Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח צד ג

דובצע

פוסטים מומלצים

פורסם

משתנה בהרבה פרמטרים, כמו נפח מנוע. מערכות בטיחות. מספר כריות אויר. וכן רכבים שמוגדרים כספורטיביים עלולים להיות יקרים יותר.

חוץ מזה עד כמה שידוע לי בתאונת פגע וברח צד ג מכסה גם אותך. אם כן אולי זה גם משוכלל במחיר(אפסי ביותר לא כל כך מצוי...)

פורסם

אני ישאל בצורה יותר מסודרת. רכב א יונדאי אי 20. רכב ב מייבאך שתהם לדוגמא שנת 2018 כמה הם משלמים חובה וכמה צד ג-המבטח הוא הנהג בשניהם

מקיף ברור שרכב ב משלם יותר כי אם יגנב הנזק גדול יותר. אבל חובה וצד ג כמה ישלם כול רכב?

פורסם
לפני כשעה, דובצע כתב:

אני ישאל בצורה יותר מסודרת. רכב א יונדאי אי 20. רכב ב מייבאך שתהם לדוגמא שנת 2018 כמה הם משלמים חובה וכמה צד ג-המבטח הוא הנהג בשניהם

מקיף ברור שרכב ב משלם יותר כי אם יגנב הנזק גדול יותר. אבל חובה וצד ג כמה ישלם כול רכב?

ההבדלים קטנים, ונובעים בעיקר מנתוני הנהג ורמת הבטיחות האקטיבית של הרכב כפי שציינו כאן (המייבאך עם תיקון מסלול תבצע פחות תאונות).

לפני שעה, רמי חי כתב:

עד כמה שידוע לי בתאונת פגע וברח צד ג מכסה גם אותך.

לא

• רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני לא יודע לגבי צד ג'. 

אני כן יודע שיש דרגות לרכבים בארץ, ומשום מה רכב יוקרה משלם הרבה יותר על ביטוח חובה מאשר רכב "עממי". 

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אני לא יודע לגבי צד ג'. 

אני כן יודע שיש דרגות לרכבים בארץ, ומשום מה רכב יוקרה משלם הרבה יותר על ביטוח חובה מאשר רכב "עממי". 

זה בדיוק השאלה. הרי ניזקי גוף זה האנשים ולא הרכב

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אני לא יודע לגבי צד ג'. 

ממש לא. זה לא פרמטר. שים לב לנפח המנוע וכ”ס, זה משפיע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

נכון, תודה, צודק. 

מה שכן, איכשהו, זה הולך יד ביד- יותר כ"ס ונפח, יחד עם רכבי יוקרה :lol:

הזכרת לי נקודה. 

לפני אי-אילו שנים, חשבתי לרכוש- לא זוכר כבר סוג. אאל"ט, לרכב היו 6 בוכנות. אופל אומגה אולי? לא זוכר כבר. 

בבדיקה לפני קנייה, הייתי צריך לשלם יותר בגלל האקסטרה בוכנות. 

עד היום אני לא מבין את הקשר. גם לא הבנתי את ההסבר של המכון בדיקה. זו אותה מכונה... למכונה שבודקת לא ממש אכפת כמה בוכנות היא בודקת. 

(או שזה היה רק נפח יותר גדול? עברו איזה 20 שנה, פשוט כבר לא זוכר)

פורסם

איך אתה לא זוכר? גם חלומות שלא מגשימים זוכרים היטב.

כן אני זוכר שמכוני בדיקה היו לוקחים אקסטרה על מנועי 6 צילינדר. פשוט מחיר הבדיקה מפוקח על ידי משרד התחבורה וזה נשאר שריד מהתקופה שהיו מפרקים פלאגים לבדיקות קומפרסיה, אבל המשיכו לקחת את התעריף היקר גם כשהפסיקו עם זה. אחרי זה נהיו יותר מתוחכמים  והתחילו לקחת תעריף יקר יותר על רכבים בקבוצה 7, בלי קשר למספר הצילינדרים.

פעם אחרונה שלקחתי רכב לבדיקה זה היה לפני שנים, שילמתי אקסטרא על מנוע 2000 טורבו אבל קבוצה 7.

אחרי זה הפסקתי לקחת רכבים לבדיקות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 42 דקות, amosbmw כתב:

איך אתה לא זוכר? גם חלומות שלא מגשימים זוכרים היטב.

חלום? 

חלם. 

לא היה לי מושג שמדובר על רכב מנהלים :lol:

לא ממש הבנתי ברכבים בתקופה ההיא. או מהחיים שלי. 

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

חרי זה נהיו יותר מתוחכמים  והתחילו לקחת תעריף יקר יותר על רכבים בקבוצה 7, בלי קשר למספר הצילינדרים.

לפחות בקומפיוטסט מחיר הבדיקה הוא לפי קבוצה, הנעה וסוג הרכב.

גם בדינמומטר ראיתי שלט עם סיווגים ותעריפים דומים:

Untitl45ed.jpg

פורסם

אוהו, חסכתי הרבה כסף במשך השנים. אני עם קבוצה 7 4x4, או שאולי זה "יוקרה"..

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...