Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

האם ישנו הבדל שמיע בין מערכות המוציאות 2v או 5v בrca?

אני שואל כי אני מעוניין לשדרג קצת את המערכת שלי מבחינת עוצמה, מבלי לגעת בשאר הרכיבים מלבד הhu.

ברור לי שב5 וולט הגיין יהיה נמוך יותר, אך השאלה היא האם סף הקליפינג/דיסטורשן יהיה גבוה יותר מול 2וולט?

תודה .

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

קרא ב-FAQ. נידון שם לעייפה.

בגדול אין הבדל מבחינת איכות האות.

ענין של רגישות לספיחת רעשים חיצוניים וכמו שאמרת, גיין נמוך יותר במגבר שעוזר בכל הנוגע לרצפת רעש, מרווח ראש וכד'.

פורסם

אז לדעתך השדרוג מיותר? לא אצליח להוציא יותר עוצמה מהסט-אפ הקיים?

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

פורסם

זה מצד אחד לא משפיע על עוצמה מצד שני זה לא מדויק.

ההבדל האמיתי הוא בטווח הדינמי.

בין מסלול מתח של 2V לאות לעומת מסלול מתח של 5V לאות יש פער של יותר מפי שתיים טווח, רזולוציה.

היכולת לבודד רצפת רעש היא עדיפה באות עם מתח גדול יותר וסף העיוות גם כן מתרחק.

העוצמה היא נגזרת של הספק המגבר וניקיון האות - אות עם מתח חזק יותר בעלת פוטניאל טוב יותר לנקיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי, מקבל. מחק את ההערה שלי לגבי איכות האות.

אבל אני עדין לא מסכים לגבי ענין העוצמה. אות נקי מה-HU ב-2V או ב-4V עם גיין שמכוון בהתאם במגבר יפיק את אותה תוצאה מבחינת הספק.

אגב, יש גם ענין של ההתנגדות של היציאות/כניסות. רק שעוד לא ממש הבנתי איך בדיוק זה משפיע.

פורסם

נכון תם, יחד עם זאת האם אתה תהיה מסוגל לנצל את מלוא ההספק של המגבר (ניחות אות כניסה) לפני שתגיע לרף העיוות השמיע באות עם מתח חלש יותר? תלוי בהקלטה שלך, בנתוני הTHD האמיתיים של המגבר, תשתית החשמל וכך הלאה אבל ברור שהתחלה מנקודה בה אות המוצא טובה יותר הסיכויים האלו יקטנו משמעותית.

האם הסבירות שתיתקל בבעיות של רעש ריצפה שמיע יותר ויותר ככל שמתח האות קטן יותר? כן, בהחלט כן.

התנגדות == הנחתה

הנחתה == עוצמת שמע סופית קטנה יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ונגיד שעם אות של 4V אצליח להפיק ממגבר הספק אפקטיבי (לפני שאני מזהה עיוותים) של 100W בעוד שעם כזה של 2V אפיק 85W (מספרים שרירותיים כמובן). הרי שה-15W האלו לא יהיו ממש שמיעים בפני עצמם. הלא כן?

עד כמה אנחנו מדברים פה על פרפקציוניזם לעומת ריאליזם?

ולגבי ההתנגדות (או ליתר דיוק impedance), אין לי בשניה זאת זמן להתעמק, אבל זכור לי משהו שמתייחס לכך שהכניסה במגבר צריכה להיות גבוהה (וכמה שיותר, יותר טוב) ביחס ליציאה בר"ד. וזה לא קשור לניחות האות, אלא גם לענייני הזרם בחיווט ודחיית רעשים וכד'. אבל שוב, לא סגור על כל זה.

פורסם

ההספק, אני איתך, לא מדאיג ולא השיקול.

זה הרבה יותר קשור לרזולוציה, לשקט - לנקיון אות ולרמת הפירוט שלה.

עד כמה כל זה שמיע לאוזן ויוצר הבדל ממשי? אני די בטוח שאנחנו מדברים כאן בתחום התיאורטי.

מעשית - אנחנו יצורים טיפשים.

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים עם שניכם, בין 1-5V , בשיטה הקלה.. הייתי נשאר בתחום האמצע 2-4V .

כך מקבלים אות נקי מעל רצפת הרעש, ולא נכנסים לשיא הספק הרכיב המספק את האות.

בהספק בין 2-4V נתגבר גם על מעבר התנגדות החוטים, והאות יהיה יותר נקי ויציב.

כך המגבר יקבל אות חזק יחסית ועם פחות עיוותים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...