Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רכב מחברת ליסינג ("מיד ראשונה").

הרכב היה רכב שהיה אצלי בליסינג מק"מ 0 (דרך חברה), והיה צריך לחזור לחברה. הרכב חזר לחברה ביום 13.12, לצורך העניין. למחרת כבר הודעתי שאני מעוניין לקנות את הרכב.

למחרת ההודעה נחתם חוזה, ובאותו היום עבר הכסף לחברה. נכון לאותו יום הרכב עמד על קילומטראז' של 20,000 ק"מ, לצורך העניין. הק"מ ידוע בוודאות.

הובטח שתוך יום-יומיים אקבל את הרכב, שלא היה אמור לעבור 'השבחה' אלא רק להגיע לסניף הקרוב אליי.

רק אחרי שבוע של סיפורי פוגי, הגיע הרכב. להפתעתי, עם 1,500 ק"מ יותר.

לשאלתי, אמרו לי שהרכב נמסר כ'רכב חלופי'.

כלומר, בשבוע שבין חתימת החוזה (שבו גם מופיע הק"מ המקורי) והתשלום- למסירה, נעשה שימוש מסיבי ברכב.

לא היה לי זמן וכח להתווכח, לקחתי את הרכב והבעלות עברה- אבל תכל'ס אני רותח, מרגיש שרימו אותי, לא לגבי טיב הרכב כמו לגבי השימוש שעשו בו אחרי שחתמנו ושילמתי. (אגב, אין סעיף בחוזה המכר לגבי מסירה- אלא רק שאין טענות לגבי מצב הרכב וכו')

מה אתם הייתם עושים?

פורסם

כל עוד הרכב שייך לחברת הליסינג - היא רשאית לעשות בו כל שימוש שהיא רוצה בתנאי שלא פוגע במצב הרכב אלא אם רשום במפורש משהו אחר בחוזה ביניכם.

פורסם

הטעות שלך שהחזרת את הרכב פיזית, היית צריך לעשות את הקניה כשהרכב באחזקתך.

ביום שהרכב שלך חזר לליסינג הוא נכנס לסבב של רכבים תחליפיים ונמסר למישהו

ברגע שנזכרת שאתה רוצה אותו, הם חיכו עד שהרכב של הבחור השני תוקן, ואז כשהוא החזיר אותו הם נתנו לך אותו.

פורסם

מבצעים את הקנייה בסמוך למועד ההחזרה ולא אחרי.

אתה זה שאשם כאן לצערי.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

כמה זמן הרכב היה אצלך בליסינג?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרכב אצלך שנה וחצי עם 20 אלף ק"מ כלומר כ 1200 קמ בחודש

לכן תוספת של 1500 קמ בשבוע היא קיצונית.

הייתי מנסה לדרוש הנחה על העיסקה

שוב כתלות של מה שסוכם בכתב.

ברור שאם לא סוכם כלום בנושא הרי הייתה כאן להרגשתי התנהלות לא ראויה של חברת הליסינג

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
הרכב אצלך שנה וחצי עם 20 אלף ק"מ כלומר כ 1200 קמ בחודש

לכן תוספת של 1500 קמ בשבוע היא קיצונית.

הייתי מנסה לדרוש הנחה על העיסקה

שוב כתלות של מה שסוכם בכתב.

ברור שאם לא סוכם כלום בנושא הרי הייתה כאן להרגשתי התנהלות לא ראויה של חברת הליסינג

אני מצטרף באיחור ואולי לא רלוונטי לפות"ש (ואולי כן) אבל לפעם הבאה.

קודם כל אף אחד כאן לא "אשם" כמו שצישהו כתב. אין כאן עניין של "אשמה".

השאלה לפי החוזה מתי עוברת הבעלות בקניין. שים לב - בקניין, אין לזה קשר להעברת בעלות במשרד התחבורה.

יתכן שהחוזה קובע את זה. אם לא, חוק המכר סעיף 9 קובע שהמסירה תהיה "זמן סביר" לאחר שסגרתם חוזה. השבוע הזה נראה זמן לא סביר בעיקר שאין שום סיבה עניינית מלבד להשתמש ברכב לצרכיהם. מרגע ששילמת סגרתם חוזה ואין להם שום זכות לעשות שימוש בנכס. לצורך זה כאילו באו לקחו לך אותו מהחנייה.

לכן לדעתי יש לך שתי עילות: עיכוב לא מוצדק, ושימוש ברכב שלך ועל חשבונך לצרכיהם.

אתה עדיין יכול לבוא אליהם בטענות שיפצו אותך ואם יסרבו ועקרונית ניתן לתבוע אותם בתביעות קטנות. השאלה, איך לכמת את זה בכסף. התשובה לדעתי זה מספר הימים/ק"מ שעשו על חשבונך. כמה היה עולה להם לתת רכב תחליפי שכור? זה מה שהם לקחו ממך, זה מה שמגיע לך. למה לתת להם להתעשר על חשבונך ועוד אתה בלי רכב בכל התקופה?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...