Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני לקראת רכישת טיוטה יאריס מודל 2006 (המחירון סביב 23,000 ש"ח).

היות ובשנת 2006 עדיין לא היתה נהוגה השיטה של "תאריך עלייה לכביש", אלא ע"פ מודל, רציתי לדעת האם בינואר הקרוב (עוד 10 ימים) צפויה לחול ירידה שנתית של ערך הרכב? (מניח שזה סביב 7%-12%)? נשמע לי הגיוני, אבל אשמח לבדוק מול המבינים.

תודה וסופ"ש נהדר!

גיא

פורסם

המחיר לא יורד אחת לשנה, אלא כל חודש.

כלומר רכב 2006 לא שמר על מחיר זהה לאורך כל 2017 ואז בינואר 2018 ייכנס מחירון חדש שישאר זהה לכל 2018. אלא הייתה שחיקה הדרגתית במחיר. אם תשים ידיך על מחירון מאמצע השנה - תראה.

אי אפשר לנחש מה תהיה הירידה בין דצמבר-ינואר לרכב הנ"ל, אם תהיה.

אבל תהיה בטוח שהיא ככל הנראה לא תהיה משמעותית.

פורסם
המחיר לא יורד אחת לשנה, אלא כל חודש.

כלומר רכב 2006 לא שמר על מחיר זהה לאורך כל 2017 ואז בינואר 2018 ייכנס מחירון חדש שישאר זהה לכל 2018. אלא הייתה שחיקה הדרגתית במחיר. אם תשים ידיך על מחירון מאמצע השנה - תראה.

אי אפשר לנחש מה תהיה הירידה בין דצמבר-ינואר לרכב הנ"ל, אם תהיה.

אבל תהיה בטוח שהיא ככל הנראה לא תהיה משמעותית.

תודה רבה על התשובה!

אז אתה אומר שבין אם מדובר ברכב משנת 2008 ואילך (המודל שבו שינו את השיטה ממחירון שנתי ל"תאריך עלייה לכביש" שכולל חודש בשנה), או בין אם מדובר ברכב ממודל 2008 ואחורנית- בכל מקרה המחירון מתעדכן אחת לשנה?

אם ככה, אז לשם מה שינוי את ה"תאריך העלייה לכביש"? לא בדיוק בשביל לתקן את המחירון המתעדכן אחת לשנה?

פורסם

הפוך גוטה, המחירון לא מתעדכן אחת לשנה.

אלא כל חודש יש שחיקה הדרגתית.

העניין של עלייה לכביש בא לתקן איזה עיוות ברכבים חדשים.

אבל המחיר הבסיסי של הרכב יורד כל חודש מעט.

פורסם

כמו שאמר הלפרין, שיטת ה"עליה לכביש" התחילה ב-2008, אבל היא תופסת רק לרכבים עד גיל 6 (עד שנת 2011 נכון לרגע זה). כלומר היום - רכב שעלה בינואר 2010 ורכב שעלה במאי (או אוקטובר) 2010, מחירם במחירון זהה.

יחד עם זאת, המחירון - כמו שאמר נקמיצ'י - מתעדכן אחת לחודש (אחרת לוי יצחק היה פושט רגל כי היו קונים מחירון רק פעם בשנה) עם ירידה הדרגתית של המחירים.

הדבר היחיד שהחשש שלך מוצדק לגביו, הוא ירידת המחיר בין דצמבר לינואר, שבדרך כלל (עם דגש על "בדרך כלל" ולא תמיד) גדולה יותר מאשר בחודשים אחרים. זה נכון באופן גורף, גם לרכבים שעדיין מחשבים את הערך שלהם על פי חודש עליה לכביש. לדוגמה: יאריס ממרץ 2014, ירידת המחיר בין דצמבר לינואר תהיה גדולה יותר מאשר הירידה בין יוני ליולי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יש לי הרגשה שSPIRE כותב קצת מתוך תחושת בטן כי יצא לי לעקוב אחרי כמה מחירונים ולא זכורה לי ירידה משמעותית יותר בין דצמבר לינואר. יותר מכך, בדצמבר 2014 היו ברשותי שני רכבים שהמחירון שלהם לא ירד בשקל אחד אפילו בינואר 2015 ודווקא באחד מחודשי הקיץ השנה (ממאי ליוני אם זכרוני אינו מטעה) לוי יצחק שחט המון רכבים בצורה לא פרופורציונלית במחיר. אבל אולי SPIRE ואני עקבנו אחרי מחירונים של רכבים שונים לכן התמונה יצאה שונה.

אבל בוא נניח שבאמת השינוי יהיה מהותי, אם בדר"כ הרכב הנידון יורד כל חודש 300 ש"ח ובעוד 10 ימים ירד ב500-700 ש"ח וגם אם ירד 1000 ש"ח שלמים. האם בשביל סכום כזה שווה לקחת את הסיכון שהרכב יימכר בפרק זמן הנתון ותצטרך להתחיל את החיפוש מ-0? שוק יד2 קשה לקונים לא פחות מאשר למוכרים במיוחד בשנתונים הנ"ל, לא פשוט למצוא רכב שמור במצב טוב.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
יאבל בוא נניח שבאמת השינוי יהיה מהותי, אם בדר"כ הרכב הנידון יורד כל חודש 300 ש"ח ובעוד 10 ימים ירד ב500-700 ש"ח

למען הסר ספק, זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו. ירידה משמעותית יותר, לא בהכרח משמעותית כשלעצמה. יכול להיות שבכל חודש בממוצע רכב X יורד ב1% ממחירו, ובין דצמבר לינואר הוא ירד ב-1.5%.

אני לא כותב מהבטן, אבל אני חייב להגיד שאני לא זוכר בדיוק באילו רכבים מדובר, אבל אני זוכר בוודאות שבדקתי את זה וזה אכן היה ככה. אבל שוב, זה "בדרך כלל", אני בטוח שאפשר למצוא מלא מכוניות שהכלל הזה לא חל עליהן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

גם אני בדקתי בזמנו את ההפרשים במחירון במעבר שנה ואכן בדרך כלל הירידה היא יותר גדולה אבל דומה יותר לירידה חודשית ולא לירידה שנתית

• תוכן חדש...