Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השירשור, תרשה לי לחלוק עליך. אם אתם אומרים שלא שינו כלום באוקטביה החדשה לעומת הדגם של 2011 אז כנראה שלא בדקתם אותה, כי מדובר במכונית חדשה לחלוטין ששולטת בשוק המשפחתיות ולא בכדי. בכל המבחנים ההשוואתים היא ניצחה את המקבילות שלה. חוץ מזה, האונסיס היא בקטגוריה של הסופרב, לא של האוקטביה.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

היה לי את העונג להיות עם אונסיס סטיישן שנת 2016, נפח 1800CC, לפני חודש וחצי בגרמניה.

סה"כ 10 ימים ו-2000 ק"מ של נסיעה עירונית, הררית וכמובן אוטובנים.

האוטו עצמו חמוד מאד, ידני, משייט בלי בעיה 180 על פניו נשמע מבטיח.

בפועל התאכזבתי מאד. ונקודת ההשוואה שלי הא בכלל לג'טה שלי.

האוטו פשוט צפוף. סביבית נהג צפופה ממש כמו בקורולה שהיתה לי.

אין טורבו וזה פשוט מורגש. האוטו עצמו סביר אבל לא הייתי רוכש אותו לעצמי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
שאתה אומר צורה ישנה לאיזה שנתון אתה מתכוון?

בערך מ2009 זה אותו רכב שעבר פעמיים רענון , פעם ראשונה ב2012 ופעם שנייה ב2015.

אני מדבר על 2012, אני מודע לכך שהשינוי לא יהיה משמעותי אבל אם הוא אהב מאוד את הדגם של שנת 2012 אז אני בטוח שאת הדגם של שנת 2015 הוא אמור לאהוב עוד יותר.

לפותח השירשור, תרשה לי לחלוק עליך. אם אתם אומרים שלא שינו כלום באוקטביה החדשה לעומת הדגם של 2011 אז כנראה שלא בדקתם אותה,

כי מדובר במכונית חדשה לחלוטין ששולטת בשוק המשפחתיות ולא בכדי.

בכל המבחנים ההשוואתים היא ניצחה את המקבילות שלה. חוץ מזה, האונסיס היא בקטגוריה של הסופרב, לא של האוקטביה.

התכוונתי שאין הבדל בין הדגם של 2013 לבין הדגם הנוכחי, ואני בטוח שיש שוני בדגמים החדשים לעומת הדגם שיש לנו כרגע, אבל עדיין מדובר במנועים קצת דומים, שניהם 1.2TSI ושניהם עם הספק דומה.

ולגבי הקטגוריה, אבא שלי הלך על הדגם עם הנפח 1.8 ליטר שהוא עולה 147,000 ש"ח לעומת הדגם עם ה-2000 ליטר נפח שעולה בסביבות 160,000.

אם זה היה אוונסיס או סופרב אני בטוח שהוא היה הולך על הסופרב.

היה לי את העונג להיות עם אונסיס סטיישן שנת 2016, נפח 1800CC, לפני חודש וחצי בגרמניה.

סה"כ 10 ימים ו-2000 ש"ח של נסיעה עירונית, הררית וכמובן אוטובנים.

האוטו עצמו חמוד מאד, ידני, משייט בלי בעיה 180 על פניו נשמע מבטיח.

בפועל התאכזבתי מאד. ונקודת ההשוואה שלי הא בכלל לג'טה שלי.

האוטו פשוט צפוף. סביבית נהג צפופה ממש כמו בקורולה שהיתה לי.

אין טורבו וזה פשוט מורגש. האוטו עצמו סביר אבל לא הייתי רוכש אותו לעצמי.

לגבי הצפיפות דווקא אבא שלי מאוד אהב את המרווח באוונסיס ולפי הנתונים היא גם יותר גדולה לא?

בכל מקרה אני גם חושב כמוך שקשה לוותר על הטורבו, לי יש פולו 2010 עם מנוע TSI, וכל רכב אחר בלי טורבו שאני נוהג עליו מרגיש לי דיי כבד.

אבל אל תשכח שזה עניין של טעם אישי ולאבא שלי לא כ"כ חשוב הטורבו, הוא בקושי עובר את ה-2000 סל"ד ולכן הוא חושב שהאוונסיס תתאים לו יותר.

ד"א דווקא הצעתי לו לבדוק את האופל אסטרה החדשה שמציעה מנוע 1.4 טורבו ועם 150 כ"ס והוא ממש לא אהב את הרעיון,

הוא לא מחפש רכב מהיר הוא מחפש משהו מרווח ושקט והאוונסיס כן מציעה את זה ולפי מה שאמרו כאן היא גם טובה בזה.

שורה תחתונה, אני חושב שאבא של יודע על מה הוא הולך, וגם אני הייתי נגד זה עד שהבנתי שמדובר בטעם אישי. מה גם שכל רכב מציע משהו אחר אז ככה שההשוואה בינהם תהיה תמיד במחלוקת.

פורסם

רכב פצצה תתחדש.

לפי דעתי: למי שאוהב מנועים קטנים עם טורבו שסוחט מהם את המיץ זה ממש לא זה.

למי שמחפש משהו מעבר למשפחתית 1.6, קצת יותר מהכל... זה ה - רכב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)

האפרוריות היא תחושה סובייקטיבית כמו נוחות -או שאוהבים או שלא, אין אמצע .

אם היה מצויד במערכות בטיחות מתקדמות (כמו מאזדה 6 לדוגמא ) , לדעתי זה "הרכב" .

חבל שהיבואנים בארץ בטוחים שרכב איכותי שגם נוסע טוב וגם מאובזר בכלמיני מערכות ובין היתר כאלה שעשויות להציל חיים , חייב לעלות 160 אש"ח וצפונה .

מוזר מאוד שקורולה כנראה תצויד באותן מערכות ואוונסיס לא.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם

שוב אני גם חושב שהרכב הזה יחסית משעמם מול הגרמניות במיוחד מבחינת הטורבו

ואמרתי את זה לאבא שלי והוא מתעקש שהוא רוצה רכב בלי טורבו, לא הצלחתי להבין אותו בהתחלה,

אבל אז אמרתי אם טורבו היה חד משמעי מוסכם לכולם ורכיב שאין דבר כזה שלא יהיה בכל רכב אז למה לדוגמא טויוטה קורולה הוא הרכב הנמכר ביותר בישראל? זה אומר שכולם לא מבינים?

לדעתי זה עניין של אופי הרכב שצריך להיות מותאם לאופי האישי של הנוסע, אבא שלי כבר לא צעיר ונראה לי שהוא מיצה את "האדרנלין" שיש בטורבואים.

מה שכן לגבי מערכות הבטיחות החדשות שאין באוונסיס האם זה ממש משמעותי?

ובמידה וכן האם אפשר להתקין את זה פרטי?

פורסם

אני לא מבין בכלל איך אפשר להשוואת קורולה לאוקטביה , האוקטביה החדשה פשוט רמה מעל.

ואם כבר אונסיס אז למה לא סופרב ? עולם אחרי לגמרי.

סהכ רכב אפור ומשעמם איכות חומרים לא בשמיים ולמעשה הרכב הזה פשוט לא מצטיין בשום דבר.

אגב תבדוק גם יונדאי סונטה , יכלה להיות אחלה אופציה.

2017 Type R

פורסם

במה האוקטביה טובה יותר?

בידוד רעשים? לא

נוחות? לא

מראה חיצוני זה טעם אישי.

המנוע באוקטביה אכן מרגיש חזק יותר אבל מי שלא רוצה כאבי ראש עם טכנולוגיה שלא תמיד עובדת יעדיף את הקורולה ובצדק.

ואתם מדברים על אפרוריות בקורולה, מי ישמע האוקטיבה היא מגאן rs קאפ.

אפרורית לא פחות מהקורולה.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם כבר אז האוונסיס אפרורית באותה מידה . היצרנים פועלים על פי רצון קהל היעד שמחפש שמרנות ומפרש אותה כאיכות .

לכל רכב יש קהל יעד .

מי שמחפש סלון מודרני\שמח \טכנולוגי יותר שיבדוק את הסיטרואן קקטוס או את רנו קאדג'אר .

טויוטה הפכו את האוונסיס לרלוונטית בזכות הורדת המחיר (זו גם הסיבה שגם אני בדקתי את הרכב ) .

אם זה אבסורד שבאוונסיס אין אבזור בטיחות מתקדם , מה תגידו על סופרב שיקרה מאוונסיס בהפרש לא מבוטל .

למאזדה יש כרגע דיל ברייקר בדמות מערכות בטיחות מתקדמות ועיצוב ספורטיבי יותר בעל קווים חדים .

העיצוב הוא נושא לוויכוח ,זהו פרמטר סובייקטיבי גריידא , לעומתו ישנו אבזור בטיחות מתקדם .

לצערי, מצבי הבריאותי הפך את המאזדה ללא רלוונטית .

פורסם
אני לא מבין בכלל איך אפשר להשוואת קורולה לאוקטביה , האוקטביה החדשה פשוט רמה מעל.

ואם כבר אונסיס אז למה לא סופרב ? עולם אחרי לגמרי.

סהכ רכב אפור ומשעמם איכות חומרים לא בשמיים ולמעשה הרכב הזה פשוט לא מצטיין בשום דבר.

אגב תבדוק גם יונדאי סונטה , יכלה להיות אחלה אופציה.

למה לא סופרב? כי המחיר ההתחלתי של הסופרב עומד על 164,000 ש"ח לעומת האונסיס שעולה 147,000 ש"ח.

וגם הסונטה עולה לא מעט, 159,000 ש"ח.

פורסם
אם כבר אז האוונסיס אפרורית באותה מידה . היצרנים פועלים על פי רצון קהל היעד שמחפש שמרנות ומפרש אותה כאיכות .

לכל רכב יש קהל יעד .

מי שמחפש סלון מודרני\שמח \טכנולוגי יותר שיבדוק את הסיטרואן קקטוס או את רנו קאדג'אר .

טויוטה הפכו את האוונסיס לרלוונטית בזכות הורדת המחיר (זו גם הסיבה שגם אני בדקתי את הרכב ) .

אם זה אבסורד שבאוונסיס אין אבזור בטיחות מתקדם , מה תגידו על סופרב שיקרה מאוונסיס בהפרש לא מבוטל .

למאזדה יש כרגע דיל ברייקר בדמות מערכות בטיחות מתקדמות ועיצוב ספורטיבי יותר בעל קווים חדים .

העיצוב הוא נושא לוויכוח ,זהו פרמטר סובייקטיבי גריידא , לעומתו ישנו אבזור בטיחות מתקדם .

לצערי, מצבי הבריאותי הפך את המאזדה ללא רלוונטית .

איזה מערכות בטיחות מתקדמות יש למזדה ? (למעט בלימה במהירות עד 30 קמש)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...