Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המערכת אצלי מחוברת עם כבל בודד מהיציאה הדיגיטלית של ה-HU לפרוססור של ביט 1 וממנו ל-3 מגברים ניפרדים.

בזמן האחרון שמתי לב שהרמקול בדלת הנהג הפסיק לעבוד ,איך כדאי לבדוק את מיקום התקלה ?

JOYING 7" ANDROID-> Audison bitOne

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם

אם הצד של הנוסע עובד תקין 

כצעד ראשון תחבר במגבר את חיווט הרמקולים מצד הנהג לצד הנוסע שאתה כבר יודע שעובד.

אם עדיין לא עובד = בעיה ברמקול 

אם כן עובד = בעיה בRCA במגבר או DSP

אם כן עובד 

נתק לחלוטין {משני הצדדים } את ה RCA בין המגבר ל DSP בצד העובד והחלף אותו 

בכבל RCA שנמצא בצד הלא עובד.

אם עובד = בעיה במגבר או בDSP 

אם לא עובד = בעיה בRCA

אם כן עובד

נתק את ה- RCA בכניסה למגבר שעובד וחבר אותו על כניסת זוג הערוצים השני

אם עובד = היציאות השניות של ה DSP אינם תקינות

אם לא עובד = היציאות השניות במגבר אינם תקינות

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 25.11.2022 בשעה 12:41, ofer1973 כתב:

המערכת אצלי מחוברת עם כבל בודד מהיציאה הדיגיטלית של ה-HU לפרוססור של ביט 1 וממנו ל-3 מגברים ניפרדים.

בזמן האחרון שמתי לב שהרמקול בדלת הנהג הפסיק לעבוד ,איך כדאי לבדוק את מיקום התקלה ?

אפשר בשלב הראשון להחליף את הימין שמאל בכניסה למגבר של הרמקולים בדלתות.

זה ייתן לך אינדיקציה איפה הבעיה.

הבדיקה היא פשוטה,

לוקחים את הכבל RCA הימני שהוא תקין (כי הרמקול הימני ניגן עד עכשיו) ומחברים ומחברים אותו לערוץ של צד שמאל שלא עובד.

אם הרמקול השמאלי התעורר לחיים:

אז צריך לחפש את הבעיה לפני המגבר (כי אין צליל בRCA השמאלי), יכול להיות חוט RCA מנותק או לא תקין

אם המצב נשאר כמו שהוא: הבעיה היא לא ב-RCA אלא מהמגבר והלאה.

יכול להיות משהו פשוט כמו חוט מנותק או קונקטור שיצא מהטרמינל של הרמקול,

או טיפה יותר מסובך כמו ערוץ במגבר.

לא מסובך, רק כדאי להימנע מלנתק דברים כשהמערכת פועלת.

לפני 3 שעות, AUDIO KING כתב:

אם הצד של הנוסע עובד תקין 

כצעד ראשון תחבר במגבר את חיווט הרמקולים מצד הנהג לצד הנוסע שאתה כבר יודע שעובד.

אם עדיין לא עובד = בעיה ברמקול 

לא הייתי עושה את זה

כי יכול להיות שאחד החוטים בצד השמאלי מקצר לגוף (או רמקול לא תקין)

ובגלל זה הוא לא עובד.

ומה שאתה המלצת זה בעצם לקחת ערוץ הגברה תקין

ולחבר אותו לצד שלא עובד כרגע ולא ידוע מה התקלה שלו.

אז לפני שעושים כאלה דברים,

כדאי לבדוק עם רב מודד את החיווט שרץ לדלת, 

כולל בדיקה שהחיווט לא מקצר לגוף.

למיטב זכרוני החבר @lanosforce נתקל פעם במקרה כזה של קצר לגוף

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • רעיון טוב! 1

-

פורסם

תודה רבה חברים 😎

אני אנסה לבצע את הבדיקות שהצעתם לי.

יש אפשרות לבדוק עם רב מודד אם היציאות במגבר תקינות ומוציאות אות ,בתור בדיקה ראשונית ?

TRU S45->HAT Clarus C6+Legatia L3 | Genesis ST60->Morel MT230 | Sundown SAE-1200D->AA 12" Arsenal

פורסם
לפני כשעה, ofer1973 כתב:

תודה רבה חברים 😎

אני אנסה לבצע את הבדיקות שהצעתם לי.

יש אפשרות לבדוק עם רב מודד אם היציאות במגבר תקינות ומוציאות אות ,בתור בדיקה ראשונית ?

אפשר להריץ גל סינוס ביחידת ראש ולבדוק את המתח בשתי היציאות של המגבר (גם ימין וגם שמאל), אבל צריך להשגיח על ניתוק חוטים.

דרך אגב, זו אחת השיטות לכיוון גיין במגברים 

https://learn.sonicelectronix.com/how-to-adjust-amplifier-gains-using-a-digital-multi-meter/

• אהבתי 1

-

פורסם
לפני 8 דקות, BEEKER כתב:

אפשר להריץ גל סינוס ביחידת ראש ולבדוק את המתח בשתי היציאות של המגבר (גם ימין וגם שמאל), אבל צריך להשגיח על ניתוק חוטים.

דרך אגב, זו אחת השיטות לכיוון גיין במגברים 

https://learn.sonicelectronix.com/how-to-adjust-amplifier-gains-using-a-digital-multi-meter/

תודה רבה.

אני אנסה לבדוק עם הוולט מטר כמו שמסבירים בקישור.

פורסם

אני הייתי מנסה קודם להחליף את חוטי RCA בכניסה למגבר,

זה יוודא שנכנס אות למגבר והחוטי RCA תקינים עוד לפני הבדיקה עם הרב מודד

• אהבתי 1

-

פורסם

ביום שישי ניסיתי את זה ,וזה לא פתר את הבעיה.

אפילו פתחתי את החיפוי של הדלת ובדקתי את החיבורים ברמקול עצמו ,והכל נראה שם תקין.

פורסם
לפני 3 שעות, ofer1973 כתב:

אפילו פתחתי את החיפוי של הדלת ובדקתי את החיבורים ברמקול עצמו ,והכל נראה שם תקין.

כשהדלת פתוחה אפשר לעשות כמה בדיקות:

• אפשר לבדוק רציפות של חוטי הרמקול מהמגבר עד לרמקול 
  • התנגדות הרמקול (אם מקבלים ערכים לא הגיוניים כמו.6 אום או 7.8 אום אז כנראה שיש בעיה בסליל) 
  • יש בדיקה "פרימיטיבית" בה משתמשים בסוללה ומוודאים שהרמקול זז לכיוון הנכון (זו בדיקת קוטביות)

הבדיקה נראית כך

זה עובד גם עם סוללות AA רגילות ואם מנתקים את החוטים של הרמקול מהמגבר, והדלת מפורקת, אז ממש ניתן לראות את הרמקול מתפקד,

הסוללה גם בודקת רציפות לכבלים (אם הכבל חתוך אז הרמקול לא יזוז) וגם את הקוטביות של החיבורים (רמקול זז קדימה או אחורה).

לפני 3 שעות, ofer1973 כתב:

ביום שישי ניסיתי את זה ,וזה לא פתר את הבעיה.

כדאי לבדוק את ההתנגדות של הרמקול, יכול להיות שיש נתק פנימי בסליל או במובילים (החוטים הגמישים שרצים פנימה),

לפעמים זו קורוזיה בגלל מים ולחות בדלת

• אהבתי 1

-

פורסם

תודה רבה ,אני אנסה לבדוק את זה.

פורסם (נערך)

אם אני אבדוק ויתברר שהרמקול לא תקין ,אז יש אפשרות לקנות רמקול כזה בודד ,או שצריך להחליף גם את הרמקול בדלת השניה ?

עריכה אחרונה על ידי ofer1973

פורסם

לאחר בדיקה נוספת נראה לי שהיצאה של הערוץ הזה בביט וואן לא מוציאה אות .

בהזדמנות הראשונה אני אתחבר עם המחשב לביט 1 ואבדוק אם הערוץ הזה לא התבטל במקרה ,ואם לא אז כנראה שנשרף איזה רכיב בביט 1.

• תוכן חדש...