Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...

7) פיז'ו עצרתי-לתדלק-והחלפתי-גיר-על-הדרך 307

יש לי הרגשה שנושא הזה יגמר בדיוק כמו הנושא הנ"ל..

אז מספיק כבר להשוות למי יש יותר גדול כי זה לא מעניין את אף אחד פה ושכל אחד יסע במה שהוא אוהב.

יוגב

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מתנהג כמו אדם שנדחק לפינה ויורה לכל הכיוונים.

עובדה היא שהאלמרה הנוכחית תוכננה בעידן שהביא את ניסאן לסף פשיטת רגל, והיא נקנתה על ידי רנו "נכנסתי לפיצוציה ועשיתי ראש (מנוע) על הדרך".

ועוד משהו, זה שמכונית יושבת על אותה רצפה כמו מכונית אחרת, לא הופך אותה לרכב זהה או אפילו קרוב, כמו שאתה מציין לגבי הסנטרה חזור וציון. סה"כ רצפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
קצת חוש הומור חביבי...
אכן - לא יותר מקצת.

אין כל רע במכוניות פונקציונליות ואמינות. כולנו משתמשים בהם ביומיום. אבל פה זה פורום מכוניות. גם מאחרוי ההגה של המאזדה, חולמים שזה פרארי.

זה כמו שתספר שאכלת סנדביץ' עם ממרח שוקולד בפורום בישול גורמה - חסר טעם לא?

נמרוד

פורסם
אתה מתנהג כמו אדם שנדחק לפינה ויורה לכל הכיוונים.

עובדה היא שהאלמרה הנוכחית תוכננה בעידן שהביא את ניסאן לסף פשיטת רגל, והיא נקנתה על ידי רנו "נכנסתי לפיצוציה ועשיתי ראש (מנוע) על הדרך".

ועוד משהו, זה שמכונית יושבת על אותה רצפה כמו מכונית אחרת, לא הופך אותה לרכב זהה או אפילו קרוב, כמו שאתה מציין לגבי הסנטרה חזור וציון. סה"כ רצפה.

סה"כ אתה אומר עובדות לא נכונות:

1) האלמרה, הפרימרה, הסנטרה, האלטימה, המראנו והמיקרה הם המכוניות שהביאו את המהפך לניסאן. הם בנות אותו דור. הבעיות של ניסאן היו בסוף שנות התשעים. היום היא חברה מאוד מצליחה. מאז להיום אלו המכוניות שיצאו לשוק והביאו את המהפך. רק אלו. לא יצרו מכוניות אחרות.

אולי קשה לקבל את זה אבל בשאר העולם האלמרה נמכרה מאוד טוב. המכונית הנמכרת ביותר של ניסאן בחמש השנים האחרונות.

2) האלמרה והסנטרה זהות ב-100 אחוז (100 אחוז, לא 99.... מבחינת השלדה, הגיר, כל המכלולים האלקטרוניים וכל המכלולים המכניים. ההבדלים היחידים: עיצוב החוץ, תא הנוסעים (כסאות אחרים, מעט יותר נגיעות של כסף ולוח מכוונים שונה) המנוע בגרסת ה-1.8 (קיבל מערכת יניקה ופליטה שונות שהוסיפו 10 כ"ס), המנוע בגרסת ה-SpecV (לא קיים באלמרה) וכיול מתלים אחר בחלק מגרסאות ה-SENTRA (האלמרה מגיעה עם המתלים של גירסת ה-SE-R SENTRAהאמריקאית - לא מאמין, תבדוק לפי מספר החלק). זהו. אהה... וגם יש ממיר קטליטי כפול בגרסה שנמכרת בקליפורניה.

אתה יודע החלקים של האלמרה והסנטרה הם Interchangable? אותם PART NUMBERS.

האלמרה, סנטרה, בלו-בירד וה-SUNNY כולם מבוססים על אותה פלטפורמה (=מכלולים, מנועים, שלדה, אלקטרוניקה, רכיבים) של ניסאן. ב-SUNNY היא קיבלה את הכינוי G10, באלמרה N16 ובסנטרה B15. הפלטפורה פותחה על ידי ניסאן יפן וזכתה לעדכונים שונים בכל יבשת לפי הטעם המקומי.

דוגמאות:

http://www.b15sentra.net/forums/showthread.php?t=96341&highlight=almera+sentra

http://www.b15sentra.net/forums/showthread.php?t=31415&highlight=almera+sentra+identical

http://www.b15sentra.net/forums/showthread.php?t=94174&highlight=almera+sentra

http://www.b15sentra.net/forums/showthread.php?t=98697&page=2&highlight=almera+sentra

http://www.sr20forum.com//showthread.php?t=82526

http://www.b15sentra.net/forums/showthread.php?t=31415

3) גם פורד בקשיים (ה"פוקוס" הנוכחית תוכננה בעידן שכמעט מביא את פורד לפשיטת רגל היום).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3205566,00.html

גם GM.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3207627,00.html

גם VW (ה"גולף" הנוכחית תוכננה בעידן שכמעט מביא את VW לפשיטת רגל).

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3225514,00.html

פורסם
אכן - לא יותר מקצת.

אין כל רע במכוניות פונקציונליות ואמינות. כולנו משתמשים בהם ביומיום. אבל פה זה פורום מכוניות. גם מאחרוי ההגה של המאזדה, חולמים שזה פרארי.

זה כמו שתספר שאכלת סנדביץ' עם ממרח שוקולד בפורום בישול גורמה - חסר טעם לא?

נמרוד

אני מצטער אבל אני באמת לא מבין היכן אמרתי שהאלמרה היא גורמה. כתבתי (שוב ושוב ושוב ושוב... עד זוב דם) שאני מתייחס אליה בהשוואה לאחיותיה בקטגוריה. גם בשרשור הזה דרך אגב. לא אמרתי שהיא גורמה אפילו פעם אחת. ההשוואה שלי היתה בין נוטלה, לממרח השחר ולשוקולד פרה... לא לארוחה במסעדה של אהרוני.

מפנטזים על פרארי, סבבה, אבל נוהגים בקבוצת שווי שימוש 2 ולכן לדעתי חוות דעת על מכוניות שאנחנו באמת מסוגלים לקנות היא חשובה. הלא כן?

פורסם
זה שאתה צוחק הבנתי, אבל בחייאת אבוק חלאס לשבח את האלמרה. קנית אותה? יופי, תתחדש, תהנה, רק אל תרוץ לספר לחברה. :)
למה לא?

באותה מידה אם הייתי קונה אלנטרה מספר לחבר'ה. אני מאלו שתמיד מחפשים במגזיני רכב כתבות על מכוניות מהשורה שיש סיכוי שאני אקנה יום אחד ולא לקרוא בפעם המיליון כתבה על מרצדס SL. הבנתי. מכונית פצצות לגבות אבל לא ריאלית אז בשביל מה? אולי יש כאן מישהו שמחפש להחליף את המשפחתית שלו? זה יהיה לו יותר רלוונטי מכתבה על סדרה 7.

פורסם

אתה קראת לאלמרה היהלום המחוספס, לא אנחנו. האלמרה יהלום כמו שהסקסו שלי מכונית על (היא לא).

צר לי לאכזב אבל באמת חוץ ממך א-ף אחד לא חושב שהאלמרה היא הקניה הטובה ביותר בקבוצה 2. אני אשמח לראות מבחן דרכים אחד שבו הרכב הזה זכה במקום הראשון במבחן השוואתי מול מאזדה 3\פורד פוקוס.

קנית אלמרה, יופי לך. אתה נהנה מהרכב? מעולה. אבל די לנסות לחנך את כולנו שאנחנו מפספסים יהלום, כי אנחנו פשוט לא מפספסים אותו. האלמרה היא מכונית אפורה. אמינה, ובעיקר מזדקנת - בסיס גלגלים קטן, עיצוב פנימי מיושן, גם עם המסך הנחמד ואני יכול להמשיך עוד ועוד. ולא אני לא ילד בן 12, אני לא נוהג באוטו של אבא יש לי אחד משלי, עם גיר ידני, והוא גם מתקלקל פה ושם, אבל אני עדיין אוהב אותו. ואם הייתי צריך לבחור רכב בקבוצה 2, זה לא היה אלמרה. בטח ובטח אם זה היה בליסינג שאז החשיבות לאמינות נמוכה יותר, אבל גם אם היה מדובר ברכב פרטי, לא הייתי בוחר בה.

שים לב, אני לא מנסה לשכנע אותך שאלמרה פחות טובה מהמתחרות. היא שלך, אתה אוהב אותה תהנה. אני רק מבקש שתפסיק לנסות לשכנע אותנו שזה האוטו הכי טוב בעולם... או הכי טוב בקטגוריה, כי זה פשוט לא נכון. גם למי שרוצה יפניות בלבד יש מתחרות טובות יותר.

פורסם
יש לי הרגשה שנושא הזה יגמר בדיוק כמו הנושא הנ"ל..

אז מספיק כבר להשוות למי יש יותר גדול כי זה לא מעניין את אף אחד פה ושכל אחד יסע במה שהוא אוהב.

יוגב

שים לב שבשרשור הזה אני בסה"כ כתבתי על מנת לתרום לפורום ונסקלתי בתגובות מאוד לא ענייניות חסרות כל בסיס עובדתי. בנוסף תראה שכל התגובות שלי (טוב, רובן) הן לעיניין ומגובות בעבודות.
פורסם
אתה קראת לאלמרה היהלום המחוספס, לא אנחנו. האלמרה יהלום כמו שהסקסו שלי מכונית על (היא לא).

צר לי לאכזב אבל באמת חוץ ממך א-ף אחד לא חושב שהאלמרה היא הקניה הטובה ביותר בקבוצה 2. אני אשמח לראות מבחן דרכים אחד שבו הרכב הזה זכה במקום הראשון במבחן השוואתי מול מאזדה 3\פורד פוקוס.

לצערי לא היה מבחן אחד (השוואתי או לא) על האלמרה טקנה בישראל אבל הנה כמה ביקורות טובות מחו"ל:

אני מזהיר, אפילו אני הייתי חושב שאני איש מכירות של ניסאן אחרי POST כזה אבל נשבע לכם אני לא. אני פשוט חובב משוגע של הרכב הזה ואני מקווה שאתם יוכלים להבין את האובססיה שלי.

"If you could combine Japanese reliability with German interiors and French driving characteristics that would make quite some car. Fortunately, Nissan have taken the effort out of such a task with the second generation Almera. It’s not the obvious choice but it ‘s up there with the class leaders. Without the shrunken MPV styling that cars like the Fiat Stilo, Peugeot 307 and Honda Civic have adopted, it’s tempting to write it off as slightly old fashioned, but the Almera has the power to convert."

http://www.caranddriving.com/carsourceb/ucmg_c.asp?maker=NISSAN&id=%7B17A97DC0-E591-11D5-A67F-00036D19AF81%7D

" Inside, the Almera has moved up a class, with a quality feel reminiscent of something much more expensive."

http://uk.cars.yahoo.com/car-reviews/car-and-driving/nissan-almera-142.html

דרך אגב, אפילו TOPGEAR שמאוד מאוד לא אהבו את המכונית כתבו את הביקורת הבאה:

"Get behind the wheel, though, and all is forgiven (well, nearly). The ride is comfortable and it has tidy, sporty handling. The steering is well weighted and body roll is minimal. Engines perform well, with the 1.8 delivering 0-62mph in 10.8 seconds and a top speed near 120mph, although the diesel is noisy when you push it hard. "

יש גם ביקורות פחות טובות:

Nissan's family hatchback is extremely reliable and economical and excellent value for money. Dull to drive, however, it needs new Micra flair to become a hit.

FIFTHGEAR

Underneath the conservative-looking body of the second-generation Almera is a well-built package that's good to drive with precise handling, good fuel economy and a comfortable interior. It's competitively priced and well equipped, so those who don’t mind the anonymous looks can pick up a bargain

....

Almera is competent, but in this cut-throat market it's not good enough. Surprisingly nimble for a hum-drum car. Light steering, grippy handling, feels safe and inspires confidence. Reasonable ride quality (apart from in town where it's a bit rough) and not too much noise.

PARKERS

פורסם

קנית אלמרה, יופי לך. אתה נהנה מהרכב? מעולה. אבל די לנסות לחנך את כולנו שאנחנו מפספסים יהלום, כי אנחנו פשוט לא מפספסים אותו. האלמרה היא מכונית אפורה. אמינה, ובעיקר מזדקנת - בסיס גלגלים קטן, עיצוב פנימי מיושן, גם עם המסך הנחמד ואני יכול להמשיך עוד ועוד. ולא אני לא ילד בן 12, אני לא נוהג באוטו של אבא יש לי אחד משלי, עם גיר ידני, והוא גם מתקלקל פה ושם, אבל אני עדיין אוהב אותו. ואם הייתי צריך לבחור רכב בקבוצה 2, זה לא היה אלמרה. בטח ובטח אם זה היה בליסינג שאז החשיבות לאמינות נמוכה יותר, אבל גם אם היה מדובר ברכב פרטי, לא הייתי בוחר בה.

מסקרנות, מה היית בוחר?
פורסם

הציטוטים שהבאת ניראים כמו משהו שנכתב על ידי יחצן ולא כתב. (לא קראתי את כולם, אבל את חלקם הגדול) לפי מה שרשום שם נראה כי האלמרה היא מינימום פרארי במחיר של כרטיס נסיעה באוטובוס. אולי מחר אני אשקיע ואקרא את הלינקים המלאים ולא קטעים ממבחנים.

אגב שים לב מה טופ גיר חושבים על הרכב בקטלוג שהם הוציאו עם חצי עמוד על כל רכב לפני כמה חודשים: (אם יש שגיאות כתיב צר לי, העתקתי בכתיבה עיוורת אחרי שלא ישנתי בלילה)

so if your name is mr sensible of sensible street, the almera makes a suitable buy. anyone of a different name, who has the vaguest appreciation of aesthetics, however, would be well advised to steer clear of this car

זה הסיכום.

ציונים בכוכבים: (סקאלה 1-5)

performance - 2

driver appeal 3

styling 1

accommodation 3

value 3

overall 2

לא בדיוק ההמלצות המטורפות שאתה הבאת.

עיתון בריטי נוסף: (test drive) הוא חדש למדי, חודש-חודשיים.

doesnt have the necessary spark to draw attntion in this segmant any more

not a bad car, but its old and in this sector too many competitors are brillant

2 מתוך 2, לא ממש התאמצתי. אני יכול לשלוף פה עוד איזה עיתון בריטי מהמדף. אגב למה הרכב לא מוזכר בעיתונות הרכב הישראלית בתור אופציה ראויה כחדשה?

עוד ציטוט אחד לסיום ממגזין הרכב של ידיעות (אני לוקח לפי מה שנמצא בסביבת שולחן המחשב המבולגנת שלי)

למה כן - אמינה , ביצועים טובים.

למה לא? מיושנת, מה שמורגש היטב בתא הנוסעים ובכל רגע של נהיגה. לא להיט גדול כמשומשת.

הדגם המומלץ: כמעט כל משפחתית אחרת.

סיכום: רק אם אמינות היא הכל בשבילכם

2 כוכבים.

אני לא חושב שאף אחד, היום, חושב שהאלמרה היא קניה טובה בקבוצה שלה פשוט כך. (ושוב, אני גם לא חושב אפילו לרגע קט שאני אצליח לשכנע אותך. אני גם לא רוצה להצליח לשכנע אותך, כי זה הרכב שיש לך בחניה והדבר האחרון שאני רוצה לעשות למישהו שקנה אוטו זה לגרום לו לפקפק בקניה) כאמור, קנית? תתחדש, תהנה, סע באמינות מושלמת ואל תחליף את הרכב אף פעם כי פשוט אין צורך הוא מושלם. אבל עדיין לא השתכנעתי...

כנראה שאני אצליח ללמד את החתול שלי לשיר בהולנדית לפני שאשכנע אותך שהאלמרה לא מובילת הקבוצה (וגם לא במקום השני), אבל כאמור, אני גם לא מנסה (רק אולי תפסיק לשכנע במידע הזה את כל שאר האנושות):wink:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...