Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזון גלגלים לC5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להורי שי סיטרואן C5 שזה רכב מדהים לכל הדעות עם איכות נסיעה שאין אפשר לתאר.

בגלל אותה איכות נסיעה מיוחדת אימי נסעה לפני כשבוע עם צמיג מפונצר עם חור בצד בקוטר של אצבע.

הקיצר הלך הצמיג.

מצאתי לה צמיג משומש במצב חדש יותר מהצמיג המקורי ויותר טרי ממנו בכמעט שנה.

אבל יש בעיה קטנה

הג'אנט המקורי של הסיטרואן לא מכיל פתח גדול מפסיק כדי להכניס אותו לאיזון על מכשיר רגיל.

הבנתי שיש דבר כזה שנקרא איזון דינמי.

מישהו מכיר מקום טוב באיזור מערב ראשל"צ. שהוא גם הגון ולא יקח 020 שקל לאזן צמיג אחד .כמה בכלל אמור לעלות הדבר הנ"ל?

ורצוי שהמקום יהיה עם איכפתיות. כי שני ההורים הם אנשים נכים ולא ממש יכולים להיות במקומות כאלו .

אז מי שיכול שירים את הכפפה

תודה ושבת שלום

משה

פורסם

להזכירך, יש להחליף את שני הצמיגים המורכבים על אותו סרן ולא רק אחד מהם - זהו עניין בטיחותי.

המהדרין יוסיפו שיש להרכיב את הזוג החדש יותר ובמצב טוב יותר על הסרן האחורי.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מי אמר שצריך להחליף את שני הצמיגים מאחורה?

הצמיג שהותקן הוא מאותו דגם במדוייק במצב דומה מבחינת שחיקה . כי על המקורי לא נסעו יותר מ10 אלף .

תאריך היצור של הצמיגים לא רחוק בצורה משמעותית .

אז למה לעזזל אתה מנסה להכניס אותי להוצאה?

זה לא אימפרזה טורבו.

רק רציתי לדעת על איזון ואתה מנסה להגיד לי לקנות עוד צמיג??

איפה ההגיון?

פורסם
מי אמר שצריך להחליף את שני הצמיגים מאחורה?

הצמיג שהותקן הוא מאותו דגם במדוייק במצב דומה מבחינת שחיקה . כי על המקורי לא נסעו יותר מ10 אלף .

תאריך היצור של הצמיגים לא רחוק בצורה משמעותית .

אז למה לעזזל אתה מנסה להכניס אותי להוצאה?

זה לא אימפרזה טורבו.

רק רציתי לדעת על איזון ואתה מנסה להגיד לי לקנות עוד צמיג??

איפה ההגיון?

תהרוג אותו וזהו. וברצינות, תירגע, הבחור רק מנסה לעזור לך.

ולעניינינו, אף פעם לא שמעתי על ג'אנט שהוא גדול מדי. תנסה בכמה פנצ'ריות שונות. בטוח מישהו יוכל לעזור לך. הרי עם קצב המכירות של הג'יפונים (גלגל באמת גדול) , לא הגיוני שפנצ'ריות לא יוכלו לטפל בהם.

פורסם

כנראה שלא הבנתם.

הגנט לא ענק הצמיג לא ענק

פשוט בגנט של הסי 5 אין חור במרכז לכן לא אפשרי להלביש אותו על מיתקן איזון.

אני גם בהתחלה לא הבנתי את הבחור מהפנצריה שהיה ממש בסדר.

אבל שראיתי במו עיני נדהמתי

איך חור מרכזי בגנט שבו אפשר להעביר את הצער של המכונה של שעושה את האיזון.

מה שכן כשהורי קיבלו את הרכב הייתה אותה בעיה שהבנתי שהיא ידוע כי מחליפים את הגאנטים למגנזיום בארץ .

שלחו אותם ליד אשדוד לעשות איזון ללא תשלום במקום שבו מכינים את הרכבים למסירה. כי רק שם יש את המכשיר.

מה קרה לכל מומחיי לובינסקי... אין רעיונות??

פורסם

הוא אומר שהפתח אצלו הוא קטן מידי ולא גדול כמו בגיפים.

חוץ מזה Shahaf צודק! גם אם זה לא מתאים לך ולא נראה לך טוב יש להחליף את שני הצמיגים על אותו הסרן, זהו דבר בטיחותי כי לא משנה אם הם קרובים מבחינת בלאי או תאירך ייצור הם לא יהיו מתאימים כמו שני צמיגים זהים!

אם אתה לא רוצה להחליף אז זאת בעיה שלך ואין סיבה להתעצבן אבל האוטו יכול למשוך לאחד הכיוונים אפילו לאחר איזון, קח את זה לשיקולך.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

אם זה משהו מיוחד לסיטרואן למרות שלא נראה לי כנראה שתצטרך לנסוע שוב עד אשדוד לסדר את זה או שתתייעץ במוסך מורשה איפה יש אפשרות לעשות איזון לצמיגים שלך, הם אמורים לדעת.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

רבותי אני יודע שתמיד מולץ להחליף רק שני ציגים על אותו סרן.

אבל

צמיג כזה עולה כ500 שקל המצב של הצמיג המשומש כחדש . אין לו אפילו 18 חודשים מתאריך היצור ואין לו בלי של 10 אלפים ק"מ עדין?

הצמיג שנקרע הוא בגלגל האחורי ימין.

אין קשר למשיכות הגה. לחץ אוויר דומה בכולם גובה החריץ דומה עד שווה.

אין בלאי.

בגנט של סיטראן סי 5 אין בכלל חור

יש צורך לעשות איזון דינמי על הרכב.

בסך הכל שאלתי על מישהו שמכיר מקום כזה בראשון.

ואגב מי שנתן לי את ההצעה להחליף עוד צמיג.

איך בדיוק אתה מצפה שאחרי שיש לי 2 צמיגים חדשים אני אאזן אותם בדיוק אם לא קיבלתי תשובה לשאלה המקורית שלי.

גם צמיג חדש הרי דורש איזון.

בקיצור הייתי מעדיף תשובות לעניין ולא תשובות שלא ממש קשורות למהות הבעיה.

נראה כמו רצון להוסיף הודות כדי להתקדם בדירוג וזה ממש לא לעניין.

תודה

פורסם

technet, האמן לי כי איני רוצה להוסיף להוצאתך וכי אני מבין את המצב.

אך רצוני הוא רק לעזור, ולמרות שאכן הודעתי לא ענתה לתשובתך, הבאתי לתשומת ליבך עניין בטיחותי חשוב.

אמנם שאלת על איזון, ובאמת אין לי מושג לגבי התשובה, אך זהו עניין בטיחותי ולכן בכל זאת הגבתי.

אני מבין שההוצאה הכספית גבוהה ובעייתית, ולדעתך אין בה צורך, אבל למרות שהצמיגים במצב דומה רצוי מאוד שהם יהיו זהים.

האמן לי, רצוני רק לעזור לך!

ודאגה לבטיחותך ולבטיחות משפחתך גם היא עזרה משמעותית.

אני ממש לא כותב הודעות רק כדי לעלות בדירוג, אני חבר בפורום נכבד זה כדי ללמוד ולעזור בנושאים שאני מבין בהם, מס' ההודעות שכתבתי ממש לא רלוונטי.

שבוע טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

למה אתה מתעקש על החור המטופש בג'נט? יש שיטות אחרות לביצוע איזון גלגלים עם ג'נטים שכאלה ואני אומר לך מניסיון אישי כי יש לי ג'נט כזה!

מרכיבים על המכשיר איזור משהו עגול עם 4 כניסות לברגים שמדמה את ההרכבה של הגלגל באוטו, ככה עושים איזון לג'נט סגור כמו שלך. ואת זה יש בפ"ת בצמיג ישיר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לידיעתך, לכל הסיטרואנים (מתלה הידראולי) אין חור בגנט.

היה לי BX והחלפתי סט צמיגים וגם תיקנתי פנצרים לרוב, כולל איזון בלי שום בעיה.

לא יודע על איזה פאנצר מאכר מסטול נפלת...

פורסם

אני במקרה ראיתי בצמיג ישיר בפ"ת שביצעו איזון לגלגלים (מגנזיום) של C5, אז כנראה שבאמת יש להם את המתאם הדרוש.

פורסם

היה לי BX והחלפתי סט צמיגים וגם תיקנתי פנצרים לרוב, כולל איזון בלי שום בעיה.

לי יש BX

יש חור

.בכל הדגמים

בכל סוגי הג'נטים.

_31_2655.jpg

פורסם

בחייכם , שיגעתם את הבחור.

איזון רגיל מתבצע על מכונה שבה שמים את הגלגל על ציר ומסובבים אותו. הציר נכנס לחור המרכזי שנמצא ברוב סוגי הגלגלים בקוטר של כ-5 ס"מ (במקום בו מצוייה האום שמחזיקה את הנאבה).

איזון דינמי מתבצע בגלגלים בהם אין את החור הזה , ומבוצע כפי שתומר תיאר.

מקום שהוזכר בשרשור הינו צמיג ישיר בפ"ת.

משה ,בצע חיפוש על איזון דינמי (או דינאמי) , לדעתי תמצא שמות (אגב , אם הרכב לא מושך לצדדים ו/או לא רועד וכו' , אין צורך לבצע איזון).

אכן ב-C5 אין אפשרות לבצע איזון רגיל.

ב-BX הגלגל רגיל , ולא בעייה לבצע בו איזון רגיל. לא כך בסיטרואנים הישנים בעלי גלגלים עם שלושה חורים.

ומילה על הצמיגים.

לא צריך להיות יותר צדיקים מהאפיפיור.

אם מדובר על צמיגים זהים , בעלי שחיקה דומה ,תאריך ייצור קרוב ושניהם תקינים - אין סיבה להתעקש על החלפה של זוג צמיגים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...