Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה הגדולה היא לגבי ההפרש בעלויות האחזקה השוטפת, הנטייה לתקלות וגם היכולת למכור את הרכב בעוד 3-4 שנים (כי מי ירצה רכב בן 10 שעושה 1:7 ??).

אני לא יודע מה אמרו לך בבית כשהיית קטן, אבל אתה ממש לא כזה מיוחד....:lol:

כמו שאתה מתעניין ברכב הזה ככה תמצא מישהו שיתעניין בו בהמשך. זה לא איזה רכב נדיר וייחודי בצורה חריגה.

כל עוד אתה קונה במחיר הגיוני אתה לא צריך להיות מוטרד מהמכירה.

רכבי מנהלים אכן נמכרים בזול יחסית בגלל שברכבים משומשים יש ניטה (הגיונית) ללכת בתלם ולרכוש רכבים משפחתיים. זה אכן שוחק את המחיר, אבל אתה נהנה מהתופעה הזו כרוכש, אז זה מתאזן.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהניסיון שלי, עם המון מכוניות מוזרות יותר ומוזרות פחות, מה ששמור טוב נוסע טוב ונראה טוב, נמכר במוקדם או במאוחר קרוב למחיר ההתחלתי שאתה רוצה.

בין אם זאת אלפות מזדקנות (היו לי כל מיני), במוו למיניהם, רנו, סקודה או כל דבר אחר. לא קרה לי אף פעם שנתקעתי במכירה, כי מלכתחילה אני לא קונה רכבים עם נתוני פתיחה רעים, ומתחזק ברמה הכי גבוהה שאני יכול (או שהכיס מאפשר).

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

קודם כל אתה צודק, באמת אמרו לי כל מיני דברים מוזרים בבית כשהייתי קטן, ועכשיו אני מופתע בכל פעם מחדש מהעולם האמיתי :shock:.

שנית, אתה עדיין צודק, כמו שאני מתעניין עכשיו - גם אחרים יתעניינו בעוד שנתיים, שלוש, חמש כשארצה למכור. אבללללל - למונדאו (וכמו שזה נראה - גם לפוקוס, לפחות עפ"י התזוזה בלוח יד-2) יש שוק חלשששש מאודדדד כבר היום, רוצה לומר - יש היצע של לא מעט מכוניות עם נתונים נהדרים, במחירים סבירים בעליל, והן מוקפצות ומוקפצות ברמה שעוד מעט יהיה אפשר למכור אותן בבאגט.

"רכב מנהלים" בן 10, עם למעלה מ- 150000 ק"מ ועלויות אחזקה גבוהות הוא ל-א כוס התה של מרבית האנשים, ומסיבות מצויינות. מי שיש לו כסף להחזיק רכב כזה, בד"כ יעדיף משהו יותר חדש ויוקרתי (וראה את מחירי הוולבו S60 הוותיקות, לצורך השוואה) ומי שיש לו 20000 שקל (נניח..) בלבד לא יקנה רכב כזה כי הדלק יהרוג אותו, וגם התיקון של כל תקלה בינונית.

אני בהחלט רואה מצב שבו הבן שלי (שבעוד 5 שנים מתחיל לנהוג :?) לא יקח מאבא את האוטו אפילו בחינם, אם הוא יצטרך לשלם על הדלק בעצמו.....

מסכים?

אני לא יודע מה אמרו לך בבית כשהיית קטן, אבל אתה ממש לא כזה מיוחד....:lol:

כמו שאתה מתעניין ברכב הזה ככה תמצא מישהו שיתעניין בו בהמשך. זה לא איזה רכב נדיר וייחודי בצורה חריגה.

כל עוד אתה קונה במחיר הגיוני אתה לא צריך להיות מוטרד מהמכירה.

רכבי מנהלים אכן נמכרים בזול יחסית בגלל שברכבים משומשים יש ניטה (הגיונית) ללכת בתלם ולרכוש רכבים משפחתיים. זה אכן שוחק את המחיר, אבל אתה נהנה מהתופעה הזו כרוכש, אז זה מתאזן.

פורסם

שמע, זו שאלה מעניינת.

על הקו של אלפא - במוו - רנו - סקודה, איפה היית ממקם את המונדאו?

אני יכול להבין למה מישהו עם תקציב דל קונה אלפא ישנה, למרות שהוא יודע שהאחזקה תהרוג אותו. האלפא מוכרת עיצוב, מותג, ספורטיביות וכו. כנ"ל לגבי במוו, למותג יש את השם שלו ואין במוו "גרועות".

רנו וסקודה (תלוי איזה, אני מניח שלא רנו לגונה או סקודה סופרב) הם רכבים עממיים, נפוצים, מוכרים למרבית המוסכים ונותנים שירות "בסיסי" של נסיעה מא' ל-ב' (שאלו, אם חושבים על זה, הסיבות שהכריעו לטובת פוקוס אצלי) ולכן גם אותם יחסית "קל" למכור.

אני לא בטוח שהמונדאו משתייכת לאחת הקבוצות האלו. מסקרן אותי לשמוע את דעתך.

מהניסיון שלי, עם המון מכוניות מוזרות יותר ומוזרות פחות, מה ששמור טוב נוסע טוב ונראה טוב, נמכר במוקדם או במאוחר קרוב למחיר ההתחלתי שאתה רוצה.

בין אם זאת אלפות מזדקנות (היו לי כל מיני), במוו למיניהם, רנו, סקודה או כל דבר אחר. לא קרה לי אף פעם שנתקעתי במכירה, כי מלכתחילה אני לא קונה רכבים עם נתוני פתיחה רעים, ומתחזק ברמה הכי גבוהה שאני יכול (או שהכיס מאפשר).

פורסם (נערך)

אז נפרט קצת :) אני מקווה שנעוריי לא יביישו את זיקנתי חחח (אני בן 32 כן? נסחפתי קצת)

הרכבים הראשונים נקנו בשיתוף עם אחי, המכוניות היותר מאוחרות היו שלי בלעדית.

אז ככה : (קיבצתי לפי סוגי רכבים הסדר לא בהכרח כרונולוגי)

אלפא 33 עם 4 קרבורטורים 1.5, אלפא 146 1.6, ואז 145 1.7. כולן היו מהנות בטירוף, הסבלנות מכרה את הרכבים האלה חחח.

במוו 525 שנת 92, אוטו בהמה!, 318I שנת 96 סדאן נחמד ולא יותר, במוו 318IS קופה אם אני זוכר נכון שנת 95 רכב מדהים, כולן נמכרו מעל המחירון.

סקודה היה לי פביה 1.4 שמונה שסתומים- עגלה, ואוקטביה 1.6 גם כן עגלתית למדי נמכרו ללא בעיות .

רנו היתה סתם קניה זמנית, קליאו עם מנוע 1.2, אין לי יותר מדי מה לומר על המכונית הזאת חוץ מזה שהיא נמכרה מעל המחירון ב2000 שקל תוך פחות מיום.

מיצובישי לנסר קלאסיק רכב איטי ומשעמם אבל סה"כ נחמד מאוד ועם שוק ער בטירוף, המיצובישי נמכרה תוך שעתיים מפרסום המודעה במחיר מחירון משוקלל, בשעתיים בהם המודעה הייתה מפורסמת במוצאי שבת, התקשרו לא פחות מעשרה מתעניינים (שאחד מהם נתן לי מקדמה עוד אותו הערב, ומשום מה גם לאחר הסרת המודעה המשיכו להתקשר כמה ימים אחרי) .

המכנה המשותף בין כל הרכבים הנ"ל הוא הק"מ הסופר נמוך שהיה לכולם, שמעו זה מוכר בגדול.

ייתכן מאוד שפיספסתי משהו על הדרך אם אני אזכר אני אוסיף :shock:

המונדאו מבחינת נוחות ופינוק ממוקמת למעלה יחד עם האוקטביה (אבל מעל) והבמוו הקשישה. מבחינת ביצועים היא ממוקמת מתחת לבמוו הקשישה ומעל כל השאר אולי למעט האלפא עם המנוע 1.7 ואולי גם מתחת לIS שגם הייתה פנתרה (לפחות לפי מה שאני זוכר).

מבחינת האוטו עצמו, כנראה שהוא הכי שמור מבין כולם, וגם הכי טוב אבל אולי מוקדם קצת לשפוט (כמובן שההשוואה היא לרכבים הספציפיים שהיו לי).

ושוב אני אומר, לא הפסדתי על אף אחד מהרכבים הנ"ל, אדרבה.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

אני בהחלט רואה מצב שבו הבן שלי (שבעוד 5 שנים מתחיל לנהוג :?) לא יקח מאבא את האוטו אפילו בחינם, אם הוא יצטרך לשלם על הדלק בעצמו.....

מסכים?

מדויק,

אני סרבתי לקחת מונדיאו דור לפני, נמכרה בסופו של דבר בעשירייה.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

תודה.

לפי מה שתיארת אתה נראה לי מקרה ספציפי עם כישורי משא ומתן משובחים במיוחד - משהו שלגמרי חסר בקווי האישיות שלי :-(.

די מדהים שאפשר למכור מכונית תוך שעתיים (או יומיים) בתנאי השוק של היום ועוד במחיר ראוי. אני עוקב רק אחרי יד 2, ורק אחרי פוקוס ומונדיאו (בשבועיים האחרונים) וכמות התזוזה בלוח אפסית אם לא אפס ממש.

אז נפרט קצת :) אני מקווה שנעוריי לא יביישו את זיקנתי חחח (אני בן 32 כן? נסחפתי קצת)

הרכבים הראשונים נקנו בשיתוף עם אחי, המכוניות היותר מאוחרות היו שלי בלעדית.

אז ככה : (קיבצתי לפי סוגי רכבים הסדר לא בהכרח כרונולוגי)

אלפא 33 עם 4 קרבורטורים 1.5, אלפא 146 1.6, ואז 145 1.7. כולן היו מהנות בטירוף, הסבלנות מכרה את הרכבים האלה חחח.

במוו 525 שנת 92, אוטו בהמה!, 318I שנת 96 סדאן נחמד ולא יותר, במוו 318IS קופה אם אני זוכר נכון שנת 95 רכב מדהים, כולן נמכרו מעל המחירון.

סקודה היה לי פביה 1.4 שמונה שסתומים- עגלה, ואוקטביה 1.6 גם כן עגלתית למדי נמכרו ללא בעיות .

רנו היתה סתם קניה זמנית, קליאו עם מנוע 1.2, אין לי יותר מדי מה לומר על המכונית הזאת חוץ מזה שהיא נמכרה מעל המחירון ב2000 שקל תוך פחות מיום.

מיצובישי לנסר קלאסיק רכב איטי ומשעמם אבל סה"כ נחמד מאוד ועם שוק ער בטירוף, המיצובישי נמכרה תוך שעתיים מפרסום המודעה במחיר מחירון משוקלל, בשעתיים בהם המודעה הייתה מפורסמת במוצאי שבת, התקשרו לא פחות מעשרה מתעניינים (שאחד מהם נתן לי מקדמה עוד אותו הערב, ומשום מה גם לאחר הסרת המודעה המשיכו להתקשר כמה ימים אחרי) .

המכנה המשותף בין כל הרכבים הנ"ל הוא הק"מ הסופר נמוך שהיה לכולם, שמעו זה מוכר בגדול.

ייתכן מאוד שפיספסתי משהו על הדרך אם אני אזכר אני אוסיף :shock:

המונדאו מבחינת נוחות ופינוק ממוקמת למעלה יחד עם האוקטביה (אבל מעל) והבמוו הקשישה. מבחינת ביצועים היא ממוקמת מתחת לבמוו הקשישה ומעל כל השאר אולי למעט האלפא עם המנוע 1.7 ואולי גם מתחת לIS שגם הייתה פנתרה (לפחות לפי מה שאני זוכר).

מבחינת האוטו עצמו, כנראה שהוא הכי שמור מבין כולם, וגם הכי טוב אבל אולי מוקדם קצת לשפוט (כמובן שההשוואה היא לרכבים הספציפיים שהיו לי).

ושוב אני אומר, לא הפסדתי על אף אחד מהרכבים הנ"ל, אדרבה.

פורסם

ציפיתי שהמיצובישי תימכר במהירות אבל לא תוך שעתיים O_O. כנ"ל לגבי הרנו.

כל שאר המכירות לקחו מספר ימים, אבל כמיטב זיכרוני אף מכירה לא לקחה יותר משבועיים.

לגבי כישורי משא ומתן, אני פשוט בטוח במוצר שלי, בלי גמגומים ובלי מיצמוצים. אין לי כישורים מיוחדים או דיבור חלקלק.

אני אומר את האמת בביטחון כי אף פעם אין לי מה להסתיר. אני לעולם לא מוכר רכב שאינו תקין או שאני לא חושב שיעבור בדיקה בהצלחה מרובה.

יצא לי כבר שם בשכונה, של אחד שפנאטי באחזקת המכוניות שלו. אני מקפיד לרחוץ את הרכב מדי שבוע בכל תנאי מזג אוויר בקפידה מרובה כולל שואב אבק , ומקנח בווקס מפעם לפעם :) . השכנים שלי תמיד רוצים לקנות ממני את הרכבים שאני מביא אבל אצלי זה כלל, לא מוכר למשפחה או שכן.

אני גם דוגל באחזקה מונעת ולא אחזקת שבר.. לצערי רבים הם האנשים שעד שלא יוצא עשן ממכסה המנוע או שיש צלילים שזועקים לשמיים לא מתקנים את הרכב, וחבל.

פורסם
2 כרומות שנרכשו בסביבות 2010 (למיטב זכרוני) לעסק של חבר שלי, האכילו אותו מרורים מההתחלה. בעיות חוזרות ונשנות בגיר, ובמערכת החשמל.

פרט לכך רכב מפנק מרווח ונוח. המונדאו אחלה, קנה בזול תמכור ביותר זול ואין מה להשוות אותו לפוקוס. נא לשים לב שהרכב מאוד מאוד גדול (גם רחב וגם ארוך) ורצוי שיהיה מקום לחנות. ביטוח וטיפולים עולה כמו הפוקוס. דלק 1 ל 8. טסט יקר יותר, צמיגים ב 50 ש"ח יותר לצמיג, ישנם שלל פינוקים שלא קיימים בפוקוס טרנד כגון מושב חשמלי, בקרת שיוט, ועוד. חפש את ה 2011 לאחר מתיחת פנים עם מנוע 2300. למי שמשנה לו סחירות, או שתקלות רציניות יותר מפחידות אותו, אז עדיף פוקוס עד 2011 -באמת אחלה אוטו.

אז אני יכול לספר שלאחרונה מכרתי כרומה 2010 שהייתה אצלי משנת 2011. הרכב מדהים, אמין, כמובן שלא היו בעיות בגיר (גיר יפני) ולא במנוע (מנוע GM ותיק ומאוד אמין) נכנסים שלושה כסאות תינוק, תא מטען ענק ונסיעה מאוד נעימה. גם לחבר שלי שיש כרומה ולה למעלה מ- 130,000 ק"מ רק מהלל ומשבח. האמת, הרכב בכלל לא פיאט - השלדה של אופל סיגנום, המנוע והגיר כפי שכתבתי, מערכת החשמל ברכב שלי היתה בעיקר בוש והנסיעה מאוד נעימה. גם לאחר 6 שנים עם הרכב, אין קירקושים ורעשים והכל חסון ומחזיק. אין לי אלא להמליץ על הרכב למי שתקציבו נמוך.

פורסם

שנית, אתה עדיין צודק, כמו שאני מתעניין עכשיו - גם אחרים יתעניינו בעוד שנתיים, שלוש, חמש כשארצה למכור. אבללללל - למונדאו (וכמו שזה נראה - גם לפוקוס, לפחות עפ"י התזוזה בלוח יד-2) יש שוק חלשששש מאודדדד כבר היום, רוצה לומר - יש היצע של לא מעט מכוניות עם נתונים נהדרים, במחירים סבירים בעליל, והן מוקפצות ומוקפצות ברמה שעוד מעט יהיה אפשר למכור אותן בבאגט.

אם השוק שלהן כעת הוא חלש מאוד אז עבורך זה מתאזן עם השוק החלש מאוד שיהיה בעתיד

פורסם

מחדד בעניין הכרומות. לא הלך גיר אבל חיישנים למיניהם התקלקלו כמה פעמים ולטענתו בגלל שבכל המודלים סה"כ נמכרו כ 70 ומשהו כרומות, כל פעם היה עיכוב עד שיגיעו חלפים מחו"ל. סה"כ הרבה מאוד אוטו בקצת כסף.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זה נכון ששוק חלש בקנייה ושוק חלש במכירה עדיף על המקרה העגום של שוק חזק בקנייה (שאז אתה גם מתפשר על הרכב וגם משלם עליו ביוקר יחסית) - שמתרסק דווקא כשאתה רוצה למכור...

אבל אני בכל זאת מתקשה לראות את היתרון בכך שאני יכול לשלם היום, נניח, 35000 ש"ח במקום 55000 ש"ח, כי לרכב יש שוק חלש, אבל בעוד שנתיים או שלוש להיתקע בלי קונה לגמרי ( = אף אחד לא רוצה את האוטו למעט סוחרי ברזל או לחלקים) מאשר המצב של "רכב עם שוק חזק" שמאפשר לי להעיף את האוטו תוך יומיים או שבועיים ב- 35000 ש"ח, כי הוא עדיין מבוקש מאוד ושמרתי יפה על רכב שקניתי במצב טוב מלכתחילה.

האמת היא שאני רואה הרבה את הטיעון של "תקנה בזול תמכור בזול" בפורום, אבל אני חושב שבשוק המוצף מאוד של היום (ולא נראה שזה הולך להשתפר בעתיד הקרוב, 50000 מכוניות עלו על הכביש בינואר 2017...) - אפילו בזול לא תמיד אפשר למכור, ובפרט מכוניות שהאחזקה שלהן יקרה.

אם השוק שלהן כעת הוא חלש מאוד אז עבורך זה מתאזן עם השוק החלש מאוד שיהיה בעתיד
פורסם

עדכון וסיכום:

אותרה, נבדקה ונרכשה פוקוס סטיישן 2010, 103000 ק"מ, 2 ידיים פרטיות. ישור קו נדרש והתבטא במחיר העיסקה.

נקווה שמכאן זה רק טיפולים שוטפים :-).

שי

פורסם

קודם כל בהצלחה

זה נכון ששוק חלש בקנייה ושוק חלש במכירה עדיף על המקרה העגום של שוק חזק בקנייה (שאז אתה גם מתפשר על הרכב וגם משלם עליו ביוקר יחסית) - שמתרסק דווקא כשאתה רוצה למכור...

אבל אני בכל זאת מתקשה לראות את היתרון בכך שאני יכול לשלם היום, נניח, 35000 ש"ח במקום 55000 ש"ח, כי לרכב יש שוק חלש, אבל בעוד שנתיים או שלוש להיתקע בלי קונה לגמרי ( = אף אחד לא רוצה את האוטו למעט סוחרי ברזל או לחלקים) מאשר המצב של "רכב עם שוק חזק" שמאפשר לי להעיף את האוטו תוך יומיים או שבועיים ב- 35000 ש"ח, כי הוא עדיין מבוקש מאוד ושמרתי יפה על רכב שקניתי במצב טוב מלכתחילה.

האמת היא שאני רואה הרבה את הטיעון של "תקנה בזול תמכור בזול" בפורום, אבל אני חושב שבשוק המוצף מאוד של היום (ולא נראה שזה הולך להשתפר בעתיד הקרוב, 50000 מכוניות עלו על הכביש בינואר 2017...) - אפילו בזול לא תמיד אפשר למכור, ובפרט מכוניות שהאחזקה שלהן יקרה.

הדיון נהיה תיאורטי ובכל זאת.... אתה מדבר על "רווח" של 20,000 ש"ח ברכישה ועדיין מוטרד מה יהיה עוד 3 שנים? מעט מוזר.

אם תקריב עוד 3 שנים חלק מה"רווח" אז תמצא קונה ולא רק סוחרי ברזל.

• תוכן חדש...