Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שAssafO אמר עם חידוד קל:

עד עכשיו במידה ורשות מקומית רצתה לאשר פתיחת עסק בשבת היא הייתה מעבירה תקנה במועצה, ובמידה ושר הפנים לא היה מתנגד תוך 40 ימים אזי החוק היה מתקבל.

כעת יש צורך באישור אקטיבי של שר הפנים - אחרת התקנה לא תתקבל.

יש כמה דברים שצריך לזכור:

1. החוק חל רק קדימה - כלומר הוא כן משמר את הסטטוס קוו. חנויות שניתן להם אישור לעבוד בשבת לא יצטרכו אישור מחדש

2. בגלל סעיף 1 הרשויות המקומיות העבירו הרבה תקנות בימים שלפני שהחוק עבר.

3. אז נכון שעכשיו שר הפנים חרדי, אבל בממשלה הקודמת זה לא היה כך - ומה ששר פנים יאשר לא ניתן להחזיר אחורה. מספיק שיהיה שר פנים חילוני אחת לכמה קדנציות והוא כבר יוכל לשחרר את כל מה שדרעי חסם.

ודבר אחרון: האכיפה נמצאת רק אצל הרשויות המקומיות - לא ירצו לאכוף - באמת לא יהיה משמעות לחוק.

קשה לי לראות את זה בעשור הקרוב שחברי הכנסת החרידים לא יקחו את משרד הפנים.

העם עצמו (לפי הסקרים ולפי מה שאני רואה בסביבה שלי) שעדין הליכוד ימשיך להוביל את המדינה שלנו (עם או בלי ביבי), ואני לא מאמין שהליכוד לא יתחבר לחרידים, אלא אם כן יהיה מהפך מנדטים כמו בממשלה הקודמת, שלפיד קיבל הרבה מאוד מנדטים וקיבל בהתאם תנאי ממשלה טובים.

פורסם

לא יודע. בפועל לא אוכפים נסיעה מהירה (נניח 100 במקום 90), אבל הייתי מרגיש הרבה יותר נוח אם המהירות החוקית הייתה פשוט 100. כל הסיפור שלא אוכפים, אז בסדר לחוקק פחות מקובל עליי.

באופן כללי, חבל לי שפשוט אין ברירה. כלומר, שכל עסק שרוצה יוכל להיפתח בשבת וכל עסק שלא, לא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מזכיר קצת את הסערה שהיתה לפני כמה שנים על חוק החמץ ועל האיסור להציג בפומבי חמץ בימי הפסח.

בפועל לא ממש מסובך לאכול במסעדות שמוכרות חמץ.

בעלי המסעדות משלמים קנס לרשות המקומית וכך כולם מרגישים מרוצים.

נראה שכך יהיה גם עם עסקים בשבת.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...