Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי את הרכב לפני שבועיים.

בדקתי היום לראשונה ברכב את המפלס שמן והוא עמד על המינימום. אין לי מושג איזה שמן בעליו הקודמים שם 

מה אתם אומרים, להוסיף שמן תקני לבד? או שלא כדאי לערבב וללכת למוסך שיחליף הכל? (בגוגל ראיתי 10W-30. חברה?)

אציין שהזמן לטיפול הבא הוא בעוד 4K ק"מ 

המים גם היו נמוכים, הוספתי מים מהברז (1/2 ליטר). זה בסדר? או שצריך מים מזוככים / נוזל קירור? 

אני לא מבין גדול (עדיין...) אבל אני רוצה לשמור על חיי הרכב כמה שיותר. תחכימו אותי מניסיונכם

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

שמן מנוע 5w-30 סינטטי מלא,  רצוי בתקן SN,  אלא אם הרכב מלפני 2013. לפני זה SM מספיק טוב. 

נוזל קרור אדום לרכבים אסיאטיים מחברה מוכרת, יש גם מקורי של טויוטה, אבל הוא יקר מאוד.

הוספת מי ברז- אין מה לעשות, עדיף היה מים מזוקקים/ מי מזגן.

אבל לא נורא, יש במערכת 6 ליטרים של נוזל, לא יקרה שום דבר מ 100-200 מ"ל של מים

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לך היסטוריית טיפולים של הרכב?

אני אישית שקונה רכבים עושה ישר החלפה לכל הנוזלים שיש ברכב, שמן מנוע, הגה, בלמים, קירור(חוץ משמן גיר, דפרנציאל וכ'ו)

אלא אם יש היסטורייה מסודרת ולא צריך

פורסם (נערך)
לפני שעה, vladclar כתב:

אלא אם הרכב מלפני 2013. לפני זה SM מספיק טוב. 

דגם GLI-S יוצר / שווק עד תחילת 2009. שלי מהסוף, עליה לכביש ב - 02/2009 

בכו"א תודה על המידע, עזרת לי 

לפני 57 דקות, Sparrow420 כתב:

לכל הנוזלים שיש ברכב, שמן מנוע, הגה, בלמים, קירור

נשמע מפחיד, כמה עולה הסיפור הזה?

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

כלל ראשון בפורום הטכני, זה לרשום דגם הרכב ושנת ייצור.

הנחיות לגבי הטיפול לפעמים שונות בין שנתונים של אותו הדגם. אף אחד לא צריך לנחש שנת מודל שלך או ללכת לחפש מתי יצרו תת דגם GLI-S, כאשר אוונסיס קיימת עד 2018.

שמן מנוע לא יקר Eurol PLX עולה 110₪ למיכל 5 ליטרים.  זה שמן הולנדי סינטטי מלא בתקן API SM.

הייתי מחליף שמן מנוע כולו + מסנן מקורי,  אם לא ידוע במה השתמש המוכר. אולי חיפף בטיפול האחרון לפני המכירה. ובכלל לדעתי כדאי לצמצם תדירות הטיפולים ל 10 אלפים קילומטרים.

• רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי מה ללכת למורשה יבואן בכו"א לטיפול הראשון שלי, או שגם זה מיותר?

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מיותר, כל מוסך מכונאות מקצועי יכול לטפל ברכב הזה.

מוסך מורשה יבואן יקר יותר.

על שמן "פז" בו הם משתמשים תשלם מחיר כפול. בלמים עולים הון ( הרפידות בעיקר ).

• רעיון טוב! 1

פורסם

אתייחס למה שעוד לא התייחסו:

לפני 17 שעות, לב טוב כתב:

הוספתי מים מהברז (1/2 ליטר). זה בסדר?

ממש לא.

לפני 17 שעות, לב טוב כתב:

או שצריך מים מזוככים / נוזל קירור? 

בהחלט כן.

השאלה מה יש כרגע ברדיאטור כלומר מה הבעלים הקודם מילא. יש טענה שאם הרכב נסע הרבה זמן עם מי ברז מעבר למים מזוקקים/נוזל קירור עלול לגרום להמסת האבנית שהצטברה בסדקים ובחיבורים וליצור נזילות משמעותיות.

פורסם
לפני 6 דקות, tza כתב:

אתייחס למה שעוד לא התייחסו:

התייחסו 

לפני 17 שעות, vladclar כתב:

הוספת מי ברז- אין מה לעשות, עדיף היה מים מזוקקים/ מי מזגן.

אבל לא נורא, יש במערכת 6 ליטרים של נוזל, לא יקרה שום דבר מ 100-200 מ"ל של מים

בכל מקרה, הדעות חלוקות. @vladclar טען שקצת מים יהיה בסדר ואתה ממש מזהיר מזה 

לפני 8 דקות, tza כתב:

השאלה מה יש כרגע ברדיאטור כלומר מה הבעלים הקודם מילא

זה היה נראה כמו מים ירוקים

שמתי מי ברז אחרי ששאלתי חבר מהעבודה שהיה איתי ואמר לי שזה בסדר מהברז ו'חבל על הכסף' לקנות משהו מיוחד... 

בכו"א בהזדמנות הקרובה אעשה כנראה את מה ש @Sparrow420 המליץ, ואכנס למוסך להחליף את כל הנוזלים ברכב 

תודה לכם 🙏

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 10 דקות, לב טוב כתב:

התייחסו 

בכל מקרה, הדעות חלוקות. @vladclar טען שקצת מים יהיה בסדר ואתה ממש מזהיר מזה 

זה היה נראה כמו מים ירוקים

שמתי מי ברז אחרי ששאלתי חבר מהעבודה שהיה איתי ואמר לי שזה בסדר מהברז ו'חבל על הכסף' לקנות משהו מיוחד... 

בכו"א בהזדמנות הקרובה אעשה כנראה את מה ש @Sparrow420 המליץ, ואכנס למוסך להחליף את כל הנוזלים ברכב 

תודה לכם 🙏

פספסתי את ההתייחסות שלו. אני ממש לא חולק עליו, לא שמים מי ברז אבל מילוי ח"פ של כמות כזאת זה לא נורא.

לגבי החלפת נוזלים כללית ברור שזה טוב אבל הכל צריך לעשות עם חשיבה: שמן גיר לדוגמה בגיר פלנטרי מזדקן זה סיכון גדול ועלול לגמור את הגיר. וכן במקרה של מגבלת תקציב לעשות תיעדוף מה כדאי קודם. יש עוד דברים ברכב חוץ מנוזלים כמו פילטר דלק רצועות אביזרים טיימינג אם יש וכדו'

• מעניין 1
פורסם

אם אין פירוט מהטיפולים הקודמים, בשלב הראשון כדאי להחליף שמן מנוע,  נוזל קרור ונוזל בלמים

. בנוסף לנוזלים- מסנני שמן, אוויר ומזגן. 

ידוע מתי החליפו פלגים? 

האם אי פעם החליפו שמן גיר?

רצועת אביזרים, בלמים מחליפים לפי המצב שלהם.

פורסם

בלמים חדשים, החלפתי את כולם (רפידות + צלחות) ביום שקיבלתי את הרכב 

הרכב עשה 170K KM, מתי צריך להחליף פלאגים או שמן גיר?

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

פלגים כל 90 אלף קילומטרים. 

לגבי החלפת שמן גיר אני לא בטוח האם להחליף או לא. במיוחד ברכב ישן עם 170 אלף-  יכול להזיק, במידה ולא הוחלף אף פעם.

זה עדיין הגיר האוטומטי עם 4 הילוכים או הרציף? כי ב 2009 נמכרו שני דגמים. 

פורסם

זה הדגם הישן (2004-2009) עם 4 הילוכים 

בדקתי בספר רכב (החלטתי להעלות אותו הביתה, נס שהוא עוד נשמר) 

לגבי שמן גיר כתוב להחליף רק לפי הצורך ובמקרה שהרכב עבר נסיעות אגרסיביות (יתכן ולא יצטרך החלפה)

לגבי שמן מנוע כתוב או 10W-30 בתקן SM, או שמן 15W-40 (מה בין ה5W-30 ל10W-30?, באתר של אוטודיפו לדוג' לא קיים 10W30 אלא רק ה5W)

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)

ספר ישן, הוראות לגבי השמנים השתנו. כל רכבי טויוטה בארץ עברו ל 5w-30.

אין מבחר שמנים איכותיים באוטו דיפו ומחירים טובים.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...