Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטו שתמיד מתקשה לעבור את הבדיקת זיהום אוויר בגלל co גבוהה -

כל פעם מטפל במשהו נוסף, עובר איכשהו אבל הבעיה לא באמת פתורה

פונטו 1995, מנוע 1.2, הזרקה חד נקודתית, כל הבית מצערת חדש, אין vacuum leaks כנראה, חיישן למבדה מקורי חדש, אין מנורת תקלה ואף פעם לא היתה (היא עובדת), צריכת דלק 1 ל 13-14.

הממיר (ואגזוז) הוחלף לפני פחות מ10k קילומטר אבל יכול להיות שנסע מאז עם זיהום גבוה תקופה, מה שלא בריא לו.

אני רואה שהצינור גמיש אחרי הdown pipe יש לו קרע קטן קטן במתכת החיצונית, לא נהיה שמה ממש שחור מפיח בקרע, רק ממש ממש קצת אז אני חושב שסיכוי טוב שזה לא דולף אבל אולי כן.

זה משהו שאני אשמח להחליף בכל מקרה כי זה שורט אותי כל פעם שאני מתחת לאוטו, אבל אני רוצה לדעת האם בכלל זה יכול להיות סיבה לco גבוהה בבדיקה?

אלה הנתונים מהבדיקה האחרונה:

co: 0.53

co2: 13.8

hc: 171

O2: 0.97

lambda: 1.024

442994016_PXL_20230227_142002130(1).thumb.jpg.7fb16fb84d7a73e3f9aa291ee82e6d31.jpg

ואם זה בטח לא זה לפי הנתונים, אז מה יכול להיות?

באוטו הזה הממיר אחרי הצינור גמיש. אין חיישן אחרי הממיר, מזרק 1, יש map sensor ולא maf.

תודה

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני רחוק מלהיות מומחה ונעזר בהגיון (המעוות) שלי בלבד,

אם הקרע לפני החיישן, אז החיישן יראה כמות גבוהה יותר משמעותית של אוויר(שנשאב מהקרע), וכנראה מזהה את זה כתערובת דלילה,

הפתרון של ה"מחשב" הזרקה הוא להוסיף עוד דלק בכדי לאזן, האם צריכת הדלק נותרה ללא שינוי לפני הבעיה או שמעט החמירה?

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

הקרע אחרי החיישן אבל לפני הממיר

החיישן מחובר קרוב למנוע בסעפת פליטה, ואז אחריו מגיע הצינור גמיש שאולי קרוע ואולי לא, ואז הממיר

זה קרוע ככה מאז שהאוטו אצלי ותמיד היה לו co גבוהה

עריכה אחרונה על ידי liorwohl
  • מעניין 1

פורסם (נערך)
בתאריך 2.3.2023 בשעה 17:04, liorwohl כתב:

אוטו שתמיד מתקשה לעבור את הבדיקת זיהום אוויר בגלל co גבוהה -

כל פעם מטפל במשהו נוסף, עובר איכשהו אבל הבעיה לא באמת פתורה

פונטו 1995, מנוע 1.2, הזרקה חד נקודתית, כל הבית מצערת חדש, אין vacuum leaks כנראה, חיישן למבדה מקורי חדש, אין מנורת תקלה ואף פעם לא היתה (היא עובדת), צריכת דלק 1 ל 13-14.

הממיר (ואגזוז) הוחלף לפני פחות מ10k קילומטר אבל יכול להיות שנסע מאז עם זיהום גבוה תקופה, מה שלא בריא לו.

אני רואה שהצינור גמיש אחרי הdown pipe יש לו קרע קטן קטן במתכת החיצונית, לא נהיה שמה ממש שחור מפיח בקרע, רק ממש ממש קצת אז אני חושב שסיכוי טוב שזה לא דולף אבל אולי כן.

זה משהו שאני אשמח להחליף בכל מקרה כי זה שורט אותי כל פעם שאני מתחת לאוטו, אבל אני רוצה לדעת האם בכלל זה יכול להיות סיבה לco גבוהה בבדיקה?

אלה הנתונים מהבדיקה האחרונה:

co: 0.53

co2: 13.8

hc: 171

O2: 0.97

lambda: 1.024

442994016_PXL_20230227_142002130(1).thumb.jpg.7fb16fb84d7a73e3f9aa291ee82e6d31.jpg

ואם זה בטח לא זה לפי הנתונים, אז מה יכול להיות?

באוטו הזה הממיר אחרי הצינור גמיש. אין חיישן אחרי הממיר, מזרק 1, יש map sensor ולא maf.

תודה

ממיר לא יעיל או לא חם מספיק.

אגב- ממיר תחליפי לא יחזיק לך יותר משנתיים מקסימום בדגם הזה.

הוא יושב מתחת לנהג בערך- ולוקח לו ים של זמן להתחמם- בערך 10 דקות לפחות עד שהוא נהיה יעיל.

אז שנתיים הוא יכול להחזיק לך מקסימום.

חור קטן בצינור שרשורי יעלה לך את הערכך למבדה במצב סרק, אם קיימת דליפה חלשה.

לפי התוצאוות ייתכן וקיימת דליפה ממש אפסים, אבל זה לא מה שיפחית את ה CO.

זהו בגדול.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני אשמח להבין למה הזמן שלוקח להתחמם קשור לזה שיחזיק שנתיים? גם זה אוטו של 4-5 אלף קמ בשנה בקושי.

לטסט נסעתי דווקא איזה 30-40 דקות, השתדלתי כמה שיותר מהר בין הזחלנים הישראלים במיוחד כדי לחמם את הממיר ולא כיביתי את האוטו בזמן שמחכים במכון.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, liorwohl כתב:

אני אשמח להבין למה הזמן שלוקח להתחמם קשור לזה שיחזיק שנתיים? גם זה אוטו של 4-5 אלף קמ בשנה בקושי.

לטסט נסעתי דווקא איזה 30-40 דקות, השתדלתי כמה שיותר מהר בין הזחלנים הישראלים במיוחד כדי לחמם את הממיר ולא כיביתי את האוטו בזמן שמחכים במכון.

למה? כי זו הסטטיסטיקה - וזה הזמן הממוצע מקסימלי שמחזיק ממיר תחליפי ברכב בן 20 שנה . ( אני עוסק בתחום) .

אם אתה רוצה שיחזיק לך יותר- אני מציע לך לחפש מקורי משומש עם 50אלף קילומטר מקסימום.

הסיכוי שתמצא את זה הוא כנראה לא יהיה גבוה - אבל זו הדרך היחידה שממיר יחזיק לך אולי קצת יותר מהסטנדרט.

אתה גם יכול להתקין ממיר משומש מקורי מדגמים חדשים אבל אתה מסתכן כי אתה לא יודע מה עבר על החלק ואם הוא יעיל וכמה יעיל וכו'.

עריכה אחרונה על ידי barak5915
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבאתי ממיר חדש בתיק מטיסה לאנגליה. עלה 200 ומשהו שקל ועוד זה בצורה שמותאמת לפונטו ולא סתם משהו שצריך לרתך. בארץ 1000 שקל.

ארכיב אותו לפני הטסט הבא.

ראיתי באינטרנט בחו״ל הרבה שאנשים שוטפים את הממירים שלהם במים וסבון כדי לפתוח ממיר סתום. מישהו מכיר את זה? זה משהו שיכול לעבוד לי עם 2 הממירים שיש לי עכשיו? כל שנתיים להחליף בינהם אחרי ניקוי?

זה מתנתק עם ברגים אצלי אז אמור להיות ניסיון קל יחסית.

פורסם
לפני 7 שעות, liorwohl כתב:

הבאתי ממיר חדש בתיק מטיסה לאנגליה. עלה 200 ומשהו שקל ועוד זה בצורה שמותאמת לפונטו ולא סתם משהו שצריך לרתך. בארץ 1000 שקל.

ארכיב אותו לפני הטסט הבא.

ראיתי באינטרנט בחו״ל הרבה שאנשים שוטפים את הממירים שלהם במים וסבון כדי לפתוח ממיר סתום. מישהו מכיר את זה? זה משהו שיכול לעבוד לי עם 2 הממירים שיש לי עכשיו? כל שנתיים להחליף בינהם אחרי ניקוי?

זה מתנתק עם ברגים אצלי אז אמור להיות ניסיון קל יחסית.

כן זה עובד. קל סבון רציני כמו ג'ל של מכונת כביסה סמיך. תשרה את זה 10-12 שעות ותשטוף.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...