Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא אמור להשפט, אתה רוצה להשפט. זה הבדל מהותי. 

אם קיבלת את הדוח משוטר, סביר להניח שהיה עם מצלמת גוף ותיעד את העבירה. במקרה כזה משמעות אי דיוקים בדוח היא אפסית. בדיוק אתמול הייתי נוכח בבית משפט והתנהל דיון הוכחות על דוח טלפון. בסרטון של מצלמת גוף ראו את הנהג מחזיק טלפון ביד. היו לא מעט חוסרים בדוח, אבל הנהג כמובן הורשע. למזלו השופט היה במצב רוח טוב בבוקר, ולא הגדיל את הקנס.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחזק את השמנמן.

אם קיבלת את הדוח ליד, עניין הכתובת הופך לשגיאת סופר. המשקל של עניין זה יהיה שולי אם לא אפסי. קל וחומר אם צולם במצלמת גוף.

לעניין הדוח המקורי - קיבלת העתק, ושמו כן הוא: העתק. לא יופיעו בדוח המקורי דברים שלא נמצאים בהעתק, שכפי שאמרת, קיבלת לידך. לא ברור לי מה אתה מנסה להשיג בבקשה הזו. אבל אם אתה עיקש, אתה יכול לבקש להישפט, ולאחר מכן אתה יכול לבקש לקבל את חומר הראיות נגדך, לרבות הדוח, ועל המשטרה לספק לך זאת. אם ישביע את רצונך, אתה יכול פשוט להודות במשפט ולגמור עם (אפילו לפני כן, מול התובע, ואולי אפילו עוד קודם, תוכל לבדוק אפשרות לתשלום הקנס תוך ויתור על קיום המשפט. אני לא מכיר את הפרוטוקול, אבל זה כנראה אפשרי; זה האינטרס של כולם - של בית המשפט על מנת שלא לבזבז זמן דיון יקר, של המשטרה על מנת להשיג הרשעות, ושלך, על מנת לחסוך התייצבות בבית משפט).

שים לב שישנם מועדים קבועים בחוק להגשת בקשה  להישפט, ואם תחרוג מהם בקשתך עלולה להידחות.

לעניין הכתב - אם לא קריא בעליל, תיתכן הגנה. השאלה היא האם הכתב לא קריא באופן כזה שגם מי שכתב את הדוח לא יוכל לקרוא אותו. בדרך כלל, גם כתב חרטומים קריא על ידי כותבו.

אני מצטרף להצעה שהועלתה כאן - להעלות את הדוח. ככה חכמי הפורום יוכלו לנסות לפרש את הכתוב בו.

פורסם (נערך)
בתאריך 7.4.2025 בשעה 15:18, fatboy1340 כתב:

אתה לא אמור להשפט, אתה רוצה להשפט. זה הבדל מהותי. 

אם קיבלת את הדוח משוטר, סביר להניח שהיה עם מצלמת גוף ותיעד את העבירה. במקרה כזה משמעות אי דיוקים בדוח היא אפסית. בדיוק אתמול הייתי נוכח בבית משפט והתנהל דיון הוכחות על דוח טלפון. בסרטון של מצלמת גוף ראו את הנהג מחזיק טלפון ביד. היו לא מעט חוסרים בדוח, אבל הנהג כמובן הורשע. למזלו השופט היה במצב רוח טוב בבוקר, ולא הגדיל את הקנס.

אני מניח שקבלתי ע"י שוטר, אבל אני לא באמת בטוח, היה מדים של משטרה 

אני אעלה את הדוח,  ואשמח אם תאמר  לי את דעתך  המקצועית בנושא, 

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם
לפני כשעה, barak5915 כתב:

אני מניח שקבלתי ע"י שוטר, אבל אני לא באמת בטוח, היה מדים של משטרה 

אני אעלה את הדוח,  ואשמח אם תאמר  לי את דעתך  המקצועית בנושא, 

כתוב בדו"ח את שם הנותן (ודרגתו)

ממתין להעלאתו

פורסם
לפני 9 שעות, אלעדית כתב:

כתוב בדו"ח את שם הנותן (ודרגתו)

ממתין להעלאתו

אלו שני הדוחות. 

בקובץ pdf 

אני מקווה שזה מספיק טוב 

דוח אחד .pdf דוח 2.pdf

בתאריך 13.3.2025 בשעה 20:29, barak5915 כתב:

היי, קבלתי דו"ח כפול על אי חבישת קסדה, אלף ש"ח 

ובנוסף דו"ח על החזרת טלפון, אלף ש"ח ו8 נקודות 

לא היה לי דוח איזה 7 שנים, אולי אפילו יותר, 

מה אפשר לעשות במקרה הזה? איך אפשר להוריד או להפחית את העונש המדובר?

בדוח של הקסדה למשל, העבירה היתה ברחובות, בדוח רשום עיר אחרת ) טעות טכנית(, האם יש משהו לעשות עם זה? 

ובקשר לטלפון, מה אפשר לעשות כדי להפחית משהו? אשמח לכיוונים, דרכים ועוד.

תודה רבה, פורים שמח 

העליתי את שני הדוחות, אני מתייג פה כמה מהמגיבים בפוסט. 

@Keyser Söze

@fatboy1340

@kompy

תודה לכולם. 

פורסם (נערך)

דוח 1 די ברור.

תיאור הנסיבות:

במהלך מחסום משטרתי בצומת הרחובות הנ"ל הבחנתי ברוכב אופניים חשמליות הנ"ל כאשר נוסע ללא קסדה על ראשו. תוך כדי קשר עין רציף סימנתי לו לעצור. זוהה על פי מסוף. הוסבר מהות העבירה ועל כך נרשם דוח זה.

השוטר מציין זיהוי ושמירה על קשר עין.

בדברי הנהג (אתה), אם אני מבין נכון, אמרת שהקסדה נשברה ואתה בדרך לקנות חדשה.

במילים אחרות - אתה למעשה מודה בביצוע העבירה  (ומסביר, שלא לומר מתרץ, מדוע ביצעת אותה).

פרטי השוטר מופיעים.

המקום, היום והשעה מופיעים.

סעיף העבירה - 65ג(א), מופיע ומתאים.

סמל הסעיף - 7242, מופיע ומתאים.

נראה לי דוח תקין, ואני לא חושב שיש מה לעשות בקשר לדוח זה.

הדוח השני נרשם על ידי שוטר אחר.

זה אכן המצב? מדבריך בפתיחת השרשור הבנתי שקיבלת 2 דוחות מאותו שוטר.

עריכה אחרונה על ידי Keyser Söze
פורסם

נכון, הבחנתי בזה גם אני, ועל פניו גם עם דוח זה אין הרבה מה לעשות, אבל גם שמתי לב שמי שרשם את הדו"ח הוא שוטר אחר מזה שרשם את הדוח הראשון, וזה לא הסתדר לי עם דבריו של פותש. אז לפני בדיקת שאר פרטי הדוח ניסיתי לברר מול פותש מה היתה הסיטואציה (למרות, שכאמור, עם הודאה על אתר אין הרבה מה לעשות)

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Keyser Söze כתב:

דוח 1 די ברור.

תיאור הנסיבות:

במהלך מחסום משטרתי בצומת הרחובות הנ"ל הבחנתי ברוכב אופניים חשמליות הנ"ל כאשר נוסע ללא קסדה על ראשו. תוך כדי קשר עין רציף סימנתי לו לעצור. זוהה על פי מסוף. הוסבר מהות העבירה ועל כך נרשם דוח זה.

השוטר מציין זיהוי ושמירה על קשר עין.

בדברי הנהג (אתה), אם אני מבין נכון, אמרת שהקסדה נשברה ואתה בדרך לקנות חדשה.

במילים אחרות - אתה למעשה מודה בביצוע העבירה  (ומסביר, שלא לומר מתרץ, מדוע ביצעת אותה).

פרטי השוטר מופיעים.

המקום, היום והשעה מופיעים.

סעיף העבירה - 65ג(א), מופיע ומתאים.

סמל הסעיף - 7242, מופיע ומתאים.

נראה לי דוח תקין, ואני לא חושב שיש מה לעשות בקשר לדוח זה.

הדוח השני נרשם על ידי שוטר אחר.

זה אכן המצב? מדבריך בפתיחת השרשור הבנתי שקיבלת 2 דוחות מאותו שוטר.

הם היו  שני אנשים ביחד, 

השוטר עצר אותי בצד, חיכיתי בצד בזמן שהוא נתן את הדוח. 

דיברתי כל זמן מול שוטר אחד. 

סביר שכנראה השוטר השני שהיה לידו כתב את הדוח השני, 

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם

הבנתי.

טוב, אף אחד מהם לא ציין את השני בתור עד. לכשעצמו לא משנה הרבה, קל וחומר כאשר הודית בביצוע העבירות המיוחסות לך.

ונכון שההעתק של הדוח השני פחות איכותי ופחות קריא, אבל אני לא רואה שיש כאן הרבה מה לעשות. בסופו של יום, הודית בביצוע העבירות... 🤷‍♂️

פורסם
לפני 21 שעות, Keyser Söze כתב:

הבנתי.

טוב, אף אחד מהם לא ציין את השני בתור עד. לכשעצמו לא משנה הרבה, קל וחומר כאשר הודית בביצוע העבירות המיוחסות לך.

ונכון שההעתק של הדוח השני פחות איכותי ופחות קריא, אבל אני לא רואה שיש כאן הרבה מה לעשות. בסופו של יום, הודית בביצוע העבירות... 🤷‍♂️

תודה לך על המענה, שאלה אחרת כדי שאני אוכל ללמוד לפעמים הבאות שלא יבואו. 

נגיד ושוטר עוצר אותך על רכיבה ללא קסדה, או נגיד כמו פה דיבור בטלפון, מבחינה משפטית מה הדבר הכי נכון לומר? 

נגיד הוא עוצר אותך ללא קסדה, מה אתה אומר להגיד כדי לצאת הכי טוב? 

תודה רבה, חג שמח 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, barak5915 כתב:

עד עכשיו ענו לך לענין, כי הפורום הזה מיועד ליעוץ, לא לשיפוט.

עזרו לך, השקיעו זמן.

ונניח שלמרות הדוח (והסיכון הברור), אתה בוחר למהשיך לרכב בלי קסדה, החלטה שלך, לקחת סיכון (ונעזוב את ענין הטלפון שהוא סיכון לאחרים).

אבל באמת, אתה באמת חושב שמטרת הפורום עכשיו זה לתת לך איזה משפט קסם שיוציא אותך בלי דו"ח כשתחזור על העבירה?

ונניח שזו מטרת הפורום , אתה באמת חושב שיש משפט כזה? על עבירה מתמשכת שנראית לעין ממרחק של מאות מטרים?

שהיית עם קסדה והיא עפה לך ברוח? שהוא טועה ואתה עם קסדה שקופה? שהקסדה עושה לך כאב ראש ויש לך פטור מרופא?

זה הלימוד שלך לפעמים הבאות?!

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, barak5915 כתב:

נגיד ושוטר עוצר אותך על רכיבה ללא קסדה, או נגיד כמו פה דיבור בטלפון, מבחינה משפטית מה הדבר הכי נכון לומר? 

נגיד הוא עוצר אותך ללא קסדה, מה אתה אומר להגיד כדי לצאת הכי טוב? 

תודה רבה, חג שמח 

אני לא יודע מה אפשר לענות כאשר אתה נתפס כשאין ברשותך קסדה... אי אפשר לטעון לטעות בזיהוי, אי אפשר לטעון שאתה דווקא כן חובש קסדה...

ההמלצה הטובה ביותר שאני יכול לעוץ לך, בלי ציניות, בלי לשפוט, בלי לבקר, ובלי לבוז, היא:

ללמוד, לקחת את החיים שלך ברצינות, ולחבוש קסדה. אין לי משהו חכם יותר לתת

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

כל עוד אתה ממשיך להתפלפל בסוגיית הדו״ח, אתה לא מבין את חשיבות החוק.

ככל שלא תנסה להפנים את מטרת החוק, יהיה לך קשה ליישם אותו.

עדיף לשלם עכשיו {בכסף} מאשר לשלם בפציעה חמורה על אי חבישת קסדה או פגיעה בהולך רגל בשעת היסח דעת משימוש בטלפון.

עריכה אחרונה על ידי ofir1988
פורסם

רק לחזק את קודמי:

1. אין קוסם שיוכל להגן עליך בפני כל אישום, בוודאי אם הוא מתועד. הרי אין לך קסדה חמקנית שתוכל לטעון שהשוטר לא ראה. בקיצור, למד היטב את חוקי התנועה וציית להם, שכן, כפי שנאמר בצה״ל, הם נכתבו בדם.

2. כלי ה״תחבורה הקלה״ החשמליים שנכנסו ארצה ללא כל בקרה הם אסון לרוכבים ולסובבים אותם. מספר נפגעי הראש שמגיעים לחדרי המיון (הנתונים מת״א, אין לי כרגע הרפרנס) וחומרת הפציעות עלו מאוד מאז שכלים אלה, במיוחד הקורקינטים, עלו על מדרכותינו, ועל שריפות הסוללות אנו קוראים לעיתים קרובות מידי. כדאי שגם אם אתה לוקח את הסיכון תעשה זאת תוך הקפדה על כללי זהירות מינימליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...