Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לברר איתכם איזה מהנ"ל כדאי בתקציב של כ65K

אני אגיד לכם מה אני יודע ומה אמרו לי במוסך:

קורולה- אמין אבל נראה לי שהמנוע חלש. מעדיף 2003 כי הוא הרבה יותר מרווח וטוב אבל הוא יקר.

במוסך אמרו לי שהוא אמין מאוד. המחשב דרך עושה בעיות?

קסארה- במוסך אמרו לא צרפתי ואני נהגתי לפני כמה שנים בשיעורי נהיגה על הרכב והוא היה עגלה אבל אולי בגלל שהוא היה של מורה נהיגה. הוא גם צפוף

626- הייתי הכי מעדיף כי הוא מנהלים אבל במוסך אמרו לי שהוא אוכל מלא דלק וכך גם סבא שלי אמר

אוקטביה- במוסך אמרו שאם הוא במצב לא טוב אז זה בלגן,הבנתי שהחלקים יקרים בגלל צ'מפיון.

אין לי מושג על האוטו יותר מדי. איך המנוע שלו ואיך הוא בכלליות? מרווח? יש סיבה לגעת בסקודה? כי הבנתי שאירופאי זה טוב אבל פחות אמין

אימפרזה- נראה פשוט

B4- אוכל הרבה דלק? אחזקה יקרה?

עוד שאלה לייעוץ לחבר:

המשפחה שלו מוכרת גולף 2001 וחשבו על פיג'ו 307. קראתי באינטרנט שמישהו עם רכב חדש מליסינג נתקל בהרבה תקלות אז אמרתי לו לבדוק את הענין. חוץ מזה חשבו גם על גולף חדשה. הצעתי מאזדה 6. מה אתם אומרים?

פורסם

דבר ראשון תעשה קצת סדר בבקשה שלך.

ערבת 3 קטגוריות שונות של רכבים, וסביר להניח שהשנתונים של הרכבים יהיו שונים מאוד, דבר שיש לקחת בחשבון.

עשה סדר, צמצם אפשריות וגם תתמקד בקטגוריה ספציפית (קומפקטיות, משפחתיות, משפחתיות גדולות), רק אז ניתן ליעץ בצורה רצינית.

בקשר ל 307, יש אשר יגידו שהאוטו מלא בעיות, ויש כאלה אשר יגידו מנסיון (אני למשל), רכב שעשה עד כה 50,000 ק"מ , מנוע 2 ליטר 0 תקלות.

פורסם

אני מעוניין לברר איתכם איזה מהנ"ל כדאי בתקציב של כ65K

אני אגיד לכם מה אני יודע ומה אמרו לי במוסך:

קורולה- אמין אבל נראה לי שהמנוע חלש. מעדיף 2003 כי הוא הרבה יותר מרווח וטוב אבל הוא יקר.

במוסך אמרו לי שהוא אמין מאוד. המחשב דרך עושה בעיות?

קסארה- במוסך אמרו לא צרפתי ואני נהגתי לפני כמה שנים בשיעורי נהיגה על הרכב והוא היה עגלה אבל אולי בגלל שהוא היה של מורה נהיגה. הוא גם צפוף

626- הייתי הכי מעדיף כי הוא מנהלים אבל במוסך אמרו לי שהוא אוכל מלא דלק וכך גם סבא שלי אמר

אוקטביה- במוסך אמרו שאם הוא במצב לא טוב אז זה בלגן,הבנתי שהחלקים יקרים בגלל צ'מפיון.

אין לי מושג על האוטו יותר מדי. איך המנוע שלו ואיך הוא בכלליות? מרווח? יש סיבה לגעת בסקודה? כי הבנתי שאירופאי זה טוב אבל פחות אמין

אימפרזה- נראה פשוט

B4- אוכל הרבה דלק? אחזקה יקרה?

עוד שאלה לייעוץ לחבר:

המשפחה שלו מוכרת גולף 2001 וחשבו על פיג'ו 307. קראתי באינטרנט שמישהו עם רכב חדש מליסינג נתקל בהרבה תקלות אז אמרתי לו לבדוק את הענין. חוץ מזה חשבו גם על גולף חדשה. הצעתי מאזדה 6. מה אתם אומרים?

אנחנו אומרים שמבלבלים לך את המוח בסיפורי מעשיות.

1. כמו שכתבו לך ,תחליט אם אתה רוצה משפחתית פול סייז (מנהלים) או משפחתית קומפקטית.

2. תגדיר מה זו צריכת דלק גבוהה עבורך.

3. אמינותו של רכב משומש תלוייה גם בתחזוקה אותה קיבל במהלך השנים ,לא רק בהרכבה.

פורסם

המנוע של הקורולה לא חלש, אבל המרווח מאחור לא קיים.... רכב אמין מאוד.

מה שאמרו על צריכת הדלק של הB4 וה626 נכון....

ומה שאמרו לפני יותר נכון.

תחליט מה הפרמטרים החשובים לך, על מה אתה כן מוכן להתפשר ועל מה לא, בכל רכב אתה מתפשר על משהו השאלה מה באמת חשוב????

haters will hate

פורסם

אני יודע שערבבתי קטגוריות אבל זה בגלל שאני לא סגור אם כדאי מנהלים עקב צריכת דלק ובגלל

שאני לא בטוח אם יותר יקר להחזיק אותן. צריכת דלק מתאימה היא בערך ליטר ל10 ק"מ. מה הצריכה ב323 סדאן 1997 1600 אוטומט?

בעקרון נראה לי שההתלבטות היא בין קורולה, אוקטביה ואימפרזה. דבר ראשון אמינות גבוהה חשובה, אח"כ צ. דלק וצריך להתחשב במרווח. לנטיס לא מעניין אותי כי הוא ממש פשוט ואני שונא אותו (נראה לי יותר משהו סובייקטיבי שלי). אין לי מושג בקשר לאוקטביה ולכן כל פיסת מידע מכם תעזור. אני לא בטוח אבל המנוע של האוקטביה חלש מאוד? איך היא מבחינת מרווח וצ. דלק?

אני לא יודע מה התכוונת בנושא השנתונים- B4 2000 עולה 69

ומזדה 626 עולה בערך 65,שכחתי בדיוק כמה

בקשר לייעוץ לחבר שלי- רק ציינתי מה שקראתי על ה307. בזמן האחרון היו לו תקלות עם הגולף ועושה רושם של אוטו לא אמין בטירוף- נזילות חוזרות ועוד דברים. מה הייתם מציעים לו?

נ.ב.

אולי נראה כאילו אני מחפש מירוצים בגלל השאלות על המנוע אבל זה אך ורק עקב סיוט מהמזדה 323 סדאן, המנוע החלש פשוט מטריף אותי

פורסם

לפי הדרישות הנ"ל הקורולה הכי מתאימה לך. היא הכי חזקה וגם אמינה. החסרונות שלה זה חוסר המרווח מאחורה ועיצוב פנים וחוץ אפורים. כל החסרונות נפתרו בשנת 2003 עם הצגת הקורולה החדשה (עדיין הרכב לא פורץ דרך מבחינת עיצוב חיצוני ופנימי אבל הרכב נראה הרבה יותר מגובש).

הסובארו גם אמינה מאוד אבל היא סובלת גם מאותם חסרונות כמו הקורולה (מכוערת וצפופה מאחור) אבל יש לה עוד חיסרון ביחידת הכח החלשה.

האוקטביה עדיפה על הקורולה והאימפרזה רק בסעיף המרווח ואולי העיצוב (עניין של טעם).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

באימפרזה אין מחשב דרך ובקורולה יש, נכון? מה זה נותן בדיוק חוץ מחיווי על הצ. דלק? האין זה מקור טוב לתקלות? יש לך עוד כמה מילים להגיד על האוקטביה? אם הרכב מתוחזק טוב היא אמינה? איך המנוע? האם האוטו מפואר יותר כי בד"כ אירופאי יותר מפואר מיפני? אתה יכול להזכיר לי אם יש ABS בקורולה ובאוקטביה? האם לאוקטביה יש איזה בקרת יציבות או דברים נוספים?

פורסם
באימפרזה אין מחשב דרך ובקורולה יש, נכון? מה זה נותן בדיוק חוץ מחיווי על הצ. דלק? האין זה מקור טוב לתקלות? יש לך עוד כמה מילים להגיד על האוקטביה? אם הרכב מתוחזק טוב היא אמינה? איך המנוע? האם האוטו מפואר יותר כי בד"כ אירופאי יותר מפואר מיפני? אתה יכול להזכיר לי אם יש ABS בקורולה ובאוקטביה? האם לאוקטביה יש איזה בקרת יציבות או דברים נוספים?
אני לא מכיר את האוקטביה עד כדי כך. אבל אם תפתח כל מחירון תוכל לראות את כל האבזור שיש לה.

האוקטביה נראת הרבה יותר מפוארת ואלגנטית מבפנים בעיקר בגלל שהקורולה והאימפרזה נראות מאוד משעממות ואפורות מבפנים.

אל תתחיל להיכנס פה לסטיגמות. כפי שכבר אמרתי לך, כל הפגמים תוקנו בקורולה החדשה וזה כולל את העיצוב פנים האפור. מה שכן, הטיפולים באוקטביה יהיו יקרים באופן ניכר מאשר בטויוטה. המוסכים של יוניון מוטורס (טויוטה) מאוד מקצועיים, מסודרים ואפילו המחירים סבירים (ביחס למוסכים מורשים אחרים ששוחטים במחיר).

שורה תחתונה, תעשה סיבוב בכל אחד מהרכבים ותראה מה יותר מוצא חן בעינייך.

ד"א, לקורולה משנת 97 יש ABS כסטנדרט. בנוסף לקורולה יש את המנוע VVTI (תזמון שסתומים משתנה) אשר נותן לה רצועת כח רחבה מאוד ביחד עם צריכת דלק טובה ביחס למתחרות. הביצועים בקורולה החדשה טיפה יותר טובים רק בגלל גיר אוטומט חדש עם יחסי העברה שונים (המנוע בקורולה החדשה והדור הקודם זהה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קורולה -מנוע חלש? על מה אתה מדבר?

מאיפה המצאת את זה?

אתה מוזמן לנסיעת מבחן אצלי, מנוע משולב בגיר מצויין, הרכב סוחב מעולה, בידוד רעשים בצורה יוצאת דופן,יותר שקט מרכב חדש.

הבעייה של הרכב הזה היא שאין תחושה על כמה נוהגים, 110-120-130-140 אתה פשוט לא מרגיש על כמה אתה נוסע מרוב שאתה לא שומע את המנוע.

חוץ מזה אמינות מופתית, שנת 99 חוץ ממצבר וצמיגים, רק טיפול פעם בשנה , סטו!.

• תוכן חדש...