Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני עושה טיפול רגיל של שמן פילטר שמן מים ואוויר+מגזן כל שנה במאי-יוני, ופעם בשנתיים עושה גם פלאגים.
נוסעים בערך 15,000 בשנה.

קיה פורטה 2011

הגענו עכשיו ל179,500 והמוסכניק אמר שכדאי לעשות טיפול של 180,000 - שאלתי מה זה כולל והוא אמר את הדברים הרגילים חוץ מפלאגים כי החלפנו פלאגים במאי האחרון.

השאלה (אפילו יותר בצורה כללית) האם יש עניין להתייחס לקילומטראזים העגולים (כמו 180,000) אם עושים טיפול כל שנה בנסועה רגילה של 15,000? 

פורסם

חפש ספר טיפולים של הרכב הספציפי שלך ובדוק מה יש לבצע בכל טיפול.

מעבר לטיפול הבסיסי אותו אתה מבצע פעם בשנה ישנם חלפים\נוזלים שיש להחליף\לחדש ע"פ גילם (נוזל בלמים, שמני גיר\הגה, חידוש נוזל קירור מלא, פילטר דלק).

מעבר לכך כדאי פעם ב2-3 טיפולים בסיסיים לבצע בדיקות מעט מעמיקות יותר (בלמים, תושבות מנוע, בולמים, בדיקת נזילות, צמיגים)

פורסם

טיפול צריך לעשות כל x קמ או x שנים לפי הוראות היצרן, המוקדם מבניהם.

אם הרכב שלך לא עבר את הק"מ שמצריך טיפול, מהטיפול האחרון שעשית (נראה לי 15 אלף), ולא עברה שנה, אין עיניין לעשות טיפול כרגע.

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני שעה, Schr90bgho כתב:

שלום

אני עושה טיפול רגיל של שמן פילטר שמן מים ואוויר+מגזן כל שנה במאי-יוני, ופעם בשנתיים עושה גם פלאגים.
נוסעים בערך 15,000 בשנה.

קיה פורטה 2011

הגענו עכשיו ל179,500 והמוסכניק אמר שכדאי לעשות טיפול של 180,000 - שאלתי מה זה כולל והוא אמר את הדברים הרגילים חוץ מפלאגים כי החלפנו פלאגים במאי האחרון.

השאלה (אפילו יותר בצורה כללית) האם יש עניין להתייחס לקילומטראזים העגולים (כמו 180,000) אם עושים טיפול כל שנה בנסועה רגילה של 15,000? 

אתה לא עושה את הטיפולים של החלפת מסנן דלק, נשמן גיר וכו'.
בעיקרון אמורים לעשות טיפול לפי ק"מ או שנה(מה שבא קודם) לדוגמה הטיפול הבא שלך הוא ב 30,000 קמ אבל עברה שנה והגעת רק ל 25K, בכל זאת אתה צריך לעשות את הטיפול של ה30K. ככה אתה לא מפספס כלום.
אז כן, אתה צריך להתייחס למספר הקילומטרים כדי לדעת באיזה טיפול אתה נמצא, גם אם אתה עושה אותו לפני מספר הק"מ הנקוב

פורסם (נערך)

זה לא באמת משנה, זה צורת ספירה לא נוחה שמוסכים אוהבים לדחוף.

אתה צריך לדעת ששמן הוא כל 10-15 אלף או שנה.

פלאגים ופילטר אוויר או מזגן רק לפי ק״מ - אם הם עמדו שנה הם לא יהרסו

טיימינג לפי ק״מ וזמן - זה חשוב חשוב לא לפספס אם זה רכב עם חגורת טיימינג ולא שרשרת.

נוזל בלמים ונוזל קירור אפשר לדחות יחסית, תטפל בהם לפי הק״מ ו\או השנים שהמליץ היצרן אבל אל תסע למוסך במיוחד בשביל זה, חכה לטיפול הקרוב הבא.

שאר הדברים כמו בלמים אטמים גומיות צמיגים וכו - לפי מראה ובדיקה.

תמיד טוב להכיר אם לאוטו הספציפי יש נקודת תורפה כלשהי ולדעת להסתכל על זה כל כמה זמן שצריך, וזה טיפול 180 160 לא יספר לך. גם החלפת שמן גיר כנראה שלא יגידו לך אבל כדאי לבדוק באינטרנט כל כמה זמן צריך.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 13 שעות, liorwohl כתב:

פלאגים ופילטר אוויר או מזגן רק לפי ק״מ - אם הם עמדו שנה הם לא יהרסו

לגבי פלגים לא יודע(אין לי:))

לגבי הפילטרים האלה יש הנחית יצרן ע"פ  ק"מ או זמן

הגיון אמר שגם אם הרכב לא הגיע לק"מ זה לא אומר שלא נסע, עמד בפקקים לצורך הענין

שעות המנוע קובעות כאן (כמו עם השמן)

כיוון שלא קיים מד שעות מנוע  ההחלפות  משוקללות לזמן

אני למשל לא מגיע ל15K בשנתיים

וכשמשכתי החלפה של פילטר מזגן בגלל עלויות לקראת אמצע השנה השניה המזגן בקושי תפקד וכשהוצאתי אותו לאחר שנתיים הוא היה סתום לגמרי

אז התחלתי להביא מחול בחצי מחיר 

שאל את איציק נ. מה קרה לפילטר אויר שלו כשמשך החלפה  מעבר לשנתיים

• תוכן חדש...