Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני לוקח את כל ההגה שמאלה או ימינה, אני שומע צפצוף נורא מעצבן, משהו כמו שאני מתחכך ברכב.

כשזה קורה, אני רואה גם את הנורה של המצבר דולקת, ועוד נורית אדומה עם משולש וסימן קריאה.

זה קרה לי מהבוקר, ונמשך לאורך כל היום.

האם זה מעיד על משהו?

תודה מראש.

פורסם

בסבירות גבוהה מדובר במחסור בנוזל הדראולי, להגה כוח, וזה ההסבר לחריקות ולהדלקת נורת האזהרה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

הבעיה נובעת מחגורת אביזרים שחוקה ובלוי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
על איזה רכב מדובר? תן פרטים שיוכלו לעזור לך
מדובר על טויוטה קורולה מודל 95, פותח השרשור עייף, וזהו ההסבר מדוע הוא לא טורח לפתוח מכסה מנוע, ולבדוק בעצמו מדי פעם , נוזלים במערכות ההדראוליות הגה, בלמים, ותיבת הילוכים אוטומטית, ומצב מתיחת חגורת האביזרים, זהו ההסבר מדוע הוא גם לא מציין את סוג הרכב, ומשתמש בעוזרים ללא שכר לשם כך!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מדובר על טויוטה קורולה מודל 95, פותח השרשור עייף, וזהו ההסבר מדוע הוא לא טורח לפתוח מכסה מנוע, ולבדוק בעצמו מדי פעם , נוזלים במערכות ההדראוליות הגה, בלמים, ותיבת הילוכים אוטומטית, ומצב מתיחת חגורת האביזרים, זהו ההסבר מדוע הוא גם לא מציין את סוג הרכב, ומשתמש בעוזרים ללא שכר לשם כך!!

בברכה

צביקה

וואלה כמה שאתה צודק אולי ניגש ליבדוק את הרכב רק שיזרוק לנו את המפתחות ולא יצתרך להטריח את עצמו ולרדת לרכב?

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מצטער אנשים.

מדובר על רכב טויוטה קורולה GLI, מודל 95. גיר אוטומט. הגה כוח. (לאחרונה אני כותב פה יותר מדי הודעות, עם ההקדמה המשעממת הזו של "טויוטה קורולה GLI, מודל 95").

"פותח השרשור עייף, וזהו ההסבר מדוע הוא לא טורח לפתוח מכסה מנוע, ולבדוק בעצמו מדי פעם"

לו הייתי יודע מה לבדוק במכסה מנוע, הייתי עושה את זה ממזמן, לא הייתי מטריח אתכם.

האם יש צורך ללכת למוסך שיבדוק את הנושא, או שיש דברים שאני יכול לבדוק בעצמי?

חשוב להדגיש, שהאוטו חזר אתמול מטיפול 160,000. הוחלפו גם נוזל בלמים, הוחלף רצועות טיימינג.

ועוד דבר, האם אני גורם נזק למשהו כשאני ממשיך ליסוע כך?

פורסם

עדכון קטן: נסעתי עכשיו שוב ברכב, הנורה נדלקת כשאני לוקח את כל ההגה עד הסוף שמאלה או ימינה, וכנראה שאין לזה קשר לצפצוף שאני שומע, אולי זה משהו שתמיד נדלק.

אבל הצפצוף הזה ממש מטריד, הוא קורה גם כשאני לוקח קצת את ההגה, זה לא קורה באמצע נסיעה, רק כשאני מחנה את הרכב.

איך אני יכול לבדוק אם חסר לי נוזל הידרואלי כמו שכתבתם פה?

תודה על התגובות!

פורסם

לאתר את משאבת ההגה כח אתה יודע? אם לא אז תפתח את כל המיכלים שאתה רואה במכסה המנוע ותחפש נוזל אדום בורדו... אחרי שאיתרת את המיכל תסתכל על מפלס הנוזל ישנם רכבים שהפקק הוא מדיד וישנם רכבים אחרים שאתה פשוט מסתכל על המיכל עצמו ואם הוא לא מלוכלך מדי אתה ישר תראה איפה המינימום ואיפה המקסימום מסומנים ע"י שני קווים. אם הנוזל מתחת למינימום חסר לך שמן הדראולי להגה כח וזה אומר שני דברים:

א. תמלא

ב. לך למוסך שיאתר ויתקן את הנזילה כי לא אמור לרדת שמן מהגה כח

תעשה מה שכתבתי ותחזור לעדכן

פורסם

תודה רבה לך katlani על ההסבר המפורט,

פתחתי את כל המכסים עד שהגעתי למקום הנכון, היה כתוב עליו "Power steering fluid" משהו כזה.. הנוזל היה בצבע אדום, והוא מלא עד למעלה. לא היה כתוב MIN או MAX הוא פשוט היה מלא עד ללמעלה.

מה עוד יכול להיות גורם לבעיה? אולי צמיגים גמורים?

פורסם

עדכון קל: בדקתי עכשיו עם אחי, ביקשתי ממנו שיסובב את ההגה, פתחתי את המכסה מנוע לראות מאיפה הרעשים, לפי איך שזה נראה הרעשים הם מרצועת הטיימינג. זה יכול להיות?

עכשיו הרעשים קורים גם מסיבוב ממש קל של ההגה (אבל שוב, רק בחניה, לא באמצע נסיעה).

פורסם

עשיתה טיפול 160 אלף +החלפת רצועות תיזמון. לאחר הטיפול יש לך רעשים מוזרים, אולי תתן למוסך שטיפל בך לשבור את הראש?

פורסם

אם זה מרצועה אז זה לא מרצועת הטיימינג אלא מרצועת האביזרים... ישנם שתי רצועות מצידו השמאלי של המנוע

תביט היטב ואתה תראה אותם... יש מצב טוב שלא מתחו לך אותם כראוי ולכם הן חורקות או שלא החליפו לך אותם בכלל+לאחר החלפת הטיימינג לא מתחו אותם מספיק וגם שהם בלויות ולכן חורקות...

שים לב: אתה לוחץ על הרצועות כשהמנוע כבוי בלבד! (חבל שתלך לך אצבע במקרה הטוב) במרכז הרצועה והיא לא אמורה להמתח ע"י לחיצת הבוהן יותר מ1 ס"מ! בנוסף אתה מחזיק את הרצועה במרכזה ומעקם אותה... היא לא אמורה לעבור את העיקום של 90 מעלות.

לפי דעתי או שלא מתחו את הרצועות לאחר ביצוע החלפת הטיימינג או שלא החליפו אותם+לא מתחו מספיק וזה כבר שילוב מנצח של חריקות.

תעשה שוב מה שכתבתי ותחזור לעדכן.

שבת שלום

פורסם

סיבוב של ההגה מכניס את משאבת ההגה כח לעבוד בעומס

זה אומר שהמשאבה מיצרת היתנגדות לסיבוב ובמצב שזה נוח לרצעוה להחליק (לגרום למעין

רעש של צרחה או שריקה )

אין קשר לכמות נוזל בלמים .

יכול להיות שהרצוע או רפויה וא שחוקה מידי .

וממש לא אין קשר לרצועת התיזמון ( זו אגב משוננת ובמידה והיא מחליקה אז המצב לא טוב

לרוב זה גורם לנזק במנוע )

בהצלחה

אורי

פורסם

המון המון תודה לכם, Katlani, ואורי.

אני לא יודע להבחין בין רצועת טיימינג לרצועה סתם, אבל בטיפול שעשיתי החליפו לי 4 רצועות (כ"א עלה כ60 שח אם אני זוכר נכון).

הרעש הוא באמת מאחד הרצועות שבצידו השמאלי של המנוע, רק קשה להבחין מאיפה הרעש.

כנראה שלא הידקו אותם מספיק, אבדוק את זה ביום ראשון בעצמי.

הרעש שאני שומע זה באמת כמו שאומר אורי של צרחה או שריקה.

אגיע למוסך ביום ראשון, מקווה שלא יחייבו אותי על זה.

פורסם

רצועת טיימינג מכוסה בכיסוי פלסטיק. אם היא הייתה מחליקה היית שומע בום גדול , ואח"כ שקט. מוחלט.

זה לא היא.

לא יחייבו אותך במוסך - בקש שימתחו כראוי את הרצועה - כמו שאמר לך בני כבר בתחילת השרשור.

• תוכן חדש...