Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , אשמח להתייעצות בעניין קניית מגאן גראנד קופה בנזין יד שניה (2019-2020).

לפי מה שקראתי אמור להיות רכב טוב. השאלה שלי בעיקר לגבי אמינות (לצרפתיות כידוע אין שם טוב, וחוויתי זאת על בשרי בפג'ו 308 2015),

האם ידוע אם יש איתו בעיות לאורך השנים..? משהו אחר שחשוב לדעת..? תודה רבה !

ואם כבר מה אומרים על ארקנה בנזין / היברידי? בביקורות שראיתי אמרו שיש תקלות לדוג' של התראות לחץ אוויר לא נכונות או שהפל' לא מתחבר טוב לרכב, ועל ההיברידי אמרו שזו מערכת מסובכת מאד (=פתח לצרות).. תודה !

פורסם

עיקר הבעיה במנוע 1.3 זה בית התרמוסטט שיכול לנזול ואם לא שים לב בזמן המנוע יכול להתחמם.

מעבר לזה הגרנד רכב נח, מרווח, זריז משפחתית טובה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

בנוסף למה שכתב @yulianx, הייתי מציע במקרה של רנו לוודא קודם דבר אחד פשוט: האם יש בסביבתך מוסך פרטי שמתמחה במנועים/גירים הנ"ל.

אלו מכוניות נהדרות, שלא יהיה ספק, אבל עשה לעצמך טובה וברר עלויות ומומחי טיפול מחוץ לרשת היבואן, פן תתעורר יום אחד לגלות שחשבת שקנית רנו עממית, אבל לפי חשבון הטיפול תגלה שקנית מרצדס😉

זה נכון, כמובן, לכמעט כל יבואן. פשוט כאן זה נכון שבעתיים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

הייתי מציע במקרה של רנו לוודא קודם דבר אחד פשוט: האם יש בסביבתך מוסך פרטי שמתמחה במנועים/גירים הנ"ל.

מנצל את השרשור - האם יש מוסך כזה (למנוע הזה והגיר הזה של רנו)  מומלץ בחיפה/נשר? 

עריכה אחרונה על ידי חיפה TROC
פורסם
לפני 16 שעות, yulianx כתב:

עיקר הבעיה במנוע 1.3 זה בית התרמוסטט שיכול לנזול ואם לא שים לב בזמן המנוע יכול להתחמם.

מעבר לזה הגרנד רכב נח, מרווח, זריז משפחתית טובה.

תודה ,היום דיברתי עם מישהו שמחזיק כזה רכב ואחרי 50000 קמ הלכו לו הקלאצים, נזק של 9000 ש"ח... אז נראה לי שאוותר על התענוג...

פורסם

הוא החליף ביבואן ?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 31.10.2024 בשעה 12:12, חיפה TROC כתב:

מנצל את השרשור - האם יש מוסך כזה (למנוע הזה והגיר הזה של רנו)  מומלץ בחיפה/נשר? 

נסה את אבי - הבעלים של מוסך שני שרותי רכב, ק. אתא (בסמוך לאיקאה). מוסך כללי עם המון ידע, ישר ומקצועי.

ד"ש חמה מהלוחש😇

https://g.co/kgs/U969Pr3

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 31.10.2024 בשעה 23:36, דודאל כתב:

תודה ,היום דיברתי עם מישהו שמחזיק כזה רכב ואחרי 50000 קמ הלכו לו הקלאצים, נזק של 9000 ש"ח... אז נראה לי שאוותר על התענוג...

דוגמה ספציפית היא לא מעידה על אמינות הדגם . דווקא הגיר הזה הוא 7 הילוכים רטוב יחסית מוצלח והמצמדים שלו נשחקים פחות מהר ממצמדי גיר יבש בעיר. ולכן יכול להיות שהוא נפל על רכב "לימון" או שהתעללו ברכב וממש לא נהגו בו נכון . 

גם בdsg יש דוגמאות כאלו אז זה אומר שאסור לגעת בכל dsg ? יש הרבה שנוהגים בו נכון בתוואי סביר ונהנים ממנו גם בגרסה הרטובה

בכל מקרה אם אתה לא מעוניין בדגם בגלל הסיבה הזו אז הייתי נמנע מכל גיר דו מצמדי . אגב הארקנה ההיברידית היא עם שילוב של גיר פלנטרי 4 הילוכים ו2 הילוכים למנוע החשמלי

• רעיון טוב! 2
  • ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 31.10.2024 בשעה 23:36, דודאל כתב:

אכן - דוגמה קלאסית ליוקר החלפים בקרסו-פריסבי...

מחיר כפול מאשר המצמדים ב-DSG, שלרוב מחזיקים יותר מאשר ברנו .

אגב, גם המצב בחזית המצמדים של קיה ויונדאי לא יותר זול...

לפני 15 שעות, nissan1211 כתב:

דוגמה ספציפית היא לא מעידה על אמינות הדגם . דווקא הגיר הזה הוא 7 הילוכים רטוב יחסית מוצלח והמצמדים שלו נשחקים פחות מהר ממצמדי גיר יבש בעיר. ולכן יכול להיות שהוא נפל על רכב "לימון" או שהתעללו ברכב וממש לא נהגו בו נכון . 

גם בdsg יש דוגמאות כאלו אז זה אומר שאסור לגעת בכל dsg ? יש הרבה שנוהגים בו נכון בתוואי סביר ונהנים ממנו גם בגרסה הרטובה

בכל מקרה אם אתה לא מעוניין בדגם בגלל הסיבה הזו אז הייתי נמנע מכל גיר דו מצמדי . אגב הארקנה ההיברידית היא עם שילוב של גיר פלנטרי 4 הילוכים ו2 הילוכים למנוע החשמלי

גם בהנחה שאתה צודק - המחיר מוגזם. בסופו של יום, המצמדים הם מכלול-בלאי, ואם ההחלפה נופלת במשמרת שלך - אז אאוץ'...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 16 שעות, nissan1211 כתב:

אגב הארקנה ההיברידית היא עם שילוב של גיר פלנטרי 4 הילוכים ו2 הילוכים למנוע החשמלי

לא הייתי רוצה להשתתף בניסוי הזה של רנו

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 40 דקות, llaavvii כתב:

החלפת מצמדים בדיזל (מניח שהגיר דומה) מגיע בערך ל5K ש"ח לא במוסכי היבואן, שוב תלות של מה צריך להחליף.

שזה כבר מחיר שמתקרב לגרמניות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

אכן - דוגמה קלאסית ליוקר החלפים בקרסו-פריסבי...

מחיר כפול מאשר המצמדים ב-DSG, שלרוב מחזיקים יותר מאשר ברנו .

אגב, גם המצב בחזית המצמדים של קיה ויונדאי לא יותר זול...

גם בהנחה שאתה צודק - המחיר מוגזם. בסופו של יום, המצמדים הם מכלול-בלאי, ואם ההחלפה נופלת במשמרת שלך - אז אאוץ'...

גם בעניין הזה דוגמה ספציפית אינה מעידה . יש עשרות מוסכים שיכולים להחליף מצמדים , האם זה שחבר של פות״ש החליף ב9000 זה אומר שכולם לוקחים 9000 וזה המחיר ? התשובה היא לא . גם יש מקומות שלוקחים על שיפוץ dsg אלפי שקלים ולוקחים על טורבו 10 אלף שקל ועל החלפת שמן ופילטר 2000 שקל

גם אם מקבלים את ההכללה וזה באיזור 8-9 אלף זה דברים שצריך לקחת בחשבון. גם יכול ללכת מחר בבוקר בdsg מוח גיר ואז התקזז המחיר

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...