Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה :

האם לדעתכם יש הבדל , הכוונה להבדל ניכר באיכות , הבדל שאוזן של בן אנוש נורמלי יכולה להבדיל , בין מגבר של לנזר מסידרה וייב למגברים של רוקפורד מסידרה פאנץ ?

הכוונה היא בלי להתחשב באמינות , ערך , יוקרה וכו ?

ובמצב של הספקים זהים.

2. איך סידרה אופטי דרייב , אופטי SL עומדת מול הרוקפורד , שוב - מבחינת איכות שמע. ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

סביר להניח שתבדיל בינהם אבל בעיקר בשל ההבדלים בהספקים לטובת הרוקפורד.

וזו בהנחה שאין כניסת רעשים.

עכשיו שמתי לב שכתבת הספקים זהים, העניין הוא שתוכל לדעת שהם זהים רק ע"י מדידה כי רוקפורד נותנים יותר מההספק המוצהר ולנזר פחות. אם היית מודד, משווה גיינים אחד לאחד, מוודא עם סקופ ששניהם לא בCLIPPING כי יש מגברים שמגיבים טוב יותר ויש שפחות, ומוציא את עניין הרעשים אם יש בהדלקה וכיבוי וכמובן ששניהם יהיו שקטים אז הם ישמעו זהה.

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר , אם אני לוקח מגבר של לנזר שטוען להספק 200 RMS , מול מגבר של רוקפורד שטוען ל 100 RMS , איכות הסאונד תהיה דומה ?

ובלי קשר , איך נחשבים המגברים האופטיים של לנזר ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הגזמת לחלוטין.

כל הטענה של אייל היא שמרמה מסוימת כל המגברים (בהנחה שהנתונים שלהם זהים וכוונו בעזרת סקופ) נשמעים אותו דבר לחלוטין לאוזן האנושית.

כלומר קח מגבר של 4 אלף שקל וקח מגבר עם נתונים זהים רק במחיר של פי 3, השווה את הכל בקופס והצליל ישמע לך זהה לחלוטין.

זה הכל.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

למה לשלם יותר:

1. אמינות. מעל הכל לדעתי הגורם הכי חשוב, אני מכיר הרבה אנשים שנשרפו להם לנזרים.

2. "חסינות" לרעשים. יש מגברים שפשוט רועשים אם זה רעשים של THUMP בהדלקה ובכיבוי או שהם רגישים לרעשים בINPUT. במגברים זולים אם במקרה יש לך סיגנל נמוך ותצטרך לכוון את הGAIN גבוה יהיה לך הרבה פעמים גם HISS.

3. הספקים. מגברים יקרים יותר נותנים הספק גבוה יותר מהמוצהר.

4. עמידה בהתנגדויות. מגברים יקרים יכולים לעמוד בהתנגדויות נמוכות בצורה טובה יותר (שוב יש הרבה לנזר 1200D למשל שנשרפו) זה גם חלק מאמינות.

5. קרוסים. שהSLOPE של המגבר בין אם זה 6, 12, 18 ,24DB יהיה באמת כזה ושאכן החיתוך יהיה בטווח התדרים שמצויין על המגבר.

6. יוקרה. כמו שאנשים לא קונים BMW סדרה 7 דווקא בשל התמורה למחיר ככה אותם אנשים לאוו דווקא קונים מגברי יוקרה בשל התמורה (תלוי עד כמה יקרים). יש אנשים שרוצים את הטוב ביותר וכמו בכל דבר ככל שהמחיר עולה ככה התמורה יחסית למחיר קטנה.

תראה אני אגיד לך את האמת, לפני שלוש שנים בערך היה לי את הלנזר וייב ממש איך שהוא יצא והוא היה פשוט נוראי. הבעיה שלו אז הייתה שכנראה בגלל שהיה לו מתח כניסה של עד 1V היה לי דיסטורשיין כל הזמן אפילו שהGAIN היה על מינימום. מה לא עשיתי, כיוונתי עם דיסק תדרים, ניסיתי לארגן סקופ, אחרי זה חשבתי שאולי הבעיה ברמקולים שיגעתי את מורל ועוד הרבה אמריקאים נחמדים, שיניתי את הקרוס של המורל בקיצור הייתי אז בזמן הצבא וכל חמשוש שלי שרפתי על האוטו (חברה שלי הייתה באה ואני הייתי באוטו).

עד שפעם אחת החלטתי משום מה לכוון את הגיין על מינימום, שמעתי שיש דיסטורשיין ואז עליתי על הבעיה.

תכלס אני לא מצטער כי הסיפור לימד אותי הרבה אבל מצד שני הייתי חוסך כסף וזמן אם לא הייתי קונה אותו.

לנזר יכול לספק הרבה אנשים, לא אמרתי שלא אבל יש אנשים שהממוצע ומטה לא מספק אותם.

• תוכן חדש...