Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. רושם בעל קסנטיה. הביעה שלי היא באחד הצינורות הגומי (כמו שאני מבין אחת המרכזיות).

לפני משהו כמו חודש או קצת יותר נזל לי הנוזל הירוק בגלל שסתום בלמים כמו שהסבירו בפורום אחלפתי שסתום בלמים במוסך. לא יודע אם זה קשור לתופעה לא חושב אבל בכל זאת ציינתי את זה.

אז ככה אתמול נסעתי בכביש מהיר ובדרך נידלקה לי הנורית STOP. עצרתי בצד, יצאתי מהאוטו, יסתכלתי למעתה ו אני רואה נזילה חזקה של הנוזל LHM. טוב אין מה לעשות נישאר לי 10 דקות נסיעה עד למקום שנסעתי עליו אגעתי לשם וכבר ההגה נהיה קשיח.

בקיצור פירקתי "חצי אוטו" עד שמצאתי מה זה. זה היה צינור גומי אחד הגדולים מאלה שבאה מה המיכל הגדול של הנוזל הירוק ו מגיעה עד לבומבה המרכזית הקדמית. אז אצלי באוטו זה מתחיל צינור גומי משהוא כמו 40 ס"מ אחרי זה נימשך צינור מתכת (כנרא נחושת) עוד איזה 40 ס"מ ו אחרי זה נימשך עוד איזה 30 או 40 ס"מ גומי עוד פעם ומגיעה לבומבה. אז אחרי החיבור אם צינור מתכת החלק השני של הצינור גומי שמגיע לבומבה נזל באחד הכיפולים שלו. אני תיקני את התקלה זמנית כי לא רציתי להזמין גרר לינסוע למוסך בלגן בקיצור.

אבל התיקון הזה הוא לא להרבה זמן. אבל הכל יכול ליהיות.

מה שעשיתי לקחת עט עשוי ממתכת פירקתי אותו עשיתי ממנו צינור קתן של 5 ס"מ בערך ו חתיכה של צינור גומי של גז. גזרתי חתיכה של הצינור הפגום המקורי ו חיברתי בעזרת עט (צינור מתכת קצר) את הצינור גז אם אמשך של צינור גומי מקורי, חיזקתי אם אזיקונים ממתכת אם הברגה. הכל עובד. עד עכשיו.

ד"א הצינור הפגום (המקורי) נימצא מתחת לקופסה של מסנן אויר.

שאלות:

1. כמה יכול לעלות צינור כזה. כדי להחליף אותו לבד?

2. למה הם... (המתכננים) לא עשו את כל הצינור ממתכת?

אולי בגלל שצינורות מתחברים למיכל ולבומבה.

3. אולי אפשר לעשות אותו ממתכת עד הסוף?

אולי יהיו עוד שאלות בנתיים זהו.

תודה!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא עושים את הצינור ממתכת כדי שיתפרק מתישהו ותצטרך לקנות חדש. כך היצרן מרוויח גם על האוטו וגם על החלפים.

וברצינות - לא ניתן לכופף מתכת בזוויות כמו שניתן את הגומי , להישאר עמיד בלחץ , לתת יכולת תמרון בפירוק והרכבה וגם להיות זול (יחסית ,יחסית - לא לקפוץ עליי). אגב - זה אלומיניום. לא נחושת.

לגבי התיקון - הוא יחזיק לך מעט זמן , אבל הצינור הגמיש (גומי גז , בפיך) לא יחזיק מעמד הרבה זמן ויתחיל להתפורר , כיוון שהוא לא מותאם לעבוד עם שמן LHM.

הכי קל יהיה כנראה להחליף לצינור חדש ומקורי. אפשר גם לנסות לחדש את הצינור במקום כמו "טכנו צינור" (חפש בפורום) - אולי ייצא קצת יותר זול.

אישית לא הייתי עושה את הקומבינה הזו , גם בגלל שהרכב הצינור מותאם ל-LHM וקשה למצוא כזה ,וגם בגלל כלל הזהב (לפחות לגבי גומי צרפתי) שאומר שצינור שנקרע פעם אחת - ייקרע שוב ושוב.

חדש,חדש,חדש...

פורסם

את הצינורות בהחלט ניתן להחליף לבד. לצינורות הגומי יש אורך חיים מוגבל, בדיוק כמו לצמיגים, שם הגומי מתחיל להתייבש ולהתבקע אחרי מספר שנים.

הצינורות הללו הם צינורות החזרת שמן (לחץ נמוך) והם אינם עשויים מתכת משיקולי עלות. אפשר לתקן את הנזילות באילתורים כמו שלך, אבל זה פתרון זמני בלבד מכיוון שהגומי כבר איבד מגמישותו, וסדקים\התבקעויות שכאלה יתרחשו שוב במוקדם או במאוחר (בדר"כ במוקדם).

מסיבה זו בעל סיטרואן צריך להצטייד בכל נסיעה בשני מצרכים חשובים ביותר, שאתה שכחת לקחת :

1. מיכל או שניים של LHM - למקרה שמתפתחת נזילה כזו במהלך נסיעה.

2. הגיון בריא - המערכת ההידראולית מפעילה את הבלמים. במקרה של אובדן נוזל חמור, היא בנויה כך שהרכב יאבד ראשית גובה, אח"כ תגבור הגה, ורק לבסוף בלמים (ד"א, זו הסיבה שבלם היד פועל על הצמיגים הקדמיים - כגיבוי למצב קטסטרופלי). זה שהמשכת בנסיעה מבלי להיות מודע לכך שהבלמים אוטוטו מפסיקים לעבוד - מראה על מחסור חמור בהגיון בריא, כאמור. פעם הבאה אל תשכח אותו בבית...

פורסם

רציתי גם לעזור, אבל כל מה שנאמר ע"י שמר וארנון נכון (מנסיון מר..) ואין לי מה להוסיף...:(

תקנה צינורות מקוריים או חלופיים אם תמצא, אבל שיהיו חדשים, רק ככה זה יחזיק הרבה זמן.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
את הצינורות בהחלט ניתן להחליף לבד. לצינורות הגומי יש אורך חיים מוגבל, בדיוק כמו לצמיגים, שם הגומי מתחיל להתייבש ולהתבקע אחרי מספר שנים.

הצינורות הללו הם צינורות החזרת שמן (לחץ נמוך) והם אינם עשויים מתכת משיקולי עלות. אפשר לתקן את הנזילות באילתורים כמו שלך, אבל זה פתרון זמני בלבד מכיוון שהגומי כבר איבד מגמישותו, וסדקים\התבקעויות שכאלה יתרחשו שוב במוקדם או במאוחר (בדר"כ במוקדם).

מסיבה זו בעל סיטרואן צריך להצטייד בכל נסיעה בשני מצרכים חשובים ביותר, שאתה שכחת לקחת :

1. מיכל או שניים של LHM - למקרה שמתפתחת נזילה כזו במהלך נסיעה.

2. הגיון בריא - המערכת ההידראולית מפעילה את הבלמים. במקרה של אובדן נוזל חמור, היא בנויה כך שהרכב יאבד ראשית גובה, אח"כ תגבור הגה, ורק לבסוף בלמים (ד"א, זו הסיבה שבלם היד פועל על הצמיגים הקדמיים - כגיבוי למצב קטסטרופלי). זה שהמשכת בנסיעה מבלי להיות מודע לכך שהבלמים אוטוטו מפסיקים לעבוד - מראה על מחסור חמור בהגיון בריא, כאמור. פעם הבאה אל תשכח אותו בבית...

מקרא היה קצת אחר. אמשכתי בנסיעה כי קרא לי את זה פעם ו עצרתי מיד כי חשבתי באמת שיהיה בעיה בבלמים מידית. ואז הזמנתי גרר (אין לי ביטוח גרר). אבל כמו שאמרתה לבד זה לוקח זמן אז את הזמן הזה לקחתי כדי להגיעה לפחות למקום מגורים איזשהו כדי לעמוד שם ולהיתעסק אם האוטו. יש לי בבית את הנוזל בגלל זה יתקרשרתי לחבר ו הוא יביא לי את עצמו (כדי לעזור) ו את הנוזל.

טוב אז כמה יכול לעלות צינור כזה. אני יתקשרתי לחנות חלפים הברתי הכל ו הוא אומר אני לא מבין אותך הצינורות יכולות לעלות 150 שקל ו גם 1400 שקל. אני מבין ש 1400 זה לא צינור יחיד של 40 ס"מ באורך.

אבל בכל זאת למה המחיר כזה יקר? היא יכולה גם לעלות גם 250 300 400. הרבה!

נ.ב. שככתה עוד דבר שצריך להיות לבעל קסנטיה. מפתח 10, מתפח כוכב, פנס, חתיכה של צינור גומי וחתיכה של צינור מתכת.

פורסם

צינור לא עולה כ"כ הרבה, גש למקום שבו מוכרים חלפי רכב, יש להם חוברת עם כל סוגי הצינורות, אולי תמצא מה שאתה צריך.

או חכה כמה רגעים ואני אמצא לך את הציור של כל הצינורות ותבחר לך ע"פ מספק קטלוגי...

בריאות לכולם!

פורסם
... אז אצלי באוטו זה מתחיל צינור גומי משהוא כמו 40 ס"מ אחרי זה נימשך צינור מתכת (כנרא נחושת) עוד איזה 40 ס"מ ו אחרי זה נימשך עוד איזה 30 או 40 ס"מ גומי עוד פעם ומגיעה לבומבה. אז אחרי החיבור אם צינור מתכת החלק השני של הצינור גומי שמגיע לבומבה נזל באחד הכיפולים שלו.

רומן, מצינור המתכת שתיארת (הטקסט שמסומן למעלה באדום) מתפצלים עוד צינורות ? צינור המתכת הזה נראה כמו החלק שצבוע באדום בתמונה המצורפת ?

עוד משהו: בתוך תא המנוע, בצמוד למתלה הקדמי ימני (צד הנוסע) מוטבע מספר בן ארבע ספרות. התואיל לבדוק מהו ולרשום כאן ?

Xantia.JPG

פורסם
צינור כזה בחברה בהחלט יכול לעלות 800 ויותר.תנסה למצוא חליפי
אתה כבר מבין לאיזה צינור התכוון המשורר ?

או שאתה פסימיסט שמכין אותו לרע מכל, כדי שהוא יהיה מאושר אם במקרה יסתבר שהצינור עולה 100 ש"ח ?

יש גם צינורות הידראוליים שעולים בחברה 12 ש"ח. הכל תלוי בצינור הספציפי שבו מדובר.

פורסם

לא מבין מה אתה אומר. הצינור הנוזל נמצא מתחת למפצל של שלושת הצינורות ? הוא זה שמסומן בספרה 3 בשרטוט שהעליתי ?

זה שצבעת צינור אחד בשלושה צבעים זה טוב ויפה, אבל לא מקדם אותנו, כיוון שעל פי השרטוט זו יחידה אחת. לא שלוש.

פורסם
לא מבין מה אתה אומר. הצינור הנוזל נמצא מתחת למפצל של שלושת הצינורות ? הוא זה שמסומן בספרה 3 בשרטוט שהעליתי ?

זה שצבעת צינור אחד בשלושה צבעים זה טוב ויפה, אבל לא מקדם אותנו, כיוון שעל פי השרטוט זו יחידה אחת. לא שלוש.

נו באמת אתה עושה ממני צחוק?

אני אומר לך שאצלי זה מורכב משני חליקים של צינורי גומי ו חקל אחד של צינור מתכת.

צביעה היא בשני צבעים. אדום זה גומי, כחול זה מתכת. סימתי את הצינור שנזל לי! בסירטוט רואים אותו טוב אבל בסירטוט הוא כחלק אחד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...