Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאז שיצאה ה-GTI החדשה אני לא מפסיק לקרוא כמה הרכב הזה מבריק, מצויין וכל שאר הסופרלטיבים הרגילים שנשפכו בתהליך ההכתרה של הדור החמישי בתור הדור הטוב ביותר של ה-GTI מבית VW.

לטענת כל המגזינים הרכב החדש אוחז מעולה ומפגין התנהגות מצויינת.

והנה שחררה הונדה את המתחרה הטבעית ביותר ל-GTI, הסיוויק SI החדשה.

גם זו מצויידת ב-200~ כ"ס, הנעה קדמית, גיר משושה הילוכים ואפילו חישוקים וצמיגים בגודל זהה לאלו של ה-VDub.

המחירים קרובים מאוד גם כן, כשלפי מחירוני ארה"ב הגולף יקרה בכמעט $2000, לא לגמרי משמעותי.

אז למה כל ההקדמה?

כי אני, בתור חובב של ניפוץ מיתוסים, קורא כבר כמה חודשים על כמה שהגולף היא מכונה מופלאה ומחכה שמישהו כבר יעמת אותה ראש בראש נגד השעון עם הסיוויק ולא רק בדיבורים.

נו.. סופסוף זה קרא.

מגזין Sport Compact Car לקח את שתי המכוניות לאתר הג'ימקאנה מהמפורסמים בארה"ב, איצטדיון Qualcomm שבסאן דייגו, ליום של אליפות ג'ימקאנה איזורית שבה חלק מהמתחרים הם מהמתמודדים באליפות ארה"ב, בהחלט חבורת נהגים מהשורה הראשונה.

כדי להוציא את הצמיגים מהמשוואה, שלא יבוא מישהו ויאמר שאחת המכוניות צויידה בצמיגים טובים יותר או משהו, צייד המגזין את שתי המכוניות בגלגלים זהים מתוצרת OZ ובצמיגי ג'ימקאנה זהים מתוצרת Avon.

נגיע לנקודה.

הסיוויק קרעה לגולף את הצורה בידיים של כל אחד מששת הנהגים, ובהפרש לא קטן בכלל.

מסלול של 60 וקצת שניות, והגולף מצאה את עצמה באופן עקבי בפיגור של למעלה משניה שלמה.

בטור קטן שכתב כל אחד מהנהגים הם גם כתבו בצורה ברורה לגמרי שהסיוויק מתנהגת הרבה יותר טוב מהגולף..

"סיוויק לא מתנהגת"... פחחחחח 8)

מוטי

פורסם

לא רק הם טוענים כך.

ויקי בטלר הנדרסון, זאת מפיפט גיר טוענת שה-TYPE-R היא ההוט האצ' הכי ממוקדת וכיפית שקיימת כיום.

ובטופ גיר ה-TYPE R לקחה על המסלול את כל ההוט האצ'ים.

גם אני משום מה תמיד חיבבתי אותה יותר מכל השאר.

אבל זה נכון שהחליפו את ההגה ההידראולי שלה בהגה חשמלי??? :?

פורסם

הסיויק מתנהגת מצויינת גם אני ראיתי את הפרק של הפיפט גיר והתפלאי..

כי יש סטיגמה על הסיויק שהיא לא יודעת להתנהג... וזה בגלל השנתונים הקודמים 92-95 אין לי מושג לגבי ה96-05

פורסם

הכל עניין של "מה ואיפה". הגולף לא מתנהגת טוב במהירות נמוכה, זו מנטרה שחוזרת על עצמה. היא גם לא הבריקה על המסלול בהשקה. מהנסיון שלי איתה, היא מצטיינת דווקא במהירות גבוהה, סוויפרים ופניות פתוחות על אספלט טוב. שם היא נותנת חוויה די ייחודית, עם אחיזה אדירה ופרוגרסיביות נדירה במהירויות כאלו. במהירות נמוכה יש יותר מדי מומנט שהולך לגלגלים הקדמיים, בקרת יציבות שמתערבת באופן לא קרוא כשאתה משתמש בבלמים בתוך סיבוב וקצת יותר מדי יציבות.

מעבר לזה, היא פשוט נותנת הרגשה כיפית, וזו הנקודה המושכת...

בטח לא הייתי קורא לגולף "ממוקדת", להפך, היא נותנת חוויה שלמה למשתמש, החל בגיר (DSG), דרך המומנט והתגובה (המצויינת בשביל מנוע מוגדש) ועד התא נוסעים והמראה החיצוני.

היא לא הוט האצ' במובן החוליגני של המילה.

בקשר לטייפ R, היא נקטלה במקומות מסויימים, וזכתה לשבחים באחרים. כמו הגולף.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

המיתוס מתייחס לדורות הקודמים של הסיוויק

לא לטייפ אר

וכנראה לא לSI

מסתבר שהיפנים למדו משהו

בשנות ה90 המצב היה קצת שונה...

פורסם

במה הSI מוחלשת? הרי לשתיהן יש 200 כ"ס

הSI לא נופלת בהרבה מהType R

בלי קשר שהSI קופה הרבה יותר יפה מה3 דלתות המכוערת.

קליאו ספורט :roll:

פורסם

מוטי, לא נראה לי "ששברת" כן איזשהוא מיתוס על הGTI MK5, פולקסוואגן היא זאת ששברה את המיתוסים בהצגת מכוניות פושרת על גבול הפאטי (מישהוא אמר VR6??). גם בארץ, שבה גולף היא מילה נרדפת להצלחה, מוסכם בקרב חלק גדול מחובבי הנהיגה שהגולף היא לא יותר מסמל נוצץ ללא הרבה תוכן. כך שלמעשה אין פה הרבה הפתעות וחידושים. להזכירך גם הסיויק VTI של תחילת שנות התשעים, "נתנה בראש" לגולף GTI MK3 ע"י ירחון CAR הבריטי ונתון זה לא הפתיעה איש, ממש כשם ששאר דורות הסיויק (הכוונה לגרסאות החמות), תמיד היו עדיפות על המקבילה לבית פולקסוואגן, שוב כיום פולקסואגן היא זאת שצריכה להוכיח שהיא מסוגלת לספק מכוניות מהנות לנהיגה כדוגמאת הסיויקים ולא להיפך.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

קצת הרבה נסחפנו, ולא אמרנו גם את כל האמת...

בנוגע ל FIFTH GEAR, נאמר שם שבמסלול הסיביק עדיפה, לחיי היום יום הגולף עדיפה..

אי לכך ובהתאם לזו, כיוון שמרבית האוכלוסיה עדין נוהגת בכבישים ציבורים משך זמן רב יותר מבמסלול, אני מניח שכל אחד מכם יכול להבין לבדו מי הרכב העדיף.

נקודה נוספת, VW לא צריכה להוכיח דבר, הגולף למרות כל הכתבות, ביקורות קטילות, היא הרכב הנמכר ביותר בסיגמנט שלו...

• תוכן חדש...