Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

אני מחפש פתרון לניקוי אפילו אגרסיבי לשמשה הקדמית מבפנים. 

אני פוחד להשתמש בכימיקלים כדי לא לפגוע בציפויים כלשהם, אם קיימים. 

אודה להמלצות ועצות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אני מחפש פתרון לניקוי אפילו אגרסיבי לשמשה הקדמית מבפנים

הייתי מתחיל בדברים הפשוטים, כמו כאן.

בהמשך הייתי מנסה בעדינות בעדינות איזה פוליש לזכוכית (או פלסטינה)

אם זה מתוך האוטו, מן הסתם הזכוכית הרבה יותר נקיה. אז לדעתי אפשר בעדינות עם חומר לניקוי חלונות, עם מטלית מיקרופייבר מתאימה. 

לפני כשעה, ברווז כתב:

אני פוחד להשתמש בכימיקלים כדי לא לפגוע בציפויים כלשהם, אם קיימים. 

אז רק מה שעובד בעדינות. מסייג את ההמלצות מלמעלה. 

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

פלסטלינה זו עבודה קשה מאוד ופוליש ממש לא נחוץ.

הבעיה בפנים היא לא לכלוך ״רגיל״ אלא כל מיני חומרים שמהשמש האדים נדבקים לשמשה והיא נהיית שומנית.

בעיקרון לא חייב חומרים בכלל, רק שתי מטליות מיקרופייבר, אחת רטובה ואחת יבשה.

מקפלים ועוברים עם הרטובה לאורך ולרוחב כדי לתפוס את השומן, ואז מנגבים כמה שיותר עם היבשה.

אם המצב ממש גרוע אפשר להשתמש בAPC או סבון (על המטלית מן הסתם לא להשפריץ) אבל זה לא נחוץ.

אם תחפש ביוטיוב clean inside windshield תמצא עשרות סרטונים כמו זה של כריספיקס שנשלח כאן.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

בהמשך הייתי מנסה בעדינות בעדינות איזה פוליש לזכוכית (או פלסטינה)

אם זה מתוך האוטו, מן הסתם הזכוכית הרבה יותר נקיה. אז לדעתי אפשר בעדינות עם חומר לניקוי חלונות, עם מטלית מיקרופייבר מתאימה. 

פלסטלינה לחלק הפנימי לא עבדה כמו שקיוויתי וציפיתי.

במקרה שלי, הזכוכית מקבלת מבפנים משקעים שמנוניים בעקבות העובדה שאני מאדה (סיגריה אלקטרונית) תוך כדי נהיגה, גם כשהחלונות סגורים במזגן בקיץ. 

מעבר לזה, הזכוכית עצמה מלאה ב"נקודות" לבנות שמסרבות להיעלם ומציקות לי מאד בשמש ישירה בשעות מסויימות. לכן ניסיתי את הפלסטלינה מבפנים, וגם היא לא עבדה כמו שקיוויתי- את הכתמים האלו היא לא הסירה. 

אני אגב חסיד של פלסטלינה מבחוץ, לפני החורף, זה מסייע מאד! למגבים לפעול שקט ולהחליק בצורה טובה יותר, כמו גם הופך את השמשה למעט הידרופובית (לזמן קצר יחסית).

לפני 16 דקות, Adani כתב:

הבעיה בפנים היא לא לכלוך ״רגיל״ אלא כל מיני חומרים שמהשמש האדים נדבקים לשמשה והיא נהיית שומנית.

בעיקרון לא חייב חומרים בכלל, רק שתי מטליות מיקרופייבר, אחת רטובה ואחת יבשה.

מקפלים ועוברים עם הרטובה לאורך ולרוחב כדי לתפוס את השומן, ואז מנגבים כמה שיותר עם היבשה.

אם המצב ממש גרוע אפשר להשתמש בAPC או סבון (על המטלית מן הסתם לא להשפריץ) אבל זה לא נחוץ.

אני ניסיתי לנקות את השמשה מבפנים גם עם סבון ייעודי SONAX וגם עם רסס-נגב שפחות מומלץ לחלונות רכבים. 

כל שאר השמשות, אני מקבל תוצאות טובות מהסונאקס האמת (למעט המראות, משום מה- לא מבין את הנקודה, אבל ניחא).

הקדמית, מבפנים, זה פשוט לא מספיק. 

בעבר, ברכב הקודם, הייתי משתמש בחומר שנקרא GLASS SHEEN לפעמים- אבל אז לא הייתה לי עדיין את הבעיה של האידוי השמנוני ואת הבעייה של ה"נקודות" האלו בזכוכית. 

והוא לא ממש מתאים לשמשות רכבים, תכולה כנראה מכובדת של אמוניה לפי הריח.

ואסיים עם טיפ קטן, למי שמעוניין וקורא פה- לא לקנות את המברשת מהפלסטיק לניקוי חלונות פנימי מעליאקספרס. Hרא של דבר. עבדתי יותר קשה בגללה מאשר בלעדיה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

פלסטלינה לחלק הפנימי לא עבדה כמו שקיוויתי וציפיתי.

זה חדש לי. מעניין. הפלסטינה ייעודית לזכוכית? בכל אופן, אני הייתי הולך מכאן לפתרון של בנזין לבן או בנזין רפואי (שניתן לקנות בבית מרקחת) או איזה שהוא משהו כימי שימיס את הנקודות האלה שאתה מספר עליהן. בסגנון של אקונומיקה או הפדים האלה שיש בהן אלכוהול ומנקים איתן משקפיים. 

מוצר מצויין שמסיר שומנים וג'יפה זה גו גון

לפני כשעה, ברווז כתב:

הזכוכית עצמה מלאה ב"נקודות" לבנות שמסרבות להיעלם ומציקות לי מאד בשמש ישירה בשעות מסויימות.

תוכל אולי לצרף תמונה? אילו נקודות שאם אתה מנסה לגרד אותן, הן יורדות? או שזה סוג של כתמי מים? 

חשוב מאוד, לרסס על הסמרטוט ואיתו לנגב את השמשה. שהדשבורד לא יירטב. 

אולי הייתי מנסה גם פוליש עם ספוג שמסתובב עם מברגה. אבל זה אני.. 

הבאתי רעיונות ואני מסייג את דבריי - הנ"ל המלצה בלבד. אינני אחראי חלילה אם יש בעיה. וכן, לקרוא היטב את ההוראות על כל מוצר ומוצר. להשתמש כפי שכתוב. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • מעניין 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

פדי אלכוהול למשקפיים, נשמע רעיון מעניין. יש לי תרסיסים למשקפיים, אולי  באמת אנסה. 

תמונה אנסה להעלות אם אוכל. 

הפלסטלינה הייתה של סונקס, ייעודית לרכב- אם כי לא ידוע לי לגבי "ייעודית לזכוכית". על החלק החיצוני, עובדת מצויין כמו שציינתי, ואני עובר על השמשה כחלק מההכנות לחורף מאז הפעם הראשונה שעשיתי את זה ואהבתי את התוצאות.

פורסם

לא ידוע לי על ציפוי בחלק החיצוני או הפנימי של השמשה. אני גם מאדה ברכב אבל ההרגל של חלון פתוח תמיד נשאר לי עוד מהימים של העישון כך שאין לי בעיה בנושא הזה. כתמים על השמשה יכולים להיות מאוד מאוד עקשניים, אם לא מצאת משהו כימי שמוריד את הכתמים צריך לעבור למשהו מכאני. יש ערכות של Cerium Oxide באלי אקספרס או באמזון (זה כולל את החומר ופדים לפוליש של זכוכית - כמובן שיש במגוון רמות של איכות), זה מיועד להסרה של שריטות בשמשה אבל אם זה רק לכתמים הייתי עושה את זה ידני כך שזה נחשב לבטוח מאוד. יש מגוון סרטונים בנושא ביוטיוב. 

קח בחשבון ש- Cerium Oxide הוא חומר אגרסיבי למדי, זול מאוד אך אגרסיבי, יש קומפאונד לזכוכית של כל מיני יצרנים שמכיל Cerium Oxide בריכוז נמוך ומיועד לניקוי כתמים קשים על זכוכיות ולא לתיקון שריטות (עוד דוגמא). 

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...