Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אם אני נמצא עם הרכב במקום פרטי ?

או שיצאתי עם הרכב מגבולות הארץ ?

חוץ מזה שאני יכול רק לשער שיהיה כבר מי ש"ימציא" מפסק לקופסא הזו ככה שמתי שתרצה נהיגה "איכותית" תוכל לנתק אותה..

או שיהיו מי שישימו אותה לפני הטסט ואחריו פשוט יוציאו את הכבל/פיוז.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ארז, לא בעיה לפתח מחשב שיקבל את הקריאות על כל עבירת תנועה וידע לסנן אותם לדו"חות..

אם כי דבר כזה בחיים לא יעבור בגלל חוק הגנת הפרטיות.

זה לא כזה פשוט! לא יכולים לייצר דוחות בצורה אוטומטית ככה.

מעבר לעובדה שהפרטיות תסתיים, ומספיק רק הסיבה הזאת כדי שזה לא יקרה.

חשבת מי יטפל בכל התלונות? מערכת ייצור דוחות אוטומטית (אין דבר כזה אבל ניחא), צריכה גם שירות לקוחות עצום, שכן כל אחד עם דו"ח ירצה לדבר עם מישהו, ירצה לערער, ירצה לצעוק, ירצה מיליון דברים, בקיצור, אין דבר כזה.

פורסם

אני לא אומר שהיא תפיק דוחות אוטומטית.. אבל היא תדע לסנן את הדוחות לכאלה קבילים וכאלה שאינם קבילים.

השלב הבא יהיה מערכת ניתוח דו"חות - כמו שיש את הפיתוח של סרט הצילום של המצלמות בכבישים..

בסוף יהיה מישהו ששולח את הדו"חות המוצדקים והקבילים.

ועם כמות הכסף שהמערכת הזו תכניס למדינה, ידאגו להקים מרכז שירות כזה שיספק תשובה לכל מי שירצה לדבר, לערער, לצעוק וכן הלאה..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לא חושב שתהיה בעייה לפרוץ את המערכת הזאת ולגרום לה לדווח שהאוטו נוסע בהתאם לחוק כל הזמן.

יש לי הצעה יותר טובה למופז, למה שפשוט לא יאסור יבוא לארץ של מכוניות שמסוגלות לעבור את המהירות המותרת המקסימלית? ככה אף אחד לא יסע מעל המותר לא יהיו תאונות ולא יהיו הרוגים, גאוני לא?

Its never a waste of time to be wasted all the time

פורסם

חוקי הגנת הפרטיות וכו',

אכן אי אפשר וכנראה גם לא יהיה ניתן על רכב פרטי לשים מכשירים כאלו.

אבל :

בעלות לא גבוהה (אם אני הייתי החברה המבצעת כ - 10 מליון דולר), אפשר להרים רשת צילום / פיענוח / מעקב אוטומטית על עברות תנועה ומשלוח דו"חות.

כלומר לא המצלמות המטומטמות של כביש ארבע אלא מצלמה ראשונית לזיהוי (כמו כביש 6) ולאחר מכן מצלמות וידאו מלאות (כמו של איילון) שעוקבות אחרי שגיאות של נהגים (אפילו עקיפה מימין)

כלומר בפשטות יחסית אני יכול לפתח מערכת שמזהה כל רכב שעולה על קטע כביש וכאשר הוא עוקף מימין, נוסע מהר מידי וכו' מזהה את העברה ויוצרת דו"ח + סרטון וידאו המציג את העברה.

אפשרי טכנולוגית : כן.

חוקי : כן.

יקר : לא.

מצריך כ"א : כמעט ולא.

עומד בבית משפט : כן בלי שום בעיה, יותר אמין משוטר.

מגדיל את הדו"חות שהמדינה תגבה : כן.

מגדיל את הבטיחות בדרכים : כן.

ייושם בעתיד בעולם : בטוח.

ייושם בעתיד בישראל : תוך 10 שנים אני משער שכן.

מכירים את הביטוי : אפשר לעשות מזה סטארט-אפ - אז הרעיון הזה בהחלט מתאים לכך.

מוגש כחומר למחשבה לאנשים שחושבים שהתנהגות על הכביש זהו מוצר המוגן בפרטיות.

פורסם

לדיסקובר, אין קשר למיקום הרכב או לארץ שאתה נמצא בה אני מניח - לא בעייה לחבר את הקופסא לממשק ייעודי כלשהו של אינטרנט אלחוטי שיעלה את הנתונים בזמן חי לאתר שלהם - בדומה ל GPRS של הסלולארים, אתה יכול להתחבר מכל מקום ולכן לא משנה אם תצא עם הרכב מהארץ, מה גם שאין לך לאן לצאת איתו כל כך, ישראל קטנה ומוקפת באוייבים ולכן בעזרת הכביש אתה תישאר בתוך הארץ, אם אתה רוצה לייצא את הרכב לזמן מסויים למשל למטרת חופשה בארה"ב אני מניח שלא ממש אכפת להם מהסיבה הפשוטה שכשאתה לא נמצא בארץ, אתה נתון לחוקי התנועה של המדינה שאתה נמצא בה ואז אחריות האכיפה כבר שלה.

בקשר למיקום פרטי, גם אם תחנה את הרכב בתוך הסלון זה לא משנה, הפגיעה היחידה שיש פה בפרטיות היא שהממשל יוכל לקבל מידע "פרטי" בנוגע לאופן נסיעתך, כמו למשל - מהי המהירות המקסימלית שהגעת אליה? מהי המהירות המינימלית שנסעת בה? ומה היה קצב הנסיעה הממוצע.

מערכות ניתור כאלו מותקנות כבר באוטובוסים - מה שנותן לחברת ההסעה ביקורת על נסיעות הנהגים שלהם, תוכלו לראות בתמונה שצירפתי דוגמא לפלט של מערכת כזו המותקנת באוטובוס, (מחקתי את מספר הרכב ושם הנהג), במערכת כמו שתיארתי (הרעיון של רכבים פרטיים) העניין מאוד דומה, רק שהפלט יהיה אלקטרוני ויקלט היישר אל תוך אתר ייעודי -

untitled1li4.gif

בעקרון המדינה תוכל להצליח עם תעלול כזה, כמו שכבר כתבתי במידה ויצליחו לנסח הצעת חוק שנונה למדי (ואני בטוח שיצליחו, בזה הם דווקא טובים) שתצליח להסביר באופן שגוי ומעוות איך קופסאות שכאלו ברכבים פרטיים תוכל להציל חיים ולמנוע תאונות רבות משום שתתפוס את כל ה"עבריינים" חם - חם, מה שמצדיק חדירה לפרטיות - כי בעזרת חדירה זו הם יצליחו "להציל חיים", המטרה הנכספת.

בעצם מה שיקרה אם יכניסו כזה דבר הוא שתקום דיקטטורת נהיגה, תעבור את 90 קמ"ש תקבל קנס ישירות הביתה, אף אחד לא צריך לתפוס אותך - הכל אוטומטי, אף אחד כבר לא בטוח.

יש לפרוייקט כזה פוטנציאל עצום להכנסת מליוני שקלים למדינה, הרבה יותר רווחי והרבה יותר יעיל ממערכת הקנסות הקיימת.

כמו כן, עם החוצפה שלהם לא תהיה להם בעייה לחייב את האזרח התמים לממן את הקופסא עצמה, כחלק ממיסים - שאותם כבר הוכיחו שהם יכולים לקחת כמה שבא להם ומתי שבא להם.

זה גם יחסוך להם בהוצאות - באם האזרח ישלם עמלה חד שנתית של עלות הקופסא, שאותה הרי קונים פעם אחת - בשנה הראשונה עלויות הקופסאות יכוסו בידי הציבור, ההכנסה הכללית מהקנסות תעלה, והמשטרה תוכל לקזז במשכורות אותם שוטרי תנועה שצריכים לבצע מארבי ממל"ז, ובמשכורות עובדי אותן מעבדות שמעבדות את תצלומי המצלמות האוטומטיות.

בשנה השנייה נוסף רווח נוסף, של עלות המכשיר עצמו - שהרי המדינה קנתה בעזרתך פעם אחת, אמנם אם המדינה תדרוש עמלה שנתית אז במשך השנים הבאות יתווסף רווח נקי של 170 דולר פר כל רכב שיש בו את המערכת.

בקיצור, מיליוני שקלים יתווספו לקופת המדינה כל שנה - אבל בכביש, דמוקרטיה כבר לא תהיה פה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אתם יכולים להמשיך עם המנטרה הזאת, אתם לא מבינים ש90 אחוז מהאנשים

פשוט לא יתקינו , כן, פשוט כך.

ומי שילך להתקין, שילך להתקין כבר היום, גם ככה סביר להניח שהוא מאלה שאומרים "דרדסבא תמיד אומר..."

לא שאני קורא למישהו לא להתקין, כי פשוט לא יכול להתממש חוק כזה, אבל היה ואיכשהו יצליח כן להכנס לתוקף מן דבר הזוי שכזה, קומו על הרגליים ואל תתקינו, אל תהיו סמרטוטים שוב.

פורסם

חח מן הסתם גם אני יתקומם אם יבואו וינסו להכניס תקנה שכזו, אבל כמו שכבר למדנו לאנשים בישראל אין הרבה כוח לשנות דברים וללכת נגד הממשל, כמו שקרה עם מחירי הדלק, מחירי השיחות הסלולאריות ועוד הרבה דברים.

אחרי הכל במקרה שייחיבו התקנה כזו, למשל - רכב שלא מותקנת בו קופסא מסוג זה לא יוכל לעבור טסט.

אתה באמת חושב ש 90 אחוז מהאזרחים יוותרו על הנסיעה ברכב?

קודם כל יש לך את המבוגרים, אנשים שמשתמשים ברכב למטרות עבודה, ואנשים שפשוט לא מודעים לזכויות שלהם - אנשים אלו מתקינים אוטומטית כשיוצא החוק, כאן מדובר על לפחות 70 אחוז מהאוכלוסיה,

יש את חובבי המוטוריקה, ואנשים שמודעים לזכויות שלהם - בוא נגיד בערך 15 אחוז?

וחמישה עשר האחוזים השניים הם אנשים פאסיביים, לחלק מהם אין רשיון, חלק מהם קשישים וכו' - לאחוזים אלו אין שום התערבות במשוואה, מהסיבה הפשוטה שלא אכפת להם.

עכשיו הגענו למצב ש 70% מהאוכלוסיה הולכת אחרי הממסד בצורה עיוורת, 15% מהאוכלוסיה לא חלק ממשוואת הוויכוח, ו 15% מהאוכלוסיה מתנגדת.

המדינה, פשוט תקבור את אותה התנגדות כמו שכבר קרה הרבה פעמים בעבר.

אני גם מקווה שבמידה ותעבור הצעה כזו זה לא יהיה כך, אבל לצערי - המצב בישראל כיום הוא שאין לציבור כוח להשפיע ורק הכסף משחק.

ותאמין לי - הלוואי ומופז בחיים לא ישמע על מה שדובר באשכול הזה, כי ברגע שה "סטארט אפ" הזה יגיע אליו כמו שמישהו אמר לפני, המצב יהיה גרוע.

אם הממשלה רוצה, היא מבצעת! כבר ראינו אותה עושה החלטות נועזות יותר.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

טכוגרפים, התקנות של קופסאות חיצוניות, סיפורים, אתם לגמרי לא מחוברים. כבר בOBD הקיימים היום ולפחות ב18 שנים האחרונות יש למחשב אפשרות לעשות רקורד על הרבה מנתוני הנסיעה שלכם, כולל מהירות, ובOBDים עתידיים היכולת הזו הולכת להיות משופרת מאוד. זה רק עניין של חקיקה (ובחלק מהמדינות המחוקקים כבר דנים על הנושא) ששוטר יוכל להתחבר לOBD ברכב שלכם ולקרוא את הנתונים האלה.

פורסם
אל תדאגו אם זה יגיע אלינו לרכבים פרטיים נימצא דרך לנתק את הדבר הזה:x

הקופסא הירוקה הזאת למעשה כבר קיימת גם לרכבים פרטיים ויש גם הורים נודניקים שהתקינו את זה ברכב שלהם (במימון אור ירוק אם אני לא טועה בתמורה להשתתפות בניסוי שלהם) כדי לעקוב אחרי הנסיעה של הילדים שלהם .

היה על זה פעם כתבה בחדשות , וגם זה הופיע באתר של אור ירוק מי שרצה להשתתף ניסוי הזה יכל להירשם דרך האתר שלהם.

פורסם
טכוגרפים' date=' התקנות של קופסאות חיצוניות, סיפורים, אתם לגמרי לא מחוברים. כבר בOBD הקיימים היום ולפחות ב18 שנים האחרונות יש למחשב אפשרות לעשות רקורד על הרבה מנתוני הנסיעה שלכם, כולל מהירות, ובOBDים עתידיים היכולת הזו הולכת להיות משופרת מאוד. זה רק עניין של חקיקה (ובחלק מהמדינות המחוקקים כבר דנים על הנושא) ששוטר יוכל להתחבר לOBD ברכב שלכם ולקרוא את הנתונים האלה.[/quote']

ברוב הקיבוצים (וגם בזה שאני גרתי בעבר) ישנם מכשירים כאלה, שמודדים מהירות מירבית בכל נסיעה ושאר שטויות מהסוג, אף אחד לא התייחס לזה כי אחראי הרכבים אינו שוטר, אבל תמיד קיבלנו דיווחים על המהירויות שנסענו. (זה טוב לסקרים)

בכל מקרה, גם אם יהיה מותר לשוטר להתחבר לשקע OBD האם לדעתך יהיה מותר לו להוריד רכב מהכביש על שקע תקול? (סביר להניח שלא)

הרי כולנו נעדיף "לתקול" את השקע (או לחילופין להרכיב מפסק על אחד החוטים המרכזיים בשקע), יש אינספור דרכים, הגלגל הזה לא נגמר ולא יגמר, לא ניתן לעקוב אחרי כמות כזאת של רכבים.

פורסם
אין לי מושג. מה העונש היום לנהג שלא שם דיסקת טכוגרף?

טכוגרף הוא אחד הדברים הכי קלים לזיוף.

מה גם, שלשוטר (בארץ בלבד) אסור להסתכל בטכוגרף ולהגיד היום בשעה ככה וככה נסעת ככה וככה.

ולגבי השעות עבודה - מחליפים טכוגרף, או ששמים טכוגרף אחרי כשעתיים שלוש של עבודה, כשמתחילים להתקרב לאיזור עם שוטרים.

כל דבר אפשר לעקוף, לזייף, וכשזה נוגע לפרטיות, אני אפילו יצדיק את זה. (לא משאיות כמובן)

לגבי משאיות, אין מה לעשות נגד, את הזיופים ימשיכו לעשות תמיד.

פורסם

למיטב ידיעתי בנוסף למה שארז אמר, טכוגרף לא נאכף בפן הפלילי, אלא נועד לתת אינדיקציה לגוף האחראי על אותם כלי רכב ולכן אין לו "עונש", פשוט תצטרך לתת הסברים למקום העבודה.

ולארז, ברור שאפשר לזייף - היום אנחנו בעידן שגונבים לאנשים את זהותם ודיי פשוט לעשות את זה.

אבל תחשוב אם שווה לך לשאת בעונש, אנחנו לא צריכים להיות עבריינים - זאת זכותנו לנהוג.

עצם זה שהמדינה תחוקק חוק שאינו נכון מבחינה מוסרית זה כבר עניין אחר, אבל עצם זה שהוא חוק מחייב אותך לציית לו, ולא - אתה "עבריין".

הקטע פה שבטוח שאם יכנס חוק שכזה הם יהפכו את מי ש "יתקול" מכשיר כזה לעבריין ויתייגו לזה עונש פלילי, בדומה להתקנת מערכת כריזה ברכב.

רוב הציבור אינו מעוניין להסתבך, ולכן יציית לחוק - גם אם זה בצורה עיוורת.

שווה לך לקבל עונש פלילי בשביל דבר כזה?

צריך להילחם בהצעת חוק כזו באם תקום, בכל האמצעים שיש.

כי ברגע שיחוקק כזה דבר - הוא יוטבע בחברה ולאחר כמה זמן כבר לא תוכל להתנגד לו כי הוא יהיה חלק מהנורמה אם תרצה או לא תרצה, ברגע שרוב הציבור "תומך" בו המיעוט שמתנגד אליו לאט לאט יקטן.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...