Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היתה לי נזילה מהצינור ההידראולי של ההגה בחלקו הגומי של הצינור (הצינור מורכב מ3 חלקים כאשר בכל קצה של צינור הגומי ישנו המשך של צינור מתכתי קשיח) .

הרכב קסנטיה 96 מנוע 2000 V16 מאחר וצינור חדש עולה 640 ש"ח ללא מע"מ ובחלפים מפירוק לא מצאתי , הצינור פורק חלקו הגומי הוחלף באחר עלות פירוק והחלפה 400 ש"ח .

לאחר ההחלפה בזמן תנועת ההגה לכל כוון ישנה תופעה של רעידות ,אני מאמין שהבעיה אוויר במערכת

1. מהחלפת צינור נכנס אויר למערכת איך מנקזים אותו?
  2. האם זה עלול לפגוע במשאבה או במערכת ההגה והבלמים.
  3. מצורף קובץ החלק שהוחלף מספרו 16 בסרטוט

תודה מראש,

1.jpg

פורסם

לא לצעוק עליי זה לא המצאה שלי: אבל זה עוזר בהרבה בעיות...

קודם כל, עמוד על עפר או דשא רטוב, וסובב את ההגה מצד לצד 5-6 פעמים,

דבר שני, הורד את הרכב למטה והעלה אותו למעלה כ5 פעמים, אבל תאפשר לו להגיע עד למטה ועד למעלה.

פורסם

למה לצעוק עליך ארז, זה נכון אם מדובר באויר בתוך המערכת.

הרעיון הוא שבכל פעם שמרימים את הרכב עד למעלה נכנס מירב השמן האפשרי למערכת וכשמורידים עד למטה, יוצא הרבה שמן בחזרה למיכל הרזרבה וכך נדחף האויר החוצה. העניין הוא שאני לא בטוח שזה נכון גם לגבי ההגה של הקסנטיה אלא למערכת הבולמים בעיקר (אני חושב שההגה מקבל שמן ישירות מהמשאבה ולא מושפע מהרמת או הורדת הרכב).

דווקא העניין של סיבוב ההגה עד הסוף מצד לצד יכול לעזור יותר מכיוון שכך כמו במערכת הבומבות, אתה מכניס שמן ומוציא אותו בחזרה למיכל הרזרבה.

לא בטוח שאני צודק במאה אחוז ולכן אשמח אם יתקנו אותי.

בריאות לכולם!

פורסם

נו אז ישנה אפשרות אחרת חוץ מלהוריד ולעלות את הרכב.

לגבי ZIGI הבחור לא יודע על מה הוא מדבר זה בלתי אפשרי לחבר את הצינור מהקצה השני שלו מאחר והקצה לא מקופף .

פורסם

גם אצלי אחרי כל התעסקות במערכת ההידראולית הורגשו כל מיני דברים בהגה, אני מניח שזה כתוצאה מאויר, העניין תמיד נפתר, בין אם לבד ובין אם בעזרת שני תרגילי האירוביקה שציינתי.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם, זוהי הקפצה של שירשור עקב פתרון בעיה שדומה לזו של פותח השירשור:

גם אצלי הופיעו רעידות בהגה בזמן סיבוב ההגה בהתחלה בעיקר כשהרכב היה קר אח"כ זה התגבר והופיע דרך קבע.

לאחר התייעצויות בפורומים השונים ובכמה מוסכים, נאמר לי שכנראה ישנה בעיה באספקת הלחץ מהמשאבה ההידראולית ובגלל רגישות ההגה לשינויי לחץ. נוצר חוסר באספקת השמן. בקיצור - להחליף משאבה.

לא נראה לי.

לפני כשבע, פתחתי והוצאתי את מיכל השמן ההידראולי, ניקיתי היטב אותו ואת שני הפילטרים שנמצאו בפנים (והיו שחורים משחור דרך אגב, וזאת למרות שהבעלים הקודם טיפל במוסך מורשה וראיתי פלט של רשימת הטיפולים שעבר הרכב רכב כולל החלפת שמן הידראולי מיום עלייתו לכביש). לאחר מכן מילאתי שמן חדש וכשהיה חסר מעט סיננתי באמצעות בד חלק מהישן והחזרתי. בסוף ביצעתי סיטרוביקה.

לאחר יומיים נעלמו הרעידות ומיום ליום ההגה הפך ליותר רך ונעים ללא כל זכר לבעיה.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...