה כלל !!

זוהי דוגמא אחת מיני רבות לחשיבות העצומה של כריות האויר ברכב , וממש מקוממת המחשבה שהמדינה ממשיכה במדיניות המיסוי על אביזרי בטיחות ברכב, במקום לעודד אותם ולבטל את המס מיידית.

המדינה ממשיכה לחסוך, היכן שבסוף היא משלמת ביוקר (רב מאוד !!)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

דווקא זו דוגמא טובה למה שמעקה בטיחות מתאים יכול לעשות.

לפי התמונות רואים שהמאזדה לא ספגה מכה חזקה אלא נמרחה על מעקה המתכת תוך סיבוב וחבטות מסביב. המעקה כאן מילא את תפקידו לשמור את המאזדה על הכביש ולספוג את אנרגית ההתנגשות.

כל זה לא מפחית מחשיבות אביזרי הבטיחות ולדעתי מי שבוחר רכב חדש תוך ויתור על אבזור בטיחות לטובת איבזור נוחות ושופוני הוא אידיוט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תשלחו את התמונות האלו למופז . אולי אז הוא יבטל את המס על עזרי בטיחות.

הדבר היחיד שמופז צריך לקבל זה כאפה לגורגורת, והפניה חד משמעית לטיפול בנושאי המשרד שלו, ולא להשתמש בו כפלטפורמה לזינוק מחדש לביטחון.

אנשים ממשיכים לשלם במטבעות קשים בדרכים עקב התנהלות כושלת של משרד התחבורה.

לשיאים חדשים הגיע המצב, כאשר בחדשות של ערוץ 10, מודה מע"ץ שאין ביכולתם לתחזק את כבישי ישראל ברמה נאותה, והם ממליצים להעביר קטעי כביש לתחזוקה של ידים פרטיות, בחוזי תחזוקה ל 20 שנה, מומחי מעץ טוענים שרמת הכבישים בארץ תעלה פלאים עקב כך.

יש מה להוסיף על זה ??:cry:

פורסם

מה שתי חיילות המ"צ עשו שם בדיוק ?

נדמה לי שהצבא לוקח בליסינג גם רכבים כאלה, אולי הן היו ברכב הזה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

לי נראה כי נפתחו רק 2 כריות אויר ווילון אחד בלבד..... מתוך 6 וכל המכות מסביב?.... למה לפחות הוילון השני לא נפתח?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לי נראה כי נפתחו רק 2 כריות אויר ווילון אחד בלבד..... מתוך 6 וכל המכות מסביב?.... למה לפחות הוילון השני לא נפתח?

קבל תשובה בתמונה המצורפת של מבחן בטיחות, פגיעת צד. שים לב איזה כריות נפתחו ושים לב לאיזה צד נעים ראשי הנהג והנוסעים שמאחור.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לדעתי מזדה יכולים לסמן את ישראל כמעבדה שלהם

באתר זה יש תמונה גם של 3 שהתהפכה

וגם ראיתי אישית 3 שנכנסה בעמוד, המכסה התקפל כמעט עד השמשה והסלון נשאר שלם

אני אישת מתרשם מרמת בטיחות ברכב...

מתי יהיו תמונות של C4 :lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

במבחן ה- ENCAP קיבלה המזדה 3 ציון של 4 כוכבים. אמנם גבוה אבל לא ממש מקובל לרכב מודרני מסוגו. הרכב איבד נקודות בגלל שהתוצאה בבטיחות חזיתית היא בינונית לחלוטין מה שמנע ממנו לקבל ציון של 5 כוכבים. לשם השוואה הפורד פוקוס מאותו בית קיבלה ציון גבוה מאוד של 5 כוכבים עם ציון מושלם בתאונות החזית והצד.

זה שראית בתמונות שהסלון לא נפגע בפגיעת עמוד לא אומר הרבה כי אין מידע על מהירות הפגיעה.

הרעיון הוא שככל שהציון של הרכב גבוה יותר אז יש סיכוי סביר מאוד שגם במהירות גבוהה יותר גם בתרחישי תאונה שלא נבדקים במבחן הרכב יהיה מסוגל להגן על הנוסעים ולמנוע פגיעות קשות ואף מוות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

קיראו לי כופר, אבל אני לא ממש משוכנע שהרכבים החדשים הם כל כך הרבה יותר בטיחותיים מהרכבים הישנים יותר.

למען האמת הייתי מעדיף וולוו 960 משנות ה90 על פני מאזדה 3 ודומיה. פעם נכנסה בי מישהי עם הונדה במהירות די גבוהה. אני הייתי במרצדס 280 S משנת 76. היא הייתה צריכה להחליף את האוטו, אני לא החלפתי אפילו את הכנף, רק צבעתי אותה, והחלפתי פנס וגריל. הטנקים שהיו עושים פעם לא תמיד פחות בטוחים, וכל העניין של כריות אוויר הוא קצת מוגזם. כשהייתי חוקר תאונות ראיתי שכריות אוויר יכולות אפילו להרוג אנשים לפעמים.

פורסם

יוסי, זה לא שהרכב היה בטוח יותר - הוא פשוט היה כבד יותר.

אם היית נכנס בקיר בטון, שאין לו איזורי קריסה כמו בסיוויק, לא היית רושם כאן עכשיו.

באותה מידה עם מרסדס 280 אחרת הייתה מנענעת אותך היית מקבל פי כמה מאשר אם היית ברכב בעל משקל דומה אך בטיחות "מודרנית".

זכור שהמטרה בימינו הוא לז**ן את הרכב ולשמור עלייך בזמן תאונה.

בגלל זה אתה יכול ללחוץ על דלת\מכסה מנוע של יפנאומטית ווהיא תתקפל פנימה כמו פקק של גרבר.

אפילו M5 תהפוך לפחית בתאונה עם יפנית קטנה יחסית. אבל המטרה היא שתא הנוסעים ישאר שלם!

וכך הוא ישאר!

למה אתה חושב שסופר מיני של היום גדולה יותר ממשפתית בת 15?

איזורי קריסה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
קיראו לי כופר, אבל אני לא ממש משוכנע שהרכבים החדשים הם כל כך הרבה יותר בטיחותיים מהרכבים הישנים יותר.

למען האמת הייתי מעדיף וולוו 960 משנות ה90 על פני מאזדה 3 ודומיה. פעם נכנסה בי מישהי עם הונדה במהירות די גבוהה. אני הייתי במרצדס 280 S משנת 76. היא הייתה צריכה להחליף את האוטו, אני לא החלפתי אפילו את הכנף, רק צבעתי אותה, והחלפתי פנס וגריל. הטנקים שהיו עושים פעם לא תמיד פחות בטוחים, וכל העניין של כריות אוויר הוא קצת מוגזם. כשהייתי חוקר תאונות ראיתי שכריות אוויר יכולות אפילו להרוג אנשים לפעמים.

אתה לא כופר, אלא פשוט מחזיק דעות מיושנות ..

הרכבים של היום מתוכננים לספוג את אנרגית ההתנגשות ולפזרה , אך לשמור על שלמות תא הנוסעים והיושבים בו.

אי לכך, המכונית לאחר תאונה נראית כמו גל של הריסות , אך אם תשים לב, תא הנוסעים לרוב נשמר בשלמותו, או בעיוותים קלים.

בטנקים של פעם, האנרגיה של התאונה ברכב ישן, פשוט אינה מתפזרת ומופנית ישירות לתוך תא הנוסעים, ולבני האדם היושבים ברכב, וגורמים לפציעות קשות יותר.

לצערי , יצא לי לראות בתקופה האחרונה בצפון מספר תאונות בהם היו מעורבים רכבים מודרנים עם רכבים מיושנים יותר..

המחזות לא מרנינם.., בתאונה ספציפית שזכורה לי, אודי 80 מודל 89 נכנסה באקורד חדשה מאחור, הנזק לאודי היה טרמינלי, והמכה עיוותה את תא הנוסעים לחלוטין.

ההונדה יצאה עם חלק אחורי מכווץ (לא נורא) , אך תא הנוסעים נשמר שלם לחלוטין !!

פורסם

הדוגמא הכי פשוטה.

תן אגרוף בכל הכח, פעם לכרית ספוג, ופעם לקיר בטון (עדיף בלי טיח, תוצאה מרשימה יותר).

תחזור לספר לנו איפה כאב יותר.

• תוכן חדש...