Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרסום ותרבות צריכה קשורה מעט מאוד ל"צריך", קשורה הרבה לליצור "צריך" שלא באמת קיים ובעיקר "רוצה".

הדרכים שבהן אוספים עליך מידע הן רבות ומגוונות (לא מן הנמנע שיש אלגוריתם שאוסף מילות מפתח משיחות הטלפון שלך, אבל שוב, אי אפשר להוכיח) וזה יהיה תמים לחשוב שחברות שהמון מהמודל הכלכלי שלהן מתבסס על זה, פשוט יגישו לך את הדרך לחסום להן את הגישה למידע.

בכל מקרה המידע שנאסף עליך לא משמש כדי לסחוט אותך באיומים או לסכסך בינך לבין חבריך, אלא לצורך פרסומי בלבד. אני אישית חושב שזה יותר נחמד לראות פרסומות לרכב/גיימינג מאשר לדברים שאין ולא יהיו לי נגיעה אליהם ובכ"מ ההחלטה הסופית האם לקנות או לא (ה"צריך" שהזכרת) נשארת אצלי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בשביל זה אתה צריך להוריד קוד מקור של AOSP, לקמפל אותו עם הדרייברים של הפלטפורמה שלך, ולצרוב אותו על המכשיר.

ולא להוריד רום של שקר כלשהו ולהצהיר שהנה לא מאזינים לי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הבעיה מתחילה שמה שאתה רוצה לראות(מתחומי העניין שלך) זה לא תמיד מה שאתה צריך לראות. התועלת שלך לא מעניינת את החברות האלה בכלל, מה שמעניין אותם זה הרווח שלהם.

לא סתם רוב האוכלוסיה נהיית מכורה לסמארטפונים שלהם. המודעות לעניין הזה הולכת וגדלה. יש הרצאות מעניינות ב-TED שמדברות על הנושא הזה - attention economy אם זה מעניין אותך.

ובקשר לנושא, אכן אני מודע שאי אפשר להתנתק מזה לגמרי, ומקבל את זה במידה מסויימת. מה שאני לא מקבל זה פאקינג ציתותים לפלאפון שלי(מה שקרוב לודאי לא קרה), ואם זה אכן יש לי בעיה. שהחברות האלה ירגלו עליי בבית, אם אני יכול למנוע שירגלו אחרי כשאני בטלפון, אני אשתדל לעשות את זה. לא יקרה כלום אם במשך יום שלם אני לא אכנס ליו טיוב בזמן השירותים.

אז בוא נרגע ונשתה כוס מים.

הרגולטור לא פרייאר, ודורש מכל חברה גם את הפרטיות של הבן אדם. אף עובד באף חברה לא מאזין לך ושומע את השיחות שלך עם הסביבה שלך. מסיבה אחת: כי זה לא מעניין אך אחד.

מעניין למכור לך פרסומות.

גם פרטי חשבון ויזה בפייפל לא כתובים ברשימת נתונים של החברה, אלא הכל מוצפן.

להגיד שאי אפשר לפרוץ? גם לבית שלך אפשר לפרוץ ולגנוב את הוויזה. אז תעבור למזומן?

סמארטפון הוא כלי שימושי: כל המידע שיש בעולם נמצא בתוך הכיס. אתה רוצה לבדוק משהו, מוציא את המכשיר. התוכן עצמו הוא לא בחינם, ולכן אתה מקבל פרסומות.

פורסם
לא הבנתי, אין מניעת איסוף מידע אודות הפעילות שלי תעזור לי לראות את "מה שאני צריך"?

כבר דיברתי על זה בנושא אחר-

אנחנו כבני אדם לא מחפשים את המידע הנכון אלא את המידע שמצדיק את התפיסות שלנו. ככה המוח שלנו בנוי.

כשהתפיסה הראשונית שלך היא למשל "כול השמאלנים/ימנים הם חארות" האם זה יהיה חכם להמשיך לראות מאמרים שתומכים בקביעה הזאת? או שאולי מאמרים שמראים גם את הצד השני?

אגב, לא צריך ללכת רחוק מדי, יש לך נושא שלם באוף טופיק על אבולוציה ודת שמראה בדיוק את התופעה הזאת במלוא הדרתה.

אז החברות שרוצות למקסם זמן מסך, האלגוריתמים שלהם מהונדסים ככה שיביאו לך את המאמרים שתומכים בהטיות שלך. הם נותנות לך מה שאתה רוצה לקרוא, אבל לא מה שאתה צריך לקרוא, ופה הבעיה.

וכשאתה לא מוסר להם מידע, או לחילופין משבש אותו- היום אתה קורא על זה שה"שמאלנים חארות", אבל יכול להיות עוד כמה ימים תתקל בכתבה שאומרת "80 אחוז מהשמאלנים הם אנשים טובים".

אבל שוב, יש אחלה סרטונים בטד שמדברים על זה, 15 דקות מהזמן ותקבל הסבר פי 200 יותר טוב ממה שאני רשמתי

פורסם

דייב, לגבי מוצרים פירסומיים זה ברור. אני בכל מקרה מתעלם מרובם ועם כבר אז מעדיף לראות פרסומות למוצרים מתחומי העיניין שלי.

לגבי מאמרים לא פירסומיים, אם נמשיך את הדוגמא שלך:

מי אמר שאלגוריטם של גוגל בנוי כך שיציג לי רק מאמרים "נגד שמאלניים/ימניים" ולא יציג לי מאמרים "בעד שמאלנים/ימניים"

אולי הוא יציג לי את את כל המאמרים הרלוונטיים שקשורים לשמאלניים/ימניים ואני אוכל לקראו דעות משני הכיוונים?

איזה עניין יש לגוגל לתמוך בהטיות שלי, אם נעזוב רגע את הצד השיוויק?

פורסם
דייב, לגבי מוצרים פירסומיים זה ברור. אני בכל מקרה מתעלם מרובם ועם כבר אז מעדיף לראות פרסומות למוצרים מתחומי העיניין שלי.

לגבי מאמרים לא פירסומיים, אם נמשיך את הדוגמא שלך:

מי אמר שאלגוריטם של גוגל בנוי כך שיציג לי רק מאמרים "נגד שמאלניים/ימניים" ולא יציג לי מאמרים "בעד שמאלנים/ימניים"

אולי הוא יציג לי את את כל המאמרים הרלוונטיים שקשורים לשמאלניים/ימניים ואני אוכל לקראו דעות משני הכיוונים?

איזה עניין יש לגוגל לתמוך בהטיות שלי, אם נעזוב רגע את הצד השיוויק?

את זה אומרים אנשים שעבדו בחברות הנ"ל, במחלקה הזאת(ואמנם אני קרציה, אבל כדאי לראות את ההרצאות ב-TED:))

העניין לתמוך בהטיות זה בשביל לגרום ליותר זמן צפייה בתכנים שלהם - ע"פ הלימוד שלהם אנשים יותר נמשכים לתוכן שגורם להם לרגשות(רעים או טובים) מאשר תוכן נייטרלי, תוכן שתומך בדיעות שלך ומחזק אותן, גורם ליותר רגשות חיוביים(או ליבוי רגשות שליליים, תלוי מה התוכן שאותו אתה קורא) מאשר דיעות מנוגדות שמתקילות אותך, לפי כך אין להם שום רצון להביא לך מאמרים מהסוג הזה.

פורסם
מיליון אחוז לא התעניינתי ולא חיפשתי מעולם שום דבר על לימודי גרמנית.

כן התענייתי בכתבה מסויימת שהייתה בעיתונות הגרמנית לפני חודש בערך, יכול להיות שזה מאוד קשור לעניין.

בוקי, את המודעה אכן צילמתי מלוח מודעות.

אתה חבר של אותו חבר בפייסבוק?

אתה משתף את הContacts שלך עם פייסבוק? גוגל?

אתה משתמש באפליקציה לשמירת תמונות חכמה ? (נגיד Google photos)

כתבת לו את זה בוואטסאפ ? מסנג׳ר?

הוא גלש באתרים על גרמנית ואתה חבר שלו שאלקטרונית יש ביניכם קשר?

אנדרואיד עצמה לא היתה צריכה לאסוף עליך כלום או להאזין לך לכלום - מספיק כל אלו , חלקם או עוד כמה שאני לא חושב עליהם בשלוף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

ובמאמר צידי - אלטרנטיבות מפוקפקות בלי Google services והורדת אפליקציות מפינות ברשת - מפחיד הרבה יותר.

לפחות פה זה The devil you know וכמו שאמרו - חברות תחת רגולציה אמיתית

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם
כשמתקינים רום אנדרואיד AOSP נקי, הוא מגיע בלי שום אפליקציות/שירותים של גוגל (צריך להתקין חיצונית), ככה שזה יכול להיות פתרון אפשרי.

ואז אם אתה לא מתקין אפליקציות קוד פתוח בצורה מוחלטת שאתה בונה את כולן על שרת הלינוקס הנקי שלך - מאיפה תביא את כל מה שצריך בשביל להשמיש את הפלאפון מבחינת אפליקציות בצורה מאובטחת באמת?

וכל ההיסטורית גלישה באתרים והשיתוף ברשתות החברתיות שהסברתי , איך זה מבטל את זה?

אתה מבין שאנדרואיד עצמו אוסף מעט מאוד מידע והבעיה היא בדפוס השימוש באפליקציות שאוספות באמת הרבה מידע כן?

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...