Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

כאמור במכונית הטורים עולים ויורדים בעמידה. 
בית מצערת עבר ניקוי, ובמוסך (אחד מהמורשים של טויוטה), נאמר לי שבוצע ניקוי של 4 מרססים. (אשמח שתסבירו לי במה מדובר). 
מאחר והבעיה לא נפתרה הם הציעו להחליף 4 מצתים ו"סליל הצתה מספר 3" אך מאחר והמחיר היה גבוה מאוד החלטתי להתייעץ בטרם אני מחליף את הכוהל אך נתתי אישור להחלפה של המצתים. 

האם לדעתכם לשלם על כוהל מספר 3 עלות של כ- 1,000₪ זה הגיוני ומשתלם במוסך המורשה? 
האם חייב מקורי? אם ארכיב חליפי, האם זה בסדר?

תודה מראש.

שלומי.

פורסם (נערך)

זה מוסך מורשה?!?

את ניקיון המצערת עשית באותו המוסך? אם כן, זה היה עבור פתרון בעיית הטורים או ללא קשר?

מרסס = מזרק דלק (הוא בפועל מרסס דלק ולא מזריק), כמה עלה לך הניקוי של המרססים?

עד כמה שידוע לי זה מצריך את הפירוק שלהם ומכונה ייעודית, לא אמור להיות זול, זה גם נעשה בגלל בעיית הטורים?

למה הוא החליף מצתים. בכדי לפתור את הבעיה? או כי הגיע הזמן?

ולבסוף, למה הוא נופל דווקא לקויל מספר 3 ?

אם היה קוד אשר מראה על פספוס הצתה בצילינדר 3 וזה הצעד האחרון שהוא מבצע, איך אומר יפה, בין גזל לחוסר מקצועיות

גם לקבוע שהוא תקול על סמך קוד ולא לבדוק ע"י החלפה או מולטימטר זה הימורים על חשבונך

עריכה אחרונה על ידי yairw

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yairw כתב:

זה מוסך מורשה?!?

את ניקיון המצערת עשית באותו המוסך? אם כן, זה היה עבור פתרון בעיית הטורים או ללא קשר?

זה לא נעשה באותו המוסך וניקוי בית המצערת אכן נעשה כדי לפתור את עניין הטורים.

מרסס = מזרק דלק (הוא בפועל מרסס דלק ולא מזריק), כמה עלה לך הניקוי של המרססים?

עד כמה שידוע לי זה מצריך את הפירוק שלהם ומכונה ייעודית, לא אמור להיות זול, זה גם נעשה בגלל בעיית הטורים?

האמת שמאחר והמוסך חשב שניקוי המרססים יפתור את הבעיה אך מאחר וזה לא פתר את הבעיה המוסך החליט שלא לחייב בגין העבודה. זה אגיד לזכותם. בתחילת העבודה הם ביקשו כ- 800₪ בעבור זה.

למה הוא החליף מצתים. בכדי לפתור את הבעיה? או כי הגיע הזמן?

הם אמרו שמה שיפתור את הבעיה זה החלפת המצתים והסליל הצתה יחד. 

בנוגע למצתים אני יודע שזה מצריך החלפה כל כ-80,000-90,000 ק״מ (כרגע הרכב על 166,000) אז החלטתי להחליף כבר עכשיו.

לגבי הסליל אני יודע שאין הגדרה לזמן או ק״מ להחלפה אלא אם כן מתקלקל אך מאחר והעלות היתה נראית לי גבוהה מדי בעבור הסליל החלטתי לחכות עם זה.

ולבסוף, למה הוא נופל דווקא לקויל מספר 3 ?

אם היה קוד אשר מראה על פספוס הצתה בצילינדר 3 וזה הצעד האחרון שהוא מבצע, איך אומר יפה, בין גזל לחוסר מקצועיות

גם לקבוע שהוא תקול על סמך קוד ולא לבדוק ע"י החלפה או מולטימטר זה הימורים על חשבונך

דווקא את הסליל הצתה החלטתי שלא לבצע בטרם התייעצויות. אני חד משמעית אבדוק מחר מדוע הוא החליט על קויל (חלקם כותבים גם ״כוהל״) מספר 3 אך אני כן יכול לומר שבמוסך ניסו להפחיד אותי כשאמרו לי שהם לא אחראים אם יהיה נזק לממיר הקטליטי או משהו חמוד מכך. 

התגובה לעיל🙂

עריכה אחרונה על ידי shlomi6280

שלומי.

פורסם

מי שכותב כוהל ואינו מתכוון לתרכובת אלכוהול - טועה, זה קויל = סליל.

כאשר יש פיספוס הצתה - קיים חשש לנזק לממיר,

פיספוס הצתה לרוב ידליק נורה או לפחות ישמור נתונים שסורק איכותי יוכל לחלץ.

חסר לי מידע על הבדיקות שהם ביצעו, אבל יש לי נטייה שהם הולכים על מספר 3 כי יש קוד בצילינדר 3.

אם היה קוד או נתונים לפיספוס הצתה - היו צריכים להתחיל במצתים והקויילים כנקודת פתיחה.

קויל לא זול, אבל לא 1000 שקל, תנסה לרכוש עצמאית אם מוכרח, רק רצוי שתדע שזה החלק התקול בוודאות

כבר חתמתי...

פורסם

אז למעשה אתה אומר שאני צריך לבדוק אם ראו בנתונים שהיה פספוס הצתה? כי לא נדלקה לי על זה נורה כדי לאשר להם את החלפת הקויל?

שלומי.

פורסם

אני סתם חמר מהרחוב שבכלל מתמחה במערכות ERP, בטח לא מומחה בתחום,

מהמעט הידוע לי כתבתי למעלה, הגיון בריא דורש לדעת מדוע נדרש להחליף חלק מסוים ולא על בסיס הימור - כמו הניסיונות הקודמים

כבר חתמתי...

פורסם

אם מדובר על מורשה טויוטה ולא חאפר מהרחוב, הרי שהרכב עבר דיאגנוזה על ידי חיבור הרכב למחשב על מנת לקרוא קוד תקלה.

בקש להבין האם בוצע איבחון לרכב ומה קוד התקלה אשר עלה.

אני מניח שהומלץ החלפה של קויל כתוצאה של האיבחון , אבל במקום להניח אתה פשוט יכול להרים טלפון ולבקש הצעת מחיר רשמית + תוצאות האיבחון הממוחשב.

אם מדובר על מוסך מורשה של טויוטה אין שום בעיה לקבל זאת גם לנייד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 18 דקות, CX25GTI כתב:

אם מדובר על מורשה טויוטה ולא חאפר מהרחוב, הרי שהרכב עבר דיאגנוזה על ידי חיבור הרכב למחשב על מנת לקרוא קוד תקלה.

בקש להבין האם בוצע איבחון לרכב ומה קוד התקלה אשר עלה.

אני מניח שהומלץ החלפה של קויל כתוצאה של האיבחון , אבל במקום להניח אתה פשוט יכול להרים טלפון ולבקש הצעת מחיר רשמית + תוצאות האיבחון הממוחשב.

אם מדובר על מוסך מורשה של טויוטה אין שום בעיה לקבל זאת גם לנייד.

ברור לי שמוסך עושה את הדיאגנוזה שלו וחיבר את למחשב.

אני פשוט תוהה מדוע הוא לא חיבר לפני כן למחשב כשאמר שצריך לנקות את המרססים ובנוסף אני מנסה להבין אם המחיר לא מוגזם מדי שכן אולי עדיף לרכוש את החלק המקורי בנפרד ולהתקין במוסך לא מורשה ולא חאפר.

שלומי.

• תוכן חדש...