Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתעשע ברעיון לקנות רכב שטח לסופי שבוע ונדלקתי על הפאג'רו הפתוח שיוצר עד שנת 2000.

באופן מפתיע, מחירו זול בהרבה מהגירסה הסגורה.

זאת, בניגוד למכוניות "רגילות" שבהן הגירסה הפתוחה יקרה בעשרות אחוזים.

בפורום של ג'יפ טריפ טוענים שהגירסה הפתוחה זהה לסגורה, למעט הגג:

http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=10&item=719268

אני מניח שההפרש (לטובת הפתוחות) במכוניות רגילות נובע גם מהצורך בחיזוקים נוספים של המרכב הפתוח, לעומת גירסאות פתוחות של רכבי שטח, שבהן יש גג קשיח חלקי, או קשתות התהפכות.

אבל, לדעתי, חלק ניכר מההפרש נובע מיוקרתיותו של דגם פתוח של מכונית "רגילה".

לעומת זאת, כניראה (וזו השערה שלי) לרכב שטח פתוח אין תדמית יוקרתית.

עובדה: עד לפני כמה שנים היה היצע של רכבי שטח פתוחים שהיום כבר איננו: פאג'רו, סמוראי, ויטארה וספורטאז'.

אני מניח שהם נעלמו בשל חוסר ביקוש ונשאלת השאלה: מה גרם לחוסר הפופולריות?

פורסם

מבחינת ישראל אני מעריך שעניין הביטוח והוונדליזם משחק תפקיד לא קטן בשיקול שבין רכב פתוח / סגור. בנוסף, כיום אנשים מחפשים SUV נוח עם מותרויות ופוזה של רכב שטח ולא רכבי שטח פתוחים וגסים כגון דיפנדר ורנגלר (שמן הסתם תימחורם גם ה/משפיע על כך שאין רבים על כבישי ארצנו).

נ.ב.

אין לי שמץ מה המחירון של הפאג'רו הפתוחה ולמה היא זולה יותר כדבריך מהסגורה (לא פעם נפתחו כאן דיונים לגבי השיקולים ושיטת העבודה של לוי יצחק) אבל תהיה בטוח שהמעטות שישנן בארצנו הן מבוקשות ונמכרות מעל למחירון.

פורסם

הגירסאות הפתוחות הרבה פחות מאובזרות, ורובן מגיעות עם מנוע חלש יותר ורק עם גיר רגיל (דווקא יתרון לרוב הגולשים כאן).

למרות (ואולי בגלל...) המחיר הנמוך בלוי יצחק, לא ניתן למצוא כאלה בשוק כמעט בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

איתן, האם ההשוואה שביצעת היא על בסיס המחירון המונופוליסטי או על בסיס מחירי השוק?

בשטח המצב קצת שונה, עד כמה שאני יודע. כלים פתוחים במצב טוב אינם נפוצים כל כך

ואלו שקיימים נמכרים מעל המחירון.

מבחינת דגמים חדשים, לא נראה לי שמייצרים דגמים כאלו כיום, אולי חוץ מג'ימני.

לא יכול להשתחרר מהגג הנפתח, הא? :wink:

דניאל

MCS 2008

פורסם

הגירסאות הפתוחות הרבה פחות מאובזרות, ורובןמגיעות עם מנוע חלש יותר ורק עם גיר רגיל (דווקא יתרון לרוב הגולשים כאן).

. זה נכון, לפחות לגבי הפאג'רו שמגיע עם גיר רגיל, בלי חלונות חשמליים ועם נעילת דיפרנציאל ידנית.

מכייוון שמדובר ברכב בן 6 לפחות, שסביר שלא עבר חיים קלים, אני רואה בכל זה יתרון ולא חסרון.

למרות (ואולי בגלל...) המחיר הנמוך בלוי יצחק, לא ניתןלמצוא כאלה בשוק כמעט בכלל.

לא נכון. ב YAD2 יש היצע גדול שלהם ואפשר להשיג אותם בפחות מהמחירון, שגם כך נמוך למדי..

מבחינת דגמים חדשים, לא נראה לי שמייצרים דגמים כאלו כיום, אולי חוץ מג'ימני.

אכן יש ג'ימני פתוח, שאינו מיובא. בתמונות הוא נראה אחלה:

מניסיון, הוא גם מפתיע לטובה בשטח. הוא גם נמכר במחיר שנכנס לקבוצה 2, חבל שלא הציעו לי אותו בליסינג.

לא יכול להשתחרר מהגג הנפתח, הא?

דניאל

אולי... אבל דווקא הפאג'רו לא היה הבחירה הראשונה שלי.

רציתי טויוטה היילקס, שמהווה עבור רבים תחליף זול ואמין לרכב שטח, גם אם הם לא זקוקים לנשיאת משאות.

חבר הסב את תשומת ליבי למחיר הזול של הפאג'רו דיזל – אז למה ללכת על תחליף לג'יפ, כשאפשר לקנות את הדבר האמיתי, ועוד עם יתרון של חניה קלה יחסית לטנדר (הוא אמור לשמש אותנו לסופי שבוע בשטח, אבל זוגתי תשתמש בו לנסיעות בתוך העיר).

אז אם כבר פאג'רו דיזל, אז למה לא פתוח, שנראה לטעמי טוב ויותר – וכן, אני מתגעגע לגג הנפתח... כך שהייתי מעדיף פתוח גם אם הוא היה עולה אותו הדבר או אפילו קצת יותר.

אה, ויש עוד רכב שטח פתוח חדש שמאוד נפוץ במקומותינו וראיתי רבים ממנו נוסעים בכביש 6 לאחרונה:

האמר H1 צבאי בלי גג.

לא הצלחתי למצוא בגוגל תמונות שלו ואפילו לא ידעתי שקיים כזה.

חבל רק שלחיילים הנוהגים נותנים קפל"ד ולא קסדת אופנוע שתהיה יעליה יותר במקרה התהפכות.

פורסם

אני לא יודע מה גורם לזה שהמחירון נמוך יותר בפתוחים (אגב מנסיון מועט בתחום של הג'יפים לוי יצחק לא מדייק בלשון המעטה במצב השוק).

אני יכול להגיד לך שכשאני חיפשתי (סמוראי) בהתחלה רציתי פתוח אבל אחרי שהבנתי שזה יהיה רכב יומיומי החלטתי לחפש סגור ורק בגלל בעיה של גניבות.

בסופו של דבר הבנתי שזה לא משנה מה אני יחפש, כל כלי במצב טוב, פתוח/סגור הוא אופציה.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

פרט בבקשה ארז.

לפג'רו יתרון תאורטי בדמות נעילה רוחבית אחורית, מערכת ה-super select היעילה, וסרח עודף קצר יותר מאחור לטובת זוית נטישה.

עם זאת אין לי נסיון בשטח עם ההילקס, אבל הפג'רו (הקצר) איתו נסעתי בשטח התמודד יפה עם לא מעט מכשולים קשים.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
פרט בבקשה ארז.

לפג'רו יתרון תאורטי בדמות נעילה רוחבית אחורית, מערכת ה-super select היעילה, וסרח עודף קצר יותר מאחור לטובת זוית נטישה.

עם זאת אין לי נסיון בשטח עם ההילקס, אבל הפג'רו (הקצר) איתו נסעתי בשטח התמודד יפה עם לא מעט מכשולים קשים.

אם אני לא טועה הסופר סלקט נמצא בדגמי הפג'רו "קינג" משמע מ 2001 ואילך.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• אחראי פורום
פורסם

מבחינת עבירו?ת ההיילקס עדיף על הפאג'רו .

לטובת הפאג'רו (הקצר) יש יתרון של בסיס גלגלים קצר יותר וגם גוף קצר יותר,

אבל ההיילקסים , גם המקוריים בהם , כ"כ גבוהים שגם היתרון הזה מתגמד.

מצד שני , הפאג'רו יותר נעים בכביש.

ולנושא , הגג הפתוח משמעו סבל מתמשך בשטח והצקה מתמדת בכביש.

רעש של גג מתנפנף ונחבט , שלוליות של מים בחורף (חבל שלא צילמתי

את 2 הבריכות הקבועות שהיו לי בסמוראי) ,

ובשטח כאמור, אוכלים את כל האבק והחול. אח"כ שמחנים מתחת לעץ

כדי להירגע קצת - כל העלים והציפורים המחרבנות - בתוך האוטו :?

שלא לדבר על השמש ששורפת אחרי 5 דקות.

והראיה לכך- הסמוראי (ואני מאמין שגם הויטארה) הסגור מבוקש מאוד והרבה יותר מהפתוח,

בקרב אלה שממש רוצים שטח. אני טעיתי כשחשבתי שאוכל לשלב,

ובפועל פתחתי את הגג 5-6 פעמים בשנתיים.

יהיה לי עוד סמוראי בוודאות (פשוט התאהבתי בו)- הבא בתור יהיה סגור.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

א. בניגוד לרודסטר או קבריולה, רכבי השטח הפתוחים לא מספקים הסטת רוח סבירה. נסיעה בהם פתוחים היא לא תענוג גדול בלשון מעטה. תוסיף לאלה כמויות אבק עצומות בכל שביל פודרה מצוי, ותצטרך לשאוב אבק גם מהתחתונים.

ב. כמו שגם אמרו פה קודם, הדגמים הפתוחים מגיעים בד"כ ברמת האבזור המינימאלית. גם כחדשים מחירם זול יותר ממחיר הגרסאות הסגורות. במקרה של הפג'רו, אאל"ט הגרסה הפתוחה נקראת GL בניגוד ל-GLX ו-GLS של הגרסאות הסגורות. אין כריות אויר, חישמולים למניהם ושאר זוטות.

ג. מנסיון עם דגם דומה של פאג'רו, השידוך בין הגיר למנוע 2.5 ליטר הוא איום. 100 קמ"ש על 3500 סל"ד רועשים. סחיבה איומה. התחממות.

ד. לגבי ההשוואה בין פאג'רו להיילקס, ההילקס עדיף משמעותית בגלל שני סרנים חיים ומהלכי מתלה עדיפים.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אם זה רק לשעשועי שטח בסופ"ש- פתוח לוקח, ובגדול, כיוון שאין את בעיות הפרקטיות ביומיום, ואין כמו לנסוע רק עם ביקיני-טופ בשטח.

הפאג'רו הפתוח הוא יופי של אוטו, ממש כמו הסגור, אבל עם כמה עניינים שהופכים אותו מבוקש פחות:

מנוע חלש יותר

רק ידני (חסרון או יתרון? )

ברזנט שעולה בערך 10000 ש"ח...

חוץ מזה, הפאג'רו מהדור "ההוא" אחלה- מתלים סבירים עם פוטנציאל שיפור גדול (במיוחד לכיוון הספורטיבי, אבל גם לעבירות), נעילה אחורית מקורית, ואמינות בסיסית טובה, למרות מחירי חלפים שערורייתיים.

עוד קצת, תוכל לקרוא כאן:

http://www.jeepolog.com/208.html

אם אכן זוגתך תשתמש באוטו בימות השבוע בעיר, עזוב אותך משטויות- פאג'רו קצר הוא באמת בחירה טובה, פתוח או סגור, וכמוהו גם איסוזו טרופר קצר. ולגבי שניהם- לטעמי, גרסת הבנזין עדיפה (למרות שאין פג'רו פתוח בנזין)

אסף.

• תוכן חדש...