Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

גם אתכם מעצבן שאומרים ג'קסון?

ולעצם הענין, ראיתי שאין הבדל מהותי בין הזולים ליקרים יותר חוץ מההספק. השימוש שלי יהיה "פעם ב" אז לא משנה לי כ"כ העוצמה.

מתלבט בין שני דגמים (עודף אדום מ300), בין הBosch PST650 לMetabo JigSaw 450W STEB 65 Quick.

שניהם אותו הספק ושחרור מהיר. הבוש מגיע בקופסת פלסטיק.

יש המלצות?

פורסם

לי יש את הבוש הזה. הוזמן בזמנו מאמזון אנגליה. סה"כ מרוצה. עושה את העבודה לשימושים שלי (לא משתמש כבד). לא יודע להשוות לאחרים.

פורסם

הבוש מצויין. יש לי אותו בעצמי. 

מעט מאד רעידות, נוח לשימוש, אביזרים מעולים מגיעים בקופסא. 

מטאבו- אין מידע. 

אני יכול להגיד שאני לא אוהב את מטאבו כי הם לא עמידים כמו הבוש למיטב ידיעתי (עברו דרכי הרבה כלים אחרים שלהם לתיקון ביחס של 3-4 על כל אחד של בוש).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, FROGIE כתב:

ראיתי שאין הבדל מהותי בין הזולים ליקרים יותר חוץ מההספק

כמו להגיד את זה על מכונית. הם שונים בערך בכל דבר חוץ מהתפקיד והתקע

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

זה נבלה וזה טריפה ואם אתה צריך חיתוך ישר - פשוט לא. רוצה סתם משהו שיחתוך עקום - סבבה. אני אטנף על סוג הכלי הזה בכל הזדמנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש ישר, יש ישר ויש ישר.

משתמש ביתי יכול לחלוטין להסתפק בג'יגסו. יש לו אפילו מספר יתרונות על פני מסור עגול (היכולת לחתוך עיקולים למשל). 

ניתן להגיע איתו לתוצאות סבירות לחלוטין אם משתמשים בסרגל משולש או סרגל נגרים. 

ספציפית זה של בוש לא זורק לכל מיני כיוונים בצורה מורגשת ולא רוטט חזק באופן יחסי- מאד נעים לשימוש. 

היה לי גם את הדור (יותר כמו 4-5 דורות) קודם שלו. חתיכת נבלה שלא ברא השטן. זוועה לשימוש. 

כיום משמש אותי כ"משור סרט" מאולתר אחרי שבניתי לו שולחן, לחלקים קטנים- הנבלה מפחיד לי את התנשמת בכל שימוש. 

החדש יחסית תענוג לעבודה. 

פורסם

מוצר קליל ובאמת פחות רועד מן השאר.

חסרונות: אין אפשרות לויסות עוצמה. ואין אפשרות לשינוי פנדל.

פורסם

ההדק רגיש ללחץ, זה הויסות היחיד שיש לו (ואני לא חושב שצריך יותר מזה). מאד אינטואטיבי. 

כן יש לו אפשרות לזוויות (לא יודע עד כמה מדוייקות למעט 45 שגם היא חצי מוטלת בספק כי בכל זאת, ג'יגסו...). 

תוכל לראות את זה בסרטון סביב 0:57 שניות בעמוד הזה.

היה את זה עוד בראשון שרכשתי לפני שנים רבות, באותה הצורה- פתיחת הבורג בתחתית וכוונון הסוליה עם "נעילה חיובית" בנקודות קבועות מראש.

תתחדש ותיהנה.

פורסם

לגבי ההדק לא שמתי לב :P אני אנסה שוב.

לגבי פנדל- התכוונתי לזה: תכונת פנדל: פּנדל היא תכונה שקיימת בחלק מהמסורים והיא משפרת את כושר החיתוך של המסור. במסורים בעלי תכונת פנדל, המסורית – בנוסף לתנועתה האנכית הרגילה – נעה גם לצדדים ובכך מאיצה את מהירות החיתוך ומפחיתה את הסיכוי לתקיעת המסורית בחומר.

פורסם

הדבר האחרון שהייתי רוצה בג'יגסו זה תנועה צידית...:rofl:

ג'יגסו זה כמו מכונית מירוץ: SLOW IN, FAST OUT.

מתחילים בעדינות במפגש עם החומר, ומשתדלים שלא להוריד את המהירות אחרי שהיגעת למקסימום אם ניתן. 

נדיר ביותר שהלהב נתקע לי בתוך החומר, 99% מהמקרים הבודדים שבהם זה קרה לי היו מטיפשות של המשתמש...

פורסם

הבנתי, ואני אחדד את מה שהתכוונתי:  הדבר האחרון שהייתי רוצה בג'יגסו זה תנועה נוספת מעבר ל"מעלה-מטה".

תנועה מצד לצד (או קדימה אחורה, תלוי איך מסתכלים על זה) רק מוסיפה רטט ובעיות לכלי שגם ככה לא נותן תוצאות מושלמות בחיתוכים ישרים ונועד בעיקר לקימורים. 

אני מעדיף משהו כמו הבוש הזה, שכמעט שלא רוטט, ולכן קל יותר לשמור על קו ישר יחסית כשצריך (ועל שליטה באופן כללי) מאשר משהו משוכלל יותר שזז ורוטט ALL OVER THE PLACE. 

אם ייצא לי לעבוד עם אחד משוכלל שכזה, שזז לכל הכיוונים אבל לא רוטט בשיט- אני א) אתרשם מאד, ו-ב) אשנה את ההמלצה שלי בהתאם כפי הנראה (כפונקצייה של עלות-תועלת).

אם כי אני עדיין לא משוכנע כלל שזו פונקצייה נחוצה. קצת ניסיון בחיתוך ושליטה במהירות נותנות תוצאות מצויינות, גם בלי מנגנונים נוספים שרק מייקרים את הכלי.

פורסם
בתאריך 13.5.2023 בשעה 23:01, FROGIE כתב:

גם אתכם מעצבן שאומרים ג'קסון?

האקדמיה כבר אישרה את זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תאכלס, אני עוד זוכר שבאחת הפעמים שכתבתי "ג'יגסו" מישהו בפורום קפץ עלי ש"אדבר עברית". 

ניסיתי לחפש את השרשור הרלוונטי אך לא מצליח למצוא אותו. 

בסרטונים שאני (כבר מזמן לא) עושה ליוטיוב, כל פעם שאני מדבר על ג'יגסו אני מכניס את הקטע של ג'קסון יחד עם תמונה ו"HE HE!!!".

אני לא חושב שעד היום הצלחתי לשחרר אחד מהסרטונים האלו, או שנתקעו בעריכה או שנגנזו באופן כללי.

• תוכן חדש...